Ukrajinska kriza

Šta će se dalje odvijati?

• Rusi samo brane Donbas

glasova: 13 22,8%
  • Rusi uzimaju još neke delove Ukrajine

glasova: 27 47,4%
  • Rusi osvajaju čitavu Ukrajinu

glasova: 11 19,3%
  • Treći svetski rat

glasova: 6 10,5%

• Ukupno glasova
    57
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...

Sasvim prirodno da neonacisti utociste potraze u nacistickom Lvovu:

AMERIČKI DIPLOMATI SELE SE IZ KIJEVA U LAVOV

Ne brinite...stici ce Rusi i do tamo...

...

Ja da sam Rus i da napadnem Ukrajinu i poceo bih peglanje raketLama od Lvova i te tamo oblasti, pa polako unazad ka ruskoj granici. Kad opeglaju prvih 100 km na taj nacin, verovatno ne bi ni bilo potrebe da dalje peglaju, ostatak su ruski narod.

Не знам како било ко може да очекује помоћ од Америка , они сами себи не могу помоћи .

Администрација прави зомбије од људи и болеснике ..погледајте вожњу кроз овај Амерички град , ово је буквално катастрофа

A di su maske? Niko ne nosi maske!!! Video sam samo jednu zenu sa detetom sa maskom, ni policija ne nosi (gledao sam do 3.5 min posle samo na preskok).

Osim sto sa uzasan sa komentarom, ovo je sokantno tuzno. Ja odavno tvrdim da su Amerikanci najvece zrtve Vladara ili Novog svetskog poretka ili kako god hocete da ih zovete.

Ja ne znam sta Srbija ceka. Zar u tom Dombasu u stvari ne zive Srbi koji su tu dosli jos u 18-om veku?? Kakvi bre Rusi. Treba Srbije da se naebe mame i Rusima i Ukrajincima i pripoji taj deo.

Pa gde ces veci dokaz da zive i da su se stvarno tu doselili, i tamo dizu bune i dan-danas! Vidis da se od cele Ukrajine protiv neo-nacista pobunio samo srpski deo Ukrajine!

Rusi ne treba ni da se upustaju taj rat, vec odmah da prete ratom na teritorijama nato zemalja.
Dakle, Uvesti nesigurnost u Wasington, njujork los angeles pariz i svakako amsterdam,hag i sve druge zemlje imperije.
Najgluplje bi bilo ratovanje protiv Ukrajine. Koja je izabrana da sloveni ratuju medju sobom do zadnjeg ukrajinca.
Pa ako je do svetskog rata, onda se znaju ciljevi i rusije i kine....

Ja mislim da samo treba da krenu na Pirgavce. Potopis im Ostrvo i mirna backa - Evropa nece ni da oseti, Amerika nece nesto da place, ocistis svet od najgorih fekalija koje zagadjuju ovu planetu vekovima... Ceo svet bi slavio Ruse da potope Ostrvo, koliko su patnje naneli svojim kolonijalizmom. NIsta drugo ne treba da se uradi.

FLf7YeAXMAEuibA

SRBIJA ĆE PREPORUČITI SVOJIM DRŽAVLJANIMA U UKRAJINI: Razmislite o privremenom napuštanju te države

https://www.kurir.rs/vesti/politika...h_notification&utm_campaign=push_notification

Eto resenja... Pozvati sve u Ukrajini da napuste Ukrajinu...(Ukrajinke, dobro ste dosle u Srbiju :D)

Posle nevidljivog neprijatelja "korone", eto nam i nevidljive "invazije" Rusa...

....

Hm,jedan od scenarija bi mogao biti napad Ukropa na Donbas,sad su se osokolili i mozda vide svoje sansu,Rusi bi mogli odgovoriti artiljerijsko raketnim udarima i bez da predju granicu,a trupe u Belorusiji bi mogle blokirati Kijev vrlo lako jer geografski su vrlo blizu,samo raporedjivanje Ruskih trupa duz Ukrajinske granice tera Ukre da disperzuju snage,sto znaci da nemogu sve fokusirati na Donbas.

Zapadna govmna su WAR PIGS

Generals gathered in their masses
Just like witches at black masses
Evil minds that plot destruction
Sorcerers of death's construction
In the fields the bodies burning
As the war machine keeps turning
Death and hatred to mankind
Poisoning their brainwashed minds
Oh lord yeah!

Politicians hide themselves away
They only started the war
Why should they go out to fight?
They leave that role to the poor

Ja pomislio da nije neki performans jer ovo je nadrealno.

То је Америка , та снажна сила број 1 на свету која се бави туђим проблемима уместо да реши своје.

Амерички проблеми не могу ни да се реше , тотално су се отргли контроли .Ово што сте видели је тако у готово свим градовима у Америци ,али и у градовима ЕУ и запада .

Такво уништено друштво и није у могућности да се било чему супротстави и они то називају демократијом !

Najmoćnije oružje ruske vojske, sposobno za ispaljivanje nuklearnih punjenja, uočeno u blizini granice Ukrajine
Na webu se pojavio video u kojem je, prema brojnim Telegramovim kanalima, teška ruska samohodna puška kalibra 203 mm "Malka" primjećena17 km od granice s Ukrajinom, sposobna pucati na udaljenosti do 50 km.

Samohodni top 2S7M Malka modifikacija je samohodnog topa 2S7 Pion. Usvojen 1975. godine. Njegova je glavna svrha suzbiti pozadinu neprijatelja, uništiti posebno važne objekte i sredstva nuklearnog napada u taktičkoj dubini na udaljenosti do 50 kilometara. Sposoban za ispaljivanje nuklearnog oružja.

"Malka" se od "Božura" razlikuje po snažnijem "svejedinom" motoru koji radi ne samo na dizel gorivo, već i na kerozin i benzin. Modernizacija šasije povećala je resurs na osam do deset tisuća kilometara. Nošeno streljivo povećalo se s četiri na osam granata. Novi mehanizam za punjenje povećao je brzinu paljbe na dva i pol metaka u minuti.

Očevici objavljuju nove snimke na kojima se vide najmoćnije ruske samohodne topove kalibra 203 mm "Malka" u blizini granice s Ukrajinom u regiji Belgorod, sposobne za ispaljivanje, uključujući nuklearna punjenja.

https://t.me/rusvesnasu/14172?single

Америка са Украјином решава своја два проблема, 1.решава се (вероватно уз наплату) вишка старије војне опреме и 2. натераће Конгрес да изгласа повећање војног буџета (тобоже су били на ивици рата), тиме и веће запослености у овој кризи + већу продају гаса неким ЕУ чланицама.

Oligarchs and businessmen leave Ukraine on charter flights​

https://www.pravda.com.ua/news/2022/02/13/7323857/

Беже они који су у последњих неколико година опљачкали Украјину а све под плаштом "борбе са Русијом "

Мени је у овој ситуацији Израел најлицемернији , како позивају тобоже Јеверје да се врате кућу у Израел а тамо их чека сукоб са Палестинцима..

На жалост на Украјини најбољи пример имамо западног глобалистичког пропагандног рата ..Једноставно су уништили државу и сада беже , нема више помоћи за марионетске владе у Кијеву , запад неће да дреши кесу ..него су им дали оружје и чекају да се међусобно побију .

То је добије када се слепо верује Западу , Украјина је пример.

Украјински посланик: Запад покренуо рат против Украјине

09:07 14.02.2022

Посланик Врховне раде Украјине из странке „Опозициона платформа – за живот“ Вадим Рабинович поручио је да је почео „рат Запада против Украјине“.

„Рат је почео! Али га управо Запад води против Украјине! Све што сада раде западни партнери у погледу наше земље су давање препорука својим држављанима да напусте Украјину, повлачење дипломата, одлазак инвеститора, обустава ваздушног саобраћаја –то је једнако најмоћнијим санкцијама“, написао је Рабинович на својој Фејсбук страници.
Према речима посланика, украјинска економија би могла да стане већ од следеће недеље.

Истовремено, украјински политиколог Александар Лазарев сматра да је амерички председник Џозеф Бајден спреман да „преда“ Украјину Русији како би Москва престала да се зближава са Кином.

Он је за телевизију „Наш“ рекао да Американцима више није потребан Кијев због промене спољнополитичких смерница. Ако је раније Вашингтон користио стратегију Збигњева Бжежинског за обуздавање Русије као континенталне силе, сада је Бела кућа усмерена на борбу против Пекинга, сматра експерт.
Како каже, Кијев сада покушава да оде под протекторат Велике Британије.

„Американци чине уступке Руској Федерацији како се не би спојила са Кином. Спремни су да се одрекну Украјине и желе да одустану од ње.
Бајден је више пута говорио да никада неће ратовати за њих. Значи биће рат између НАТО-а и Русије, а то је нуклеарни рат“, закључио је украјински експерт.
Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног повећања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Русија је у више наврата негирала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства”, наводећи да никоме не прети и нема намеру никога напада, а изјаве о „руској агресији” користе се као изговор да се што више војне технике НАТО-а распореди у близини руске границе. Како је раније изјавио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, Русија не ствара никакве поводе за конфликтну ситуацију око Украјине. Према његовим речима, Русија не искључује могућност да хистерија око Украјине, коју распирује Запад, има за циљ да покрије да Кијев саботира Минске споразуме о Донбасу.

:maramica:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back