Umrezavanje racunara

Ovako Legolas "Guest accaunt" je kod mene stalno isključen ustvari nikada ga nisam ni ujključivao a na kompovima ni nemam šifru ni na jednom. Bundeva veliko ti hvala za savet dodao sam "anonimus logon" na šerovanom folderu i sada ulazim na glavni comp bez problema i ne pita mi za šifru :) E sada je samo ostalo pitanje zašto se to desilo tako i zašto mi je komp to uradio bez neke preke potrebe?? Sada mi sve radi kako treba.

Evo necego sto ce nekom mozda koristiti...
Kablovski modem moze da se koristi kao nek ruter-switch-hub-bla...da bi se povezala 2 kompa i obezbedio izlaz na net....Naravno, onaj koji ima 2 izlaza, mrezni i usb. Kako? jednostavno, svaki izlazi na svaki komp, i to je to. Kompovi imaju razlicite IP adrese, nisu u LAN mrezi, ali je komunikacija izmedju onolika koliku dozvoljava usb kabl na jednom od racunara...Provereno radi na Thomson modemima....

eto, ne moze da skodi....

Odlično, svaka čast! Nego kakva su vam iskustva sa cat 7 kablovima - interesuje me ako je neko radio mjerenja. Ja sam bio svjedok da i pored kvalitetnih utičnica i sl. rezultati su bili slabiji od očekivanih. Preporuke proizvođača kabla?

M.M.L.:
Prvo kazem da nema ni 100m a oni meni da nisu pitali koliko nema vec koliko ima.
Ne rekao si nema 100m, ako već hoćeš da budeš precizan.

Da li možda treba da se baci pasulj ili gleda u kristalnu kuglu da bi ti neko pomogao? Mislim na ozbiljnu pomoć, pošto praktično ni jedan smisleni podataka nisi naveo do sada.

Dakle, može. Bluetooth Class 1, verovatnoća uspešnosti između 1% i 99%.

M.M.L.:
Videcu sutra pa cu da izmerim
Ne mora tačno u metar, dovoljno je koliko je desetina metara u pitanju.

Bluetooth može da se koristi ako rastojanje nije veliko, do 20m, preko toga uspešnost ostvarene veze zavisi od mnogo faktora. Ako je rastojanje veće, a postoji optička vidljivost, wireless. Najbolja varijanta je ako može da se postavi STP/UTP kabl i zaboraviš na sve probleme bežičnog povezivanja.

E ovako posto vidim da ste na raspolaganju za one koje neznaju :) ;-) Pitao bih vas samo kako da umrezim dva kompa ali oni su na Slax linux OS... i zaboravio sam da vas pitam dali kad se dva racunara umreze preko mreznih kartica dele Wirelles protok ili ne :roll: ?Ukoliko dele protok da li je u tom slucaju bolje uzeti Ruter

Unapred hvala! ;-)

Hardverski deo je isti kao i za bilo koji OS. Konfigurisanje mrežne kartice se radi na sledeći način:
Kod:
ifconfig eth0 down
ifconfig eht0 <ip_address> netmask 
ifconfig eth0 up
Za vrednosti <ip_address> i <ip_mask> pogledaj prethodne poruke u ovoj temi.

Hint za internet: Nemorash nikakav ruter (router) da kupujesh, linux moze da odradi sve sto zamislish, sve se svodi na iptables. Moraces prvo da se pozabavish koja kartica ti je za sta linux:/> /sbin/ifconfig zatim gateway linux:/> /sbin/route -n , zatim konfigurishesh kartice koja ti je external, a koja internal i tako dalje. Posle toga isto tako mozesh da instalirash dodatni paket za dhcp da se nemuchis sa dodeljivanjem statichkih ip adresa. Ima josh dosta toga.

trebam pomoc oko jedne gluposti koja me zeza vec neko vreme. dakle da ne duljim ja i moj komsija zaludjenik za igre kao i ja kupili smo lan kabal i umrezili se izmedju kuca i tu su nastali problemi jer se kompjuteri jednostavno ne vide.Ustvari videli su se dok nismo pokusali igrati far cry na lanu.to nam iz nekih razloga nije uspelo pa smo malo izmenili podesavanja
sto je totalno zeznulo stvar.
Sad se uopste ne vide mada smo cini mi se vratili podesavanja na staro.koristili smo network setap wizard
manualno podesavali i sta sve ne ali...
Pise da je veza uspostavljena no kad pokusam da nadjem njegov komp. na mrezi njega nema i obrnuto pomagajte ako ista znate o tome
evo jos par informacija koje mozda i nisu bitne.kabal je duzine tacno 50 m.Posto smo samo nas dvojica ne koristimo switch nego onaj tzv uvrnuti kabal,oba imamo instaliran WindowsSP2(ne sa istog diska naravno),a ja sam jos i na bezicnom netu.napomena mi ne zelimo da delimo internet vezu(osim ako bude nuzno). Mucim se oko toga vec sedmicu pa su mi svaka pomoc ili predlog dobro dosli.Ako sta znate i imate dobru volju volju slobodno mi javite na klanfa@zona.ba unapred zahvalan dejook :confused: :confused: :confused:

Back