Milan od Gruze
Buduća legenda
- Poruka
- 46.459
Bitna je nacionalnost.Bez nje nema glasanja a kamoli da budes predsednik.Naravno ali korijeni nisu bitni .
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bitna je nacionalnost.Bez nje nema glasanja a kamoli da budes predsednik.Naravno ali korijeni nisu bitni .
Naravno da nisam nacionalista.Ti nisi nacionalista nego sta ? Drzavljanista?
Volis li Srpski narod i njihovu drzavu?Naravno da nisam nacionalista.
Ja sam pripadnik srpskog naroda. Ne pripadam nijednoj naciji jer ne osecam pripadnost po tom osnovu - samo po osnovu narodnosti.
Drzavljanin sam 3 drzave.
I na prvom mestu covek.
MIslis da li volim srpski narod i njegovu maticnu drzavu, Srbiju? Naravno.Volis li Srpski narod i njihovu drzavu?
To je OK. Ti samo imas problem sa terminologijom.MIslis da li volim srpski narod i njegovu maticnu drzavu, Srbiju? Naravno.
Ali Srbija nije jedina drzava srpskog naroda.
I Srbija nije drzava samo jednog naroda.
Ne, ja savrseno baratam terminologijom.To je OK. Ti samo imas problem sa terminologijom.
Nacija poseduje drzavu.Ne, ja savrseno baratam terminologijom.
Nacija nije isto sto i narod. To je vestacka tvorevina, koja je imala svrhu u periodu istorije kada se okupljao narod i formirala maticna drzava tog naroda.
Nakon toga gubi smisao i svrhu, i postaje samo sredstvo politicke manipulacije.
Narod je narod - istorija, kultura, obicaji, preci i potomci. Obelezje.
Nacija je ništa spram naroda. Nacija ne poseduje ništa. Narod poseduje sve.
Naravno ali ti kao srbin mozes dobiti drzavljansvo i postati britanski predsjenik jer ljudima vise nije bitna njihova narodnost tj korijeni dovoljno je sto si dobio drzavljanstvo i nacionalnost sto kod nas nije slucaj.Recimo da su 90ih srbi,hrvati i ostali narodi nestali bili bi svi jugoslaveni.Bitna je nacionalnost.Bez nje nema glasanja a kamoli da budes predsednik.
To su upravo stvari koje su na zapadu izumrle jer su nebitne.Ne, ja savrseno baratam terminologijom.
Nacija nije isto sto i narod. To je vestacka tvorevina, koja je imala svrhu u periodu istorije kada se okupljao narod i formirala maticna drzava tog naroda.
Nakon toga gubi smisao i svrhu, i postaje samo sredstvo politicke manipulacije.
Narod je narod - istorija, kultura, obicaji, preci i potomci. Obelezje.
Nacija je ništa spram naroda. Nacija ne poseduje ništa. Narod poseduje sve.
Nacija poseduje drzavu.
Narod pak ako ima srece. Srbi jos ne nazalost.
To znaci da ja volim i svoj narod i svoju drzavu.
Voleti svoj narod a ne voleti njegovu drzavu nije logicno.
Kako bi se to sprovelo? Staljinistickom direktivom?Naravno ali ti kao srbin mozes dobiti drzavljansvo i postati britanski predsjenik jer ljudima vise nije bitna njihova narodnost tj korijeni dovoljno je sto si dobio drzavljanstvo i nacionalnost sto kod nas nije slucaj.Recimo da su 90ih srbi,hrvati i ostali narodi nestali bili bi svi jugoslaveni.
Sta bi po tebi bio bolji kohezioni faktor za drzavu od nacije?Nacija je samo zastava da okupi jedan ili vise naroda kako bi se ostvarili odredjeni drzavotvorni interesi.
Osim toga, nacija nema nikakvu korisnu ulogu.
S obzirom da su drzave vec kreirane, nacija vise nema svrhu. Bar ne svrhu koja je od koristi za obicne ljude.
Jedinu svrhu nacije i korist imaju hohstapleri politicari, koji u ime nacije sire mrznju, seju strah, prave izolaciju, drze narode pod tenzijom, kako bi lakse sproveli svoje sebicne interese koji se uglavnom svode na obicnu pljacku resursa.
Oni koji sire nacionalizam su najveci neprijatelji i nacije i naroda.
Stanje u Srbiji je najbolji primer toga.
Pa ne znam bas ,sjecas se one , niko ne smije srbe da bije, nebitno ,mi smo zaostali balkanski narodi kojim je etnos sve u zivotu u 21 vijeku ,200 godina prije nas su gemanska plemena ,sasi ili saksonci, bavari i svabe uspjeli stvoriti Njemacku.Kako bi se to sprovelo? Staljinistickom direktivom?
Zar Jugoslavija nije prirodno isla u tom smeru dok to nisu prekinule zapadne republike?Ustase i balije?
Ti znas da je Milosevic bio Jugosloven - antinacionalista i pijun stranih mocnika ?Ili ne zelis da znas?Kao sto su bili i Tudjman i Izetbegovic i Siptarska iredenta? I svi su radili za istog gazdu koji je razbijao Jugoslaviju ?Pa ne znam bas ,sjecas se one , niko ne smije srbe da bije, nebitno ,mi smo zaostali balkanski narodi kojim je etnos sve u zivotu u 21 vijeku ,200 godina prije nas su gemanska plemana ,sasi ili saksonci, bavari i svabe uspjeli stvoriti Njemacku.
Sta bi po tebi bio bolji kohezioni faktor za drzavu od nacije?
Bez kohezionog faktora drzava se raspada... kao Jugoslavija.Ti drzavu danas vec imas. Treba samo da je odrzavas i razvijas. Kohezioni faktor ti ne treba.
Ono sto ti treba je da drzavu odrzavas i razvijas tako da svi narodi zele da zive u njoj, a ne da odu iz nje.
Znaci vladavina prava, jednake sanse za sve, sistem vrednosti koji je zdrav sa pozitivnom selekcijom, zdravom i fer privrednom klimom, brigom o zivotnoj sredini...
Jednom recju, treba ti zdrava drzava, a ne ovo sto mi sada imamo od Srbije, gde nemas ni vladavinu praca, ni pozitivnu selekciju kadrova ni zdrav sistem vrednosti, ni normalnu ekonomsku klimu, unistenu zivotnu sredinu.....
Bez kohezionog faktora drzava se raspada... kao Jugoslavija.
Bez kohezionog faktora i porodica se raspada ,kamoli drzava.
Bez kohezije nema sjedinjavanja.To je osnova. Neophodnost.
Odsustvo kohezije i jeste bolest.Ne, raspada se kad se razboli.
Odsustvo kohezije i jeste bolest.
To je isto kao kad bi rekao: - Ne treba mi vestina da bih bio bokser.
Bez vestine, ti nisi bokser; i nikad neces biti.
Eto vidis. Ali nije i jedina.Nacija nije kohezija drzave.
Vladavina prava je kohezija drzave.
Stanje u Srbiji je posledica zaostalog srpskog mentaliteta, nedostatka prosvećenosti. Zato džaba tupiti o demokratiji, institucijama i sl...Srbi više cene velike vođe i primitivni nacionalizam. Pogledajmo samo koliko njih je podržalo terorističku akciju srpskih paravojnih jedinica nedavno na Kosovu.Nacija je samo zastava da okupi jedan ili vise naroda kako bi se ostvarili odredjeni drzavotvorni interesi.
Osim toga, nacija nema nikakvu korisnu ulogu.
S obzirom da su drzave vec kreirane, nacija vise nema svrhu. Bar ne svrhu koja je od koristi za obicne ljude.
Jedinu svrhu nacije i korist imaju hohstapleri politicari, koji u ime nacije sire mrznju, seju strah, prave izolaciju, drze narode pod tenzijom, kako bi lakse sproveli svoje sebicne interese koji se uglavnom svode na obicnu pljacku resursa.
Oni koji sire nacionalizam su najveci neprijatelji i nacije i naroda.
Stanje u Srbiji je najbolji primer toga.
I ja sam slusala Spahovica na n1O
Stanje u Srbiji je posledica zaostalog srpskog mentaliteta, nedostatka prosvećenosti. Zato džaba tupiti o demokratiji, institucijama i sl...Srbi više cene velike vođe i primitivni nacionalizam. Pogledajmo samo koliko njih je podržalo terorističku akciju srpskih paravojnih jedinica nedavno na Kosovu.
Ne znam ko je to.I ja sam slusala Spahovica na n1
SigurnoNe znam ko je to.