US automobili - Muscle Cars & Hot Rod & Custom

• Začetnik teme Začetnik teme svetac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kad sam se video u F150 i Ramu, sto ne bi i u ovome
sa druge strane, ovo je ok oprema ( Lariat ) ali problem je u tome sto ja volim sve pick upove ali ne znam koji da obozavam... ajde da se ogranicimo na F Series i od svega ja imam 3 favorita:

F150 Harley Davidson Edition

07f150_harley_5.jpg

F150 King Ranch

09f150_kr_3-4frtdrvr_as10958.jpg

ili jezivi F 150 Raptor SVT koji je realno napravljen na Pariz Dakar

ford_f150_svt_raptor_images_main.jpg

News1_0.jpg

2010-F150-SVT-Raptor-R-001.jpg

ovo je Harleyeva tabla...

http://www.autowp.ru/pictures/ford/f-150/autowp.ru_ford_f-150_harley-davidson_14.jpg

ok, stvar ukusa
najcesce ljudi imaju averziju prema pick upovima ( americkim ili japanskim, svejedno ) jer su im kao kategorija nepoznati ali pick up ima jako mnogo prednosti. Mogu da nose/povuku/predju vise nego terenci ( za one kojima su terenci potrebni ) a daleko jace izgledaju ako se uzimaju za foliranje ( za ljude koji ih zbog toga kupuju ) a daleko su jeftiniji nego bilo koji terenac iste kategorije. Ovo vazi za japanske i americke pickupove. Dosta ljudi je pokupovalo pickupove na moj nagovor ( doduse, japance Hiluxe i jedan L 200 ) i niko vise nece da vozi obican auto...

ok, stvar ukusa
najcesce ljudi imaju averziju prema pick upovima ( americkim ili japanskim, svejedno ) jer su im kao kategorija nepoznati ali pick up ima jako mnogo prednosti. Mogu da nose/povuku/predju vise nego terenci ( za one kojima su terenci potrebni ) a daleko jace izgledaju ako se uzimaju za foliranje ( za ljude koji ih zbog toga kupuju ) a daleko su jeftiniji nego bilo koji terenac iste kategorije. Ovo vazi za japanske i americke pickupove. Dosta ljudi je pokupovalo pickupove na moj nagovor ( doduse, japance Hiluxe i jedan L 200 ) i niko vise nece da vozi obican auto...

sve je to lepo sto si naveo HEMI o pick upovima a slika ovog harley modela iznutra je prelepa , i mogu da prenesu i povuku teret
al neudoban je za auto put
vozio sam pre par godina hilux-a ,firma uzela za probu
kad je prazan osetis svaki sastav asflta na putu, rupe takodje pri 120 na sat
samo osetish sec na kicmi kad predje preko ( ovi nazad sto sede )
kad je prazan lako prokliza u krivini
kad je natovarena to je druga pricha
trenutno vozim indijsku kravu ista pricha samo sto je mnogo jeftinija(za skoro duplo od hiluxa) neudobnija
al ide
najvisje sto mi se svidja kod pikapova je nezaobilazenje udarnih rupa po beogradu
samo predjes preko milina
licno mislim da su terenci mnogo udobniji od pickupa
vozio sam samo patrola(ladja je iako je bela ) pa mozda nemam shire iskustvo pogotovu prema ostalim terencima i americkim pickupvima
al moj favorit je veliki terenac u odnosu na pickupove

Poslednja izmena:
jeste, u pravu si, neudobniji su od terenaca dosta
pick up dobro lezi jedino kad je opterecen i kad imas 100-200 kg u prtljazniku :)
doduse, americki pick upovi koje sam vozio ( F150 i Ram ) nisu bili toliko losi i bili su skroz udobni ( verovatno zbog veceg traga tockova, medjuosovinskog rastojanja i guma ) ali su znali da im skoci zadnji kraj kad recimo brzo predjes preko lezeceg policajca. to meni nije toliko smetalo ali mozda nekom bi. od japanskih pickupova, Hilux je najbolji mada nije tako jeftin a kad sam vozio Isuzu DMax dobio sam utisak da nije mnogo iza Hiluxa a nesto je kompaktnijih dimenzija...

sto se tiche lezecih njih sam zaboravio , posto je ovaj sluzbeni non stop opterecen bar sa 200 kg
ne skace samo predje
sto se tiche ternskih sposobnosti to uglavnom zavisi koje su mu gume stavljene

sto se tiche udobnosti sedista i samog enterijera mislim da su tu ameri sudeci po slikama ne prejebivi
mada ja vozim radnicko
a ovaj harley model moze da se meri sa luxuznim vozilima

za jominija jedan savet
sto veca kola vozis u gradu lakse ti je svi beze od tebe pogotovu imas blinker napred(vitlo )
o kuci za vuču da ne pricamo, samo das migavac i skreces svi ostali oko tebe se sklanjaju
kad prvi put sednes i malo se plasis zbog gabarita al kad naviknes ............. milina
i sam znas kad vozis uvek bezis od autobusa, kamiona i i sluzbenih vozila
a ovo ti je sve u jednom xexexe

skroz sam zaboravio na taj efekat plasenja ostalih ucesnika u saobracaju ali obzirom na stanje na nasim putevima, veliki pick up ti kupuje i mirnu voznju jer niko ne sme da se glupira a to nije ni malo zanemarljivo a da ne govorim da te pauk nece dici jer se plasi da ti ne dignes njega ;) :lol:

pored F Series, koja je najbolja i najprodavanija, tu su jos i Ramovi i Silverado, razlike su male a i ti modeli su odlican izbor...

2009_dodge_ram_hemi.jpg

Chevrolet_Silverado.jpg

Možda bi godilo da imaju neku elektroniku vezanu za tvrdoću amortizera da bi se ovo ispravilo?

jomini ne primecujes jednu glavnu stvar sto pikupove odvaja od ostalih automobila a to je prikolica
a prikolica trazi lisnate opruge zbog tereta
ipak su to uglavnom vozila namenjena za rad , vucha i prevoz tereta.....
mozda gresiim ali mislim da ne mogu da se aktivno kontrolisu lisnate opruge

:think: ... ako se zezate , dajte neki adekvatan smajli ... postoje forumasi koji mogu bukvalno da shvate ovu vasu pricu o velicini , pauku i sklanjanju sa puta , pa kol'ko prvom prilikom kupe nesto "veliko" nebili svoje driverske (i ostale) nesposobnosti nadoknadili zloupotrebom gabarita ... :rtfm:
Jos gore od toga je sto takvim razmisljanjem (makar i u sali) potkrepljujete neosnovane stereotipe o XXL-ima ... :rtfm:

:rtfm:

Upotrebna vrednost pickup-a u Srbiji je po meni ravna nuli.

to apsolutno nije tacno.
sve ljude koje znam a da imaju pick up ( i oni koji su ih kupili na moj nagovor ) imaju neki posao ili hobi za koji je ovakvo vozilo potrebno. jedan lik ima stolarsku radionicu i mora da prevozi drvo i gotove prozore i vrata do musterija, drugi se bavi prodajom i servisiranjem jet ski skutera i delova za camce a treci je manijakalni kamper i alpinista i koristi auto da potrpa sto vise opreme i drugara i da se popne sto vise pa da nastavi peske. 90% pickupova u gradu su kupljeni namenski a ostalo je mozda uzeto za foliranje, sto je dijametralno suprotan odnos nego kod terenaca, kod kojih je 90% kupljeno za foliranje a samo 10% za realne terenske zadatke.

@ Kverta

Forumasi i treba da bukvalno shvate pricu o velicini/pauku/sklanjanju sa puta jer je dokazana stvar a za neke kupce ovi aduti mogu da budu presudni u kupovini. Ne ulazim u to da li je to dobro ili lose ali je tako... ;)

:think: ... ako se zezate , dajte neki adekvatan smajli ... postoje forumasi koji mogu bukvalno da shvate ovu vasu pricu o velicini , pauku i sklanjanju sa puta , pa kol'ko prvom prilikom kupe nesto "veliko" nebili svoje driverske (i ostale) nesposobnosti nadoknadili zloupotrebom gabarita ... :rtfm:
Jos gore od toga je sto takvim razmisljanjem (makar i u sali) potkrepljujete neosnovane stereotipe o XXL-ima ... :rtfm:

:rtfm:
:ok:
Upotrebna vrednost pickup-a u Srbiji je po meni ravna nuli.

:tick:

Back