Zašto se vređaju oni koji se ne kupaju?

bezimeni1

Domaćin
Poruka
3.836
Указано ми је да сам увредио неку популацију људи која се не купа?! Ја сматрам да сам само пренео оно што свет мисли о таквима а не своје лично мишљење, док ја разумем да неко има разних проблема.

Зашто вређате људе који се не купају а лицемерно се правите као да их разумете, притом ако можете још и окривите неког за вређање ко нема лоше мишљење о таквима да бисте се што лакше опрали кривице?

Не пада вам на памет да је неко слабо покретан, да је у депресији, да нема топлу воду или грејање? Зашто вређате такве?

Људи можда треба да схвате како можда постоји нешто за дезинфекцију или можда неке такве влажне марамице и можда ако могу да пробају то да користе иако им можда није до живота.

Људи можда треба да схвате како немају сви прикључак на канализацију а пражњење септичке јаме камиончетом,цревом које раде надлежни кад се уплати кошта пет хиљада динара по доласку комуналаца једном што су за многе огромне паре које је мучно уплатити.

Неки се стално питају да ли смрде и онда често перу руке потпуно до трена кад не смеју јер побеле због воде,сапуна или постану љуспасте скоро до крви на неком делу те се маже кремама да прође.На пример немају грејање и немају цео живот исправан бојлер те је много тешко истуширати се,посебно ако је део поруке изнад овог пасуса исто укључен у то.

Има оних са насилним укућанима који су љути због рачуна за струју,воду те и да хоће не могу да се туширају,перу косу кад је потребно а ни ствари већ ако такви изађу негде.

Тако да има свачега и не зна се кроз шта пролази ко,још теже дође ако је женско те има оне ситуације а пара за фенси хигијенске који су шесто динара по једном паковању нема ти пара за довољно обичних који су на снижењу двеста (треба више) и још ако има појачане баш далеко било.

Poslednja izmena:
Ni Francuzi se nisu kupali, samo se prskali parfemima ;)
Kupali su se, ali retko. Mozda jednom mesecno. Tada se smatralo da voda i kupanje podsticu bolesti, tj. da voda otvara pore na kozi preko kojih ulaze bolesti i infekcije, pa su se zato prasili puderima i praskovima da bi te pore zatvorili.

Postoji prica o tome kako je se Luj XIV (od kako je postao kralj) okupao samo jednom u zivotu. Tesko je utvrditi koliko je to tacno.

Navodno se plebs cesce kupao od aristokratije. :D

@bezimeni1

Sličnu temu si otvorio na potforumu "Ljubav i sex"

https://forum.krstarica.com/threads...neces-imati-seks.1042398/page-4#post-51775993

Ta tema je zaključana.

Указано ми је да сам увредио неку популацију људи која се не купа?! Ја сматрам да сам само пренео оно што свет мисли о таквима а не своје лично мишљење, док ја разумем да неко има разних проблема.

Зашто вређате људе који се не купају а лицемерно се правите као да их разумете, притом ако можете још и окривите неког за вређање ко нема лоше мишљење о таквима да бисте се што лакше опрали кривице?

Не пада вам на памет да је неко слабо покретан, да је у депресији, да нема топлу воду или грејање? Зашто вређате такве?

Ne znam ko ti je rekao da si uvredio populaciju ljudi koja se ne kupa.

Ovde dobijaš gotovo iste odgovore kao i na onoj zaključanoj temi.

Takođe, ova teme nema konkretne veze sa potforumom "Pravda i nepravda".

Molim te da pročitaš ovu temu

https://forum.krstarica.com/threads/kako-opisati-nepravdu-koja-vam-se-dogodila.517897/

Често купање је некада било знак нижег социјалног статуса.Купали су се сељаци и мануелни радници, који су радили тешке и прљаве физичке послове, и који би се купали у неком потоку/реци.Господа су мењала одећу више пута дневно, и нису се купали.

Back