US automobili - Muscle Cars & Hot Rod & Custom

• Začetnik teme Začetnik teme svetac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Doticni motor je Big Block Chevy, i budzi se i do 2000 konja. Nego su se ovi iz GM-a mnogo pomucili da ga spuste na 215hp. Isti taj motor je 1970 u najbednijoj varijanti imao 340, pa sve do 460 konja u nekim modelima. Nego su posle 1971 godine sve kompanije zbog zakona o izduvnim gasovima morali da redukuju snage motora u svojim vozilima i emisiju stetnih gasova
da, a smanjene je uglavnom postignuto smanjenjem kompresije. Verujem da se moze isterati 2k konja, al mislio sam na neke jeftine varijante, ostvarive u nasim uslovima.

Ima neki servlet el kapris 7.2 litra motor 350ks cini mi se. Godiste je 72. Ima elektropodesiva sedista, klimu (nov kompresor za klimu), napred mogu sedeti 4 osobe kolika su sedista, vrata samo malo gurnes sama se zatvaraju, a kad sam okretao volan u mestu pitao sam vlasnika: Sta vam se otkacilo to?

imao sam negde klip kad okrecem volan jednim prstom bez problema. Par puta sam mu stisnuo gas. Karburator ko bure

A jel se čuje PRC?

da, a smanjene je uglavnom postignuto smanjenjem kompresije. Verujem da se moze isterati 2k konja, al mislio sam na neke jeftine varijante, ostvarive u nasim uslovima.

Smanjenje je postignuto na razne nacine, kompresija, drugacija bragasta, ususna grana i karburator, cak su i stavljali restriktore u usisne kanale glave, da smanje protok smese. Nema jeftinijih varijanti, ostvarivih u nasim uslovima, jer nije samo kompresija ta koja je uticala na smanjenje snage. Moraju se kupiti drugi klipovi, usisna i izduvne grane, drugi karburator, bregasta i opruge ventila, i moraju da se portuju glave. Ali za 3000$, taj motor pravis na 600hp, i ako ga spustis jos u neku laksu skoljku, recimo 1970 Chevy Novu, ili 1969 Camaro, imas opasan problem kako da upravljas autom. E, ali onda moras da pojacas menjac, diferencijal i trapove, i trebaju ti adekvatne gume, recimo Mickey Thompson i sl.:super:

Kod Amera se šljaštenje veoma ceni. Što više - tim bolje!

2-50-1.jpg

ovo mora da je grdosija koja me progonila prije neku noc :eek:
Djeticu ;) jel disel? dje si ga slikao.ja sam ga vidio u hn.

U HN ima jedan crveni ovakav i ima BG tablice.
Ovoga sam ćapio u Austriju, ima USA tablice ali ga neki Rusi voze. Ta ekipa oko njega je vas Ruska...
U petak ako Bog da idem opet u jEvropu. Biće novih slidža... ;)

Poslednja izmena:
Ima jedan 58 Fury kod Pozarevca, ali je do pola zakopan u g*vna, to jest u stajsko djubrivo. Parkirao ga lik ispod stale, i godinama izbacivao masu na njega. A pre toga uhvatio i odsekao mu prednji kraj i nabudzio na 1956 Windsora. Bolid. Nego taj gore pomenuti entuzijasta izgleda nema pojma koliko se krecu 57-58 fury u originalnom stanju, ili misli da toga ima kod nas i da je bagatela.

:evil: znaci uradio dva zla odjednom ....
Jel isao i na ostatak-varijantu : Windsor napred Fury pozadi ? :sad2:

Nije imao mogucnosti, jer je predhodno slup'o Windsora, ali zamalo da nastrada i 1966 Mercury Comet Cyclone kojeg je takodje imao, nego ga prodade. A pet kuca od njega, njegov komsija unakazi 1967 Cougar GT 390, ubaci mu dizela od kombajna, pa kad je video da se za*ebo, isece ga i porastura :evil:. Tuzna je sudbina automobila koji su bili retki na ovim prostorima, zbog nemanja delova, a i zbog potrosnje, zavrsavali su pod sikirom:dash:

Back