Umrezavanje racunara

e ovako ja imam adsl 1024/128 i sad kod mene na kompjuteru ne moze da ode view workgroup computers
tu zabaguje...a kod bratovog moze...u chemu je problem kako da ih umrezim tj umrezeni su al se neshto poremetilo u opcijama...

ako imaš 4 LAN priključka onda ti ne treba switch.

Na modemu ti je verovatno uključen DHCP server, poveži kablovima kompjutere ( od jednog kompa do modema i drugi isto tako ) i ako su ti tcp/ip podešavanja na mrežnim karticama podešena na AUTO i ako ti je uključen DHCP server na modemu sve bi trebalo da ti radi kako treba :D

ako imaš 4 LAN priključka onda ti ne treba switch.

Na modemu ti je verovatno uključen DHCP server, poveži kablovima kompjutere ( od jednog kompa do modema i drugi isto tako ) i ako su ti tcp/ip podešavanja na mrežnim karticama podešena na AUTO i ako ti je uključen DHCP server na modemu sve bi trebalo da ti radi kako treba :D

ovako izgleda sa prednje strane
http://www.udruga-teng.org/marko/slike-news/kasda.png

a sa druge strane ima samo
on/off
power
dsl
usb
lan 1,2,3,4
reset

i kako da ja to ukljucim ? to sto si ti rekao ?

uzmeš LAN kablove

jedan kraj prvog uključiš u LAN 1 a drugi kraj prvog u mrežnu karticu na računaru ( na kućištu negde iza , verovatno pored usba ćeš ga naći )

isto tako uradis sa drugim kablom i sa drugim racunarom.

Nakon toga uđeš na komp my computer, sa leve strane imaš my network places, network conections , onda nađes local area conection pa desni klik properties ( na tu konekciju desni klik ) pa onda na sredini tog prozora imaš nekoliko stavki , spustis malo taj mini meni nadjes internet protocol tcp/ip i stavis sve na AUTO

moguće je da kad udjes u network cocnetions da vidis nekoliko local area conction, ali klinki na onu gde ti pise conected ( naravno kad spojis kablove )

prvi put vidim taj modem, ali verujem da je na njemu automatski uključen DHCP server. Ako nije pozovi tehnicku sluzbu i pitaj njih

I ovo ti je najdetaljnije upustvo koje ti neko moze dati. Ako ovo ne uspes da uradis onda pozovi nekog ko se razume, nekog mreznog servisera i plati mu 20 e i sredice ti sve.

Imam jedan računar na SBB kablu. U pitanju Win XP SP2.
Šta mi treba (ruter, svič...) kako bi još jedan, isti takav računar takođe nakačio na kabl. Treba da istovremeno izlazimo na Internet.
Da li to smanjuje brzinu?
Može li neko da mi polako, korak po korak napiše tutorijal za podešavanje.
Našao sam neki TP link ruter sa četiri izlaza, cena 2.200 din. Da li je to-to?
Treba mi i precizna procedura i za umrežavanje ova dva računara putem kabla, kako bi delili jedan folder i fajlove u njemu.
Hvala?

Dakle Ja imam Onaj LAN kabal kupio sam ( 10 metra :hahaha: ) i sad dakle Normalno sa burazerom Igramo Igrice i sve to,,, Medjutim kad hocu da se konektujem na NET nesto se Iskomplikuje i nemogu,,, Moliiim vas ako neko zna,Ima iskustva u tome NEka pomogne... Kako Da Oba Racunara IMaju Prestup Internetu,Dakle ja koristim 1024kb/s ADSL medjutim Dzaba mi net kad Mogu na jedan samo xD
Mozda je bila ova tema negde ( ako je bila,MOJE izvinjenje)... Unapred hvala :vatromet::vatromet::vatromet::vatromet:

Odose mi zivci!

Evo u cemu je stvar. Povezao sam 3 racunara na internet (ADSL). Imam onaj prokleti modem sto sam dobio od ptt-a, HAUWEI (ili kako se vec zove), imam wireless router D-Link i sva tri racunara imaju po jednu D-Link usb karticu da 'vataju signal. Ali evo o cemu se radi. Kad mi je jedan kompijuter povezan na net, ona druga dva ne mogu, ovaj im uzima sve, ako njega iskljucim onda ova dva imaju normalno internet.
Jel zna mozda neko neko resenje, bio bih mu jako zahvalan?
Pokusavao sam da namestim one IP adrese, ali ovaj komp kod kog treba da ide glavna adresa (192.168.0.1.) je odbija, kaze da je neko u mrezi vec koristi. A ne koristi je jer sam proveravao kod svih!

HELP! HELP! HELP!!!

Imam jedan računar na SBB kablu. U pitanju Win XP SP2.
Šta mi treba (ruter, svič...) kako bi još jedan, isti takav računar takođe nakačio na kabl. Treba da istovremeno izlazimo na Internet.
Da li to smanjuje brzinu?
Može li neko da mi polako, korak po korak napiše tutorijal za podešavanje.
Našao sam neki TP link ruter sa četiri izlaza, cena 2.200 din. Da li je to-to?
Treba mi i precizna procedura i za umrežavanje ova dva računara putem kabla, kako bi delili jedan folder i fajlove u njemu.
Hvala?

i meni treba odprilike isto neko detaljno objashnjenje korak po korak il mozhda neki link ka nekim stranicama

hvala unapred

Ovo ti je prva varijanta sa kojom mozes da gasis oba kompa kad god oces a da imaju internet i mrezu (internet ide u ruter):
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5119987&postcount=25

a ovako komp na koji je okacen internet mora uvek da bude upaljen da bi i ovaj drugi imao internet i mrezu :
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=3276699&postcount=11

E sad u ovom drugom postu preskoci deo do "To sam sve uradio, ali nemam internet na njima, zasto ?" i odatle kreni da radis na kompu na kom je internet.Na drugim, a ni na tom kompu ne moras rucno podesavati ip adrese,automatski ih dobijaju od tog na kom je internet.

Back