Ukinuti fizičko kao obavezan predmet u školama?

Da li ste za ukidanje fizičkog vaspitanja kao obaveznog predmeta?

• Da

glasova: 5 8,8%
  • Ne

glasova: 49 86,0%
  • Samo u srednjoj školi, u osnovnoj da ostane obavezno

glasova: 3 5,3%

• Ukupno glasova
    57
Тронтави и килави никада нису волели физичко а мени је то уз ликовно био омиљени предмет.
Узверем се уз шипку или конопац само рукама а ови горенаведени стоје и као нешто покушавају.
Фуј!
Što se čudiš, elektrika.
Ne možeš da gledaš prema sebi. Ok, ti voliš da juriš, penješ se uz konopac, skačeš po gredi, ali nisu svi isti. Srednjošlokci su osobe, stvarno je ponižavajuće da nekog debeljucu teraš da se vere uz konopac i usput mu pridikuješ kako bi trebalo da oslabi. Ili nekog introvertnog metalca da goniš da se grabi za loptu...ne ide.

Što se čudiš, elektrika.
Ne možeš da gledaš prema sebi. Ok, ti voliš da juriš, penješ se uz konopac, skačeš po gredi, ali nisu svi isti. Srednjošlokci su osobe, stvarno je ponižavajuće da nekog debeljucu teraš da se vere uz konopac i usput mu pridikuješ kako bi trebalo da oslabi. Ili nekog introvertnog metalca da goniš da se grabi za loptu...ne ide.
Реч је о основној школи а и у гимназији смо имали вежбање по справама, кошарку и рукомет. Сваке године обавезан крос.

Не да не бих укидао него бих увео и калистенику и прву помоћ у физичко васпитање. За децу у расту и развоју физичко је један од најбитнијих предмета. Спортом не мора свако да се бави, али физичка активност је јако важна за децу, неопходна за здрав психофизички развој.

Некада је било срамота не знати да урадиш звезду или не моћи да прескочиш козлић.
Сад ти такви млохавци пухћу трчећи по трим стазама јер су пропустили основну обуку у детињству.

Тронтави и килави никада нису волели физичко а мени је то уз ликовно био омиљени предмет.
Узверем се уз шипку или конопац само рукама а ови горенаведени стоје и као нешто покушавају.
Фуј!
Ja nikad nisam mogao da se verem, al sam zato te veveraće krljao ko tulaj kad se porvemo na strunjačama.

Nisam voleo fizičko jer su me stalno terali da budem skakač i loptaš, a ja rvač i bacač kugle.

Fizičko vaspitanje po mom mišljenju treba da bude kao u vojsci.

Pre svakog časa osam vežbi i trčanje.

Ništa lopta, ništa kozlić, ništa razboj, ništa greda.

Naravno bez ocenjivanja.
To jest ocena da zavisi od prisustva.
Ko redovno pohađa, petica.
Ko šmingluje četvorka.
Ko ne dolazi uopšte, trojka.
Bez cenkanja .
Sam sebi daš ocenu

Не да не бих укидао него бих увео и калистенику и прву помоћ у физичко васпитање. За децу у расту и развоју физичко је један од најбитнијих предмета. Спортом не мора свако да се бави, али физичка активност је јако важна за децу, неопходна за здрав психофизички развој.
Pričamo o srednjoj školi, taman će srednjoškolce spasiti 2 časa ili čak jedan sedmično, ne sjećam se više koliko časova sedmično..
Ma sigurna sam da u srednjoj fizičko postoji zbog manje pametnih da im ta petica popravi prosjek :D
Ok mi je da svaka škola ima fiskulturnu salu, da se čak u škole uvedu fitness sprave-pa ko voli nek izvoli. Ja sam se bavila sportom sve vrijeme školovanja. Ali KAD ja mogu, želim i hoću.

Što se čudiš, elektrika.
A obavezna vojska sta ce tamo da rade dok ostali rade vezbe,da gledaju sa strane uz cips

Fizičko u školi je uglavnom bilo daju nam loptu da se istrčimo, posle idem znojav na ostale časove a u rancu mi srmdljive čarape i majica dok ne dođem kući. Imao sam priču sa poznanicima skoro, i dalje je tako barem po školama koje njihova deca pogađaju. Bespotreban predmet u kojem se plan i program ne sprovodi niti za isti ima uslova.

Некада је било срамота не знати да урадиш звезду или не моћи да прескочиш козлић.
Сад ти такви млохавци пухћу трчећи по трим стазама јер су пропустили основну обуку у детињству.
Ти што су за петицу из физичког морали само да дођу до козлића и да га додирну, а не дај Боже прескоче, данас владају и свете се физички способним за своја понижења у детињству.

Ja sam imala odlično fizičko i u oš i u sš. Posebno u oš. Terali su nas svašta da radimo, ali sam to videla tako da se u meni budila želja da budem najbolja, disciplina, da prevaziđem samu sebe, tako da se iz oš najviše zapravo sećam fizičkog: atletika, preskakanje onog visokog kozlića, greda, parter, koliko puta sam pala, ali još više koliko sam puta nadmašila sebe. Grdili su nas i trenirali, bilo je ozbiljno, ali baš ta disciplina je ono što je potrebno da postaneš ratnik u životu 💪 🙂

A u srednjoj nas nisu mnogo terali, uglavnom su učenici sedeli i pričali, no ja sam sama od sebe onako trčala u krug sporim tempom ceo čas, i još njih par sa mnom, to sam videla kao priliku da malko džogiram i ispraznim se.

Nisam za ukidanje, kod nas su i povećali fond, sad deca imaju 3 časa nedeljno a ne dva i to je odlično.

Najbesmisleniji predmet u školi. Sad navodno služi da se deca razvijaju, zdravo žive i slično a u reali, tokom časa sport upražnjavaju samo oni koji ga i privatno treniraju i vole dok je ostalima to veliko gubljenje vremena, prilika za hvatanje zjala i slično... Mislim da je krajnje vreme da se uvede kao izborni predmet i da prekinu da se maltretiraju deca beskorisnim glupostima.
Apsolutno se slažem. Ko hoće da se bavi sportom ionako trenira u nekom klubu. Deca sa time nemaju nikakve koristi u životu.

Ne treba ukidati fizičko, niti bilo koji drugi predmet, nego reformisati školstvo tako da glavni zadatak bude decu motivisati i objasniti im zašto im je to nešto potrebno. Kao i više obraćati pažnju na individualne potrebe dece i uopšte ceo sistem modernizovati i prilagoditi vremenu. Umesto da se insistira na rutini i na nečemu što je neko odlučio pre 40, 50, 60 ili ko zna koliko godina i pričati to tako treba i nekad se znalo reda.

Barem je tako bilo kada sam ja davno bio u školi. Da li se nešto promenilo, ne znam. Nadam se da jeste i da je nabolje.

Najbesmisleniji predmet u školi. Sad navodno služi da se deca razvijaju, zdravo žive i slično a u reali, tokom časa sport upražnjavaju samo oni koji ga i privatno treniraju i vole dok je ostalima to veliko gubljenje vremena, prilika za hvatanje zjala i slično... Mislim da je krajnje vreme da se uvede kao izborni predmet i da prekinu da se maltretiraju deca beskorisnim glupostima.
to mozda kod tebe
kod mene smo svi isli na casove i radili vezbe ili gimnastiku ili igrali fudbal ili kosarku ili odbojku kako kad... kao bas mali igrali smo i izmedju dve vatre na fizickom.
svi smo voleli fizicko .

Decu nam već prave debilima, sad još treba da budu kljakavi debili?
Ako neki predmet treba da ostane i da se još eventualno poveća broj časova, to je fizičko.

Back