US automobili - Muscle Cars & Hot Rod & Custom

• Začetnik teme Začetnik teme svetac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je 1968 Pontiac Le mans, fabricki je bio 350 cui, 5.7l, ali je ranih sedamdesetih ubacen 400 cui, 6.6l iz Cataline i doradjen za ludovanje (bregasta, grane, karburator), i naravno ima manuelni menjac i Hurst shifter. Malo treba da se ucacka i usteluje, nije vozen 10 godina.

Moj stric iz lazarevca je imao Pontiac Le mans u boljem stanju od ovog ali je imao problema sa motorom auto je prodat nekom u Barajevu pre mozda 5-6 godina :sad2:

Moj stric iz lazarevca je imao Pontiac Le mans u boljem stanju od ovog ali je imao problema sa motorom auto je prodat nekom u Barajevu pre mozda 5-6 godina :sad2:

Ako ti se stric zvao Kolakovic Momcilo, a strina Gvozdenija, i ako su imali isti ovakav Pontiac Le Mans 1968 u Lazarevcu, i ako su ga prodali nekom u Barajevo, ali ne pre 5-6 godina nego 1999 godine, 3 dana pred bombardovanje, onda sam ja taj krivac. A sto se tice motora, on je bio u vrhunskom stanju, samo zbog neke smejurije nije palio. Radim ga od '99, i svalio sam u njega brdo para, bice gotov na prolece. Nego nisam jos preveo auto, jel ziva Gvozda?

1984 Cadillac Eldorado Biarritz

n1216303885_193298_3737.jpg

E to je to čudo!
Imaš neku sliku otpozadi?

Imam ja slike svih tih Eldorada u Srbiji, a ima ih 7. Imao sam vrhunskog, verovatno najbolje stanje kod nas, ali sam ga nazalost prodao, sad mi je malo zao, stvarno je bio dobar. Ta opcija sa externim rezervnim tockom nije fabricka, nego jedna od dilerskih opcija, kao i varijanta mnogobrojnih Coach buildera. Nego **** me postavljanje slika preko dial-upa.

Ima neki servlet el kapris 7.2 litra motor 350ks cini mi se. Godiste je 72. Ima elektropodesiva sedista, klimu (nov kompresor za klimu), napred mogu sedeti 4 osobe kolika su sedista, vrata samo malo gurnes sama se zatvaraju, a kad sam okretao volan u mestu pitao sam vlasnika: Sta vam se otkacilo to?

imao sam negde klip kad okrecem volan jednim prstom bez problema. Par puta sam mu stisnuo gas. Karburator ko bure

Doticni motor je Big Block Chevy, i budzi se i do 2000 konja. Nego su se ovi iz GM-a mnogo pomucili da ga spuste na 215hp. Isti taj motor je 1970 u najbednijoj varijanti imao 340, pa sve do 460 konja u nekim modelima. Nego su posle 1971 godine sve kompanije zbog zakona o izduvnim gasovima morali da redukuju snage motora u svojim vozilima i emisiju stetnih gasova

Vozili ja i ortak pre par godina 1968 sedan De ville, 472 cid, 7.7l, 375hp, 515ft/lb, 700Nm, i vukli na prikolici 1966 Mustang fastback. Jebavali se po kojekakvim planincinama, a on u trecoj izlazi gde oces, ne oseca teret. A na auto-putu od 60 do 100 mph sa sve gore pomenutim teretom ubrzava kao Kadett GSI 8v. I mislim da je mogao da napuni 120 mph da sam bio toliko lud da to probam!

Back