Kad sam pokusao da igram igrice u lanu ni jedan komp nije nasao nista,probao sam par puta i uvek isto.Zatim sam probao da vidim nesto serovano sa njenog kompa al ni to nije upelo,onda sam u onome home or small ofice namestio da se koristi jedan stampac a da oba kompa stampaju na njega al ni to nije valjalo.Da li neko za sta sam pogresno uradio tj. sta nisam.
- Pre svega da li si pogledao setovanja unutar te igrice, neke igrice zahtevaju dodatna setovanja ip adresa, vezano za local area connection LAN igranje.
- Iz shell-a, net view\\ip adresa ?
- Ping ip adresa ?
- Firewall ? (pretpostavljam da je ovde problem). Zatim se nadovezujem na pitanje file and print sharing chekirano unutar firewall-a integrisanog (posto imas SP2) ?
Tesko da je slucajno proradilo.Nesto sam podesavao i ono slucajno proradi (net i serovani folder,stampac).Mada jos uvek ne mogu da otvorim serovane foldere od sestrinog kompa,dok ona moje moze.Kak to resiti?
Da li si probao direktno da pristupish njenom share folderu.
Start, run ?
Kod:
\\ip adresa\
Da napomenem da sam pre svega toga na mom kompu imao net al kad sam zavrsio ta povezivanja net je nesto (nije mogao nista da otvori,kad sam iskljucio local conection odma je proradio,Wireles),a nije ga bilo ni kod sestre.Gde je problem?Na oba kompa su XP SP2.
Za ovo zaista ne znam, pogotovo ne znam sta si ti tu radio.
Olosh:Treba mi pomoc! imam adsl modem sezama koji ima samo usb izlaz i tp-link 54m wireless router koji nema usb ulaz. Kako spojiti komjuter i lap top da bi imao internet. Spojio sam modem adsl na kompjuter a sa njega utp kablom na router . Na lap topu dobijam signal ali ne mogu da se nakacim na internet! Hvala unapred!
Zamoli drugara koji se iole razume u te stvari neka ti on podesi, posto se ti ne razumesh Olosh-u.

... Prvo , svaki komp mora imati svoju I.p. adresu , pa chak i taj desktop. Na taj desktop nakačiš štampač i share-ujes ga . Taj desktop ti naravno mora biti nakačen na taj ruter ili wireless switch ... zavisi šta koristis. E onda , ako ti treba nesto sa tog kompa , mozes da pristupis share-ovanim folderima , ili chak najbolje da se kacis na njega preko remote desktopa. Ja za to imam server 2003 i kačim na njega 11 kompjutera tako ali sam morao da plaćam 95 eur po računaru za licencu za remote desktop.Isto to može da radi i u xp samo ne znam da li može više odjednom.

a takodje sam ou da ako mi je kabal cross-.......
ops: