Umrezavanje racunara

Imam problem sa umrezavanjem vise switcheva. Dva su Planet FNSW-1600s i dva Planet sa 8 portova. Problem je sto 1600s trazi da medjusobni link bude preko 12-tog porta na svicu. Kako onda da umrezim jos dva mala svica? Da li bi resio problem pravljenjem cross kabla???

yugo 45:
sto ga sezampro daje
conexant hasbani
BootCode Version: BC_CX82***_4.1.0.28
Firmware Version: CX82***_4.1.0.34
Customer Software Version: TAM-4CA
Mislim da je najjednostavnije da pozoveš tehničku podršku SezamProa i pitaš ih da li to može i kako. Ma da, možda se i ovde neko (po)javi ko je radio sa tim ADSL ruterom.

manchic:
Imam problem sa umrezavanjem vise switcheva. Dva su Planet FNSW-1600s i dva Planet sa 8 portova. Problem je sto 1600s trazi da medjusobni link bude preko 12-tog porta na svicu. Kako onda da umrezim jos dva mala svica? Da li bi resio problem pravljenjem cross kabla???
Ako taj 12-ti port može da radi kao uplink, onda ti ne treba ukršteni kabl.

bojan p:
Ako taj 12-ti port može da radi kao uplink, onda ti ne treba ukršteni kabl.
Radi kao uplink, ali mi je problem da povezem i ona dva mala switcha, tj. samo taj jedan 12-ti port radi kao uplink... e sad, ako napravim cross kablove da li cu moci tako da poveyem male swictceve na te velike u nekom drugom portu...? A mozda je najpametnije da probam? Hvala u svakom slucaju.

Imam problem sa umrežavanjem dva kompa...lap topa i obicnog. Sve sam povezao sa lan kablom i išao na onaj wizzard windowsa. Problem je u tome što mi je stalno veza limitirana (limited conection),a i ne vide se kopmovi kad pokušam da odigram neku igru u lan-u. Dobio sam savet da stavim bridge conection ali nije htelo. Jel može neko da napiše malo detaljnije kako da se povežu dva računara da rade kao što rade računari u igraonici ili tako nešto. Može i neki link gde je to napisano i objašnjeno i za nas ‚‚debile". Hvala unapred

Kako su povezana ta dva računara? Direktno jednim kablom ili preko nekog switcha? Ukoliko je jedan kabl koji ide od jednog do drugog računara onda mora da je ukršten (crossover) kabl inače nema veze između računara. Ukoliko su povezan na switch onda oba kabla moraju da budu standardna.

Zavisi gde će kabl koji kupuješ biti postavljen. FTP kabl eliminiše smetnje koje se mogu javiti, ali zato zahteva pažljivije postavljanje nego UTP. Dakle, ukoliko je reč o prostoru gde nema velikog elektromagnetnog zračenja kupi UTP.

Back