Usvojen zakon o rodnoj ravnopravnosti

https://www.politika.rs/scc/clanak/480775/Zakon-o-rodnoj-ravnopravnosti-ugrozava-ustavne-slobode
"
Поборник сам равноправности мушкараца и жена, која укључује и уклањање родних стереотипа о друштвено прикладним улогама жена и мушкараца. И противник сам било каквог облика дискриминације. Зато ми и смета што закон који уређује ову област садржи параграфе који отварају врата неједнакости и искључивости. Прописивањем обавезног коришћења родно осетљивог језика, под претњом новчане казне, уведен је вербални деликт.

Тиме се отвара много значајније питање: да ли ћемо као друштво дозволити да нам политика одређује како морамо да говоримо и пишемо – каже за наш лист aкадемик Јасмина Грковић-Мејџор, професор на Одсеку за српски језик и лингвистику у Новом Саду, редовни члан САНУ, потпредседник Огранка САНУ у Новом Саду и један од најбољих познавалаца српског језика."
Dozvolićeš (valjda) da je ipak veći poznavalac srpskog jezika akademik.
bumerska posla

cekamo novu generaciju zena u SANU koje nisu vaspitane da budu mazohistkinje

znaci ovo nije vise stvar nauke vec bukvalno bumerska TORTURA

to da je drzava kao sto nije studentkinje na filoloskom bi ustale
napravile protest
ali to sve mutave generacije
nenormalan univerzitet
nema drustvenog dijaloga

na stranu ta masa huligana, sacuvaj boze

Severna Koreja
znaci uzmu ti pola od plate za pevaljke, kurvetine i druge silikonske iz javnog sektora, ok warum nicht. nazovu te u muskom rodu joj spremte te se spremte

cekamo novu generaciju zena u SANU koje nisu vaspitane da budu mazohistkinje
Ja čula u jednom videu, i svidelo mi se baš: priroda favorizuje sadističke muškarce i mazohističke žene

Tako da nas ne treba čuditi što neke žene nesvesno pribegavaju toj strategiji čak i kad nisu u prirodi, i što muškarci vole žene uvek spremne da pljucnu po sebi

Znači nisi se ni potrudila da pročitaš tekst.
Evo ja sam citao a nemam cirilicu na kompu ali citiram gospodju profesorku, bar ono najbitnije...

Речи имају „тежину” када су појмови које означавају важни. Рецимо, људима некада није био потребан писани уговор, договорено су печатили вером. То је био одраз културе у којој су људи себе доживљавали као део универзума чију би равнотежу нарушили ако пољуљају неки од носећих стубова. Дато обећање се доживљавало као упоришна тачка система вредности.
Данас се много тога изгубило. И опет нас одаје језик. Погледајте на шта се углавном своди „дијалог”. Претворио се у убеђивање друге стране у исправност властитих ставова. Уз све облике дискредитације, јавног срамоћења, етикетирања онога што се назива културом поништавања. Свако ко у јавном простору изнесе мишљење суочава се с опасношћу да буде изложен линчу неистомишљеника.
Но, човек не треба да говори да би се неком допао, већ по мери своје савести. И ту долазимо и до речи слобода: она по свом пореклу означава стање у којем сте своји и независни.

Ja čula u jednom videu, i svidelo mi se baš: priroda favorizuje sadističke muškarce i mazohističke žene

Tako da nas ne treba čuditi što neke žene nesvesno pribegavaju toj strategiji čak i kad nisu u prirodi, i što muškarci vole žene uvek spremne da pljucnu po sebi
I ja sam cuo da sam neddoljiv zenama.
To, medjutim, nije tacno.
Kao ni izmisljotina iz videa koji ne postoji i nisi pogledala...ili pogledao...boli me dupe sta si i ko si...

Ako pogledamo u Maticinom recniku "sociolog" je objasnjen kao “onaJ koji....”. Da je neko mislio na osobe zenskog pola napisao bi: ”onaj/ona....”.
Dakle to su izmisljanja u hodu jer ionako veliki broj zanimanja i titula vec ima reci koje su polno jasno diferencirane.

Онај који је човек. У људе спадају и мушкарци и жене. Зашто ли теби паде на памет да жене нису људи...

197328014_306919610971855_3561802319901631677_n-jpg.943125

:mrgreen:

Ахам... :kafa: ... то важи код вас без културне динамике и обичајности, а препуна уста цивилизације и прописа. !

Какве холивудске субкултурне бедастоће...

Back