Franco Zarezi
Iskusan
- Poruka
- 5.508
Al je Novak i osvajao drugo mesto isto toliko koliko je i gubio treće ... Za mene su to nijanse ... Nije nijansa kad Federer godinama ubedljivo drži prvo mesto, ali mi je nijansa ako je on godinama tik ispred Nadala ...Primjer nije dobar jer je Novak gubio 3. mjesto a Premijer liga ne gubi prvo mjesto vec godinama...to su znacajne razlike...znaci da nijesu samo nijanse u pitanju...
Ja sam dao reciprocitet, Srbiju sam stavio u kontekst sveta, meni je ovo područje bilo ciljna grupa ... Kao što si ti postavio okvir, tako sam i ja, a odnos poređenja unutar njega je isti ...Sto se tice gledanosti, ja sam bio veoma precizan... Rekao sam u tim okvirima...a jasno je da su u pitanju svjetski... Farma je mozda gledana ali samo u ovom podrucju(ja je npr. nijednom nijesam pogledao)...
Znam i ja to, i to je i moja poenta, da fudbal nije egzaktna nauka i da se ništa ne može sa sigurnošću predvideti ... Spurs kaže da bi Aston Vila sigurno igrala drugi krug, a ja ne znam na osnovu čega je nastala ta sigurnost kad je fudbal nepredvidiv ... Naravno, postoje i situacije kad je ta sigurnost opravdano na većem nivou, ali ovo o čemu smo pričali nije među tim situacijama ... Nije isto kad neko kaže Čelsi bi sigurno pobedio Ćezenu, ili engleski klub bi osvojio Kup Uefa samo kad bi ga to interesovalo ... Ova prva tvrdnja ima veću sigurnost, i lakše ju je postaviti ...Liga sampiona ne smije biti mjerilo za negativne rezultate...jer cesto sreca zna da presudi(za sada ne znamo kako se sreca rasporedjuje...da li pravedno ili ne?!)...
Slobodno reci ako to i jeste glupost, ako nema nekih osnova, i ako ju je nemoguće odrediti a ja to pokušavam da odredim i još sam ubeđen u to ... Ja neću sa sigurnošću reći da je glupost ako ti kažeš Teri je najbolji odbrambeni na svetu, nego ćemo proanalizirati i potvrditi ili promeniti stavove ... To se i može odrediti uz sveobuhvatnu analizu ... Ali neke stvari nema smisla razmatrati i tvrditi ... A jačina Premier lige u odnosu na Primeru nije među tim stvarima, koje su sigurne i skoro apsolutne ...Ja tebi ne pricam da pricas gluposti...nego se samo zamislim i kazem u sebi: ``Pa mozda covjek i ima pravo...``, i onda analiziram sta si rekao i sa time se slozim ili ne...ali nikad to ne kvalifikujem kao glupost jer te toliko postujem(postujem te toliko da smatram da ne pricas gluposti)...
Pa bih, i zato i kažem da Čelsi jeste kupio svoje titule ... Ne u smislu da je potplatio koga, nego da je parama ubrzao taj proces ... Ne možeš ti reći da je Čelsi osvojio titulu jer ju je zaslužio, nego moraš dodati da ju je zaslužio jer je najviše uložio ... I to je potpuno legalna zasluga, nemam ja ništa protiv toga ... Može da mi se ne sviđa, ali ne mogu da osporim ...Ti hoces da kazes da ne bi kupio igrace te klase da imas novca(i da si na mjestu vlasnika kluba) a da su ti neophodni(mozda i ne bi...ali bi bio cicija i covjek koji je nezainteresovan za svoj klub)?!