Usvajanje djeteta

e moj brate, podijila bi ona bebu al neće to niko njoj da napravi
zasto mislsi da nece niko da joj napravi bebu? naci ce se neki djecko sa americkom zastavo na majici da joj napravi malog kida dok mu ona otvara glavu kako su ugrozeni crnci u americi i kako greta thunberg ima dobre ideje, dijete ce im gledati baku praseta i chodu i ucice engleski od 2 godine

znam neke javne ličnosti, možda mogu da se setim nekog ko je npr izgubio roditelje pa su ga preuzeli rođaci, ili roditelji nisu u fullu pa je neko podeljeno starateljstvo... jednog ko je imao svoju decu i usvojeno dete :think:
deluje teže nego svoje dete, možda je u stvari i druga priča
ali ima i drugih lakših tih varijanti tipa hraniteljstvo ili neka saradnja

znam neke javne ličnosti, možda mogu da se setim nekog ko je npr izgubio roditelje pa su ga preuzeli rođaci, ili roditelji nisu u fullu pa je neko podeljeno starateljstvo... jednog ko je imao svoju decu i usvojeno dete :think:
deluje teže nego svoje dete, možda je u stvari i druga priča
ali ima i drugih lakših tih varijanti tipa hraniteljstvo ili neka saradnja
Sergej Cetkovic je usvojio dvije djevojcice koliko me sjecanje sluzi

dobio sam dozvolu od supermoderatora da mogu da postavljam teme i da sam zanimljiv. Da sam digao Krstaricu na noge. Ovim rijecima. A i eto malo da diskutujemo, sta tu ima lose :)
IMG_20210820_233321.jpg

Ne vjerujem da bih usvojila. Imam u porodici jako loše iskustvo sa usvajanjem i vjerovatno zbog toga.
Imam i ja primer u široj porodici, sa mamine strane, neka baba tetka nije mogla da ima dece, bili prebogati.
Usvojili devojčicu. Posle nekoliko godina, kada su se opustli i pomirili sa činjenicom da neće imati porod, ona zatrudni i rodi sina.
Kada je ostarila i razbolela se, sin nije imao vremena za majku, obilazio je povremeno, usvojena ćerka je brinula, negovala i sve vreme bila uz nju.

Iskustva su različita, sve je individualno i pitanje sreće.

U današnje vreme teško je pravilno vaspitati i svoju decu.
Za usvajanje deteta treba imati široko srce i neograničenu ljubav.

Усвојио бих дете да не могу исто да имам,или партнерка са којом планирам. Што је битно да ли би био са таквом женом цео живот? Остала би му мајка као и ја отац и да се разиђемо. Дете је дете,биолошко или усвојено,твоје је.

Pa ovako, svjedoci smo da je u Srbiji (i CG) sve više parova bez đece… Brz i nezdrav način života, razne vrste zanimanja, povrede, bolesti, stres i mnogi drugi razlozi utiču na smanjenje plodnosti kako kod muškaraca tako i kod žena, ali glavni razlog je po mom mišljenju kasno stupanje u brak…

Ja lično znam skoro desetak parova koji već godinama bezuspješno pokušavaju ili su pokušavali sa vantjelesnom oplodnjom a niko od njih nijednom nije spomenuo, makar stidljivo, usvajanje đeteta, što je skoro svuđe u svijetu, normalna stvar…

Da li bi vi, u slučaju da, ne daj bože, ne možete imati đecu:
- usvojili dijete?
- cijeli život proveli sami sa svojim partnerom?
- u slučaju da je problem do samo jednog partnera, ostavili partnera i tražili razvod braka a zaboravili na ono "i u dobru i u zlu"?
- da je do vas lično problem, tražili razvod braka, i tako omogućili parneru da počne novi, možda srećniji život ili bi ostali u braku i na taj način uskratili drugog, zdravog partnera za najveće bogatstvo na ovom svijetu, a to su đeca?

Da li uopšte poznajete nekoga ko je usvojen ili ko je usvojio dijete?
Ako bi se odlučili na usvajenje đeteta, na koji bi to način uradili i koji su to "kriterijumi" po kojima bi izabrali neko dijete?
Usvojila bih dete.Poznajem ljude koji su usvojili i ljude koji su usvojeni.Nzm, po kojim kriterijumima bih izabrala dete.Nisam sigurna ni da bih to mogla.Verovatno neko , kome budem simpatična.

Poslednja izmena:
Ne vjerujem da bih usvojila. Imam u porodici jako loše iskustvo sa usvajanjem i vjerovatno zbog toga.
E o ovome ja pričam. Kako da znaš da to dijete nije dijete nekog serijskog ubice ili vanbračno dijete Vučića ili Mila... zamisli proradi mu neki psihopatski gen u 17 godini života i onda imamo novog Brejvika ili maličanskog berberina... to je mač sa dvije oštrice..

E o ovome ja pričam. Kako da znaš da to dijete nije dijete nekog serijskog ubice ili vanbračno dijete Vučića ili Mila... zamisli proradi mu neki psihopatski gen u 17 godini života i onda imamo novog Brejvika ili maličanskog berberina... to je mač sa dvije oštrice..
Ne znam ni svoju genetiku kamoli tudju. Nije stvar uopšte u tom. Ima tu raznih situacija s kojim ne znam da li bih se mogla nositi.

Stric i strina mog oca su usvojili dijete.Bila je beba od tri mjeseca tada.Prava majka je imala nekoliko takve djece o kojima nije brinula.
Strina joj je odmah cim je mogla da razumije rekla da je usvojena i ko joj je majka,cak nije imala nista protiv da upozna tu majku koja je rodila.Ona nije htjela.Sva nasa sira i uza familija je prihvatila ,a i ona nas.Nismo uopste imali osjecaj da je neko "tudji".Kad mi nismo imali taj osjecaj,onda ga pogotovo nisu imali oni koji su je usvojili i odgajili.Izrasla je u pametnu,lijepu i obrazovanu djevojku,udala se,ima svoju djecu sada.Stric i strina su umrli.Ona je usrecila njih,ali i oni su njoj podarili ljubav i dostojanstven zivot koji ne bi imala sa svojom pravom majkom.

Back