Tamplja_90:Jao kako ti SMARAS!!!! Nadjes 3 primera i mislis da si pametan....Pa jel ti stvarno mislis da tinejdzeri to slusaju?I da njih kopiraju?(predpostavljam da ima takvih ali su u manjini)...Mislim ajde molim te...![]()
Uh bre …..
Prvo
imati idola I idolizovati bilo koga pa makar taj neko bio I najsavrsenija osoba na scetu je gulpost, covek svaki treba da bude svoja licnost da gradi sopstvenu stazu,bori za svoja uverenja I koraca u skladu sa svojim principima I uverenjima makakvi da su, ne treba nikoga da idolizuje obozava ili kopira, uostalom I GOSPOD kaze: Nemoj imati idola niti ma kakvog drugog lika obozavati osim mene(mozda sam malo parafrazirao ali smisao je ostao isti)!
Drugo
Zar ti zaista mislis da su medju svetskom populaciom vazni I bitni samo tinejdzeri I da se sve radi I stvara zbog njih, da ljudi pisu ,komponuju stvaraju,pevaju I sl.samo zbog tinejdzera I iskljucivo zbog tinejdzera, ja mislim da nije tako I ne znam zasto onda posebno izdvajanje tinejdzera u tvom citatu, pobogu I ljudi 20tih,30tih.40tih godina zive vole pevaju raduju se I mrze,,,,svakako da su tinejdzeri posebno bitni ali nemoj se zavaravati da ma koji domaci ili svetski umetnik,muzicar kada stvara neko svoje delo ima u vidu iskljucivo I samo tinejdzere!
Trece
Predrasude a posebno generalizacija predstavljaju upravo to sto ti govoris
Pr. Svi koji se prezivaju Petronijevic su losi ljudi, a Petronijevica mozda ima 50 a od tih 50 , 45 zaista losi ljudi a onih 5 jako dobri,e generalizacija I predrasude jesu upravo govorenja o svima njima kao losim ljudima
Ili tvoja prica o Grandu, znas tamo su sve zene polugole, a onda kada ja navedem neke koje nisu,,,a ima ih jos , ti kazes one su manjina!
Cetvrto – Problem manjine
Ne znam koje si godiste I da li si u srednjoj skoli imala priliku da se susretne sa filizofiom, ako nisi onda kada budes imala priliku videces kako se govori o problemu manjine I vecine, pa naravno da je vecina uvek primitivnija,neinteligentnija, vise zaostala I slicno I naravno da je vecina ta koja nece shvatati prave vrednosti pa ce idolizovati razne SEKE;MIKE;VIKE;PIKE,SIKE I slicno, ali jedno takvo stanje nije karakteristicno za Srbiju u 2000ditim ili 90tim godinama vec za citav svet od vajkada je karakteristicna primitivnost vecine I superiornost manjine. Nemoj mi samo reci da je vecina ta koja je u pravu I koja odredjuje nesto jer ponavljam ti I ja sam govorio da u GRANDU 90% njih nema veze sa muzikom I da se 90% njih nakaradno oblaci, ali postoji I onih 10%! E sada se vracamo pocetnom pitanju- TREBA LI NARODNJAKE UKINUTI, pa naravno da ne evo iz kog razloga, ne mozes ugroziti onih 10% koji vrede zbog onih ostalih 90 posto,kao sto se jedan covek ne moze kazniti ako se nadje u drustvu 10 kriminalaca,ako je on nevin! Takvi postupci bili su moguci u komunistickim,nacistickim I diktatorskim rezimima,ali ne I danas! A neces ti obrazivati I edukovati one koji slusaju SEKU,MIKU,RIKU I slicne time sto ces ukinuti neki pravac ,to je druga zabluda,jer oni koji njih idealizuju nemaju dovoljno plemenit duh da bilo sta drugo shvate! Zato daj narodu I VECINI,hleba I igara!
Inace jos jedan primer odnosa manjine I vecine I gluposti predrasuda I generalizacije je sledeci:
Pre mesecak dana u Kg gostovala je SEKA I sakupija oko 25 000 ljudi, a potom samo 7 dana Neverne bebe 5 puta manje! Znaci li to da su one losije, naravno da ne znaci I naravno da je ona kic a ne oni!
Ali ne moze se sada reci igeneralizovati da je ceo KG grad u kome ljudi vole kic,zato sto je vecina bila na koncertu SEKE a ne na nastupu BEBA! E to je poenta!
I peto,
neka sam te smarao prethodnim postom,neka te smaram I ovim,nema veze, ipak ti procitaj ovaj tekstpa razisli onako,neutralno,da li sam u pravu ili ne! Ali misli objektivno sa pozicije nekog sudije koji ne sme da bude pristrasan. Razmisli da li bi tih 25000 ljudi koji subili na Sekinom koncertu dosli na koncert Beba da Seka ne postoji ili da je UKINUTA! Pa naravno da ne bi , sedeli bi kuci gledali neki nebulozan kicasti,film I slicno, prosto njihovom duhu kvalitetna a ne tra-la-la muzika je daleko, nadam se da razumes, I za njih je recimo Milan Djuricic samo zato stO nosi dugu kosu I bradu – Narkoman, a on je definitivno jedan od najobrazovanijih I najkvalitetnijih muzicara sa ovih prostora! Dakle I oni koji ga narkomanom nazivaju boluju predrasudima, a to isto ti dozvoljavas sebi samo u drugom smislu!