Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upitas chika googla sve sto te zanima, on ti je chudo od coveka...sve zna:lol:
Shalim se , ali samo se malo shalim...nema toga sto na netu ne mozes pronaci...ali, lakse je ovde postaviti pitanje, izvini sto sam direktna, ali, naravno uvek cu pomoci.
Barvalo ti je u ulici Dusana Danilovica u Novom naselju u N.Sadu.:)

Izguglala sam boga oca već, znam da bez googla ništa :D Mnogo toga sam pronašla na ovoj temi, ali ipak 750 stranica je strašno mnogo, trebalo bi mi mesec dana da baš sve iščitam. Vrlo sam zahvalna na svakom savetu i pomoći pošto sam obični laik koji ima želju da napravi nešto lepo sestri za rođus. Nikad nisam koristila fondan a želim da joj napravim nešto slično ovome:
2894686644_e06cb3ddda.jpg

Pokušaću pa šta ispadne.

Evo priložiću dve torte koje sam pravila sestričini za 2. i 3. rođendan. Vidi se da nemam pojma sa dekoracijom ali bile su ukusne i sva deca su bila oduševljena, važno je da su prepoznali šta je na tacni :zcepanje:

23587_336159838233_652998233_3544619_3145639_n.jpg

189483_10150112099803234_652998233_6407843_5460999_n.jpg

Ma nije problem da se pita...i ja pitam kada mi je nesto hitno...inace vec sam pisala ovde, danima sam iscitavala, vikendom sam znala kada sve sredim da sednem i da me nema, muz se samo okrene i pita:"Jacka dises li ti uopste?", a ja gutam slova i gutam slova...a sada tek, ima se sta nauciti, samo polako...ne moze se sve odjednom.

Hvala fondanforte! U Merkatoru u NS-u npr. nikad nisam videla ni slično tome a baš mi lepo izgleda-jednostavno a ipak nesvakidašnje. Za koji dan krećem u potragu za svim neophodnim sastojcima za fondan, recepte sam prepisala, boje nabavila (u gelu iz torteco), još mi trebaju žice i tacna :D
Da li torta ispod fondana može da bude npr. voćna ili je bolje da bude klasična krema (pretpostavljam da bi voće moglo pustiti sok pa da ne napravi dar-mar)?

Nadam se da sam dobro povezala - tortu pravim kakvu želim i kora mora biti poslednja. To sve premažem butter cream-om i onda lepim fondan. Koliko informacija sam danas strpala u glavu, eksplodiraće :D
Da li vam ljudi kad naručuju traže i određenu tortu osim dekoracije ili npr samo kažu da žele čokoladnu kremu i žutu piškotu? Meni kad god je neko od rodbine ili prijatelja tražio tortu rekli su mi da žele saher piškotu, žutu kremu i dekoraciju po želji :)

Nadam se da sam dobro povezala - tortu pravim kakvu želim i kora mora biti poslednja. To sve premažem butter cream-om i onda lepim fondan. Koliko informacija sam danas strpala u glavu, eksplodiraće :D
Da li vam ljudi kad naručuju traže i određenu tortu osim dekoracije ili npr samo kažu da žele čokoladnu kremu i žutu piškotu? Meni kad god je neko od rodbine ili prijatelja tražio tortu rekli su mi da žele saher piškotu, žutu kremu i dekoraciju po želji :)

uglavnom kazu sta hoce...nekad traze preporuku pa da im pravis kombinacije i sl... ako vec radis prvi put sa fondanom moj je savet da pravis cokoladnu tortu da bi se manje nervirala jer su kreme kod vocnih ipak mekse.cokoladne se super stegnu i u samom startu ti je lakse da radis sa njom, dobijes na samopouzdanju. :D tortu uvek uvek dobro zagladi i onda blago premazi buterkremom isto zagladi i posle stavljaj fondan...tako su ti male sanse da fondan bude grbav...znaci gladi je lepo :)
p.s. na temi moja prva torta je @zlatna koka pokazala postupak kako pravi ovu poklon tortu koju ti zelis da napravis, pa ako nisi videla pogledaj, pomocice ti sigurno :)

Pa kazu sta hoce, neki prepuste sve meni, a neki bas, bas do detalja...no dobro, sve treba ispostovati...
Te zute piskote pravim samo za neke vocne torte, inace nisu bas odusevljeni da im se takve kore prave, kazu mi uvek, nemoj one lebare:roll:

a kako da ne napravis lebaru ako hoce tortu sa fondanom :)...tako i moja zaova napravila kapri i gore kao tanko cokoladu prelila pa ajde je sad ti visnja ukrasi fondanom pa naravno da ne moze....:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back