Ukrajina - vojne vesti, mape, slike, snimci, analize, mišljenja

Pa nije loše za Ruse...u zadnjih 4 mjeseca su osvojili Sjeverodonjeck,Lisičansk.....mogli bi i Bahmut u naredna dva mjeseca....ide to njima.
To je i previse uzimajuci u obzir da se upupavaju milijarde u naoruzanje Ukrjaine,do sada su presisali i budzet Rusije za vojsku ove godine pa gube,plus angazovanje 10% ruskih snaga a u aktivnim borbama 3-5%....sto sisate zapadnu propagandu je druga prica....da je sve kao sto pricate do sada bi ukrjaina bila u Sevastopolju a ona sve manja....eno i ono sto ste pre dva meseca povratili kod Harkove sve izgubiste....

Gugl prevod;
"На мрежи су се појавили извештаји да се амерички ракетни бацач ХИМАРС МЛРС појавио на располагању руској армији.

Извори „Руског пролећа“ управо су потврдили ову информацију. Није потпуно познато да ли је инсталација ХИМАРС МЛРС заробљена у борби или је продала корумпирана украјинска војска, али у овом тренутку инсталација се већ налази у Русији.
Проучавање инсталације од стране наших оружара може не само да примени америчке технологије у њиховом развоју, већ нам такође омогућава да развијемо начине да им се супротставимо."

https://rusvesna.su/news/1657894766

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :vatromet:

Nije baš za poređenje ,manje je poginulo usa vojnika za 20 godina rata u Avfanistanu nego Rusa za 4 meseca u UKR i to bar 5 puta manje ako uzmemo ako uzmemo najoptimističnije rusofriendly izvore ,a možda 10 puta manje .
Dalje mi pojma nemamo šta će biti u današnoj Ukrajni za 20 godina i koliki će biti žrtve i cena tog rata i za jedne i za druge .
pametnice moja malena,talibanima je najteze orudje bio RPG 7 dok ove pomaze citav zapadni svet, i sami ukri su posle Rusa bez sumnje najbolja armije u Evropi

Хрватски војни.аналитиЋар Табак:

"Заузимање 1/3 територије друге највеће државе Европе за Ћитавих пар тједана и уништење свега 80% војних ефектива најаЋе војске Европе за Ћак више од два мјесеца је најбољи показатељ слабости руске војске и лоше процјене руског војног врха.
Руси су након пораза код Кијева били оЋајниЋки принуђени у опЋој паници и бјежанији да нападну још бројније, још искусније, још обуЋеније и боље наоружане украјинске постројбе у Донбасу од оних код Кијева."

Ne znam, nadam se da nijesam u pravu. Ali te neke stvari mi se nikako ne svidjaju. Neki razlog postoji a sta ne znam tacno.
Што би рекли Босанци....."Јеббо ти њиА" ако ја или ти морам да их учим кад треба дићи авион !! Зашта су се школовали !! Воде неке артиљеријске дуеле по цео дан уместо да један стратешки бомбардер, хируршки прецизно проспе бараж од 50-60 бомби линијом њиховог рова у дужини од километар-два. Тако би ја урадио. Један ТУ-22 носи 17 тона бомби. То ти је 170 бомби од 100 кг. Једна таква има да те ископа заједно са три тоне земље.

Што би рекли Босанци....."Јеббо ти њиА" ако ја или ти морам да их учим кад треба дићи авион !! Зашта су се школовали !! Воде неке артиљеријске дуеле по цео дан уместо да један стратешки бомбардер, хируршки прецизно проспе бараж од 50-60 бомби линијом њиховог рова у дужини од километар-два. Тако би ја урадио. Један ТУ-22 носи 17 тона бомби. То ти је 170 бомби од 100 кг. Једна таква има да те ископа заједно са три тоне земље.
Ne znam, ja bi apsolutno ucinio sve moguce da ima apsolutnu kontrolu neba. I to u prvih 10 dana. Pa makar to znacilo da izgubim i 300 aviona za tri dana.

Uništena je ruska baterija S400 kod Luganska nedavno.
Ma jok mani se Ukro izvora oni su u ratnom modu, lažu, petljaju.Nema potrebe da S400 bude u Lugansku kada on iz Rusije pokriva dobar dio Ukrajine.Takav PVO nije predvidjen za prvu liniju već kada bi se neko usudio krenuti dublje avionom ka Rusiji.Ne sumnjam da će neka kamikaza u niskom letu do kraja rata probati napasti i Moskvu.

А шта ако имају реална оперативна сазнања да ће се неко укључити у рат?
Није бесплатна западна војна помоћ па врв.рачунају и економско исцрпљивање запада итд.
Многи фактори утичу у процесу доношења доктрине оружане борбе.
Значи, по теби, ако користе масовне ваздушне нападе онда ће нпр. Енглеска или Америка да се укључи у рат. Али зато ако користе масовне ракетне нападе онда неће ? Или сам те ја погрешно схватио. Нешто ми то не иде заједно са логиком.

Back