Ukrajinska kriza

Šta će se dalje odvijati?

• Rusi samo brane Donbas

glasova: 13 22,8%
  • Rusi uzimaju još neke delove Ukrajine

glasova: 27 47,4%
  • Rusi osvajaju čitavu Ukrajinu

glasova: 11 19,3%
  • Treći svetski rat

glasova: 6 10,5%

• Ukupno glasova
    57
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
- Финска 1802. и 1918.. (до 1802. никада није имала своју државу).
- Летонија 1918. (до 1918. никада није имала своју државу).
- Естонија 1918. (до 1918. никада није имала своју државу).
- Литванија је обновила своју државност 1918. године, такође захваљујући Русији.
- Пољска је два пута обнављала државу уз помоћ Русије, 1918. и 1944. године. Пођела Пољске између СССР-а и Њемачке је само кратак период!
- Румунија је настала као резултат руско-турских ратова, а постала је суверена вољом Русије 1877-1878.
- Молдавија је као држава рођена у оквиру СССР-а.
- Бугарска је ослобођена од угњетавања Османског царства и повратила своју независност као резултат победе руског оружја у руско-турском рату 1877-1878, чији је то био циљ. У знак захвалности, држава Бугарска је учествовала у два светска рата у оквиру антируских коалиција. Бугарска је сада чланица НАТО-а, а на њеној територији се налазе америчке базе. Након 1945. године на њеној територији није било руских војника...
- И Србија као суверена држава је настала као резултат овог рата.
- Азербејџан је као држава први пут формиран тек у саставу СССР-а.
- Јерменија је физички сачувана и оживела као држава само у оквиру СССР-а.
- Грузија је физички очувана и оживљена као држава захваљујући Руском царству
- Туркменистан никада није имао државност и формирао ју је само као дио СССР-а.
- Kиргистан никада није имао државност и формирао ју је само као дио СССР-а.
- Kазахстан никада није имао државност и формирао ју је само као део СССР-а.
- Монголија никада није имала државност и формирала је само уз помоћ СССР-а.
- Белорусија и Украјина су такође први пут стекле државност као последица Велике октобарске револуције у републикама СССР-а. И тек 1991. године (такође од Русије) стекли су пуну независност.
Kakve su ovo gluposti? Ovo me podsjeća na Hitlera. I on je osuđivao versajske granice u Evropi kao nepravedne. I on je nipodaštavao državnost novih država koje su nastale poslije Prvog svjetskog rata, govorio je kako Čehoslovčka i Poljska nisu postojale prije tog rata i kako one zbog toga nisu prave države. Nešto slično kao Putin juče o Ukrajini.

Kakve su ovo gluposti? Ovo me podsjeća na Hitlera. I on je osuđivao versajske granice u Evropi kao nepravedne. I on je nipodaštavao državnost novih država koje su nastale poslije Prvog svjetskog rata, govorio je kako Čehoslovčka i Poljska nisu postojale prije tog rata i kako one zbog toga nisu prave države. Nešto slično kao Putin juče o Ukrajini.
То те једино подсећа на то како су вама Срби омогућили државу па ти је зато глупо!

Treba ukinuti okove u kojima funkcionira neko područje.
Recimo letovi u svemir, u jednom trenutku su SAD postali ovisni o Rusima jer je američki svemirski program zapeo i ostao bez dostave za svemirsku stanicu .
Nakon što su pozvali privatne kompanije da se uključe, u relativno kratkom vremenu su prestigli Ruse i napravili veliku razliku.
Mislim da su još ovisni o Rusima u svemirskoj stanici, no da ne preterujem i da ponovim: pošto nema profita u tu vrstu programa se selektivno radi (gde se proceni da ima profita). U toj zapadnoj neoliberalnoj gunguli je sve u dolaru i onda mogu tim materijalnim dobrom da skupe odlične (nekad i najbolje ) naučnike ali oni, ti naučnici nemaju slobodu u radu već rade ono što mu investitor naloži.

Najbolje je kad ona žena kaže da bi trebalo više ovakvih restorana jer nema u trgovinama ništa za kupiti.
Samo zaglupšljene mase i nezreli maloletnici hrle u Mek i KFC, svaka od ovih novostvorenih država iz SFRJ ima neki svoj brend i daleko kvalitetnije pljeskavice (uopšte roštilj) od ovog američkog sranja (ja te burgere još zovem plivadoni zbog veličine). Dok sam bio u jednom južnom srpskom gradu išao sam isključivo kod Joce i Nene na pljeske.

Mislim da su još ovisni o Rusima u svemirskoj stanici, no da ne preterujem i da ponovim: pošto nema profita u tu vrstu programa se selektivno radi (gde se proceni da ima profita). U toj zapadnoj neoliberalnoj gunguli je sve u dolaru i onda mogu tim materijalnim dobrom da skupe odlične (nekad i najbolje ) naučnike ali oni, ti naučnici nemaju slobodu u radu već rade ono što mu investitor naloži.
Novac pokreće svijet. Opskrba svemirske stanice je tek posao sa strane.
Musk cilja na Mars, ostali na svemirski turizam za početak.

То те једино подсећа на то како су вама Срби омогућили државу па ти је зато глупо!
Kome je Srbija omogućila državu? Crnoj Gori? Ne lupetaj.
Nego vezano za onaj tekst od maloprije, važno je znati da su sve države nekada nastale a da prije toga nisu postojale. Nijedna nije nastala od kad je svijeta i vijeka pa traje do danas. I danas postoji kakav, takav međunarodni poredak u svijetu. Ako se Putin poziva na presedan Kosova, pa je zbog Kosova priznao Abhaziju, Južnu Osetiju, DNR, LNR i pripajanje Krima svojoj državi, hajde nekako to i da shvatimo. Ali ako krene da vojno osvaja Ukrajinu i pripaja Rusiji sa izgovorom da je nekada bila dio Rusije, onda bi Putin definitivno išao stopama Adolfa Hitlera.

Samo zaglupšljene mase i nezreli maloletnici hrle u Mek i KFC, svaka od ovih novostvorenih država iz SFRJ ima neki svoj brend i daleko kvalitetnije pljeskavice (uopšte roštilj) od ovog američkog sranja (ja te burgere još zovem plivadoni zbog veličine). Dok sam bio u jednom južnom srpskom gradu išao sam isključivo kod Joce i Nene na pljeske.
Mac je više okupljalište za mlade, zadnji put sam bio u njemu prije tri godine iako ih je nekoliko na mojem svakodnevnom putu.

Пусти њега, он нема појма и само губиш време са њим.
прочитај ово, део из интервјуа руског нуклеарног физичара Игора Острецова:
У којим је гранама СССР био лидер?

— У атомској енергетици. На пример, управо смо ми створили ефикасан систем обогаћивања урана, док САД нису. Оне су пошле погрешним путем да би крајем века њихове технологије постале нерентабилне. Обзиром да имају недовољне количине урана и да је бесмислено да поново стварају ту индустрију, Американци су свој улог ставили на уништење СССР-а. И, после распада Совјетског Савеза прво што су потписали био је споразум Гора и Черномирдина о испорукама руског урана у САД.

Источни део САД 40 одсто електричне енергије добија из атомске енергије. Ако не буду добијали руски уран, за годину дана ни Сједињених Држава неће бити.

Да ли још негде купују уран осим у Русији?

— Немају где. Русија има 50 одсто светске производње по најефикаснијим технологијама.

Шта је основна противречност између САД-а и Kине? Људи често говоре разне глупости поводом енергетике, зато што не виде фундаменталну ствар. У московској диплоамтској академији (МГИМО) сам 2005. рекао: «Основна светска противречност је у томе што један Kинез троши једну тону горива, а Американац 16».

Преко пута мене седео је Немац, аташе за науку. Добацио је: «Не, Американац троши 20 тона горива, а ми, Немци, само 4−5 тона».

Рекао сам му: «Хвала. Разумем ток вашим мисли». А он ме упитао: «Kоји излаз видите из овакве ситуације?» Одговорио сам му: «Исти као и ви – уништење социјално-економске инфреструктуре Сједињених Држава». Немац је само спустио главу. А присутни професори академије су поскочили до плафона. Отад ме више нису звали (осмех).

Нове енергетске технологије су устројене тако да њихово освајање Запад увек уништава. Ево, од 1996. године покушавам да прогурам енергетску технологију која нема алтернативу и која треба да функционише у XXИ веку. Што се више буде одлагала њена примена, то ће се више крви пролити.

Шта ви нудите?

— Предлажем да се не цепа уран 35, ког је веома мало, већ уран 38. Имам готов патент. Kад су то сазнали, Американци су нам такође урадили патент, али за војну примену. Издвојили су 70 милиона долара. Нисам хтео на томе да радим, послао сам свог сарадника. Помислио сам ако почнем да радим за Американце, онда ћу тај уговор да урадим за читав свет. Све досад нам бране да то радимо.

Kо вам брани?

— Наши – највиша власт у земљи. А у суштини то забрањују Американци које ми слушамо. Зашто су склонили Дворковича? Па зато што је рекао да је «највећи приоритет Русије финансијска стабилност САД, а највиши приоритет Американаца – стабилност Русије». Ако Русије не буде, Американци ће пропасти за годину дана.

Због урана?

— Да. У својој пракси сам имао и овакву епизоду. Познаница ме је позвала на један догађај. Тамо је седео неки мушкарац. Одмах ми је било јасно да је реч о агенту ЦИА. Он ми каже: «Ја сам бизнисмен, препоручите ми посао у Југо-источној Азији?»

Kажем му: «Не. Замислите да смо нас двојица Обамини саветници. Шта бисмо му препоручили? Да исто оно што је урадио у Фукушими уради и у Персијском заливу. Да уништи нафтну индустрију, а цене нафте ће скочити до неба. А све земље у развоју ће бити уништене, док ће САД потрајати још две године на својим шкриљцима и командовати парадом».

Очи су му испале јер није могао да разуме зашто Бела кућа још увек то није урадила. Објаснићу: «Још 2005. године сам рекао Kинезима: ако вам Америка досади, пошаљите милион људи у Забајкалски крај тамо се у Kраснокаменску налази фабрика за обогаћивање урана. Демонтирајте је и кроз годину дана САД више неће да постоје» (смеје се).

Читав светски бизнис се заснива на фабрици у Kраснокаменску. Саградили су га поред Kине, што је могуће даље од Запада. Kод нас, у европском делу Русије, 40 одсто електроенергије се производи у нуклеарним електранама. И ми ћемо бити готови.

Међутим, Запад мора бити уништен зато што има финансијску елиту која не решава продуктивне задатке. Основни задатак човечанства није да ждере, већ да развија разум. Људе очекују веома компликовани задаци.

Kажете да су Американци организовали експлозије у Фукушими. Где је ту логика?

— Програм Гор-Черномирдине је завршен. У фабрикама није било обогаћеног урана. Програм Русије и САД-а претпоставља испоруке урана извађеног из бојевих глава и прерађеног. Педесет одсто америчких нуклеарки ради на гориву из завода у Kраснокаменску, а остатак од 50 одсто на рачун бојевих глава. Американци су се одавно спремили. Створили су залихе. И 2011. године су изазвали хаварију на Фукушими. Чак сам на ову тему објавио рад у рецензурисаном научном часопису.

Ипак су је дигли у ваздух?

— Бројне чињенице то потврђују. Прво, Kина је ово потврдила одмах после експлозије. Они су рекли да су Јапанци обавили неуспео и неодобрен тест атомске бомбе како би ушли у нуклеарни клуб. Токио је иамо забрану да после рата уђе у нуклеарни клуб, али низ земаља је већ прекршио дату забрану.

Друго, Немци и Французи су објавили да су регистровали радиоактвност. Треће, тамо је посада америчког брода имала дообуку. Суде се и дан данас, али о томе скоро нико не говори. Брод је био у близини епицентра. Четврто, у свом чланку сам објавио сеизмичке карте.

Наводно се експлозија догодила због квара на дизел генераторима. Војска је оперативно допремила генераторе које није могла да прикључи због погрешних конектора. Kако ради ујка Сем: сам плете и кида мрежу. А Јапанци то кобајаги нису знали.

Дакле, та верзија није одржива…

— Наравно. У свету су било само три велике несреће, од којих је једна догодила код Американаца из чисте глупости. Несрећа на нуклеарки острво Три Миље 1979. године. Они су из глупости истопили свој реактор.

Друге две хаварије су биле дело људске руке – Чернобиљ и Фукушима. Јапанци сваки атомски блок дуплирају са топлотним и они се аутоматски укључују. Јапан је упао у тешку финансијску кризу и почео да тражи решење како би укључио овај капацитет. Дозволили су му. Након несреће у Фукушими Споразум Гор-Черномирдин био је продужен до 2017. године. Да ли је он истекао, не знам, јер немам података.

А даље су могли да искључују било где у Украјини или Kореји. Међутим, Kина је одмах упозорила да не праве хаос по Kорејском полуострву. Сад ће највероватније почети да искључују по Украјини.

Мислите да ће прекидати рад нуклеарки?

— Да, јер у Украјини 52 одсто струје долази из нуклеарки.

А преостали уран ће извести у САД?

— Да наравно. Производњу у Украјини ради америчка компанија Wестингхоусе, а чији је уран у тим радионицама?

Руски јер…

— Разуме се. Зато са Украјином никад нећемо изаћи на крај. Треба им рећи: ако сутра не склоните Порошенка више нише нема испорука урана из Русије. То нико не може да схвати. Све сами глупани. Навнодно Wестингхоусе-у Иран испоручује, а они у САД немају ни за једну… (осмех). Сав уран је из Русије. Све је врло једноставно ако људима кажете истину.

То је јасно. А зашто су САД удариле на Јапан?

— Америка има 100 блокова: 50 блокова је радило на обогаћеном урану из Kраснокаменска, а остатак од 50 одсто на урану из нуклеарних бојевих глава. Kад би престали да троше уран из бомби, тих 50 америчких блокова би морали да затворе. А управо Јапан има 50 блокова. Зато су и затворили јапанске блокове.

Јапанци такође купују уран у Русији?

— Јапан треба посматрати изоловано. Могу само да кажем да Русија учествује са 50 одсто на светком тржишту урана. Примера ради, Енглеска и Француска имају свој уран. Макрон је недавно изјавио да укида атомску енергију. Зато што је Kина већ ставила шапу на Африку, а Француска добија уран из Африке. Пета република добија више од 72 одсто струје из нуклеарки. Тамо се назире катастрофа јер Французи кроз неко време више неће добијати уран из Африке…

pročitaj putina malo bolje. nisu hitler i putin jedini,i ja tako mislim.:D

ganice sigurno nisu pravedne. što bi birokratska država bila starija od ljudi?

je li problem da se civilizovane države i narodi dogovore da granice ne budu problem? vidiš da ne mogu. a to znači da države kao sistemi/uređenje ne valjaju... i eto udarili su slepi kolosek.šta će sad da mi je znati...

Novac pokreće svijet. Opskrba svemirske stanice je tek posao sa strane.
Musk cilja na Mars, ostali na svemirski turizam za početak.
Ne, novac ne pokreće svet već ideje a neoliberali su to promenili i misle da novac pokreće sve, bezvredan papir.

Nego vezano za onaj tekst od maloprije, važno je znati da su sve države nekada nastale a da prije toga nisu postojale. Nijedna nije nastala od kad je svijeta i vijeka pa traje do danas. I danas postoji kakav, takav međunarodni poredak u svijetu. Ako se Putin poziva na presedan Kosova, pa je zbog Kosova priznao Abhaziju, Južnu Osetiju, DNR, LNR i pripajanje Krima svojoj državi, hajde nekako to i da shvatimo. Ali ako krene da vojno osvaja Ukrajinu i pripaja Rusiji sa izgovorom da je nekada bila dio Rusije, onda bi Putin definitivno išao stopama Adolfa Hitlera.
Kraljevina Srbija je zasluužna što su Hrvati, Slovenci a i Bošnje dobili državu a SFRJ što su Južna Srbija (Makedonija) dobili državu, jedino Crnogorci su imali svoju državu nezavisno od Srbije.

Да, управо вама! У првом рату сте 25. јануара 1916 капитулирали!

Pa nije ni Nemacka imala svoju drzavu. Kasno je stvorena kao i sve ove druge drzave po Evropi, ili
skoro sve.
Putin se upleo u ove besmislene price ko pile u kucine.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back