Novim zakonom se UKIDA pravo potrošača da RASKINU UGOVOR sa operaterima u slučaju POVEĆANJA CENE

Nema tu nikakvog “Tita”, samo baš svuda se nude “planovi” za 79,99 $/€ mesečno, plus po 10, 20, 30 $/€ mesečno još jedan korisnik/uređaj, etc, a kad ti sve uračunaju ispadne znatno preko 100, tj oko 150$/€ po pojedinačnom pretplatniku mesečno, plus uređaj, a računaju i kućne ljubimce, pa tek onda otkriješ da se svaka dodatna stavka automatski “dodaje”, tj prvo krenu da skidaju pare, a onda moraš da zoveš da bi aktivirali, to nije automatski.
Ti imas vrlo povoljne mogucnosti za gledanje nasih kanala, tamo gde si sada.
Neka smesna cifra. Ovo sto pises je skupo, ne znam kako i koje kanale ovoliko placas, zato sto pouzdano znam da postoji neka opcija za nesto bas jeftino, a sve nase kanale imas, plus njihove (to ne znam tacno koje, ali ih zaista ima dosta).

Zelim prekinuti ugovor jer operater krsi pravila uz ugovora.
Nismo bili unapred obavesteni o ukidanju odredjenih kanala.
Mozda ovo sto postujes vazi u Hrvatskoj, i postuje se.
Ovde se ne postuje zakon o zastiti potrosaca, ili vrlo selektivno.
Ovo sa ukidanjem ovih kanala je bio samo pocetak njihove akcije koju i dan danas gledamo.. afere oko N1, ... itd.
Uvodjenje potpunog medijskog mraka.
Pa s obzirom da Srbija kao navodno želi ući u EU i postati dio iste (ono bar prividno s figom u džepu) morala bi uskladiti zakone, pravila, regule sa tom istom EU. A to bi značilo da ona pravila koja vrijede u Hrvatskoj, morala bi vrijediti i u Srbiji.

Takvih prevara ima svuda, kopiraju ove zapadne: ljudima sw milion puta dešavalo da se prevare pa nešto naruče “probno”, odmah kreće naplata, iako je u toku “probni period”, a još ako se ne interesuješ usluga se i nikad ne aktivira koliko reklamiraju, ali se zato naplaćuje.

Posle ih “kazne”, onda se nagode sa državom, plate neku simboličnu kaznu, onda eventualno pošalju korisnicima po neki kupon vrednosti celih 10$/€ sa kojim mogu da se slikaju, i zadrže bar 90% opljačkanog, pa onda kreću u nove akcije.

Potraži na Google, u Americi ih non-stop “kažnjavaju”, naplate im čak možda 1% od opljačkanog, rutinski plaćaju i teraju dalje.

Ja ne znam jel kuckam na svahili il šta... nikakav app i teraju dalje, preti da će morati da se plaća cena, koju pružalac usluge odredi, pa čak i onda kada je usluga loša ili se ne pruža.
Ako ko bude pito zašto tako, službeni odgovor može biti - Because **** you, that's why!!!

Ja ne znam jel kuckam na svahili il šta... nikakav app i teraju dalje, preti da će morati da se plaća cena, koju pružalac usluge odredi, pa čak i onda kada je usluga loša ili se ne pruža.
Ako ko bude pito zašto tako, službeni odgovor može biti - Because **** you, that's why!!!
Stvar je u tome sto nisu svi ni procitali link koji si postavio.

Kod vas je skuplje nego u Srbiji. I koliko čujem, kod vas je PDV 25%?
Pa opet, ne znam o kakvom se kruhu radi točno kod vas. Moramo uspoređivati iste ili bar približno iste stvari. Ne možeš usporediti "običan" kruh od 450-500g sa rezanim, pakiranim od 650g. Zar ne? Isto tako nije isto da li je bijeli, polubijeli ili crni kruh u pitanju.
Na kruh i peciva primjenjuje se snižena stopa od 5%.

Pa opet, ne znam o kakvom se kruhu radi točno kod vas. Moramo uspoređivati iste ili bar približno iste stvari. Ne možeš usporediti "običan" kruh od 450-500g sa rezanim, pakiranim od 650g. Zar ne? Isto tako nije isto da li je bijeli, polubijeli ili crni kruh u pitanju.
Na kruh i peciva primjenjuje se snižena stopa od 5%.

Hleb je tu da odmeni maršala, ništa više.

Ti imas vrlo povoljne mogucnosti za gledanje nasih kanala, tamo gde si sada.
Neka smesna cifra. Ovo sto pises je skupo, ne znam kako i koje kanale ovoliko placas, zato sto pouzdano znam da postoji neka opcija za nesto bas jeftino, a sve nase kanale imas, plus njihove (to ne znam tacno koje, ali ih zaista ima dosta).
Svaka opcija za nešto “baš jeftino” postoji samo u katalogu, kad uračunaju sve što standardno deru sa korisnika ustanoviš da košta koliko i bilo šta drugo - inače kod mene uopšte nije u ponudi, moj provajder (jedina opcija u okolini) ne nudi baš ništa na srpskom, samo YT i streaming.

Svaka opcija za nešto “baš jeftino” postoji samo u katalogu, kad uračunaju sve što standardno deru sa korisnika ustanoviš da košta koliko i bilo šta drugo - inače kod mene uopšte nije u ponudi, moj provajder (jedina opcija u okolini) ne nudi baš ništa na srpskom, samo YT i streaming.
Raspitacu se i javicu ti kako se tacno paket ili provajder zovu. A mozda i nema njih tamo gde si ti, to ne znam.

Neki lik je pričao da ga takva opcija košta na godišnjem nivou kao za dva meseca kod nas.
Foliraju naši da bi se qoorchili, inače ovde razne firmice i “provajderi” rutinski godinama naplaćuju i usluge koje žrtva ne samo da nikad nije koristila nego nije nikad ni naručila, pošalju nekakvo pismo, i u njemu na klingonskom “nude” da se “prekine to i to”, i to tako prikazuju da će (ako zahtevaš prekid “pružanja usluge”) da dođe do “gubitka funkcionalnosti”, čovek ne zna šta da radi - nikome se ne gubi “funkcionalnost”, i tako ga godinama deru za nešto što nije ni naručio, noti koristi, a i ne zna šta je u pitanju, jer je maskirano kao neko “unapređenje bazične funkcionalnosti”.

Kod vas je skuplje nego u Srbiji. I koliko čujem, kod vas je PDV 25%?
Skuplji hleb a vidi pošto je meso :kafa:

1000008522.jpg

Pisem konkretno za sada mts koji je kupio Total TV i izbacio neke kanale, prekrsio je potpisani ugovor.
Tako je svugde na zapadu. Skoro svi imaju stavku u ugovoru da mogu da dignu cene, obično jednom godišnje, kao kompenzaciju za inflaciju ili neplanirane troškove.
A nije se setio, sigurno bi reko.
Šišanje u Americi - deo metoda za dranje korisnika pomoću raznih “service fees”, tj harača za izvesne “usluge” za koje nije baš najjasnije ni šta se to tačno “pruža”:

Niko ne zna šta se tačno naplaćuje, ali račun najurednije stiže, i mora da se plati:
59C5923F-EFD5-4775-B705-923B6D9EF73B.webp

Pod takvim da te oderu koliko god mogu, i još preko toga. Ništa novo pod suncem.
Toga je uvek bilo, ali mislim da si malo sada otisao sa teme.
Ovde pisemo o konkretnom losem zakonu po potrosaca (procitaj uvodni link).
I zakonu koji je na snazi a ne postuje se (to sam ubacila ja sa svojim primerom prevare).

Toga je uvek bilo, ali mislim da si malo sada otisao sa teme.
Ovde pisemo o konkretnom losem zakonu po potrosaca (procitaj uvodni link).
I zakonu koji je na snazi a ne postuje se (to sam ubacila ja sa svojim primerom prevare).
Kad su u pitanju provajderi može da se očekuje da bude sve gore i gore, i u Americi možeš da ih tužiš, ali samo u teoriji.

Back