Ukrajina - vojne vesti, mape, slike, snimci, analize, mišljenja

Kažu, ruska delegacija u poseti Iranu u centru za istraživanje i obuku dronova
Amerikanci prate satelitom

FXxudV1UYAMOJ5m
FXxudhrUUAAxZhN

I tako evo već deseta tema. Baš se odužila zločinačka agresija Rusije. Da vidimo kako je sve to počelo: 12.aprila 2014.godine u grad Slavjansk ušla je iz Rusije diverziona grupa pod rukovodstvom pukovnika GRU (glavna obaveštajna uprava) Strelkova-Girkina koju je činilo 55 ljudi. Sam Strelkov o tome je rekao:
"Kada smo ušli u grad, među lokalnim stanovništvom nismo videli nikog ko bi želeo da ratuje. Da nije bilo nas, projekat "Novorosija" bi se ugasio u samom začetku. Upravo je naša grupa ušla u borbe sa regularnom vojskom Ukrajine!"

Eto, to vam je to. Projekat začet u Kremlju ostvaren pomoću ruskih diverzanata koji su ušli u Ukrajinu pre 8 godina i podigli stanovništvo koje je do tada mirno živelo.

Kazu moji izvori da je 115 mehanizovana brigada Ukropa dozivela totalnu terminaciju.

Vise ne postoji

600+ mrtvih

🇷🇺🇺🇦❗️The 115th mechanized brigade of the Armed Forces of Ukraine in the Seversk direction was actually destroyed, over the past two days their losses amounted to more than 600 people, the Russian Defense Ministry reports.
362 brigade su već potpuno uništene, broječi što pišete.

I međuvremenu Rusi sa velikim gubicima osvajaju položaje koje drže junaci od Crne Vreće
FXtumAqaIAEzcKj.jpeg

sada idu prema sredini i zapadne ukraine
rekao sam puno puta moraju Rusi minimum 500000 vojnika jos modilizirati
Da skroz nejasno i priglupo od prvog dana. Ko i mi sa JNA na pocetku, glupost za gluposti. Dje se sprdnje moglo proci, postajalo je nemoguce bes zbog ovakvi promasaja.

Ko i kod nas uvijek jedno te isto LAKO CEMO. Qurac je ista lako.

Da skroz nejasno i priglupo od prvog dana. Ko i mi sa JNA na pocetku, glupost za gluposti. Dje se sprdnje moglo proci, postajalo je nemoguce bes zbog ovakvi promasaja.

Ko i kod nas uvijek jedno te isto LAKO CEMO. Qurac je ista lako.
da samo sto Srbi nisu imali preko 50000 tenkova i preko 150000 vojnih vozila
a pogotovo 10000 nuklearnih glava

A koji ste vi lazsci..
Ovamo , mi prikazujete kako Rusi unistavaju , te ovo , te ono , pa i sve tako neke video , more bit i iz igrica , valjda ratnih

Evo , ovde lepo i kazu da ukrajinci unistise , preko 30 vaznih ...i da uz pomoc americkih raketnih sistemima , samo urnisu ruse.

Ukraine strikes significantly reducing Russia's offensive potential, Kyiv says​

By Max Hunder and Tom Balmforth - Yesterday 2:43 p.m.
React|

175

• Share

• Save

1657980519640.png

By Max Hunder and Tom Balmforth
FILE PHOTO: U.S. military forces fire a High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) rocket during the annual Philippines-US live fire amphibious landing exercise (PHIBLEX) at Crow Valley in Capas, Tarlac province, north of Manila
© Reuters/Romeo RanocoFILE PHOTO: U.S. military forces fire a High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) rocket during the annual Philippines-US live fire amphibious landing exercise (PHIBLEX) at Crow Valley in Capas, Tarlac province, north of Manila
KYIV (Reuters) - Ukrainian rocket strikes have destroyed more than 30 Russian military logistics centres in recent weeks and significantly reduced Russia's attacking potential, Ukraine's defence ministry spokesperson said on Friday.
The official, Oleksandr Motuzianyk, singled out the role played by U.S.-produced HIMARS rocket systems, one of several types of long-range weapon supplied by the West to help Ukraine fight back against Russia.
"In the last weeks, over 30 of the enemy's military logistical facilities have been destroyed, as a result of which the attacking potential of Russian forces has been significantly reduced," Motuzianyk said on national television.
Motuzianyk told Reuters in separate comments that the 30 targets were destroyed by multiple launch rocket systems, including HIMARS.
If confirmed, the comments would suggest that Western weapons are having an impact on the battlefield and could indicate a shift in the war's dynamic after nearly five months.

Back