Ухапшен Ратко Младић

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poniznost njihova na našim plecima

02. jun 2011. u 06.12
RATKO DMITROVIĆ: NE POSTOJI ZEMLJA KOJU MEĐUNARODNA ZAJEDNICA MANJE CENI A VIŠE PONIŽAVA OD SRBIJE
četvrtak, 02 jun 2011 07:29

Srbija za izručenje Miloševića ništa nije dobila, jer njeni vladari ništa nisu ni tražili. Osim onih pet miliona nagrade, za sebe lično, podeljenih na četiri dela.

./.

Ne računajući slučaj posleratne Nemačke, u savremenoj Evropi ne postoji zemlja koju takozvana međunarodna zajednica manje ceni a više ponižava od Srbije. To je odavno u sferi političke i društvene patologije. Sve što traže od Srbije - dobiju. I više od toga. Za uzvrat Srbija dobija samo nove i sve teže ucene.

Kada je ono Đinđićeva vlada izručila predsednika Miloševića Haškom tribunalu - što ni pre ni posle toga nikada nije uradila jedna država - običnom čoveku u Srbiji, vojvođanskom paoru, šumadijskom kalemaru, učinilo se da će živeti bolje jer prosta logika govori kad nešto daješ, a posebno kad daješ nešto tako krupno, najkrupnije, onda sigurno nešto i dobiješ.

Srbija za izručenje Miloševića ništa nije dobila, jer njeni vladari ništa nisu ni tražili. Osim onih pet miliona nagrade, za sebe lično, podeljenih na četiri dela.

Nakon Miloševića vladari „demokratske Srbije” poslali su haškoj nemani sve što može da se podvede pod politički, vojni i policijski vrh režima koji je prethodio njima - „demokratama”.

U Ševeningenu su završili generali: Ojdanić, Pavković, Lazarević, Perišić, Đorđević, Lukić... predsednik Milutinović. Onda su na red došli prekodrinski političari i vojnici: Martić, Mrkšić... Da ne spominjem pukovnike, majore, kapetane... razne Šljivančanine.

Iz Brisela su umesto nagrada stizali novi zahtevi, pretnje, ultimatumi. Još, još, još... urlala je gladna zver. Ali, mi... čulo se povremeno iz Beograda. Nema ali, još, još... ovo nije dovoljno. Hoćemo Karadžića i Mladića. Ali, mi... opet se čulo iz Beograda. Nema ali, nema Evrope dok Karadžić i Mladić ne budu u našim ćelijama.

Kao nagradu za poslušnost Beograda, velike sile početkom 2008. godine priznaju nezavisnost Kosova. Beograd uzvraća ljubav i nekoliko meseci kasnije hapsi i isporučuje Radovana Karadžića. Dovoljno? Ni govora, pritisci su bili sve jači; Radovana su pojeli za doručak. Mladića, hoćemo Mladića, brujalo je telefonskim žicama i odjekivalo po kabinetu predsednika Srbije.

Uhvaćen je, evo, i Mladić. Čekamo da se pojavi u sudnici Haškog tribunala, sa onim slušalicama na ušima, dvojicom krupnih momaka pored sebe, zbunjen kao i svi pre njega, pogleda uprtog u čoveka sa pelerinom, u predsednika sudskog veća. Pa valjda je sada dosta, reći će neko. Nije dosta.

Otvoreno, bez podrazumevajuće taktike mekog saopštavanja, jer znaju sa kim imaju posla, iz Brisela poručuju Beogradu da ne sanja o Evropi dok sa Kosovom ne uspostavi „dobrosusedske odnose”.

Kažu, ne morate formalno da priznate državu Kosovo, ali priznaćete njihove pasoše, granicu, njihovu carinu, vojsku, zakonodavstvo, diplome njihovih univerziteta... Zaboravićete da na Kosovu i Metohiji postoje Srbi i da je to ikada bilo u sastavu države Srbije.

Sve to prihvatiće ovi u Beogradu, veći deo već jesu, i saopštiće odavno sluđenom narodu da je to još jedna pobeda, još jedno dostignuće „demokratske Srbije”.

Paralelno sa tim doći će i zahtev da se Raškoj oblasti -Sandžaku- tamo gde su muslimani u većini, podari teritorijalno-politička autonomija. I to će prihvatiti, kao što su ekspresno doneli Statut Vojvodine, kao što su po naređenju izglasali Rezoluciju o Srebrenici.

Da li je moguće da Srbija za sva nabrojana poniženja i poniznosti nije dobila bukvalno ništa? Dobila je - belu šengensku listu. Sad Srbi mogu slobodno da putuju po Evropi. Sa onih 300 evra mesečne plate, koja im nije dovoljna ni za hranu.

Izvor Vesti 01. 06. 2011.

UZNEMIRIO TRIBUNAL
MLADIĆU POZLILO U HAGU!

(54) Send to friend Print Četvrtak, 2. Jun, 2011.| Autor:
Zdravstveno stanje Ratka Mladića pogoršalo se otkako je prebačen u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu. U sudu tvrde da je prvog dana bio „izuzetno kooperativan“

BEOGRAD - Zdravlje mu sve gore!
Haški optuženik Ratko Mladić oseća se veoma loše otkako je prebačen u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu, saznaje Kurir u Hagu! O tome da je njegovo zdravstveno stanje alarmantno, obavešteni su i srpski zvaničnici.

- On prilično loše izgleda, s obzirom na to kroz šta je sve prolazio i kakve je operacije imao. Osnovna terapija mu je bila šetnja, to mu je neophodno, ali dok se krio, to nije bilo moguće. I ovde u Hagu su se svi uverili da je zaista veoma loše i psihički i fizički - kaže naš izvor.

Mladiću je juče po podne omogućeno da obavi prvi telefonski poziv, a on je tražio da to bude razgovor s porodicom. Njegov advokat Miloš Šaljić potvrdio nam je da su ga zvali iz srpskog konzulata i tražili broj telefona porodice.

- Tražio je da se s njima čuje. Za posete još ne znam, verovatno će proći makar petnaestak dana dok neko ne ode - kaže Šaljić. On nije želeo da otkrije ko će biti Mladićevi advokati.

- Znam samo da će odbiti te koje su mu po proceduri u Hagu ponudili. U petak će pred sudom reći da nije kriv i da ne može još da se izjašnjava o optužnici. Zakon mu omogućava da izjašnjavanje pomeri za 30 dana - objašnjava Šaljić.

U Haškom tribunalu, međutim, tvrde da su lekari, posle pregleda Mladića, ustanovili da je on sposoban za suđenje. Sekretar Tribunala Džon Hoking kaže da je Mladić prvog dana bio „izuzetno kooperativan“."
----------------------

Ubi ga rak?

Mladiću su odbrojani dani. On ima težak oblik raka limfnih žlezda!
Ovo je ponovio advokat haškog optuženika Miloš Šaljić, koji je medijima dostavio faksimil otpusne liste iz, kako navodi, „jedne državne zdravstvene ustanove“.

- On je polovinom 2009. operisan, a potom je bio na hemoterapiji. Ne-Hodžkinov limfom mu je zahvatio i stomak - tvrdi Šaljić i dodaje da su prvi problemi nastali još 2000, kad je „operisan od čireva, koji su posledica limfoma“.

Bruno Vekarić, zamenik tužioca za ratne zločine, kaže da su „tvrdnje Mladićevog advokata neistinite“.

- U pitanju je falsifikat. Radi se o besmislici i strategiji odbrane - bio je kratak Vekarić i dodao da će svaki detalj u vezi s Mladićem biti proveren.
-----------
Ova Hrvacina se u sve razume, pa i u zdravstvene nalaze:(
---------------

"# 02.06.2011 07:25:56
# Jel ima neka oblast u koju se Bruno Vekaric ne razume?! Ovaj covek je i lekar, i pravnik, i analiticar, i politicar, i expert iz oblasti vojske, i sta sve nije. Ja i dalje smatram apsurdnim, da bosnjak Ljajic odlucuje o odbrani srpskog generala, a hrvat Bruno Vekaric o njegovom zdravstvenom stanju. Nemam nista licno protiv ova dva coveka, ali mi je nezamislivo da se to desava. Jel mozete da zamislite Srbina ili Srpkinju na funkciji doticne dvojice u recimo bosanskom ili hrvatskom tuzilastvu za ratne zlocine? To je necuveno..."
----------
Cuveno samo u Srbiji:rtfm:

Da me bolje poznajes, shvatio da mi mrznja nije svojstvena, to je vrlo jako osecanje koje ovi navedni i njihovi nalogodavci ne mogu da izazovu. Netrpeljivost, nevoljenje, da, ali da na takve trosim tako jaka osecanja koja bi, pre svega, pogadjala mene i trovala, za njih nemam. Nisu vredni toga...

UZNEMIRIO TRIBUNAL
MLADIĆU POZLILO U HAGU!

(54) Send to friend Print Četvrtak, 2. Jun, 2011.| Autor:
Zdravstveno stanje Ratka Mladića pogoršalo se otkako je prebačen u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu. U sudu tvrde da je prvog dana bio „izuzetno kooperativan“

BEOGRAD - Zdravlje mu sve gore!
Haški optuženik Ratko Mladić oseća se veoma loše otkako je prebačen u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu, saznaje Kurir u Hagu! O tome da je njegovo zdravstveno stanje alarmantno, obavešteni su i srpski zvaničnici.

- On prilično loše izgleda, s obzirom na to kroz šta je sve prolazio i kakve je operacije imao. Osnovna terapija mu je bila šetnja, to mu je neophodno, ali dok se krio, to nije bilo moguće. I ovde u Hagu su se svi uverili da je zaista veoma loše i psihički i fizički - kaže naš izvor.

Mladiću je juče po podne omogućeno da obavi prvi telefonski poziv, a on je tražio da to bude razgovor s porodicom. Njegov advokat Miloš Šaljić potvrdio nam je da su ga zvali iz srpskog konzulata i tražili broj telefona porodice.

- Tražio je da se s njima čuje. Za posete još ne znam, verovatno će proći makar petnaestak dana dok neko ne ode - kaže Šaljić. On nije želeo da otkrije ko će biti Mladićevi advokati.

- Znam samo da će odbiti te koje su mu po proceduri u Hagu ponudili. U petak će pred sudom reći da nije kriv i da ne može još da se izjašnjava o optužnici. Zakon mu omogućava da izjašnjavanje pomeri za 30 dana - objašnjava Šaljić.

U Haškom tribunalu, međutim, tvrde da su lekari, posle pregleda Mladića, ustanovili da je on sposoban za suđenje. Sekretar Tribunala Džon Hoking kaže da je Mladić prvog dana bio „izuzetno kooperativan“."
----------------------

Ubi ga rak?

Mladiću su odbrojani dani. On ima težak oblik raka limfnih žlezda!
Ovo je ponovio advokat haškog optuženika Miloš Šaljić, koji je medijima dostavio faksimil otpusne liste iz, kako navodi, „jedne državne zdravstvene ustanove“.

- On je polovinom 2009. operisan, a potom je bio na hemoterapiji. Ne-Hodžkinov limfom mu je zahvatio i stomak - tvrdi Šaljić i dodaje da su prvi problemi nastali još 2000, kad je „operisan od čireva, koji su posledica limfoma“.

Bruno Vekarić, zamenik tužioca za ratne zločine, kaže da su „tvrdnje Mladićevog advokata neistinite“.

- U pitanju je falsifikat. Radi se o besmislici i strategiji odbrane - bio je kratak Vekarić i dodao da će svaki detalj u vezi s Mladićem biti proveren.
-----------
Ova Hrvacina se u sve razume, pa i u zdravstvene nalaze:(
---------------

"# 02.06.2011 07:25:56
# Jel ima neka oblast u koju se Bruno Vekaric ne razume?! Ovaj covek je i lekar, i pravnik, i analiticar, i politicar, i expert iz oblasti vojske, i sta sve nije. Ja i dalje smatram apsurdnim, da bosnjak Ljajic odlucuje o odbrani srpskog generala, a hrvat Bruno Vekaric o njegovom zdravstvenom stanju. Nemam nista licno protiv ova dva coveka, ali mi je nezamislivo da se to desava. Jel mozete da zamislite Srbina ili Srpkinju na funkciji doticne dvojice u recimo bosanskom ili hrvatskom tuzilastvu za ratne zlocine? To je necuveno..."
----------
Cuveno samo u Srbiji:rtfm:

Poznato je da u Beogradu skoro nikad nije vladao pravi srbin,uvek smo imali ujke,balije i pojedine domace izdajice koje bi i mamu prodali i to nasminkali da je za neku kintu vise prodaju,zato jesmo tu gde smo
Tito srbin?
Ante Markovic srbin?
Stipe Mesic srbin?
Rasim srbin?
Bruno srbin?
Boris cisto srpsko ime ?
Kad bi se samo iz Beograda isterao sljam bilo bi vise nego dovoljno jer tu ih se najvise smestilo

Poznato je da u Beogradu skoro nikad nije vladao pravi srbin,uvek smo imali ujke,balije i pojedine domace izdajice koje bi i mamu prodali i to nasminkali da je za neku kintu vise prodaju,zato jesmo tu gde smo
Tito srbin?
Ante Markovic srbin?
Stipe Mesic srbin?
Rasim srbin?
Bruno srbin?
Boris cisto srpsko ime ?
Kad bi se samo iz Beograda isterao sljam bilo bi vise nego dovoljno jer tu ih se najvise smestilo

Ne mogu da osporim, naprotiv, zato Srbija i jeste tu gde je:(

Nisam ja sumnjala da ces se ti udruziti i s crnim djavolom da bi mene "ismejao", znam ja da ti volis Hrvate:lol:

Не не не ... Не волим ја хрвате ...

Смешно ми је што се овде нешто расправљаш, а Тома Стиропор, лидер ти, подржава хапшење и изручење Хашком казамату, само да би се ушлихтао газдама из Брисела

Portparolka Haskog tribunala-Muslimanka, ambasdorka BiH dosla da poseti genrala, kakva samaricanka:(
Dosla da izvidi situaciju, koliko je bolestan, hoce li ili nece docekati presudu da raportira, ne daj Boze da je dosla u nekom drugom svojstvu, bi joj se krvi napili bas njeni, i procitah da je generalu pozlilo upravo posle njene posete (prvi put), za cetvrti stadiju karcinoma nije nelogicno da pozli vise puta dnevno, narocito sto je jedan nas lekar - strucnjak izjavio: U Tribunalu imaju lekara opste prakse koji nije u stanju da leci ni kijavicu, doticni je lekar Vojislava Seselja, a pet Srba koje je "lecio" Hag su mrtvi!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back