Ukida se tv pretplata

http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/ukida_se_tv_pretplata_.55.html?news_id=258232
Beograd - Mesečna pretplata za Radio-televiziju Srbije biće ukinuta, a javni servis će u naredne tri godine preći na finansiranje iz republičkog budžeta, saznaje Danas.

Nakon što se nedavno usprotivio predlogu da se pretplata za RTS naplaćuje preko poreza na imovinu, prvi potpredsednik Vlade Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić odlučio je da će se javni servis Srbije u naredne tri godine finansirati isključivo iz budžeta, objašnjava izvor našeg lista. Kako objašnjava naš sagovornik, Vučić je obavestio one koji učestvuju u pisanju zakona o elektronskim medijima da pretplatu treba ukinuti i da ne treba uvoditi nove namete građanima, već da će se javni servis finansirati iz budžeta dok se ne pronađe bolje rešenje.

- - - - - - - - - -

nisam znao da je vestz prošla , nisam ni gledao vesti

ne nego sam ja danas bio radio ceo dan i onda sam dobio info usput u toku dana a malopre sam stigao kući a nisam znao da je vest već prošla a vidim koliko ste svi na forumu ažurni ni reč da zucnete o tome a do juče ste pljuvali naprednjake za obećanje o ukidanju naplate za tv e sada serite i dalje.

ne nego sam ja danas bio radio ceo dan i onda sam dobio info usput u toku dana a malopre sam stigao kući a nisam znao da je vest već prošla a vidim koliko ste svi na forumu ažurni ni reč da zucnete o tome a do juče ste pljuvali naprednjake za obećanje o ukidanju naplate za tv e sada serite i dalje.

Pa zato što je to marginalna vest... A i prevara je u pitanju... RTS neće da se ugasi, nego će te pare tvoji da mu tutnu iz budžeta... Opet će da ih uzmu od nas, samo mi to nećemo znati, pa nećemo moći da kenijamo... A uzimaće nam više, nego do sada...

To sve ovi tvoji konvertiti rade!

A kazi, brate, je l` da da si poskakivao od srece i trcao kuci da sto pre otvoris temu na Krsti :D

Pa zato što je to marginalna vest... A i prevara je u pitanju... RTS neće da se ugasi, nego će te pare tvoji da mu tutnu iz budžeta... Opet će da ih uzmu od nas, samo mi to nećemo znati, pa nećemo moći da kenijamo... A uzimaće nam više, nego do sada...

To sve ovi tvoji konvertiti rade!
šta bi ti 9000 ljudi da izbaciš na ulicu iz RTS-a?
ne on mora biti rasformiran i smanjen na veličinu maximalno 300 zaposlenih u javnom servisu , ostalo sve privatizovati i prodati , pa neće valjda od društvene tj državne imovine da snimaju bolji život i slična sranja jopet. , ako će da snimaju filmove neka rade kao ceo normalan svet -neka nađu ulagače i neka plate glumce , a za 300 zaposlenih onda se i može platiti pretplata u visini od max 100 dinara i svi bi tada platili to i javni servis bi mogao da živi svoj život kao javni i nestranački servis.

Back