Noctural_jazz
Obećava
- Poruka
- 62
Valeria, ja bih na to vashe dodao josh i jedan citat:
Da klaonice imaju staklene zidove, svi ljudi bi bili vegetarijanci.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Zasto? Mislis da bi se tako prikazala javnosti nehigijena unutar klanica? Posto...svi xnaju kako meso dolazi do rashladne vitrine,pocev od elektricnog cekica,preko lesa okacenog na kuku na pokretnoj traci...nije lepo ali je rezultat ukusan.
Po istoj logici je trebalo da se odreknemo industrijske revolucije je neko prikazao javnosti one jadne rudare u Saseksu i nehumane uslove u oknima...
Mislim...nemam zelju da osudjujem neciji preferirani nacin ishrane ali mi nisu jasni ovi stavovi tipa-JEDITE MESO I GORECETE U PAKLU. Ljudi su svastojedi i to su bili od trenutka kad su prestali da ciste vaske jedni drugima iz zabave.
A sta da radimo po pitanju surovosti prema biljkama?
Zar za njih nije traumaticno iskustvo cupanje iz korena?Sve one jadne glavice kupusa bacene na gomilu u prikolici traktora...svi oni biljni sokovi prosuti po zemlji crnici...horor![]()
Sto se teme tice...
Smeta mi testiranje kozmetike na zivotinjama i bespotrebno mucenje istih. Smeta mi mi sto je ne znam ni sam koliko zivuljki skoncalo u najgorim mukama da bi retardirani Amer znao da sme da popije 19l koka kole pre nego sto mu otkazu bubrezi...
Smetalo bi mi eksperimentisanje na pandama i koalama i bebama andjela
Ali na pacovima? SAMO NAPRED...
Da li bi tom glodaru umesto toga sto svetli u mraku ili treceg uha bilo podjednako traumaticno iskustvo kandze macke ili sove koje mu probijaju trbusni zid?
Mnogo bi mi vise smetalo da,kad se sledeci put budem nab'o na zardjali ekser, odem do seoskog vraca u vigvam i dobijem mleveno krilo slepog misa i oko gustera kao lek.
Jao shto si ti ...ne znam ... antipaticna.
Pogledaj film "Earthlings":
https://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142#
Haha...pa hvala na ublažavanju termina u svakom slučaju.
Film ću pogledati prvom prilikom.
.iju, mislio sam na korisnicu "tupperware"
mislim, porediti "ubijanje" kupusa sa kravom.
.Onih par scena što sam premotala (isključen ton) - nemam ja tako jak stomak za to.
To sto postoji more vitalnih vegetarijanaca nije dokaz nicega sem cinjenice da su ti ljudi odabrali da budu vitalni i radili na tome. Uzimas njihov preferirani nacin ishrane i postavljas samo to kao uzrok i uslov njihove vitalnosti. Znaci ne izbalansiran unos kalorija i nutrijenata,fizicka aktivnost,genetske predispozicije...samo cinjenica da ne jedu meso? Bili bi vitalni i da su unosili 6000 kalorija zalepljeni za kauc uz spanske serije?
Kako smo od stava JA BIRAM DA NE JEDEM MESO dosli do JESTI MESO JE PROTIVPRIRODNO? Vecina primata su svestojedi...
http://www.vrg.org/nutshell/omni.htm#conc
Kako smo od stava JA BIRAM DA NE JEDEM MESO dosli do JESTI MESO JE PROTIVPRIRODNO? Vecina primata su svestojedi...
http://www.vrg.org/nutshell/omni.htm#conc
Aj AJ...odgledah EARTHLINGS i grozim se ubijanja foka toljagama kao sto bi se grozio ubijanja ljudi istim...
Američki naučnici napravili su prvi hibrid čoveka i ovce. Ova životinja ima telo ovce, a sadrži 15% ljudskih ćelija i 85% životinjskih, prenosi list „Mejl on sandej”. Ovca je stvorena kako bi se njeni organi koristili za transplantaciju obolelim ljudima. Projekt vodi prof. Esmail Zanjani sa univerziteta Nevada, koji je poslednjih sedam godina usavršavao tehniku usađivanja ljudskih ćelija u fetus ovce. Zanjani kaže da je već stvorio jetru koja se u velikoj meri sastoji od ljudskih ćelija, a tvrdi da bi se od ovce mogli dobiti i srce, pluća i mozak za transplantaciju u čoveka.

A kakve veze ima vegetarijanstvo sa eksperimentima?
pa da,al ovo je ipak o eksperimentima....malo je glupo mesati ta dva
Iako meso nije neophodno,blablabla,opet ne moze da se mesha sa igricama ludih naucnika
Jeste, protivprirodno je, ali i dalje treba da se hrani svako onako kako on misli da treba, u skladu sa svojom svešću i savesti. Svakako će imati danak u lošem zdravlju, da ne pominjem neke suptilnije promene, ali nije tema o tome.