Upotreba zivotinja u eksperimentalne svrhe da ili ne?

Valeria, ja bih na to vashe dodao josh i jedan citat:

Da klaonice imaju staklene zidove, svi ljudi bi bili vegetarijanci.

Zasto? Mislis da bi se tako prikazala javnosti nehigijena unutar klanica? Posto...svi xnaju kako meso dolazi do rashladne vitrine,pocev od elektricnog cekica,preko lesa okacenog na kuku na pokretnoj traci...nije lepo ali je rezultat ukusan.
Po istoj logici je trebalo da se odreknemo industrijske revolucije je neko prikazao javnosti one jadne rudare u Saseksu i nehumane uslove u oknima...:think:

Mislim...nemam zelju da osudjujem neciji preferirani nacin ishrane ali mi nisu jasni ovi stavovi tipa-JEDITE MESO I GORECETE U PAKLU. Ljudi su svastojedi i to su bili od trenutka kad su prestali da ciste vaske jedni drugima iz zabave. :per:

A sta da radimo po pitanju surovosti prema biljkama?
Zar za njih nije traumaticno iskustvo cupanje iz korena?Sve one jadne glavice kupusa bacene na gomilu u prikolici traktora...svi oni biljni sokovi prosuti po zemlji crnici...horor:D

Sto se teme tice...
Smeta mi testiranje kozmetike na zivotinjama i bespotrebno mucenje istih. Smeta mi mi sto je ne znam ni sam koliko zivuljki skoncalo u najgorim mukama da bi retardirani Amer znao da sme da popije 19l koka kole pre nego sto mu otkazu bubrezi...
Smetalo bi mi eksperimentisanje na pandama i koalama i bebama andjela
Ali na pacovima? SAMO NAPRED...
Da li bi tom glodaru umesto toga sto svetli u mraku ili treceg uha bilo podjednako traumaticno iskustvo kandze macke ili sove koje mu probijaju trbusni zid?

Mnogo bi mi vise smetalo da,kad se sledeci put budem nab'o na zardjali ekser, odem do seoskog vraca u vigvam i dobijem mleveno krilo slepog misa i oko gustera kao lek.

Zasto? Mislis da bi se tako prikazala javnosti nehigijena unutar klanica? Posto...svi xnaju kako meso dolazi do rashladne vitrine,pocev od elektricnog cekica,preko lesa okacenog na kuku na pokretnoj traci...nije lepo ali je rezultat ukusan.
Po istoj logici je trebalo da se odreknemo industrijske revolucije je neko prikazao javnosti one jadne rudare u Saseksu i nehumane uslove u oknima...:think:

Mislim...nemam zelju da osudjujem neciji preferirani nacin ishrane ali mi nisu jasni ovi stavovi tipa-JEDITE MESO I GORECETE U PAKLU. Ljudi su svastojedi i to su bili od trenutka kad su prestali da ciste vaske jedni drugima iz zabave. :per:

A sta da radimo po pitanju surovosti prema biljkama?
Zar za njih nije traumaticno iskustvo cupanje iz korena?Sve one jadne glavice kupusa bacene na gomilu u prikolici traktora...svi oni biljni sokovi prosuti po zemlji crnici...horor:D

Sto se teme tice...
Smeta mi testiranje kozmetike na zivotinjama i bespotrebno mucenje istih. Smeta mi mi sto je ne znam ni sam koliko zivuljki skoncalo u najgorim mukama da bi retardirani Amer znao da sme da popije 19l koka kole pre nego sto mu otkazu bubrezi...
Smetalo bi mi eksperimentisanje na pandama i koalama i bebama andjela
Ali na pacovima? SAMO NAPRED...
Da li bi tom glodaru umesto toga sto svetli u mraku ili treceg uha bilo podjednako traumaticno iskustvo kandze macke ili sove koje mu probijaju trbusni zid?

Mnogo bi mi vise smetalo da,kad se sledeci put budem nab'o na zardjali ekser, odem do seoskog vraca u vigvam i dobijem mleveno krilo slepog misa i oko gustera kao lek.

Imate li još jedan protivargument ili ćete stalno vrteti jedan te isti?

Na to isto pitanje je već hiljadu puta odgovoreno na dole navedenoj temi.

I da, svako ima pravo da jede šta hoće, ali se time ne može opovrgnuti da je nehumano jesti nešto što je skičalo u mukama dok mu kopaju oči u klanici (svakako nehumanije nego mučiti, o jadnu jabuku).

O toj razlici je više puta govoreno (pošto je to izgleda jedini argument koji se vrti); obratiti pažnju na post gde se navodi težnja ka NAJMANJEM MOGUĆEM nasilju, pa će ti biti jasno zašto nam nije isti plač kupusa i zaklane krave.

http://forum.krstarica.com/threads/312962

Da su ljudi vegetarijanci i biljojedi po prirodi, to dokazuje more izuzetno vitalnih vegetarijanaca, daleko vitalnijih od svaštojeda i mesoždera.

To sto postoji more vitalnih vegetarijanaca nije dokaz nicega sem cinjenice da su ti ljudi odabrali da budu vitalni i radili na tome. Uzimas njihov preferirani nacin ishrane i postavljas samo to kao uzrok i uslov njihove vitalnosti. Znaci ne izbalansiran unos kalorija i nutrijenata,fizicka aktivnost,genetske predispozicije...samo cinjenica da ne jedu meso? Bili bi vitalni i da su unosili 6000 kalorija zalepljeni za kauc uz spanske serije?

Kako smo od stava JA BIRAM DA NE JEDEM MESO dosli do JESTI MESO JE PROTIVPRIRODNO? Vecina primata su svestojedi...
http://www.vrg.org/nutshell/omni.htm#conc

To sto postoji more vitalnih vegetarijanaca nije dokaz nicega sem cinjenice da su ti ljudi odabrali da budu vitalni i radili na tome. Uzimas njihov preferirani nacin ishrane i postavljas samo to kao uzrok i uslov njihove vitalnosti. Znaci ne izbalansiran unos kalorija i nutrijenata,fizicka aktivnost,genetske predispozicije...samo cinjenica da ne jedu meso? Bili bi vitalni i da su unosili 6000 kalorija zalepljeni za kauc uz spanske serije?

Kako smo od stava JA BIRAM DA NE JEDEM MESO dosli do JESTI MESO JE PROTIVPRIRODNO? Vecina primata su svestojedi...

Već sam napomenula (za one koji pažljivo čitaju) da vegetarijanska ishrana nije dovoljna sama po sebi, već se mora raznovrsno hraniti.

A kad sam navodila moj primer, napomenula sam da uz to treba i vežbati, dakle tu je i fizička aktivnosti, a i aktivnosti koje donose širinu duha nisu naodmet.

Ali kada uporedimo raznovrsnu vegetarijansku i svaštojedarsku ishranu, vegetarijanci su daleko u prednosti, jer u sebe ne unose hranu koja je za mesoždere (koji su daleko kraćih creva od nas) i koja se u našim crevima neće dugo raspadati stvarajući toksine (meso, i jaja).

Jeste, protivprirodno je, ali i dalje treba da se hrani svako onako kako on misli da treba, u skladu sa svojom svešću i savesti. Svakako će imati danak u lošem zdravlju, da ne pominjem neke suptilnije promene, ali nije tema o tome.

Aj AJ...odgledah EARTHLINGS i grozim se ubijanja foka toljagama kao sto bi se grozio ubijanja ljudi istim...

Film sam postavio da bi video kako se zivotinje koriste u experimentalne svrhe, a ne nasilje u drugom sferama.

Dobro obrati paznju shta kaze : svakog minuta umre 19 000 eksperimentalnih zivotinja?

KO SMO MI DA ODLUCUJEMO O TUDJEM ZIVOTU?

Poslednja izmena:
Američki naučnici napravili su prvi hibrid čoveka i ovce. Ova životinja ima telo ovce, a sadrži 15% ljudskih ćelija i 85% životinjskih, prenosi list „Mejl on sandej”. Ovca je stvorena kako bi se njeni organi koristili za transplantaciju obolelim ljudima. Projekt vodi prof. Esmail Zanjani sa univerziteta Nevada, koji je poslednjih sedam godina usavršavao tehniku usađivanja ljudskih ćelija u fetus ovce. Zanjani kaže da je već stvorio jetru koja se u velikoj meri sastoji od ljudskih ćelija, a tvrdi da bi se od ovce mogli dobiti i srce, pluća i mozak za transplantaciju u čoveka.

dakle,ne rade oni to "za dobrobit covecanstva" vec se ljudi igraju
to su obicni fanatici,eto sta su

Tu su i ugradnje chipova na glave zivotinja...misiiim...cemu sluzi to?

zasto muciti zivotinje ??

to su bre poremeceni ljudi koji se igraju i chereche zivotinje

A sto se bolesti tice,zivotinje i nisu bas najbolje za ispitivanje toga,jer lek nije za njih,nego za nas

mada je verovatno neko vec pisao ovo sto sam ja sad rekla,al mrzelo me da citam
izvinjavam se

poenta je da su ljudi odvratni :lol:

Jedan od osnovnih principa u prirodi je "Jedi ili budi pojeden" i ovo treba shvatiti u sirem smislu ne samo ishrane. Ili ces preziveti ti ili onaj drugi. Malo je primera u prirodi gde postoje saosecanje i samopozrtovanje bez viseg cilja. Jednog pauka koji je nasao dobro mesto za mrezu je bas briga sto ce njegov sunarodnik zavrsiti ili kao trpeza ili kao manje srecan pauk koji ce da isplete mrezu u nekom neprometnom bdzaku. Alfa morz ce bez zaljenja da gotovo iskida suparnika koji celog zivota nece moci da ostavi potomstvo. Vuk ce pokidati i jagnje i njegovu majka ovcu bez trenutka razmisljanja. I tako dalje da ne duzim. Ono sto mi dozivljavamo kao surovost je realnost prirodnog zivota, za razliku od ovog naseg soc-urbanog. Ono sto mi kao svesne zivotinje treba da uradimo je da shvatimo da surovost koja postoji u prirodi ne mora uvek i da se do kraja ispolji, ali NE i da zakljucimo kako ona NE TREBA/NE SME da postoji. Sta hocu ovim reci? Ne trebamo izbegavati po svaku cenu ono sto se nama cini kao surovost (iz ugla misa koji umire potpuno je nebitno da li ga gusi macka ili gas koji mu pustamo), mada je kad mozemo treba ublazavati. Da se vratim na Jedi ili budi pojeden. Ako biram da li ce biti "pojeden" oboleo covek ili laboratorijska zivotinja na kojoj se testira lek mislim da bi svaki drugi odgovor osim "spasite coveka" bio licemeran.

Jeste, protivprirodno je, ali i dalje treba da se hrani svako onako kako on misli da treba, u skladu sa svojom svešću i savesti. Svakako će imati danak u lošem zdravlju, da ne pominjem neke suptilnije promene, ali nije tema o tome.

Ako se mesozderstvo objasnjava dekadencijom savremenog drustva a herbivorija prirodnom teznjom covekovog organizma zasto su onda pradavni ljudi (pecinski ljudi ili cak i predacke vrste pre H. sapiens) bili svastojedi tj. lovili su?

I sta uopste znaci to "protivprirodno'?

Back