Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma, ok je Jaco, ja imam dve klinceze. Ko će nas sve pohvatati. Ja malo virnula u tvoj album i moram da ti kažem kako su ti lepe torte sa šlagom. Meni je to špansko selo. Za sredu treba da napravim torticu koja će dočarati vodu. Sa fondanom bih znala kako, ali za šlag mi treba savet nekog iskusnijeg. Da li da ofarbam deo šlaga u plavo, pa da mackam malo plavo, malo belo. ili da namackam belo pa da prskam onaj sprej sa bojom?

dilinkuca:
ali ove moje fondan aplikacije krenuše o'ma da se tope u dodiru sa šlagom (lagano, ali sigurno). Ima li neka caka, da dodam gum pastu, ili koristim kupovni fondan?

Meni su tamo na figuricama savetovali da mešam fondan i gum pastu,otprilike pola - pola i da figurice stavljam na šlag neposredno pre iznošenja.Kako torta nije bila za mene,ja sam ih delimično poslušala.Napravila sam ih kako mi je rečeno,ali 5 dana ranije,i ostavila da se suši.U kuhinji,na sobnoj temperaturi.Čak sam Vini Pua držala okrenutog na leđa,da bi mu se guza osušila dobro,jer je ona u stvari išla na šlag.I zvezdice sam napravila od iste mase.(Tortu možeš videti u mom albumu.)Sve sam poređala uveče,a tortu su odneli sutra oko 10h,i ništa nije počelo da se otpušta,niti da pušta boju.Ali mislim da mora da bude mešavina gum - paste i fondana.I da je važno da se dooobro osuši.

dilinkuca:
Čime ravnate šlag, i ukojim pravcima, da bude onako savršen?

Ja šlag ravnam lenjirom.Svi noževi su mi kratki,tako da je meni lenjir zakon.Važno je i da pre ravnanja malo poprskaš šlag vodom ili da kvasiš nož (ili lenjir,u mom slučaju),pa onda da ravnaš.Ja sam prilično spora,i glačam ga u svim pravcima,nema pravila.Kod mene je ravnanje šlaga faza koja ubedljivo najduže traje u procesu pravljenja torte!

E a ovo za dočaravanje vode šlagom ne znam.To još nisam radila.

Kada pravim vodu, odnosno izgled vode , a treba shlag, malo dodam plave u beli shlag i samo promesham ali ne izjednacim, e onda dobijesh onako shareno sa belim i plavim, a radila sam i da ceo obojim u plavi, pa dodam josh malo plave i tek, tek crne, budi pazljiva, pa dobijesh svetlo i tamno plavu sharenu vodu, a od kada imam kompresor to je druga prica:worth::worth::worth:

Devojke tortice su super a evo nesto i od mene

Prilozi

• P1010518.jpg
    P1010518.jpg
    28,5 KB · Pregleda: 56
Gogaz bas ti je cakana tortica :super:

Hvala Koko. Najviše sam ponosna jer sam je sama osmislila. Na njoj ima gomila propusta, nije pedantna kao tvoje, ili Dacine, Teta Irine, Domacicine..., ali sto već neko reče, bitno je da su klinci oduševljeni. Nego, nekako mi za te dečije lepše da ide šlag, da se onako zamažu i takmiče ko će šta da poliže, pa onda tek neki detalj od fondana ili gum paste. Ne znam koji ti fondan koristiš (Z. Koko), ali ove moje fondan aplikacije krenuše o'ma da se tope u dodiru sa šlagom (lagano, ali sigurno). Ima li neka caka, da dodam gum pastu, ili koristim kupovni fondan? A za sve šlag majstorice: " Čime ravnate šlag, i ukojim pravcima, da bude onako savršen?". Idem da dremnem još koji sat do sledećeg dojenja:bye:

Pa pazi, ovlazi se i meni fondan, ali ne bas tako brzo. Treba mu, recimo, 4-5 sati. To se i ne primecuje toliko jer je isprskan sedefom.

Za izgled reke, ja slag obojim u plavo i premazem deo torte, pa onda operem noz i umazem ga belim slagom, pa prevlacim preko plavog, kratkim potezima. Tako dobijes izgled zuborenja i penusanja reke...

Zato sto mi je internet ogranicen na kraj meseca nemogu lepo da vidim torte. E sad je prvi dan u mesecu i ja sve lepo pregledala.Da Vas hvalim je malo, premalo za ono sto sam videla. Vi ste cure moje sampioni. Ne zelim da Vas imenujem da ne bi neku curu propustila.
Evo Vam jedna tortica, a druge su u albumu.Cao lepotice moje i samo tako. Moram samo Dacu da izdvojim za trud, zalepi toranj, ma bez mane je.
picture.php

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back