Uhapšen Radovan Karadžić

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To stoji da srbi vole da idealizuju sebi heroje.

Ali, podsetiću te da je Radovan imao minornu ulogu u otpočijanju rata. Alija je prvo pristao na ostanak u zajedničkoj državi, a onda se preko noći, posle razgovora sa američkim ambasadorom predomislio i opredelio za nasilno otcepljenje, istovremeno negirajući Srbima pravo na konstitutivnost. Hteo je da promeni ustav po uzoru na Tuđmana.
Takođe je isticao, posredno, svoje delo, pisano u zatvoru, "Islamska deklaracija", kao plan budućeg ustrojstva Bosne.
On, recimo, u tom delu kaže za Srbe da je "u njih pasja vera".

Tvrdim da ko god da je vodio Srbe, u tom ratu, ne bi sprečio tolike žrtve, kao što tvrdim da se Srbi nisu opredelili za rat za svoje interese u Bosni, da bi žrtava bilo mnogo više u sporadičnim seoskim pobunama i njihovim gušenjima, a na kraju bi se zaboravilo da su Srbi tamo ikada i živeli.

Vec smo pricali tome da Karadzic nije vodio Srbe u Bosni. Jasno je da su se stvari radile kako je to Milosevic zeleo. Prvi put kad su Karadzic i co. pobunili dobili su sankcije od Srbije. Da su Srbi imali vodje kako treba cela je Bosna mogla biti srpska ,sa izuzetkom herceg-bosne koja bi ostala hrvatima. I to sa mnogo manje zrtava nego sto ih je na kraju bilo.

A sto se tice Karadzica,nije on nista kriv za ovo za sta je optuzen,jer se nije mnogo ni pitao.
Srpski narod treba da dobije odgovor zasto Vojska RS nije pritekla u pomoc RSK kod napada hrvata ,kao sto im je bilo cvrsto obecano. Da li zato sto su Karadzic i Tudjman bili u izuzetno dobrim poslovnim odnosima?

Cenim tvoj trud, ali nista u biti nisi rekao........talenat si za politicara;)

Ne ulazim u to ko je sta zapoceo, ko je prvi bacio kamen, i slicne rashomon price, koje ce istorija , i samo ona jednoga dana rasvetliti.........

Da pojednostavim........da li bi ti , prijatelju, kao svestan razuman, posten , i covek sa dusom i savescu........mogao mirno da spavas, juris kur*ve po beogradu , i vodis miran , ispunjen zivot , znajuci da je 20 000 srpskih boraca, pod tvojom komandom , kao predsednika , i vrhovnog komandanta, zauvek nestalo sa lica zemlje???.........ili bi te to, kao postenu dushu , dotuklo kako psihicki tako i fizicki???:???:

Ostaje mi samo da i ja tebi pojednostavim... i odgovorim na pitanje.

Da sam bio na njegovom mestu, ne bih mogao da sprečim ratne žrtve, pa tako i ne bih imao grižu savesti što je do njih došlo. Svakako da bi mi ih bilo žao, i svakoj porodici poginulog borca bih pružio ogromnu pomoć iz državne kase, kao što to rade muslimani za svoje šehite.
U toku samog rata bih postupio sasvim suprotno Radovanu.

Prvo, ne bih slušao Miloševića, a ni sarađivao sa njim kad je bilo očigledno da trguje životima zapadnih Srba. Tu prvenstveno mislim na zauzimanje, pa napuštanje teritorija, uz velike gubitke, a što je samo produžilo rat minimum dve godine nego što je trebalo.
Za takve gubitke u ljudstvu bi trebalo da ga peče savest. Zašto je kretao u ofanzive, posle kojih je slušao Miloševića i napuštao osvojene teritorije. Ako nije mogao da se otrese njegovog uticaja, trebao je da ga pita da li uopšte da napada neku oblast ili ne.

Drugo, odmah na početku rata bih uveo preki vojni sud, koji bi na smrt osuđivao sve zločince i ratne profitere iz naših redova. Izvršenje kazni bi bilo javno, pred novinarima, i u mestima gde su zločini počinjeni. Tako bi se zavela čelična disciplina u poštovanju ratnih pravila, a što je jednako važno, nesrpsko stanovništvo bi ostajalo na teritorijama pod srpskom kontrolom, bez straha po život i imovinu. Čak bi se plašili povratka svojih snaga, jer bi uvideli da je besmisleno da ratuju protiv Srba.

I, ako bi, posle svega, zapad ipak podigao nekakvu optužnicu, izljubio bih ženu i decu i otišao da im ***** mater u sred Haga.

Zadovoljan odgovorom?

I, ako bi, posle svega, zapad ipak podigao nekakvu optužnicu, izljubio bih ženu i decu i otišao da im ***** mater u sred Haga.

Zadovoljan odgovorom?

relativno.......elem,kako sam razumeo, ti se ne bi krio , pod maskom Kleopatre ili vidovite Zorke, sto je pohvalno........i ja mislim , da je casnom coveku ispod dostojanstva da zivi kao klovn , samo ne bi li izbegao celiju............

Jos kazes, da bi ti otisao u Hag i ***** im mater u sred istog,,,,,,i to je pohvalno, muski i hrabro.........ali,to i navodi na zakljucak, da je David, koji je ucinio sve suprotno od toga sto bi ti, ipak jedna obicna ego manijacka yayara,,,,,,,i da za njim , takvim , jadnim , zaista ne vredi lamentirati,,,,,,,,,,,:think:

relativno.......elem,kako sam razumeo, ti se ne bi krio , pod maskom Kleopatre ili vidovite Zorke, sto je pohvalno........i ja mislim , da je casnom coveku ispod dostojanstva da zivi kao klovn , samo ne bi li izbegao celiju............

Jos kazes, da bi ti otisao u Hag i ***** im mater u sred istog,,,,,,i to je pohvalno, muski i hrabro.........ali,to i navodi na zakljucak, da je David, koji je ucinio sve suprotno od toga sto bi ti, ipak jedna obicna ego manijacka yayara,,,,,,,i da za njim , takvim , jadnim , zaista ne vredi lamentirati,,,,,,,,,,,:think:

Nikad i nisam lamentirao za njim.

Ja sam pobornik da se pred strahovitim pritiscima zapada, istom da šuplje ispod nosa, tako da ti ne mogu ništa.
Znači, za rad dobra nacije, oni više ne mogu da se skrivaju, a za rad istog dobra ne sme da im se sudi i presudi u Hagu.
Jedino rešenje je likvidacija. Yebi ga, pružao oružani otpor prilikom hapšenja. Jel' o'ćete da vam ga šaljemo il' da ga kopamo?

Ja sam pobornik da se pred strahovitim pritiscima zapada, istom da šuplje ispod nosa, tako da ti ne mogu ništa.
Znači, za rad dobra nacije, oni više ne mogu da se skrivaju, a za rad istog dobra ne sme da im se sudi i presudi u Hagu.
Jedino rešenje je likvidacija. Yebi ga, pružao oružani otpor prilikom hapšenja. Jel' o'ćete da vam ga šaljemo il' da ga kopamo?

Hm........ekstremno.........ali,interesantno..........:think:

[/SIZE][/B]

Koliko god zvučalo morbidno ili ekstremno i ja mislim da je to najbolje rešenje bar što se tiče Mladića.

[/SIZE][/B]

Evo, da povučemo istorijsku paralelu.

Kad bi Miloš oslobodio Srbiju da nije Turcima u Beograd odneo Karađorđevu glavu?
Nikad. Turci bi nam zavrtali uši, dok nam ne poodpadaju. Ovako su verovali da imaju odanog srpskog knjaza, koji je u stanju da kontroliše raju. Kad su osetili Milošev jatagan na grkljanu, bi im kasno.

Kad bi Miloš oslobodio Srbiju da je Karađorđa živog doveo u Beograd?
Isto nikad. Karađorđe bi na mukama propevao, pa bi i Miloš i ostali srpski knezovi mirisali cveće odozdo, skupa sa Karađorđem. A, i da ne propeva, Turci bi rekli da je propevao, kako bi imali povod za još jednu, finalnu, seču knezova.

Znači, Miloš je uradio jedino moguće i ispravno u svom, ali i interesu naroda. Nije lepo, ali yebi ga, moralo se.

Vi ste baš daleko otišli, ja sam ipak humanija....lepo sa beguncima u Hag, glave će im ostati na ramenima, a nas - šta košta neka košta.
Tako nam i treba kada se i kao pojedinci i kao narad učimo na svojim a ne na tuđim greškama.

idi-dado... ja retko delim njegova politička gledišta... previše je paranoje u njima...

Evo, da povučemo istorijsku paralelu.

Kad bi Miloš oslobodio Srbiju da nije Turcima u Beograd odneo Karađorđevu glavu?
Nikad. Turci bi nam zavrtali uši, dok nam ne poodpadaju. Ovako su verovali da imaju odanog srpskog knjaza, koji je u stanju da kontroliše raju. Kad su osetili Milošev jatagan na grkljanu, bi im kasno.

Kad bi Miloš oslobodio Srbiju da je Karađorđa živog doveo u Beograd?
Isto nikad. Karađorđe bi na mukama propevao, pa bi i Miloš i ostali srpski knezovi mirisali cveće odozdo, skupa sa Karađorđem. A, i da ne propeva, Turci bi rekli da je propevao, kako bi imali povod za još jednu, finalnu, seču knezova.

Znači, Miloš je uradio jedino moguće i ispravno u svom, ali i interesu naroda. Nije lepo, ali yebi ga, moralo se.

sve mudrije zboris.......zvacu te u moj opstinski odbor....da odrzis predavanje:ok:

don kihote, adekvatan ti nadimak... salu na stranu, vas dvojica (idi dada i dk) razmatrate slucaj karadzic ISKLJUCIVO sa stanovista haskog tribunala.
ja na to uopste ne gledam tako.
nikada ne bih narucila ubistvo nekoga ko je nekada prestavljao drzavu (makar i drzavu u nastajanju). vi stalno zaboravljate osnovnu stvar: postupanje sa istorijskim licnostima, i svest o tome da su ovi ljudi istorijske licnosti, VASPITAVA VAS SOPSTVENI NAROD U JEDNOM ILI DRGUOM DUHU.

ja ne zelim da se moj narod vaspitava tako sto svoje predstavnike ubija.
ne zato sto mi je karadzic srcu drag, nego zato sto ta logika ubija i djindjice. a ne samo karadzice.

don kihote, adekvatan ti nadimak... salu na stranu, vas dvojica (idi dada i dk) razmatrate slucaj karadzic ISKLJUCIVO sa stanovista haskog tribunala.
nikada ne bih narucila ubistvo nekoga ko je nekada prestavljao drzavu (makar i drzavu u nastajanju). vi stalno zaboravljate osnovnu stvar: postupanje sa istorijskim licnostima, i svest o tome da su ovi ljudi istorijske licnosti, VASPITAVA VAS SOPSTVENI NAROD U JEDNOM ILI DRGUOM DUHU.

ne zato sto mi je karadzic srcu drag, nego zato sto ta logika ubija i djindjice. a ne samo karadzice.

srce moje........:mrgreen:

u pravu si , sve, vidis da se malo salimo.......:ok:

Karađorđe-izvršen atentat na njega
Miloš Obrenović-svrgnut sa vlasti
Mihajlo Obrenović-izvršen atentat na njega
Milan Obrenović-svrgnut
Aleksandar Obrenović-izvršen atentat na njega.....
Petar Karađorđević-kratko ''vladao'', do kraja života (tad su vladali parlament i vlada)

To ti je otprilike istorija Srbije između 1804-1914....Nijedan nije mogao da jaše do kraja života...Ili je poslat da se malo oladi u emigraciju ili da proučava geološke karakteristike srpskog tla....

E, posle je krenulo ispiranje mozgova pa smo od naših vladara počeli da pravimo faraone za života.....

Tako radi pametan i slobodan (vaspitan u takvom duhu) narod koji sam presuđuje svojim vlastodržcima...i ostavi istoriji da izvaga šta su dobro, a šta loše činili
Porobljeni, neslobodni narodi, prepuštaju drugima da im sudi i o državnicima i o istoriji...

Toliko o istorijskim ličnostima

Milan Obrenović-svrgnut

Zoran Djindjic - mucki streljan

E sad.....i drugi narodi imaju epizode sa ubijanjem vladara, ali interesantno je da u srbiji skoro da ne postoji vladar kojeg srbi nisu skratili za glavu.......sem voljene age i begove, pred kojima su 500 godina bili manji od makova zrna.......

Da li je problem u vladarima, ili u narodu??.......da li je ipak srbin najsrecniji kada je roblje???........ili je jednostavno samo za to sposoban???:think:

Milan Obrenović-svrgnut
Petar Karađorđević-kratko ''vladao'', do kraja života (tad su vladali parlament i vlada)

To ti je otprilike istorija Srbije između 1804-1914....Nijedan nije mogao da jaše do kraja života...Ili je poslat da se malo oladi u emigraciju ili da proučava geološke karakteristike srpskog tla....
Toliko o istorijskim ličnostima
danas je 2008. godina. nekada su ljude cerecili po ulicama u ime boga. danas se to ne radi, mada bi po tvojoj logici verovatno trebalo?

kada kazem ISTORIJSKA LICNOST, pod tim smatram nekoga ko se odrekao svog privatnog zivota i svesno usao u tu ulogu i preuzeo ODGOVORNOST koju takva uloga sobom nosi. losa metafora sa faraonima - oni jesu bili to sto jesu upravo za zivota - to im je bila funkcija - da budu faraoni. predlazem obnavljanje istorije egipta pod hitno, ili bar osnovnih pojmova :lol:

Danas sam ponovo slusao jednu Marchelovu pesmu, koja sadrzi stihove koji tako dobro govore o nasim patriJotama:

"Ne znas gramatiku ni motiku,
sad modernica vodi puk.
Samo laganica godi mu,
a godinama muda u procepu.
Iskreno zgrozen svim tim,
ja i moj bunt smo drim-tim
i veci sam patriota iako po mitingu ne zvizdim."

Zato, nemoj da pljuješ po Srbiji i Srbima, jer smo makar pokazali i dokazali da ne vršimo etničko čišćenje na svojoj teritoriji...[/QUOTE]

A zašto stavljaš u paket cjelokupni narod,pa pričamo o pojedincima i zločincima.

Stari moj,nemreš ti mene uvjeriti da ista ta ekipa koja je bila na Kosovu nije radila slične stvari,jednostavno jer drugačije nisu niti znali.

Uostalom kada sam pogledao dokumentarac "Jedinica",jasno ti postane sve.Kakva su to junačka vremena bila i šta se u biti sve radilo.

Najtragičnije je to šta tu ekipu boli jedna stvar i za tebe i za 80 posto srba.A prošao bi isto kao i pojedini srbi,samo da si im stao na put.

A tko ih je oformio i dao im moć,pa isti ti koje nazivate "junacima".

Prema tome,sve ti se svodi na zločinačku organizaciju,kojoj je cilj samo jedan a to je pljačka.

Kada če netko napisati koliko je srba pobijeno od srpske ruke.Ako se to događalo kod nas onda je i kod vas sigurno u puno većoj mjeri.

Tako radi pametan i slobodan (vaspitan u takvom duhu) narod koji sam presuđuje svojim vlastodržcima...i ostavi istoriji da izvaga šta su dobro, a šta loše činili
Porobljeni, neslobodni narodi, prepuštaju drugima da im sudi i o državnicima i o istoriji...
decko, sloboda nije anarhija.
a narod nije i ne sme da bude razmazeno deriste koje danas izabere jednog vladara/predsednika/whatever, da bi ga sutra skratio za glavu.

ti ne postujes osnovne principe drzave.
ti si anarhista i to nazivas slobodom.
:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back