- Poruka
- 289.724
sreca pa je u Indoneziji 

daleko biloUsvaja se zakon: Seks van braka postaje krivično delo
Indonezijski parlamentarci će ovog meseca najverovatnije usvojiti novi krivični zakon po kome će seks van braka biti krivično delo sa propisanom kaznom do jedne godine zatvora, potvrdio je zamenik ministra pravde te zemlje.
Zakon bi se, ako bude usvojen, primjenjivao kako na državljane Indonezije tako i na strance, prenosi Rojters.
Zakonodavna reforma će zabraniti suživot dve osobe koje nisu u braku, a nisu u srodničkim odnosima.
Vređanje predsednika ili državnih institucija i izražavanje bilo kakvih stavova koji su suprotni indonezijskoj državnoj ideologiji takođe će biti kažnjivo.
Protivnici novog zakona izražavaju zabrinutost zbog toga kakvu štetu bi pravila mogla da nanesu imidžu Indonezije kao destinacije za odmor i ulaganja.
Desetine hiljada ljudi demonstrirale su protiv niza zakonskih odredbi, posebno protiv onih kojima se regulišu moral i sloboda govora i za koje kažu da bi ograničili građanske slobode.
Zamenik ministra pravde Indonezije Edvard Omar Šarif Hiariej, rekao je za Rojters, da se očekuje da će novi krivični zakon biti usvojen 15. decembra.
Nacrt zakona ima pordšku nekih islamskih grupa, ali protivnici ukazuju da se tim dokumentom ugrožavaju liberalne reforme donesene nakon pada autoritarnog lidera Suharta 1998. godine.
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2022&mm=12&dd=02&nav_id=2252548
Ovo je napad na elemtarna ljudska prava. Da se to kojim slučajem desi u Srbiji ja ću da odem iz Srbije. Koji primitivci! Ne mogu da verujem!
Namerno sam ovaj tekst postavio ovde na ovom PDF-u zato što to i jeste nepravda.
eno u Kairu, uvacen bracni par u organizovanju svingeraja, covek osudjen na 10 godina bajbuk a zena na smrt.tradicionalizam u smislu ništa seks van braka teško da se zakonom može regulisati da u brakovima nema prevare..
Јесте мало драстична казна, али гледај то са друге стране.Индонежана, са њиховим примитивним законима, сада има преко 250 милиона а до 2050 године ће их бити око 300 милиона.Модерних и еманципованих Српчића, са нашим либералним брачним и породичним законима, има све мање и мање, а већ се полако назире и историјски моменат када Срба уопште неће ни бити.eno u Kairu, uvacen bracni par u organizovanju svingeraja, covek osudjen na 10 godina bajbuk a zena na smrt.
Dupli uzas. prvo, ko ce meni i zeni da zabrani sa kim cemo se... a drugo, kakav to zakon pravi tako dramaticne razlike izmedju coveka i zena?
Брате, ала ти кењаш за медаљу, свака ти част.Јесте мало драстична казна, али гледај то са друге стране.Индонежана, са њиховим примитивним законима, сада има преко 250 милиона а до 2050 године ће их бити око 300 милиона.Модерних и еманципованих Српчића, са нашим либералним брачним и породичним законима, има све мање и мање, а већ се полако назире и историјски моменат када Срба уопште неће ни бити.
Као што видимо, Индонежанске власти не желе да им изумре народ па штите брак и породицу, онако како они мисле да то треба чинити.Ми можемо да их сматрамо примитивним и заосталим, али ће то бити нација која ће постојати и у идућем веку, када се позападњачених Српчића више нико неће ни сећати.
Видим да истина боли.Брате, ала ти кењаш за медаљу, свака ти част.
Да те питам нешто што ви посебно волите да питате - што се не преселиш у Индонезију, ако ти је тамо толико лепо?Немој међу нама овако еманципованим, модерним и позападњаченим Србима да се мучиш више, у земљи с либералним законима, где се с популацијом од преко 7 милиона назире историјски моменат кад Срба уопште више неће бити.
Где су дежурни браниоци српства да осуде овакав јавни аутошовинизам?
Која истина? Ја, за разлику од тебе, ни у сну не могу да поверујем да ће нација од 7 милиона икад нестати с лица Земље због некаквих либералних закона и модерних, еманципованих становника. Као да читам неки глупи виц, мајке ми.Видим да истина боли.
Шта те буни, сваке године ти се становништво смањи за 1% и за 100 година сви ће изумрети.Која истина? Ја, за разлику од тебе, ни у сну не могу да поверујем да ће нација од 7 милиона икад нестати с лица Земље због некаквих либералних закона и модерних, еманципованих становника. Као да читам неки глупи виц, мајке ми.![]()
Да, под условом да тренд смањивања становништва траје 100 година. А ко зна да хоће, ти?Шта те буни, сваке године ти се становништво смањи за 1% и за 100 година сви ће изумрети.
Шта ти мислиш, да ли ће другој половини и крајем ове деценије негативни прираштај остати на 1%, или се повећати или смањити?Да, под условом да тренд смањивања становништва траје 100 година. А ко зна да хоће, ти?
Шта ја, ти или ико други мисли је потпуно небитно, нико не зна будућност. Можемо да спекулишемо али не можемо да знамо. Али чак и да је то све тачно, сигурно није последица никаквих либералних закона или еманципације. Зато ти и кажем да кењаш за медаљу.Шта ти мислиш
Демографија је наука и може да предвиди демографску будућност одређене популације на основу трендова из садашњости и прошлости.За нас је предвиђање да ћемо нестати око 2065 године....нико не зна будућност. .. не можемо да знамо...кењаш за медаљу.
Ако се тренд не промени, да. Али шта гарантује да неће?Демографија је наука и може да предвиди демографску будућност одређене популације на основу трендова из садашњости и прошлости.За нас је предвиђање да ћемо нестати око 2065 године.
Трендови могу да се промене, али то иде врло тешко и споро.Да би се то променило, потребне су драстичне мере, које су вероватно неприхватљиве за садашње српско друштво.Ако се тренд не промени, да. Али шта гарантује да неће?
Бољи животни услови су неприхватљиви за неког?Трендови могу да се промене, али то иде врло тешко и споро.Да би се то променило, потребне су драстичне мере, које су вероватно неприхватљиве за садашње српско друштво.