Uskoro cemo sa psima i mackama zajedno da putujemo!!

Е,па видиш,смрде.Свидело се то теби или не.И не помаже ни парфем ни дезодоранс ни тоалетна вода,ни освеживачи ваздуха.Ништа.Свако ко има мало боље чуло мириса и држи до хигијене мора да се психички припреми кад иде код неког ко има иоле крупније псето у кући.Посебно што мора да пази да не увреди познанике или пријатеље ако неће да једе или пије код њих,ако му смета што му пас лиже руке или остави по одећи гомилу длака.

У том стадијуму је већ потребно да се запитају и једни и други да ли су пријатељи и колико им је то пријатељство важно. Ако онај ко не подноси животиње каже за "пријатеља" који има животиње да "смрди" (што је иначе категорија невезана за непријатан мирис већ за вређање), какво је то пријатељство?

Само се питам да ли се неко од ових болида који подржавају џукеле у јавном превозу СКОРО ВОЗИО НЕКИМ АУТОБУСОМ??? Па, ***... где мисле још и џукеле да угурају да ми је знати... спрдња......која ће изазвати све нове и нове и сукобе и реакције...

Da se razumemo, nemam nista protiv, ali, zna se :kafa:

AAAADM-VIjEAAAAAAB7-ag.jpg
Naravno! Pa niko nije blesav da mačku ili neku drugu sitnu životinju u GSP-u drži u ruci.

Oni koji imaju pare da kupuju te kante sigurno ne idu GSP-om.
Guess again! :per:

Odlicna vest. :super:

Moje macke su cistije od mnogih ljudi koji koriste gradski prevoz.

Od većine ljudi koji koriste gradski prevoz. :ok:

У том стадијуму је већ потребно да се запитају и једни и други да ли су пријатељи и колико им је то пријатељство важно. Ако онај ко не подноси животиње каже за "пријатеља" који има животиње да "смрди" (што је иначе категорија невезана за непријатан мирис већ за вређање), какво је то пријатељство?
Нема ту вређања.Срби 'ладно прескоче ако им кажеш да нешто ''непријатно мирише'' а јако добро осете кад кажеш да смрди.И не узбуђујем се због тога.Једноставно се не дружим са онима који неће да држе своје кућне љубимце уредно и далеко од посетилаца којима из било ког разлога не прија ''дружење'' са животињама.Што се пријатеља тиче,с њима се виђам невезано за љубимце,негде у кафићу или на јавном месту.Има људи који поштују то што неко неће да живи у приватном зоолошком врту и не осећају се увређени ни повређени тиме.

Poznajem par osoba koje drže kućne ljubimce (pse) u stanu i kod njih je higijena na vrlo visokom nivou - Apsolutno se ne može primetiti ili osetiti prisustvo psa.
S druge strane, kod nekih osoba koje nemaju kućne ljubimce u više navrata sam dobio napad mučnine kada sam ušao u stan.
Zbog toga je sve to individualno i ne zavisi od kućnih ljubimaca nego od vlasnika. Normalno, osoba koja drži psa u kući, moraće nešto više vremena da odvoji za sređivanje stana.
Što se tiče zakona, podržavam. Svi psi koji budu ulazili u gradski prevoz biće vakcinisani, tretirani ampulama, tako da se ja pasa ne bojim, neće oni nikoga zdravstveno ugroziti. Ja se više plašim ljudi, polusveta koji mi kašlje u lice, ne pere zube, ljudi koji nisu čuli za antiperspirant i koji se voze bolesni i svakojaki po gradskom prevozu.

Шта је нејасно?Ако имаш пса и не верујеш у ово што кажем,замоли пријатеље или познанике да ти кажу да ли осећају псећи мирис и да ли им је пријатан.О длакама да не говорим.Што се тиче повезивања љубави са животињама са филантропијом или емпатијом према људима,то тек нема везе са памећу.Знам доста људи који воле животиње а мрзе људе,доста мушкараца и много више жена.Што је најгоре,познајем много жена које имају и пазе животиње а мрзе децу.Тако да,молићу без глупих паралела.

Moj pas je čišći od nekih ljudi. Što misliš kad uđeš u tramvaj ili autobus, pa osjetiš smrad ljudi koji se peru svake preestupne godine, da je to ugodno. Osim toga dokazano je da su životinje puno b olje od ljudi. Nadam se da to ne moram dokazivati. Primjera ima koliko hoćeš.

ideja je glupa u nasim uslovima, sto se tice gradskog prevoza. prvo zbog guzvi, kada nekada ni ljudi ne mogu da udju u prevoz, a kamoli jos ugurati i zivotinju u takvu guzvu, i eventualno je traumirati. a drugo pade mi na pamet alergija na maciju dlaku, koja je cesta. cesca je nego na psecu. sta da radi neko alergican na maciju dlaku u guzvi, a u blizini macke?

ideja je glupa u nasim uslovima, sto se tice gradskog prevoza. prvo zbog guzvi, kada nekada ni ljudi ne mogu da udju u prevoz, a kamoli jos ugurati i zivotinju u takvu guzvu, i eventualno je traumirati. a drugo pade mi na pamet alergija na maciju dlaku, koja je cesta. cesca je nego na psecu. sta da radi neko alergican na maciju dlaku u guzvi, a u blizini macke?
Homo homini lupus.

Poenta ideje je izazivanje nove vrste haosa a ne rešavanje postojećeg...

Poenta ideje je izazivanje nove vrste haosa a ne rešavanje postojećeg...

upravo. meni stalno ta alergija na maciju dlaku pada na pamet.
ajde da su odvojeni autobusi za prevoz ljudi sa zivotinjama. obelezeni posebnom oznakom. bez sedista npr. to bi bilo ok. plus korpa za velike pse i u takvim autobusima. ovako, bice...pa....haos.
da mi je pas ziv, prva ga ne bih uvela u nas gradski prevoz. i da opet imam psa, ne bih ga uvodila. ne smatram nas gradski prevoz kao podoban nacin prevoza zivotinja.

Buduci da hocemo u EU moramo i ovo da ispostujemo na mapi puta ka raju na zemlji.
Znaci, ubuduce kad udje gospodja sa sarplanicem u autobus ili gradski voz, kafic, butik, bioskop ili Dom zdravlja,
obavezno da ustanete iljubazno im ustupite mesto!!:think:

Beogradskim ljubimcima uskoro prava ljubimaca u Evropskoj uniji »

05. Mart. 2011, Autor : Dragana Brdar, Komentari: 12

Mace i kuce uskoro u gradskom prevozu, kafićima, buticima...

images

Beogradski ljubimci na proleće će imati ista prava kao i psi i mačke u zemljama Evropske unije.:dash:
Uskoro će biti završen nacrt odluke o držanju kućnih ljubimaca i domaćih životinja, a posle usvajanja biće im dozvoljen ulaz u gradski prevoz i ali i javne ustanove kao što su restorani i prodavnice, ukoliko vlasnici to dozvole.
Kućni ljubimci za sada ne mogu da putuju gradskim prevozom, iako pojedini vozači dozvljavaju ulaz manjim životinjama. Taksisti tu uslugu dodatno naplaćuju.
"Da bi prevezao psa taksijem treba da pozoveš sat vremena ranijeda bi da našli vozača koji će to hteti. Ta usluga se naravno dodatno naplaćuje", objašnjava vlasnica tri psa Mirjana Babović.
O tome šta sve treba promeniti novom gradskom uredbom odlučuje Gradski sekretarijat za komunalne i stambene poslove, koji se konsultuje sa nevladinim organizacijama.
Ono što sigurno znam jeste da ćete sa malim psima, macama moći da uđete u autobus. Što se tiče velikih, s obzirom da su neki teški i 80 kg, a neki i opasni postojaće ograničenja.Ljubimci i dalje neće moći u uprave, domove zdravlja, škole, ali sve ostalo zavisiće od odluke vlasnika lokala", kaže pomoćnik sekretara za komunalne poslove Vladimir Terzin.
Ipak, pošto se pojedini kod nas još uvek protive uvodjenju ljubimaca u javne ustanove, i oni će imati izbor-jer će radnje morati na ulazu da istaknu da li je dozvoljen ulaz životinjama.
http://www.studiob.rs/info/tema.php?id=290

Hvala Bogu da se neko smilovao i na ljubimce... Jedvaa cekam!!! Nadam se iskreno da ce na prolece usvojiti zakon. Ovih dana je bas lepo vreme, i kad idem do marketa, ne mogu da povedem svog psa jer s njom ne mogu uci unutra, i onda izbegavam da je vodim kad idem negde... Ukoliko zazivi ovaj zakon pasce mi kamen sa srca, i svuda ce moci sa mnom! Dosta vise diskriminacije zivotinja!!! Posle zilion i jednog bezveznog zakona, napokon nesto valjano.

Само се питам да ли се неко од ових болида који подржавају џукеле у јавном превозу СКОРО ВОЗИО НЕКИМ АУТОБУСОМ??? Па, ***... где мисле још и џукеле да угурају да ми је знати... спрдња......која ће изазвати све нове и нове и сукобе и реакције...

Kad pustim sarplaninca ima svi iz busa da izadju, mocu da biram gde cu da sedim :D

Svašta se pisalo, malo smo se i šalili, sad ozbiljno.
Ne treba generalizovati, niti su svi ljudi koji drže recimo pse dobri, niti su svi loši.
Ja bi ih podelio u nekoliko kategorija, tačnije tri.
PRVA- Koju istinski poštujem. To su ljudi koji iskreno vole životinje, drže ih iz ljubavi, vode računa o
njihovim potrebama, žele da usreće to biće. Životinje to osete, i znaju da uzvrate ljubav.
DRUGA-za koju se nažalost, bojim da je trenutno najbrojnija. To su oni koji ne vole istinski životinje,
već ih drže iz zabave, zato što je to ,, kul ''. Njima je zabavno šetati sa psom, ali ne bi baš odgovornost
i da puno vremena posvete životinji. Posle nekog vremena im dosadi, i jednostavno ih šutnu na ulicu.
Gradovi su nam puni odbačenih i napuštenih ljubimaca.
TREĆA- Najgora grupa, isto nažalost, sve brojnija. Nevaspitani, bahati, krimosi ili oni što glume krimose,
najčešće drže opasne rase, bez lanca, korpe, nimalo ne hajući za bezbednost drugih, ako vas njihov
ljubimac napadne, još će i da vas ispsuju ili udare.

Što se tiče higijene, ja zaista ne razumem zašto je toliki problem ako ti negde u gostima pas lizne ruku.
Pa nema ebolu, ili sidu. Postoji sapun, opereš ruke.
Volim životinje, ali što se tiče onih koji ih drže, poštovanje samo prvoj grupi! Ostale dve-:dash:

Kad pustim sarplaninca ima svi iz busa da izadju, mocu da biram gde cu da sedim :D

nesto si preskocila. :mrgreen:

Ono što sigurno znam jeste da ćete sa malim psima, macama moći da uđete u autobus. Što se tiče velikih, s obzirom da su neki teški i 80 kg, a neki i opasni postojaće ograničenja.

a takvi kao ti i ne trebaju da budu vlasnici pasa, jer ih ocigledno imaju samo da bi drugima terali inat, a ne iz ljubavi. bolje da uvedu zakon o obaveznim psiho testovima o sposobnosti pojedinaca da gaje odredjene rase.

edit a i kada bi bio dozvoljen ulazak velikim psima, bila bi obavezna korpa. pa tako svi koji se raduju kako bi vrsljali sa psima po autobusima prerano se raduju.:manikir:

Poslednja izmena:

Back