Ujedinjene teme o narodnjacima

• Začetnik teme Začetnik teme keka7
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tamplja_90:
Jao kako ti SMARAS!!!! Nadjes 3 primera i mislis da si pametan....Pa jel ti stvarno mislis da tinejdzeri to slusaju?I da njih kopiraju?(predpostavljam da ima takvih ali su u manjini)...Mislim ajde molim te...:roll:

Uh bre …..

Prvo

imati idola I idolizovati bilo koga pa makar taj neko bio I najsavrsenija osoba na scetu je gulpost, covek svaki treba da bude svoja licnost da gradi sopstvenu stazu,bori za svoja uverenja I koraca u skladu sa svojim principima I uverenjima makakvi da su, ne treba nikoga da idolizuje obozava ili kopira, uostalom I GOSPOD kaze: Nemoj imati idola niti ma kakvog drugog lika obozavati osim mene(mozda sam malo parafrazirao ali smisao je ostao isti)!

Drugo

Zar ti zaista mislis da su medju svetskom populaciom vazni I bitni samo tinejdzeri I da se sve radi I stvara zbog njih, da ljudi pisu ,komponuju stvaraju,pevaju I sl.samo zbog tinejdzera I iskljucivo zbog tinejdzera, ja mislim da nije tako I ne znam zasto onda posebno izdvajanje tinejdzera u tvom citatu, pobogu I ljudi 20tih,30tih.40tih godina zive vole pevaju raduju se I mrze,,,,svakako da su tinejdzeri posebno bitni ali nemoj se zavaravati da ma koji domaci ili svetski umetnik,muzicar kada stvara neko svoje delo ima u vidu iskljucivo I samo tinejdzere!

Trece

Predrasude a posebno generalizacija predstavljaju upravo to sto ti govoris

Pr. Svi koji se prezivaju Petronijevic su losi ljudi, a Petronijevica mozda ima 50 a od tih 50 , 45 zaista losi ljudi a onih 5 jako dobri,e generalizacija I predrasude jesu upravo govorenja o svima njima kao losim ljudima

Ili tvoja prica o Grandu, znas tamo su sve zene polugole, a onda kada ja navedem neke koje nisu,,,a ima ih jos , ti kazes one su manjina!

Cetvrto – Problem manjine

Ne znam koje si godiste I da li si u srednjoj skoli imala priliku da se susretne sa filizofiom, ako nisi onda kada budes imala priliku videces kako se govori o problemu manjine I vecine, pa naravno da je vecina uvek primitivnija,neinteligentnija, vise zaostala I slicno I naravno da je vecina ta koja nece shvatati prave vrednosti pa ce idolizovati razne SEKE;MIKE;VIKE;PIKE,SIKE I slicno, ali jedno takvo stanje nije karakteristicno za Srbiju u 2000ditim ili 90tim godinama vec za citav svet od vajkada je karakteristicna primitivnost vecine I superiornost manjine. Nemoj mi samo reci da je vecina ta koja je u pravu I koja odredjuje nesto jer ponavljam ti I ja sam govorio da u GRANDU 90% njih nema veze sa muzikom I da se 90% njih nakaradno oblaci, ali postoji I onih 10%! E sada se vracamo pocetnom pitanju- TREBA LI NARODNJAKE UKINUTI, pa naravno da ne evo iz kog razloga, ne mozes ugroziti onih 10% koji vrede zbog onih ostalih 90 posto,kao sto se jedan covek ne moze kazniti ako se nadje u drustvu 10 kriminalaca,ako je on nevin! Takvi postupci bili su moguci u komunistickim,nacistickim I diktatorskim rezimima,ali ne I danas! A neces ti obrazivati I edukovati one koji slusaju SEKU,MIKU,RIKU I slicne time sto ces ukinuti neki pravac ,to je druga zabluda,jer oni koji njih idealizuju nemaju dovoljno plemenit duh da bilo sta drugo shvate! Zato daj narodu I VECINI,hleba I igara!

Inace jos jedan primer odnosa manjine I vecine I gluposti predrasuda I generalizacije je sledeci:

Pre mesecak dana u Kg gostovala je SEKA I sakupija oko 25 000 ljudi, a potom samo 7 dana Neverne bebe 5 puta manje! Znaci li to da su one losije, naravno da ne znaci I naravno da je ona kic a ne oni!
Ali ne moze se sada reci igeneralizovati da je ceo KG grad u kome ljudi vole kic,zato sto je vecina bila na koncertu SEKE a ne na nastupu BEBA! E to je poenta!

I peto,

neka sam te smarao prethodnim postom,neka te smaram I ovim,nema veze, ipak ti procitaj ovaj tekstpa razisli onako,neutralno,da li sam u pravu ili ne! Ali misli objektivno sa pozicije nekog sudije koji ne sme da bude pristrasan. Razmisli da li bi tih 25000 ljudi koji subili na Sekinom koncertu dosli na koncert Beba da Seka ne postoji ili da je UKINUTA! Pa naravno da ne bi , sedeli bi kuci gledali neki nebulozan kicasti,film I slicno, prosto njihovom duhu kvalitetna a ne tra-la-la muzika je daleko, nadam se da razumes, I za njih je recimo Milan Djuricic samo zato stO nosi dugu kosu I bradu – Narkoman, a on je definitivno jedan od najobrazovanijih I najkvalitetnijih muzicara sa ovih prostora! Dakle I oni koji ga narkomanom nazivaju boluju predrasudima, a to isto ti dozvoljavas sebi samo u drugom smislu!

Tamplja_90:
Jok bre nego treba da idemo goli ulicama i da izgledamo ko oni tranvestiti iz Granda,to je mnooogo pristojnije i normalnije... 8-)
Pa i ja svako vece vidjam devojke od 16 godina koje izgledaju k'o da imaju 26 od te sve sminke(lice im ne pamti kad je videlo sunca) a oblace su u neke dop*chnjake i majce koje vise lice na donji ves...I onda negde oko 2 kad svi krecju kucji vidis ih u nekim extra skupim kolima sa nekim tipom od 20-30 godina...Boga pitaj sta cje da rade posle...I sad je to kao normalnije od ovoga sto si ti napisao....(Ne moj pogresno da me shvatis,i ja mislim da je Manson poremecjen...ali ovo je isto tako uzasno...) I onda sam ja dete koje nema pojma ni o cemu... :roll: :|
Stani malo, jel' ti citas nesto od ovoga sto napisem il' samo izmedju redova ???
Ovo je napisano 2-3 stranice prije:
sucur:
To je bila narodna muzika i to je bio kvalitet, ovo danas Grand i cuda treba, slazem se, strogo zabraniti. Kao i sve mansone i idiotske rokere i metalce.
Ovo je napisano jedna strana prije:
sucur:
kao prvo slusala sam Draganu Mirkovic mi nista ne govori, jer ja upravo iz mnogih razloga i naglasavam JUZNI VETAR, zato sto svi nabrojani pjevaci su bili kraljevi u njemu, dok nakon napustanja JV-a su poceli da suradjuju sa kic-mejkerima. Zbog toga je veoma bitno ovo Juzni vetar !
Dakle naglasio sam da je bitno ovo Juzni vetar !! Naglasio sam da se PROTIVIM GRANDU i slicnim danas turbo folk kucama, kao i mansonskim idiotima ???
Jok bre nego treba da idemo goli ulicama i da izgledamo ko oni tranvestiti iz Granda,
Dakle kakve ja veze imam sa Grandom i zasto pises ovo meni, kada sam i sam veliki protivnik Granda.

Rekao sam od prvog posta, pa i u svakom narednom, da pricam o Juznim vetru. Kada nadjes i jednu zamjerku na njihov rad, dodji i reci to, al' ne "oni su glupi, idioti itd itd", a nikada nisi ni cula za njih. Vec poslusaj negdje pjesmu neku, pitaj nekog starijeg ko je takodje za njih cuo, ko je Juzni vetar zapravo.
Sta god da nadjes da je pogresno u njihovom radu i ti i svi drugi prijavi, neces ostati bez demanta, al' samo ako ta zamjerka bude podrzana argumentima.
Procitaj jos koji put ono sto sam pisao o Juznom vetru, pogledaj na netu sta drugi misle o njima, poslusaj njihov rad, e tek onda dodji sa svojim stavom i pocni da pricas nesto o njima.
NIKAKAV MARKETING I NIJEDAN SKANDAL, a imali su milionski tiraz.

PS. I nemoj opet da pocnes da pricas o meni i Grandu, jer to apsolutno nema nikakve veze sa mnom niti sa Juznim vetrom.

saki8050:
ja se ugledam na nju!
ehhh evo moje omiljene pesme!

Krenuo sam ja
iz rodnog Splita grada
preko Rijeke, Ljubljane do Zagreba
gdje god da sam
stao, sjeo, vecerao
svuda tuce ista muzika

Ref. 2x
Volim, volim narodno

Dalje do Osijeka i Novoga Sada
odveo me put do Beograda
trgnem dvi tri ljute
nesrecem sarute
Banja luka, Tuzla, eto Sarajeva

Ref. 2x

Sibam preko Livna i Mostara
u Dubrovnik na kavu, potom Podgorica
Nis, Skoplje, svuda isti ritam
svima nam je ista sudbina

Ref. 2x

Sve nas veze ista stvar
to je pjesma narodna
iskrena i od srca
ples, veselje do jutra
2x

Mogu da nam pjevat brane
da zatvore sve kafane
ali jedno to ne mogu
ubit pijesmu narodnu

Mogu da nam pijevat brane
da nas stave iza brave
ali jedno to ne mogu
ubit pjesmu narodnu

Sve nas veze ista stvar
to je pjesma narodna
iskrena i od srca
ples, veselje do jutra
2x

Mogu da nam pjevat brane
da zatvore sve kafane
ali jedno to ne mogu
ubit pijesmu narodnu

Mogu da nam pijevat brane
da nas stave iza brave
ali jedno to ne mogu
ubit pjesmu narodnu

Ref. 2x

naravno da ima ocajnih pesama poput te,niko normalan to ne porice!

Slim_ShadY:
@Guliverr batice jel mozes ti malo da iskuliras.Ok ako si ti neka inteligencija ali jel mozes da nas ne tako inteligentene kao sto si ti da OSTAVIS NA MIRU OD TVOJIH KOMENTARA!!!!
I nemoras da folizofiras svako post i da ga obrazlozis na 300 nacina.

ne mogu i necu da iskuliram, a predhodni post nije bio upucen tebi,stoga ako ti smeta ti ga zaobidji,kome sam ga poslao taj cega nadam se za njegovo dobro procitati,jer taj post razjasnjava neke stvari!

Sucur:
Stani malo, jel' ti citas nesto od ovoga sto napisem il' samo izmedju redova ???
Ovo je napisano 2-3 stranice prije:

Ovo je napisano jedna strana prije:

Dakle naglasio sam da je bitno ovo Juzni vetar !! Naglasio sam da se PROTIVIM GRANDU i slicnim danas turbo folk kucama, kao i mansonskim idiotima ???

Dakle kakve ja veze imam sa Grandom i zasto pises ovo meni, kada sam i sam veliki protivnik Granda.

Rekao sam od prvog posta, pa i u svakom narednom, da pricam o Juznim vetru. Kada nadjes i jednu zamjerku na njihov rad, dodji i reci to, al' ne "oni su glupi, idioti itd itd", a nikada nisi ni cula za njih. Vec poslusaj negdje pjesmu neku, pitaj nekog starijeg ko je takodje za njih cuo, ko je Juzni vetar zapravo.
Sta god da nadjes da je pogresno u njihovom radu i ti i svi drugi prijavi, neces ostati bez demanta, al' samo ako ta zamjerka bude podrzana argumentima.
Procitaj jos koji put ono sto sam pisao o Juznom vetru, pogledaj na netu sta drugi misle o njima, poslusaj njihov rad, e tek onda dodji sa svojim stavom i pocni da pricas nesto o njima.
NIKAKAV MARKETING I NIJEDAN SKANDAL, a imali su milionski tiraz.

PS. I nemoj opet da pocnes da pricas o meni i Grandu, jer to apsolutno nema nikakve veze sa mnom niti sa Juznim vetrom.

Nemam neko misljenje o JUZNOM VETRU, ni lose ni dobo ali to sto neko ima visok tiraz i sto je popularan ne znaci i da je kvalitetan,najboli primer za to ti je danas SEKA ALEKSIC, ili STOJA RECIMO! KVANTITET NE ZNACI I KVALITET!

Guliverr:
Nemam neko misljenje o JUZNOM VETRU, ni lose ni dobo ali to sto neko ima visok tiraz i sto je popularan ne znaci i da je kvalitetan,najboli primer za to ti je danas SEKA ALEKSIC, ili STOJA RECIMO! KVANTITET NE ZNACI I KVALITET!
Kazem, provjeri, ja ne govorim samo na osnovu tiraza i popularnosti. Mada Seka ima nekih 50.000 tiraz, sto je desetak puta manje.
Te dvije stvari se nemogu ni porediti. Dovoljno je samo poslusati jednu pjesmu JV-a i jednu pjesmu Granda i sve ce ti biti jasno, razlike su ogromne, toliko daleko da ih je i sramotno porediti. Pronadji bilo koju osobu koja je cula nekada pjesme oba sastava i pitaj je da napravi poredjenje, samo ce ti se nasmijati, vjeruj mi. Pogotovo ako su u pitanju neki muzicari.

Slim_ShadY:
@Guliverr batice jel mozes ti malo da iskuliras.Ok ako si ti neka inteligencija ali jel mozes da nas ne tako inteligentene kao sto si ti da OSTAVIS NA MIRU OD TVOJIH KOMENTARA!!!!
I nemoras da folizofiras svako post i da ga obrazlozis na 300 nacina.
Imam dve reci za tebe:iskuliraj ga.
P.S.Nema svrhe raspravljati se s njim.Obicno osobe na nekom drugom pokusavaju da promene ono sto ih najvise nervira kod njih samih(u ovom slucaju ''ne gledanje dalje od nosa'',predrasude itd. itd....) Nadam se da shvatas sta je pisac,pardon spisateljica htela recji...;)
Love Ya,
Peace&Kiss :cool:

Guliverr:
Pa znas sta cim si me ti nazvao drugom onda je moguce da se druzim sa .......
e136.gif

Guliverr:
ne znam sta ti je jasno i da li ona zajebava ili ne to neka ona kaze a da meni je to divna pesma,inace licno poznajem coveka koji je autor teksta,doduse ne i pevac i licno znam i kome je pesma posvecena! I da divna je pesma, svak ko je nekada izgubio sebi dragu osobu a narocito u cvetu mladosti shvatice to!

Inace poslednji stih pesme glasi MRZIM KAD MI UMRE NEKO DRAG,tako glasi u prvobitnoj verziji!
jaaaaaaaaaaaaaaaaaooooooooooo,jjaaaaaaaaaaaaaaaooooooooooo,govnarijo jedna,pa gde si bre naucio da seres tolko govnjaivko jedan,****** ala smrdis na govna

Tamplja_90:
Imam dve reci za tebe:iskuliraj ga.
P.S.Nema svrhe raspravljati se s njim.Obicno osobe na nekom drugom pokusavaju da promene ono sto ih najvise nervira kod njih samih(u ovom slucaju ''ne gledanje dalje od nosa'',predrasude itd. itd....) Nadam se da shvatas sta je pisac,pardon spisateljica htela recji...;)
Love Ya,
Peace&Kiss :cool:
Ajde kad mi ti to kazes onda cu da pokusam.Ne obecavam ali pokusacu zbog tebe.A da shvatio sam sta je spisateljica htela reci :-D :-D :-D
Love you to
1273.gif
,
Peace and Kiss

Back