UEFA takmičenja

Ko osvaja LŠ 2017/2018?

• Atletiko Madrid

• Bajern Minhen

• Barselona

• Čelzi

• Juventus

• Mančester Junajted

• Mančester Siti

• PSŽ

• Real Madrid

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko je video blickrig Rimljana nad onima koji su izmislili čitav koncept blickriga? :mrgreen:

Roma gazi!!

Баш.:lol: Па није баш да гази, ал' извукли су се из кризе...

Победа Милана, и два сјајна гола...Ибра...:worth:
И Робињо сјајно избацио чувара и асистирао Роналдињу...:worth:

Roma - Bajern...super utakmica:)

http://footyroom.com/as-roma-3-2-bayern-munich-2010-11/

I nocas Totenhem - Verder...sjajni Totenhem nastavlja svoj pohod ka Vembliju:)

http://footyroom.com/tottenham-hotspur-3-0-werder-bremen-2010-11/

Volio bih da u finalu na Vembliju gledam Totenhem i Celzi jer te dvije ekipe igraju najbolje u Ligi sampiona do sada...i bio bih spreman i da Celzi izgubi jer Totenhem igra prelijepo!:ok:

Maaaalčice si subjektivan :). Ne samo na svoj omiljeni tim, već uopšte za engleski fudbal.

Mislim da Arsenal na ostrvu igra najlepši fudbal, a da u ostatku Evrope trenutno Real i Barsa bez konkurencije igraju oku najprijatniji fudbal.
Ali opet, i to je subjektivno...

@Mitternachtsträumer
Nemoras biti tatko za fudbal da bi skontao da je Premijer Liga najjaca na svetu....Kao sto svako zna cija je kosarkaska liga najjaca tako i ptice znaju za najjacu fudbalsku ligu...
Premijer liga ima najvise timova svetske klase 6:Celzi,Man Utd,Tottenham,Arsenal,Liverpul,Siti....Pogledaj ti ostale ekipe koje se takmice u prvenstvu,nemoze se npr. uporediti Aston Vila i Katanija,Majorka i Everton ili Herkules i Sanderlend....Bas bi me zanimalo na kojem bi mestu u Premijeru zavrsio Milan,Inter ili Verder,mislim da bi svake prestupne godine igrali Ligu Sampiona...To sto Real i Barsa dele lekcije i guraju po 5-6 komada Espanjolu,Rekreativu i Rasingu ne znaci nista....i njima bi Celzi i Mancester cepili bulju...Pitanje bi bilo kada bi svake nedelje igrali sa Boltonom,Evertonom i Liverpulom....dali bi broj bodova na kraju sampionata za obe ekipe presao preko 100...

Maaaalčice si subjektivan :). Ne samo na svoj omiljeni tim, već uopšte za engleski fudbal.

Mislim da Arsenal na ostrvu igra najlepši fudbal, a da u ostatku Evrope trenutno Real i Barsa bez konkurencije igraju oku najprijatniji fudbal.

Naravno da je Grizli subjektivan...Uvek je takav kad se radi o premijer ligi:D

Jer ako je sve tako kako on kaze zasto prosle godine u polufinalu Lige sampiona nije bio ni jednog tima iz Engleske?Da se ne zaboravi da je Inter sampion Evrope,a dolazi iz Italije...

Uostalom sampion Italije Inter je prosle godine na putu do trofeja Lige sampiona izbacio sampiona premijer lige Celzija...Plus je izbacio sampiona Spanije i na kraju u finalu sampiona Nemacke...

A slazem se sa misljenjem da trenutno Real i Barsa igraju najbolje za oko,sa tim da su oni tamo stvarno ubedljivo najbolji i nemaju toliku konkurenciju...

Inace ja smatram premijer ligu za mozda i najjacu trenutno,ali nije uopste tako dominantna kao sto neki pricaju,najbolje se vidi na primeru proslogodisnje Lige sampiona...

PS-Gledao sam mec Roma Bajern i svaka cast Romi,dobro je za italijanski fudbal da tri tima idu u osminu finala...

Poslednja izmena:
A slazem se sa misljenjem da trenutno Real i Barsa igraju najbolje za oko,sa tim da su oni tamo stvarno ubedljivo najbolji i nemaju toliku konkurenciju...
A kakvu konkurenciju imaju Manu i Čelsi? Već 6-7 godina njih dvoje odlučuju o šampionu ... Naravno da su tamo Real i Barsa najbolji, ali i oni imaju periode slabosti i neki tim iskoči poput Valensije ili La Korunje i bude prvak, a priča se da su oni tamo prvaci od osnivanja lige, da u PL je najjača konkurencija (a Manu bio 10x šampion za sedamnaest godina), da su odbrane najčvršće (a rezutlata od po 5-0, 6-0 ima skoro svako kolo, a zadese se i oni poput Viganovih kad posisaju 8 ili 9 komada) i da je kolevka fer pleja (a nema ništa gore nego kad domaći navijači zvižde kad gost neće da izbaci loptu dok je domaći igrač povređen, a sa druge strane gostujućeg prozivaju da je cheater)

Inace ja smatram premijer ligu za mozda i najjacu trenutno,ali nije uopste tako dominantna kao sto neki pricaju,najbolje se vidi na primeru proslogodisnje Lige sampiona...
daleko od dominantne, možda čak nije ni najjača, ali najstabilnija jeste, jer najviše ulažu ....

Prmijer liga je najkvalitetnija,najbrza i najbolja.........Bari,Cesena i Bolonja bi bili solidan tim u Cenpionsipu a ne da igraju u Prmijeru....Pa Liverpul je bio sesti tim u sampionatu a u Seriji A bi ladno bio medju prva dva tima...Klubovi iz Premijer lige su svake godine sem poslednje bili u finalima Lige sampiona,cak su jednom i tri od cetiri tima bila u polufinalu....Prosla sezona je bila prejaka,bilo je najvise konkurenatata za prva 4 mesta,igraci su igrali na tri do cetri fronta i plus reprezentacija...premor ih je ubio....videlo se i na Mundijalu.... A i ako je Inter sampion Evrope ne znaci da je najbolji,imali su dosta srece i oni i Bajern pa su usli u fInale...da ne spominjem Murinjov bunker i anti-fudbal...a i videlo se sada kada ih je Totenhem opalio po usima...ali ajde...sad pricam o necemu drugom...To sto padaju i po 5 gola na mec pokazuje samo koliko se atraktivan fudbal igra...Sandarlend je u gostima dao 3 gola Celziju,Totenhem 9 Viganu...Bolton 4 Totenhemu dok im je Totenhem dao dva....To je za pohvalu....Inace neko je rekao da prejaki mecevi i zgusnut kalendar nije uticao na rezultat Engleza na Mundijalu i naveo je primer Barselone kao u fazonu da su oni imali ceo tim reprezentacije Spanije a uzeli su Svetsko.....Da mu odgovorim...nemogu se uporediti mecevi Primere i Premijer Lige....To je sasvim normalno,Barsa cesto pusta i klince u prvih 11 Tijago,Asulin,Dzefran,Dzonatan dos Santos,Nolito,Fontas,Krkic,Kuurac,Palac itd...i bez da rezultat trpi..dok u Premijer ligi svaka je utakmica kao poslednja,ni protiv tima koji se bori za opstanak nesmes reskirati i izostaviti jednog igraca iz prvih 11....

A kakvu konkurenciju imaju Manu i Čelsi? Već 6-7 godina njih dvoje odlučuju o šampionu ... Naravno da su tamo Real i Barsa najbolji, ali i oni imaju periode slabosti i neki tim iskoči poput Valensije ili La Korunje i bude prvak, a priča se da su oni tamo prvaci od osnivanja lige, da u PL je najjača konkurencija (a Manu bio 10x šampion za sedamnaest godina), da su odbrane najčvršće (a rezutlata od po 5-0, 6-0 ima skoro svako kolo, a zadese se i oni poput Viganovih kad posisaju 8 ili 9 komada) i da je kolevka fer pleja (a nema ništa gore nego kad domaći navijači zvižde kad gost neće da izbaci loptu dok je domaći igrač povređen, a sa druge strane gostujućeg prozivaju da je cheater)

daleko od dominantne, možda čak nije ni najjača, ali najstabilnija jeste, jer najviše ulažu ....

Ma ja se slazem sa tobom,u sustini kad pogledas u Engleskoj samo dva tima osvajaju titulu vec godinama.ili Manu ili Celzi...I to sto kazes Manu je bio 10 puta sampion za 17 godina,to govori da nikako nije najujednacenija liga...
Manu i Celzi vec godinama nemaju nikakvu konkurenciju,Liverpul je ocajan ne moze da se sastavi,Arsenal ima ok tim ali nikako ne mogu da preleze neke decje bolesti i da se ukljuce u borbu za trofeje,Totenhem je ove godine dobar ali opet nemaju oni tu konstantnost za titulu u premijer ligi...Citi je sad isto dobar ali opet i njima treba jos vremena za najvise domete i kad sve saberes oduzmes,dodjemo do toga da ce opet Manu ili Celzi uzeti premijer ligu...

Mislim Walken da ipak jeste najjaca ali za nijansu mozda,i njihova moc pocinje da opada...Kao sto napisah prosle godine ih nije bilo u polufinalu Lige sampiona,Inter je sa dve pobede rutinski izbacio sampiona premijer lige...
A kalco je opet sve bolji Juve i Milan su se pojacali,Inter je i dalje jak bez obzira na nesto slabiji start u prvenstvu ove godine,zbog mnogo povreda...A tu su i odlicni Napoli koji ima vrh igrace,kao i Fiorentina,pa Roma koja je sad dobila Bajern i plasirala se u osminu finala Lige sampiona...

I tacno je da najvise ulazu para u Engleskoj...

Prmijer liga je najkvalitetnija,najbrza i najbolja.........
To je zato što si ti tebi stvorio takvu percepciju, a ustvari nijanse odlučuju između Primere i PL (kalčo jeste u *****) i ne može se reći koja je kvalitetnija ... U poslednjih deset godina španski timovu su osvajali LŠ-a 4 puta, a engleski 2x ... Kup UEFA su španski timovi osvajali 4x, a engleski jedanput ...

Bari,Cesena i Bolonja bi bili solidan tim u Cenpionsipu a ne da igraju u Prmijeru....Pa Liverpul je bio sesti tim u sampionatu a u Seriji A bi ladno bio medju prva dva tima...
WBA, Belkpul i Wigan bi bili prosek u c-1 ligi Italije ... Možemo i takvu komparaciju napraviti ...Na osnovu čega bi Liverpul bio među prva dva u Italiji?

nemogu se uporediti mecevi Primere i Premijer Lige....To je sasvim normalno,Barsa cesto pusta i klince u prvih 11 Tijago,Asulin,Dzefran,Dzonatan dos Santos,Nolito,Fontas,Krkic,Kuurac,Palac itd...i bez da rezultat trpi..dok u Premijer ligi svaka je utakmica kao poslednja,ni protiv tima koji se bori za opstanak nesmes reskirati i izostaviti jednog igraca iz prvih 11....
Da te odmah razuverim, Barsa te klince pusti jednom u 5 utakmica, i to najčešće jednog na teren, nakon što osiguraju pobedu ... Krkić jedini tamo ima kakvu-takvu minutažu, ostali nikakvu ...

Prosla sezona je bila prejaka,bilo je najvise konkurenatata za prva 4 mesta,igraci su igrali na tri do cetri fronta i plus reprezentacija
Ne za prva četiri mesta, nego za treće i četvrto, pošto su prvo i drugo rezervisani za Mančester ... Kakve je šanse Totenhem imao za titulu ...

I u Italiji je onda borba za prva četiri mesta uvek, sad se ugurala Sampdorija, nekad Lacio ili Fiorentina igraju LŠ. Đenova takođe je imala šanse ...

A o Španiji da ne pričam, i Valensija, i Viljareal, i Atletiko, i Sevilja, i nekad La Korunja i Betis su bili konkurenti za prva četiri mesta ... Barsa je pre dve godine bila četvrta, a ne tako davno Real Sosijedad je do kraja bio u trci za titulu ...

To sto padaju i po 5 gola na mec pokazuje samo koliko se atraktivan fudbal igra...Sandarlend je u gostima dao 3 gola Celziju,Totenhem 9 Viganu...Bolton 4 Totenhemu dok im je Totenhem dao dva....To je za pohvalu....
Da, samo kad se to spomene u kontekstu Primere, onda se kaže da su tamo šuplje odbrane, da Barsa/Real nemaju dostojnog protivnika, da igrači lelemudaju tokom tekme i da su ostali klubovi amaterski čim primaju toliko golova ...

Poslednja izmena:
Mislim Walken da ipak jeste najjaca ali za nijansu mozda,i njihova moc pocinje da opada...Kao sto napisah prosle godine ih nije bilo u polufinalu Lige sampiona,Inter je sa dve pobede rutinski izbacio sampiona premijer lige...
A kalco je opet sve bolji Juve i Milan su se pojacali,Inter je i dalje jak bez obzira na nesto slabiji start u prvenstvu ove godine,zbog mnogo povreda...A tu su i odlicni Napoli koji ima vrh igrace,kao i Fiorentina,pa Roma koja je sad dobila Bajern i plasirala se u osminu finala Lige sampiona...

I tacno je da najvise ulazu para u Engleskoj...
OK, nisam ja rekao striktno da nije najjača, nego da nijanse odlučuju, i da niko neće pogrešiti ako kaže PL je najjača liga na svetu, kao što niko ne bi pogrešio kad bi rekao da je to Primera, jer sve zavisi kakav fudbal i tu fudbalsku atmosferu voliš ... Ali međ fudbalskim svetom se ustalilo mišljenje da je PL daleko, daleko najjača liga, da su svi ravnopravni, da najbolji igrači samo tamo igraju, a da se Španska liga svodi na Real i Barsu a sve ostalo kurton ... Tipa Real i Barsa se sprdaju tamo, dali po 90+ golova, a Čelsi u PL-u da više od njih ...

To je zato što si ti tebi stvorio takvu percepciju, a ustvari nijanse odlučuju između Primere i PL (kalčo jeste u *****) i ne može se reći koja je kvalitetnija ... U poslednjih deset godina španski timovu su osvajali LŠ-a 4 puta, a engleski 2x ... Kup UEFA su španski timovi osvajali 4x, a engleski jedanput ...

Ja sam ti naveo razlog zbog slabijih igara u Evropi ali da ponovim : pored Premijer lige igra se i dva kupa i plus reprezentativni mecevi....A Premijer liga je bez konkurencije najjaca pa je umor daleko veci od timova koji se takmice u Seriji A ili Primeri...
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient
...ako ja lazem koeficijenti ne lazu...statistika sve govori...Italijani su na cetvrtom mestu....
Ali da se razumemo...ne kazem ja da je Barsa slabija od Celzija ili da je Inter slabiji od Arsenala....samo kazem da u Engleskoj ima daleko vise timova svetske klase...

WBA, Belkpul i Wigan bi bili prosek u c-1 ligi Italije ... Možemo i takvu komparaciju napraviti ...Na osnovu čega bi Liverpul bio među prva dva u Italiji?
Ja neznam zasto si pomenuo Blekpul koji je ove sezone dobro odigrao a izostavio si Vest Hem ili Vulvse...Valjda zato sto nisi upucen u ligu a ova dva tima ti deluju zvucnije,ipak su oni starosedeoci....U svakom slucaju ta tri tima sto si ih nabrojao su zemlja za Bresu,Cesenu i Bolonju...
Da te odmah razuverim, Barsa te klince pusti jednom u 5 utakmica, i to najčešće jednog na teren, nakon što osiguraju pobedu ... Krkić jedini tamo ima kakvu-takvu minutažu, ostali nikakvu ...
Ma daj...Gvardiola je na svakoj utakmici uvodio po jednog klinca sem na derbi utakmice i utakmice Lige Sampiona....Pitao bih ga kada bi vodio Arsenal,Man Utd i Celsi da li bi smeo tako da se igra protiv bilo koje ekipe...
Ne za prva četiri mesta, nego za treće i četvrto, pošto su prvo i drugo rezervisani za Mančester ... Kakve je šanse Totenhem imao za titulu ...
Ja ti kazem u kvalitetima timova i jacinama utakmica koje ima Premijer liga....pa zar i borba za to trece i cetvrto mesto izmedju Arsenala,Totenhema,Sitija i Liverpula,plus ako tu dodamo Aston Vilu i Birningem iz prosle godine nije na svetskom nivou....Svako kolo je imalo po dva velika derbija...A ako vec pricas o tome onda napomeni i stogodisnju dominaciju Intera u Seriji A....
I u Italiji je onda borba za prva četiri mesta uvek, sad se ugurala Sampdorija, nekad Lacio ili Fiorentina igraju LŠ. Đenova takođe je imala šanse ...A o Španiji da ne pričam, i Valensija, i Viljareal, i Atletiko, i Sevilja, i nekad La Korunja i Betis su bili konkurenti za prva četiri mesta ... Barsa je pre dve godine bila četvrta, a ne tako davno Real Sosijedad je do kraja bio u trci za titulu
Pa i u Jelen Super Ligi je zestoka borba za 3 mesto....Svi gledaju da se umuvaju od Vose do OFK Beograda preko Zlatibor Vode koja je na kraju pobedila....Kolko se secam ta cetvrta Sampdorija ga je stilski ispusila u kvalifikacijama za Ligu Sampiona a cetrvri u Premijer ligi Tottenham pravi picvajz i vrsi silovanje nad sampionom Seriji A...A o Primeri da ne pricam...cist primer Sevilja....I samo mogu da zalim sto Engleska nema sest predstavnika u Ligi Sampiona jer bi Liverpul i Siti bili mnogo jaci kalibar od Sevilje i Sampdorije.Pa i Tottenham je napravio picvajz Verderu koji svake druge godine igra Ligu Sampiona,a te je ovo prvo ucesce Sparsima...
Da, samo kad se to spomene u kontekstu Primere, onda se kaže da su tamo šuplje odbrane, da Barsa/Real nemaju dostojnog protivnika, da igrači lelemudaju tokom tekme i da su ostali klubovi amaterski čim primaju toliko golova ...
Fora je sto u Premijer ligi Sanderlend da Celsiju 3 gola kao gost,Bolton da cetiri gola Totenhemu....A ko je u Primeri dao vise od jednog gola Realu i Barsi a da nije pritom primio pet...

Fora je sto u Premijer ligi Sanderlend da Celsiju 3 gola kao gost,Bolton da cetiri gola Totenhemu....A ko je u Primeri dao vise od jednog gola Realu i Barsi a da nije pritom primio pet...

Upravo je to ono glavno... Samo imas jedan primjer u Primeri...Herkules je dao 2 gola Barsi i pobijedio... Ostalih primjera nema... To je cista dominacija... Utrkuju se ko ce vise bodova da skupi(Barselona i Real), a ostali ne mogu da ih prate... Liga je dosadna do bola... Jedina interesantnost je sto imaju jedan prilican broj majstora(Ronaldo, di Maria, Ezil, Navas, Injesta, Mesi...)...

U Premijer ligi imas sijaset ekipa koje su dale Mancester Junajtedu po barem dva gola...a Celzi vec ima 4 poraza(u 14 utakmica)...

Poslednja izmena:

Ne znam gdje vidis subjektivnost... Celzi od 5 utakmica ima 5 pobjeda(jedini takvi u Ligi sampiona)... Totenhem u prosjeku po utakmici daje 3 gola...iza sebe drzi sampiona Evrope... Finale se igra u Londonu, to je dodatni podstrek za engleske timove a i rekao sam da bih ja volio da gledam te timove u finalu...isto kao sto bi ti rekao da bi volio da gledas Romu u finalu(znaci to nije bilo cinjenicno stanje vec zelja, a motive za tu zelju crpim iz dosadasnjih partija i jednog i drugog tima)...

Arsenal igra lijep fudbal ali da igra najljepsi(e to je vec postala floskula koja se odrzava zahvaljujuci staroj slavi)... Sto se tice ostatka Evrope tim timovima(Realu i Barseloni) mozemo pridruziti Valensiju, Borusiju iz Dortmunda, Salke, Sahtjor i Benfiku(Marsej u posljednje vrijeme pokazuje znacajne pomake)...

Naravno da je Grizli subjektivan...Uvek je takav kad se radi o premijer ligi:D

Jer ako je sve tako kako on kaze zasto prosle godine u polufinalu Lige sampiona nije bio nijednog tima iz Engleske? Da se ne zaboravi da je Inter sampion Evrope,a dolazi iz Italije...

Cuvali su se za ovu sezonu:hahaha1:

P.S. Nadam se da necemo cekati ponovo 40 godina da Inter osvoji Ligu sampiona:hahaha1:

Cuvali su se za ovu sezonu:hahaha1:

P.S. Nadam se da necemo cekati ponovo 40 godina da Inter osvoji Ligu sampiona:hahaha1:

A koliko puta je Celzi osvojio Ligu sampiona?:lol:

Nadam se da necemo vise cekati da Celzi posle 100 godina postane prvi put sampion Evrope:D

Ja Celzi gotivim,ali ti sad prozivas Inter koji ima 3 titule sampiona Evrope,a Celzi nema nijednu,pa ti vidi sta je tu smesno...;)

Ja sam ti naveo razlog zbog slabijih igara u Evropi ali da ponovim : pored Premijer lige igra se i dva kupa i plus reprezentativni mecevi....A Premijer liga je bez konkurencije najjaca pa je umor daleko veci od timova koji se takmice u Seriji A ili Primeri...
U tim kupovima kao i svuda uglavnom se odmaraju prvotimci, sve dok ne dođu do završnice (Arsenal je kolko se sećam uvek igrao sa omladincima taj kup) ... Kako može biti daleko veći umor, kad je prosek pretrčanih kilometara isti ...Ovde se stvorio mit o PL kao o ligi gde se non stop trči bez prestanka, i igrači pretrče po 30 kilometara na tekmi, a u ostalim ligama trčkaraju i pređu po 2 kilometra ...

Ali da se razumemo...ne kazem ja da je Barsa slabija od Celzija ili da je Inter slabiji od Arsenala....samo kazem da u Engleskoj ima daleko vise timova svetske klase...
Daleko više? Klasično preterivanje kad je u pitanju PL ... Nemoj mi samo Totenhem stavljati kao tim svetske klase, a da ne staviš Atletiko (osvajač kupa uefa) ... Lige su približne i skoro pa nemoguće je odrediti koja je jača ...

Ja neznam zasto si pomenuo Blekpul koji je ove sezone dobro odigrao a izostavio si Vest Hem ili Vulvse...Valjda zato sto nisi upucen u ligu a ova dva tima ti deluju zvucnije,ipak su oni starosedeoci....U svakom slucaju ta tri tima sto si ih nabrojao su zemlja za Bresu,Cesenu i Bolonju...
Ne deluju, nego sam naveo prve koji su mi pali na pamet, kao što si ti naveo Ćezenu (koja uzgred dobije lidera kalča sa 2-0) ... na osnovu čega ti zaključuješ da su zemlja za njih?

Ma daj...Gvardiola je na svakoj utakmici uvodio po jednog klinca sem na derbi utakmice i utakmice Lige Sampiona....Pitao bih ga kada bi vodio Arsenal,Man Utd i Celsi da li bi smeo tako da se igra protiv bilo koje ekipe...
Aha, znači Venger nije poznat po tome što redovno ubacuje klince, u Mančesteru su starteri Rafael i Čikarito iskusni i prekaljeni igrači, Ferugoson je isto poznat po tome što nije ubacivao klince (tipa Kronaldo ili Anderson ili Bekam, Skols i ekipa pre 15-ak godina) ... Mikel je odavno starter u Čelsiju, Teri im je standardan od kad je napunio 20 godina, a evo video si kakav su sastav izveli u LŠ-a ...

Ja ti kazem u kvalitetima timova i jacinama utakmica koje ima Premijer liga....pa zar i borba za to trece i cetvrto mesto izmedju Arsenala,Totenhema,Sitija i Liverpula,plus ako tu dodamo Aston Vilu i Birningem iz prosle godine nije na svetskom nivou....Svako kolo je imalo po dva velika derbija...A ako vec pricas o tome onda napomeni i stogodisnju dominaciju Intera u Seriji A....
pa i u Španiji je borba između Atletika, Sevilje, Viljareala i Valensije na svetskom nivou (nekad se i umeša neko poput Majorke, ili barsa i Real padnu na 4 mesto) ...

Stogodišnja dominacija Intera je izazvana nečim drugim, vanfudbalskim stvarima, i kalčo ne treba u takvom kontekstu spominjati ...

Kolko se secam ta cetvrta Sampdorija ga je stilski ispusila u kvalifikacijama za Ligu Sampiona a cetrvri u Premijer ligi Tottenham pravi picvajz i vrsi silovanje nad sampionom SerijiA...
Koliko se sećam i Everton ga je stilski popušio kad se borio za ulazak u LŠ ... I kako onda na osnovu toga ti tvrdiš da bi 6 timova iz Pl pravilo masakr u LŠ, kad četvrti tim ne može da se plasira????

I sad da ja nekom pustim prvih pola sata tekme u Milanu kako bi ti njemu objasnio da je tu Totenhem razvalio Inter? ... Koliko su ih ono napunili za tih pola sata pa se onda opustili? 3 ili 4 prema 0?

A o Primeri da ne pricam...cist primer Sevilja....I samo mogu da zalim sto Engleska nema sest predstavnika u Ligi Sampiona jer bi Liverpul i Siti bili mnogo jaci kalibar od Sevilje i Sampdorije.
Koliko se sećam ta ista Sevilja je dva puta osvojila Kup Uefa, nekoliko puta Kup Kralja i par puta razvalila Barsu ...

Mogu ti dati mali milion primera za takve utakmice, tako da bolje se informiši o nečemu kad već hoćeš silno da dokažeš da je PL jedina liga koja valja a ostale smešne ...

I da, Čelsi je posisao tri gola jer im je štopera igrao Paolo Fereira, koji je i kao bek prosečan, a kao štoper još gori ...

U tim kupovima kao i svuda uglavnom se odmaraju prvotimci, sve dok ne dođu do završnice (Arsenal je kolko se sećam uvek igrao sa omladincima taj kup) ... Kako može biti daleko veći umor, kad je prosek pretrčanih kilometara isti ...Ovde se stvorio mit o PL kao o ligi gde se non stop trči bez prestanka, i igrači pretrče po 30 kilometara na tekmi, a u ostalim ligama trčkaraju i pređu po 2 kilometra ...
Nisi izgleda gledao ovu sezonu gde je pomenuti Arsenal od starta igrao u kupu sa najjacim igracima....
Veci umor kod igraca je zato sto je npr.Totenhem sad imao raspored Inter,Man Utd,Bolton,Blekburn,Arsenal,Werder a sad igraju sa Liverpulom pa gostuju na Birningemu pa idu na noge Celziju....Pogledaj koliko derbija za kratko vreme,dok se u Seriji A ceka i mesec dana da bi se gledao pravi derbi,dosta jace ekipe su u Engleskoj nego u ostalim zemljama....Evo uznimo za primer da je Siti preyebao Totenhem i zavrsio kao cetvrti,niko nebi na Totenhem gledao kao sad,jer je liga sampiona izgleda jedino merilo..
Daleko više? Klasično preterivanje kad je u pitanju PL ... Nemoj mi samo Totenhem stavljati kao tim svetske klase, a da ne staviš Atletiko (osvajač kupa uefa) ... Lige su približne i skoro pa nemoguće je odrediti koja je jača ...
Problem je kod Engleza sto neozbiljno shvataju Ligu Evrope(jer se cuvaju za Premijer ligu koja je pakleno jaka),inace redovno bi je uzimali Liverpul,Vila,Siti ili Everton....Videli smo Fulam,jedini koji je ozbiljno shavtio to takmicenje....i to tek posto je video da od Evrope preko lige sledece godine nema nista,nemogu ispasti pa ajde da se potrude da uznu trofej i izbore Evropu sledece sezone...I to nista nije bio bolji Atletiko od Fulama....dobio ga je 2:1,mec je pred sam kraj odlucio Forlan...
Atletiko bi bio u Premijer ligi po mojoj proceni tu negde od 9. do 7.mesta....
Ne deluju, nego sam naveo prve koji su mi pali na pamet, kao što si ti naveo Ćezenu (koja uzgred dobije lidera kalča sa 2-0) ... na osnovu čega ti zaključuješ da su zemlja za njih?
Zakljucujem time sto su mnogo finansijski stabilniji,time sto vise ulazu,Blekpul ima Stivena Flecera,Vulvsi Dojla i Mansijena,Vest Hem Skot Parkera,Kaltona Kola,Pikjonea,Sanderlend ima Benta,Katermola,Gijana....a koga imaju Kaljari,Lece i kurci...
Aha, znači Venger nije poznat po tome što redovno ubacuje klince, u Mančesteru su starteri Rafael i Čikarito iskusni i prekaljeni igrači, Ferugoson je isto poznat po tome što nije ubacivao klince (tipa Kronaldo ili Anderson ili Bekam, Skols i ekipa pre 15-ak godina) ... Mikel je odavno starter u Čelsiju, Teri im je standardan od kad je napunio 20 godina, a evo video si kakav su sastav izveli u LŠ-a ...

Uporedi brate te klince sa ovima.....uporedi Bejla,Cikarita,Rafaela i Vilsira sa Asulinom,Zefranom Suarezom i Dzonatanom dos Santosom....
pa i u Španiji je borba između Atletika, Sevilje, Viljareala i Valensije na svetskom nivou (nekad se i umeša neko poput Majorke, ili barsa i Real padnu na 4 mesto) ...
Da ali ti timovi bi u Premijer ligi bili odmah iza Liverpula,Totenhema,Sitija i Arsenala...
Stogodišnja dominacija Intera je izazvana nečim drugim, vanfudbalskim stvarima, i kalčo ne treba u takvom kontekstu spominjati ...
U aferi Kalcopoli su svi uhvaceni sem Intera a tvom Juveu je oduzeta titula :mrgreen: Eee sad..ili Morati nije ostavljao dokaze iza sebe ili nije ni ucesvovao u namestanje....ali brate to pokazuje samo razliku izmedju Premijera i Serije A...
I sad da ja nekom pustim prvih pola sata tekme u Milanu kako bi ti njemu objasnio da je tu Totenhem razvalio Inter? ... Koliko su ih ono napunili za tih pola sata pa se onda opustili? 3 ili 4 prema 0?
Brate znas kako...imam objasnjenje ali neznam do cega je.....i protiv Jang Bojsa je Tottenham u prvih 15 minuta primio 3 gola ali je kasnije preokrenuo....tako i protiv Intera i protiv Arsenala....Stvarno neznam o cemu se radi ali nije sigurno do Premijer Lige....
A da pustim ja nekom drugo poluvreme kako cetvrti tim u Premijer Ligi sa igracem manje daje sampionu Italije 3 gola...
Koliko se sećam ta ista Sevilja je dva puta osvojila Kup Uefa, nekoliko puta Kup Kralja i par puta razvalila Barsu ...
Cestitke za tofeje ali vec sam objasnio nezainteresovanost Engleskih timova za Ligu Evrope....Eto bar jedan tim da moze da dobije spanske velikane-a u premijer ligi je takvih lom....
I da, Čelsi je posisao tri gola jer im je štopera igrao Paolo Fereira, koji je i kao bek prosečan, a kao štoper još gori ...
Pa i Totenhem je primio cetiri gola od Intera kada su bili bez pola stoperskog tima...Nisu im igrali King,Dovson i Kabul....znaci igrali su Galas i Basong...nije to nikakvo opravdanje...

Nisi izgleda gledao ovu sezonu gde je pomenuti Arsenal od starta igrao u kupu sa najjacim igracima....
Veci umor kod igraca je zato sto je npr.Totenhem sad imao raspored Inter,Man Utd,Bolton,Blekburn,Arsenal,Werder a sad igraju sa Liverpulom pa gostuju na Birningemu pa idu na noge Celziju....Pogledaj koliko derbija za kratko vreme,dok se u Seriji A ceka i mesec dana da bi se gledao pravi derbi,dosta jace ekipe su u Engleskoj nego u ostalim zemljama....Evo uznimo za primer da je Siti preyebao Totenhem i zavrsio kao cetvrti,niko nebi na Totenhem gledao kao sad,jer je liga sampiona izgleda jedino merilo..
Mislio sam na Liga Kup, gde su oni redovno igrali sa omladincima ...

I jebbiga sad, za tebe je u PL derbi Totenhem - Birmingem, a u klaču su ti samo tekme između Milana , Juvea i Intera ... Za tebe nije derbi Lacio - Napoli, jer tvoja percepcija je takva i onda se ne može promeniti na svesnom nivou ... I daj mi dokaz zašto su ekipe u Engleskoj dosta, dosta jače nego u ostalim zemljama ... Nemoj mi sad lična ubeđenja i doživljaje navoditi ...

Kako to da i Arsenal lagano posisa komada od Barse kao i Viljareal ili Valensija? Ako Arsenal primi četiri komada od Barse, primi i Bajern 5 komada, i Real 6, zašto misliš da Barsa u PL ne bi i ostale punila sa po 5,6-0? Ako može Čelsi da se iživljava nad pola lige, mogla bi i Barsa još više ...

Problem je kod Engleza sto neozbiljno shvataju Ligu Evrope(jer se cuvaju za Premijer ligu koja je pakleno jaka),inace redovno bi je uzimali Liverpul,Vila,Siti ili Everton....

Atletiko bi bio u Premijer ligi po mojoj proceni tu negde od 9. do 7.mesta....
Po mojoj proceni bi bio u top4 ... Pošto ni ti ni ja nemamo konkretne dokaze za ove tvrdnje, obe su podjednako tačne a samim tim i podjednako netačne ...

Teško je to odrediti, jer cela filozofija fudbala u Španiji i Engloskoj se razlikuje u potpunosti ...

Zakljucujem time sto su mnogo finansijski stabilniji,time sto vise ulazu,Blekpul ima Stivena Flecera,Vulvsi Dojla i Mansijena,Vest Hem Skot Parkera,Kaltona Kola,Pikjonea,Sanderlend ima Benta,Katermola,Gijana....a koga imaju Kaljari,Lece i kurci...
Sve i da ti nabrojim koga imaju Kaljari, Katanija ili Bari, ti ćeš opet reći da su ovi iz PL bolji a nemaš na osnovu čega da potvrdiš to, jer ne gledaš ni jedne ni druge dovoljno ... Nisu to Mesi i CR kojima ceo svet gleda i poredi svaki pokret pa poređenje ima relevantnu osnovu ...

Uporedi brate te klince sa ovima.....uporedi Bejla,Cikarita,Rafaela i Vilsira sa Asulinom,Zefranom Suarezom i Dzonatanom dos Santosom....
OK, samo mi reci u kojim si to tekmama gledao da su svi ovi klinci starteri? Ja ne znam stvarno odakle tebi da oni imaju ogromnu minutažu i da im Guardiola pruža veliku šansu koju nijedan tim iz PL ne bi smeo da pruži???

Pa Krkić koji je najveći talenat tamo ima dobru minutažu, ali nikakvu u odnosu na pobrojane igrače iz PL ...

Da ali ti timovi bi u Premijer ligi bili odmah iza Liverpula,Totenhema,Sitija i Arsenala...
Na osnovu čega si to zaključio? Imaš neki projektor budućnosti, ili je tvoja percepcija takva (PL je daleko najjača) i određuje tvoje stavove ... Moja percepcija je takva da ne mogu sasvim da odredim zašto je Totenhem jači od Atletika ili Siti od Valensije, jer dva drugačija sistema upoređuješ, dva drugačija načina fudbala i dva različita vida snage ...

Brate znas kako...imam objasnjenje ali neznam do cega je.....i protiv Jang Bojsa je Tottenham u prvih 15 minuta primio 3 gola ali je kasnije preokrenuo....tako i protiv Intera i protiv Arsenala....Stvarno neznam o cemu se radi ali nije sigurno do Premijer Lige....
A da pustim ja nekom drugo poluvreme kako cetvrti tim u Premijer Ligi sa igracem manje daje sampionu Italije 3 gola...
Pa kako onda možeš da porediš generalno timove PL i Primere kad ne možeš jednu utakmicu da objasniš? Obajšnjenje je da ih je Inter zgazio u prvih pola sata, da nisu znali šta ih je snašlo, i da su ta tri gola dali ne nekim ludim preokretom i inspiracijom celog tima, nego zbog blage opuštenosti Intera i ludog Bejla koji igra u životnoj formi ... Nije se Totenhem digao kao Liverpul u Istanbulu ...

Cestitke za tofeje ali vec sam objasnio nezainteresovanost Engleskih timova za Ligu Evrope....Eto bar jedan tim da moze da dobije spanske velikane-a u premijer ligi je takvih lom....
nisi ti ništa objasnio nego si dao svoju teoriju dokazanu ničim da engleske timove Kup UEFA ne zanima ... Jedino ako si pričao sa svakim vlasnikom, ekipom i trenerom ponaosob pa su ti oni rekli da je to za njih revijalno ...

Dao sam ti jedan tim kao primer, a sam na YouTubu možeš videti kako Valensija pobeđuje i Real i Barsu, kako ih Viljareal pobedi, Atletiko Madrid, kako Majorka ume da ih iznenadi, kako Saragosa dva puta ošašavi Real i milion drugih primera ... Samo što tvoji stereotepi o PL tebi ne dozvoljavaju da najrealnije sagledaš situaciju ...

Za ostale tekme možeš sam naći ...

Pa i Totenhem je primio cetiri gola od Intera kada su bili bez pola stoperskog tima...Nisu im igrali King,Dovson i Kabul....znaci igrali su Galas i Basong...nije to nikakvo opravdanje...
Malo razmisli o tome i sam ćeš doći do zaključka - fudbal nije egzaktna nauka, fudbal je skup i splet raznih okolnosti, i ne možeš sa sigurnošću tvrditi neke stvari koje tvrdiš ....

Premier liga jeste najstabilnija, najviše se ulaže u nju (ali su i dugovi najveći), a da li je najjača ne može se tačno odrediti (po meni je mala razlika između PL i Primere, kalčo je još uvek u fazi oporavka), a pogotovu da ti budeš ubeđen da bi bilo koji klub iz PL-e osvojio Kup UEFA ...

I jebbiga sad, za tebe je u PL derbi Totenhem - Birmingem, a u klaču su ti samo tekme između Milana , Juvea i Intera ... Za tebe nije derbi Lacio - Napoli, jer tvoja percepcija je takva i onda se ne može promeniti na svesnom nivou ... I daj mi dokaz zašto su ekipe u Engleskoj dosta, dosta jače nego u ostalim zemljama ... Nemoj mi sad lična ubeđenja i doživljaje navoditi ...
OK....ako cemo tako daj mi ti jedan dokaz da je Spanska i Serija A skoro podjednaka kao Premijer liga....Jednostavno dokaza nema...ali je tako....nemoramo da trazimo dokaze da je NBA liga najjaca....jednostavno je tako....
Glavu stavljam na panj da bi Totenhem i Siti da su u Seriji A zavrsili na jedno od tri mesta,zar hoces da kazes da Siti nebi zauzeo prva cetiri mesta u Seriji A prosle sezone....Hajde ovako....da otvorimo temu pa da svi glasaju koja je Liga najjaca....Mada pogledaj i ovo:

Za ostale tekme možeš sam naći ...
[/QUOTE]
Brate izvini....nisam te ispostovao,nisam gledao snimke...dugi put cu ih detaljno prouciti...
Premier liga jeste najstabilnija, najviše se ulaže u nju (ali su i dugovi najveći), a da li je najjača ne može se tačno odrediti (po meni je mala razlika između PL i Primere, kalčo je još uvek u fazi oporavka), a pogotovu da ti budeš ubeđen da bi bilo koji klub iz PL-e osvojio Kup UEFA ...
Ne boj se ti za dugove....Liverpul je dugovao silu pa ih je novi gazda kupio i sve to vratio....Siti i Celzi neznaju ni koliko imaju...Ovde se najvise ulaze,ipak najjaca liga ovo,ono.....Ja ne kazem da bi svake godine podizali trofej ali kvalitet Lige im ne dozvoljava da se okrenu na svim frontovima....U zadnjih 10 godina barem bi 5 puta uzeli da su zeleli...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back