Usvojen zakon o rodnoj ravnopravnosti

Stvarno bi svi zapošljavali samo žene, kad bi bilo tačno da one traže manje para za isto.

Činjenica da to ne ide tako, pokazuje da je Wage Gap rusomit
Kljuka taj prijateljski nož u leđima, ništa od najvećeg otkrića čovečanstva. Znaš kako je govorila Mira Marković citirajući valjda Lenjina ono da su najveći mangupi ne u njinim redovima već svojim... Čuruvija kaže da je to pisalo velikim slovima iznad njenog stola u njenoj kancelariji (lepo mu sve rečeno) ali ni ti Jami nisi čitao njena upozorenja.

Kako god, u prilog tezi o nebuloznosti zakona predlažem vam da pogledate emisiju sa Info4s, prof Veljko Brbović. Kompletna emisija je izuzetna ali i od 01:30 :00 o zakonu. Poučno i zanimljivo.
kaze voditeljka lijepotinja (san svih muskaraca sa Krstarice)
"Ja sam novinar i ne zelim da budem novinarka"

i ti meni ovo preporucujes da gledam ccc

Poslednja izmena:
kaze voditeljka lijepotinja (san svih muskaraca sa Krstarice)
"Ja sam novinar i ne zelim da budem novinarka"

i ti meni ovo preporucujes da gledam ccc
Naravno, njen stav je lični stav koji pokazuje disonantne tonove u ženskom korpusu i potvrđuje moj lični stav da je manjina donela predlog i izglasala zakon u ime većine što čini taj zakon rogobatnim. Nije bilo javne rasprave o pomenutom predlogu, nije konsultovana struka, pa čak i ta skupštinska papagajska većina i ne zna šta je izglasala. No to je manji deo i manje bitno, bitno je obrazlaganje dotičnog profesora koji predstavlja struku i može se od početka emisije čuti štogod dobrog a na kraju i o zakonu o ne/ravnopravnosti. Druga je stvar ako nisi sposobna da o ovoj temi uključiš ratio i pokušaš da sagledaš "sa strane", da shvatiš stavove ovog profesora.
Lepota je u oku posmatrača, nije sve što poseduje spoljnju lepotu i osoba sa unutrašnjom lepotom. Drugo, nema ružne žene.

Naravno, njen stav je lični stav koji pokazuje disonantne tonove u ženskom korpusu i potvrđuje moj lični stav da je manjina donela predlog i izglasala zakon u ime većine što čini taj zakon rogobatnim. Nije bilo javne rasprave o pomenutom predlogu, nije konsultovana struka, pa čak i ta skupštinska papagajska većina i ne zna šta je izglasala. No to je manji deo i manje bitno, bitno je obrazlaganje dotičnog profesora koji predstavlja struku i može se od početka emisije čuti štogod dobrog a na kraju i o zakonu o ne/ravnopravnosti. Druga je stvar ako nisi sposobna da o ovoj temi uključiš ratio i pokušaš da sagledaš "sa strane", da shvatiš stavove ovog profesora.
bitno je da je izglasan

ovo sve blabla truc

profa ce se naviknuti

Језик се природно развија и већ имамо речи у женском роду као професорка, судкиња, премијерка, директорка, инспекторка, научница итд. дакле најважнија и највиша могућа занимања. Можда је било боље да су само те речи које су већ у неслужбеној употреби озаконити а остале не дирати...

Језик се природно развија и већ имамо речи у женском роду као професорка, судкиња, премијерка, директорка, инспекторка, научница итд. дакле најважнија и највиша могућа занимања. Можда је било боље да су само те речи које су већ у неслужбеној употреби озаконити а остале не дирати...
Imamo i jednacenje po zvucnosti.

Msm, kad ste se ovde okupili kao jezicki puristi, da i ja malko glumim pravopisnu policiju 🥰

Граматички нацисто.

Ко су „граматички нацисти”? Укратко речено, то су људи који у интернет дискусијама користе сваку прилику да јавно укажу саговорнику на правописне и синтаксичке грешке које је начинио. Они делују као скретничари, који ће сваку занимљиву тему скренути са колосека у јарак правописних расправа. Они су увек ту, патролирају улицама интернета, често прикривени, и напашће вас чим примете грешку. Стога је назив „граматички нациста” више него адекватан.

http://www.politika.rs/scc/clanak/269251/Gramaticki-nacisti

Нећу ти рећи "нацисткињо".

Граматички нацисто.

Ко су „граматички нацисти”? Укратко речено, то су људи који у интернет дискусијама користе сваку прилику да јавно укажу саговорнику на правописне и синтаксичке грешке које је начинио. Они делују као скретничари, који ће сваку занимљиву тему скренути са колосека у јарак правописних расправа. Они су увек ту, патролирају улицама интернета, често прикривени, и напашће вас чим примете грешку. Стога је назив „граматички нациста” више него адекватан.

http://www.politika.rs/scc/clanak/269251/Gramaticki-nacisti

Нећу ти рећи "нацисткињо".
Polako, zaljubices se u mene pa sta cemo posle 🥰

A sto ne dirati?
Ko ce odrediti koje zanimanje je "najvaznije"?

Пушачица.

хаххахаха

:rotf:
pusitelj

A sto ne dirati?
Ko ce odrediti koje zanimanje je "najvaznije"?

pusitelj
Колико сам схватио суштина закона је да се девојчице у школи од малих ногу навикавају да су и за жене подједнако као и за мушкарце намењена највиша могућа занимања и образовање. Немам намеру да омаловажавам било које занимање али у овом случају небитно је како се каже жена вариоц или слично јер није поента у томе...

Колико сам схватио суштина закона је да се девојчице у школи од малих ногу навикавају да су и за жене подједнако као и за мушкарце намењена највиша могућа занимања и образовање. Немам намеру да омаловажавам било које занимање али у овом случају небитно је како се каже жена вариоц или слично јер није поента у томе...
*varilac

Nisi shvatio sustinu zakona.
Ovde se moglo procitati svasta od kako cemo zvati zenu koja pravi jorgane(???) do svakojakih drugih gluposti.

Sustina je da ako moze medicinska sestra da bude u zenskom rodu
moze i doktorka i profesorka.....

prosto stvar ravnopravnosti

Back