new_folder
Aktivan član
- Poruka
- 1.305
Bez hrane organizam može dugo ali bez vode to nije tako.....
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E, Latisa, ti se vidim s jedne strane raspadas od zalosti za otislim macicima, al te to ne sprecava da budes ostra, kriticki nastrojena i nezobzirna prema drugima u muci.
Ajd lakse malo !
![]()
Izvini, nije mi bila namera da te uvredim. Samo mi zvuci, ne znam ni ja kako da nazovem, neverovatno. Nadam se da ce sve proci OK, i da ces resiti sve probleme. Ne znam kako ces sa tim njenim nogama, al sta da ti kazem, sem da ne pristupas tome neozbiljno, nije to mala povreda. O5, nisam mislila da napakostim. Sa srecomJa ne mogu da znam da li je ona izlazila iz cevi po vodu, mozda jeste. Skoro dve nedelje joj je stajala cinija sa hranom i vodom u toj rupi koju smo probusili, nije ni takla. Mozda je u toku noci izlazila napolje i pila, ne znam.
Znam da od juce nece da jede i pije, da samo lezi i nakostresena je i da ima bolove. Veterinar dolazi oko 2, 3.
Ne znam stvarno odakle ikome ideja da se mogu zajebavati sa ovakvim stvarima. Ja znam da sam je nasla 16 dana posto je pala u istoj toj cevi gde je bila i kad smo je dan posle pada nasli, da li je u medjuvremenu pila vodu i jela, to ne mogu da znam. Vodu koju smo joj mi ostavili nije pila.
Svima zvuci neverovatno. Operacije su zakazane za cetvrtak, profesor je juce pregledao, snimio i rekao da drugog resenja nema, ugradice joj sipkice. Nego sad imamo drugi problem jer nece da jede i pije, a organizam mora da se oporavi do operacije koliko-toliko. Otkad smo je nasli, prekjuce oko pola 3 do juce oko 4 popodne je jela i pila normalno, vrsila obe nuzde. Od tad nece da takne nista, samo je piskila dva puta. Veterinar dolazi uskoro, pa cemo videti, verovatno ce dobiti nesto protiv bolova.
Kaze profesor da je bila zivahna i euforicna od srece jer smo je nasli, ali da je macja psihologija takva, da nakon 24h moze da upadne u ponovni sok. I da je najverovatnije zato takva. I da je naravno boli. Taj veterinar je veterinar psa moje drugarice, on mi je odmah rekao da bi je na infuziju, ali videcemo kad dodje. Jel moze infuzija u kucnim uslovima da se daje, da ne moramo da je cimamo do ambulante? Mozda malo glupavo pitanje, ali nisam informisana... :S
Veruj da veoma aktivno pratim postove na ovom pdf , znaci i tvoju i Ciribu Ciriba pricu od pocetka.
I onako, medju nama, tvoja je prica samo za ideju manje neverovatna od njene!
Al ne istrajavaj u ostrini jer nije lepo, i bas si njoj zaerila sto nije zamrezila prozore tj kako je mogla da izlozi macku takvom riziku, da bi deset dana kasnije ti svoje macice dala na selo gde su izlozeni cescim i vecim, neprekidnim rizicima.
Trazis saosecanje za sebe a za druge gajis ostrinu, i nedosledna si u svojim stavovima.
Ja licno veoma cenim maciju inteligenciju, i 14 godina mi je zivela macka koja je izlazila napolje (danju !), a zivim u centru grada u ulici kojom prolaze 2 gradska autobusa i trolejbus.
Ostrinu, vaspitacke sklonosti, sumnjicavost i klepanje po nosu ostavite za svoju kucu, svoju decu i svoje ljubimce.
Na forumu utesite i pomozite, zar je to toliko tesko?
Sto rece jednom blazenopocivsi Patrijarh Pavle
Budimo ljudi iako smo Srbi !
Vodila sam je u Vet planet ordinaciju, jer ovaj veterinar nece da se mesa u profesorov posao, ali je predlozio infuziju. Dobila je infuziju, protiv bolova i antibiotik. I snimili su joj thorax i abdomen da vide da li ima jos nekih povreda, mozda da li je pukla dijafragma jer ubrzano dise, merili temperaturu ali je sve u redu. Ostalo je da se javimo sutra ujutru, ukoliko bude bilo potrebno, da dobije opet infuziju i ostalo od terapije, sta bude trebalo.
I da, veterinar nam je preporucio Calo Pet pastu, kupila sam je. Ima li neko iskustva sto se toga tice?
Izvini, al sto si ti to sebi radio?U prvom svetskom ratu kada je srpska vojska prešla albaniju i došla na grčka ostrva nastao je masovni pomor vojnika, na hijade izgladnelih je umrlo od prve hrane....
Uvek sam se pitao zašto su neki umrli a neki nisu.....tek posle mog gore navedenog "eksperimenta" mogao sam da zaključim da je trenutno stanje organizma od presudnog značaja za adaptaciju. Bolesni su rizična grupa i njihov organizam ne može iz stanja totalne gladi "katabolizam" predje u "anabolizam".....ta dva metabolička procesa su u dinamičkoj ravnoteži zdrave odrasle osobe. Jedan razgradjuje drugi ugradjuje materijal u živom biću.
Stoga je bitno da posle totalnog gladovanja oprovak bude postepen......dakle nizak unos kalorija koji se kasnije povećava.
Kad unesete prvi zalogaj hrane......gori vatra u vama......takav je osećaj......život je zapravo jedna vrsta vatre koja na kraju života samo tinja i ugasi se....
Ne znam kakav je medicinski postupak za resetovanje organizma.....verujem da je u pitanju infuzija....jer nema šta drugo...
Malo sam skrenuo sa teme....ili sam skrenuo od gladi....
U ekstremnim uslovima gladovanja mozak vas poslednji napušta, sva raspoloživa enerigija je podredjena njemu....
To su vam informacije iz prve ruke....ima ih još ali nisu možda relevantna za temu....
To je bilo pre petnest i više godina, tada sam bio redovan posetilac teretane.......znaš kako zarad sporta čovek izgubi pojam za granice i ne zna za kraj...Izvini, al sto si ti to sebi radio?
Kako mogu ja, kao totalni laik, da govorim nekome na koji nacin ce da obavlja svoj posao? Da dodjem i da kazem: "Ej, lecite mi macku onako kako vam ja predlozim." Ona valjda mora da pocne da dobija neke hranljive materije i tecnost.
Ne treba, znam dobro engleski, iscitala sam sve sto sam nasla. Ali veterinari znaju kako da reaguju u takvim situacijama. To im je valjda posao. Naredjali su se za ova dva dana dosta, njih 5 i svi su predlozili isto, a to je polako nadoknadjivanje svega potrebnog. Neko bi sigurno spomenuo rizike. Profa kaze da mi ne mozemo da znamo u kojoj meri je organizam ostecen, a samim tim i da mogu svasta da ocekujem. Ne znam, poludeh od svega!![]()
Ja ne videh ovih dana da je neko napisao "sta li je sa Deda Zikom"Slazem se da bi deda Zika trebalo da napravi sajt o mackama! Mnogi ljudi, vlasnici macaka, ne znaju ni neke osnovne stvari o svojim ljubimcima, stvarno nam nedostaje jedan informativan i sveobuhvatan sajt na srpskom jeziku. Ali ne slazem se sa ovim drugim sto si rekla, prvo ne mozes da znas kome je deda Zika nedostajao ili nije nedostajao (ja recimo volim da citam njegove postove jer uvek nesto novo naucim) a drugo, ne mozes nikome da govoris da ide sa foruma osim ako je to tvoj forum (tvoja kuca, tvoja pravila). Ovde smo svi mi gosti, i ti i ja i deda Zika, i niko nema prava onom drugom da govori da se razilazi jer to je na domacinu foruma da odluci.