UEFA takmičenja

Ko osvaja LŠ 2017/2018?

• Atletiko Madrid

• Bajern Minhen

• Barselona

• Čelzi

• Juventus

• Mančester Junajted

• Mančester Siti

• PSŽ

• Real Madrid

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li si mozda primetio kako Atletiko iznosi loptu sa svoje polovine,protiv Barselone,Reala,ili bilo koje druge top ekipe.Pa dva finala lige sampiona..A da pritom u svom timu nema mega super zvezde i da za pojacanja nije potrosio 500 miliona evra...Ili kako je Liverpul ove godine pobedio i Arsenal,Celzi,Totenhem,oba Mancestera.....Sa Leivom,Klavanom,Matipom,.Ili 4 komada u Dortmund od Levandovskog..Ili Ajax sa klincima od 19 godina dosao u finale lige uefa,a centralni igrac odbrane ima 17 godina...Pa onda titula Lestera,kome su svi prognozirali borbu za opstanak...

Strucnjak moze da se bude i bez potrosenih miliona,e sada sto je nekome vazan samo broj pa kaze osvojio je toliko titula,kupova....To je neka druga stvar....Licno za mene je fudbal vise od rezultata,lepu igru i umece trenera da od anonimusa napravi zvezde vise pamtim i cenim od bilo cega.....

Ko moze da zaboravi Zvezdinu igru iz 91,ili Onu Seltu sa Mostovojem i Karpinom ili Bresu da Badjom,Tareom,Gvardiolom...Ili dva finala Valensije sa Hetorom Kuperom, Galatasaraj sa Hadjijem,Arsenal sa Berkampom,Dinamo Kiev sa Lobanovskim,ili Steua od 85 do 89'....To su stvari koje se pamte..A da me sada pitas ko je osvojio ligu sampiona pre dve godine ne bi znao da ti kazem....

Pa i nije bas da Atletiko nema mega super zvezde .. Msm ja volim njih ali sta je Grizman ? Pa onda na primer Koke da ode u bilo koji klub bio bi u prvih 11 i u Realu i u Barsi .. Karasko isto .... Godin takodje ..

Pa i nije bas da Atletiko nema mega super zvezde .. Msm ja volim njih ali sta je Grizman ? Pa onda na primer Koke da ode u bilo koji klub bio bi u prvih 11 i u Realu i u Barsi .. Karasko isto .... Godin takodje ..

Jeste oni su zvezde sada ali kada su dolazili u Atletiko nisu bili bas toliko poznati....Simone je iz njih izvukao maksimum,i napravio od njih igrace koje trazi pola Evrope....Murinjo posle Intera nije nista specijalno...Ona pobeda u finalu je legendarna kao i cela ta sezona ali ono u Real i posle u Celziju barem meni nije bilo nista posebno....

Jeste oni su zvezde sada ali kada su dolazili u Atletiko nisu bili bas toliko poznati....Simone je iz njih izvukao maksimum,i napravio od njih igrace koje trazi pola Evrope....Murinjo posle Intera nije nista specijalno...Ona pobeda u finalu je legendarna kao i cela ta sezona ali ono u Real i posle u Celziju barem meni nije bilo nista posebno....

Ja razumem da Murinja moze neko da ne voli ali je zaista debilno tvrditi da danas postoji bolji trener od njega jer trofeji sve govore .. Za 15 godina 20 trofeja .. Kome je to jos poslo za rukom ?

Kako neko moze vise da voli Murinjove ekipe od Klopovih za mene ce uvek ostati misterija...I ovaj slucaj sa PSGom nije izolovani slucaj ovaj je upceatljiv jer mu se obilo o glavu imo je on pregrst slicnih utakmica i protiv manjih ekipa gde sam shizeo i znao prebaciti kanal i reci 'idi ubi se **** te tvoj fudbal' i da sam navijac Chelzija bio bih cesto isfrustiran jer sam misljenja da sa toliko ulaganja zasluzujem da gledam bolji fudbal... A Sto se tice Chola Simeona ljudi ga romantizuju jer se sa puno manje para uhvatio u kostac sa Azdajama iz primere i pomrsio im racune plus je Atletikova legenda vojnik kluba...Ljudi voleo te igrac koji ce ostaviti srce na terenu...Ima nesto i u toj patnji i u izgubljenim finamila kad sanjas i budes na korak od trofeja...Samo sto se ljudi zavaravaju da bi on igro drugacije da vodi Barselonu...Sutra ako preuzme Inter i pocnu sumanuto da trose opet ce to biti isti ovaj fudbal ratnicki i puno prljav i preko noci ce ga svi zamrzeti videces...Pravo da ti kazem i mene cesto ponese ta njegova starst nalozenost i ima simpatije i gledam mu kroz prste dosta tih svinjarija... jer prestavlja nesto malo drugacije u danasnjem fudbalu plus vecita uloga aucajdera protiv najjacih...Onaj ludacki presing protiv Barse kad Barsa ima problem da iznese loptu iz svog 16erca se nezaboravlja...
Pellegrini je neko cije ekipe igraju lep fudbal ali jednostavno nije dovoljno snazan karakter da vodi najvece klubove i da drzi njihove zvezdice pod kontrolom...Videli smo u Realu i u Sitiju...

Ma ja koji navijam za Celsi sam tu utakmicu pizdeo, tako da te razumem... inace sto se tice Pelegrinija njega ce od blata praviti, on je u prvoj sezoni uzeo titulu sa Sitijem. Sva ova opravdanja za Gvardiolu da treba da se navikne na engleski fudbal su gluposti, jer je Pelegrini Juznoamerikanac koji je vecinu karijere bio u Spaniji i opet u prvoj sezoni u Engleskoj uzme titulu i Liga kup... jedne sezone je i do polufinala LS stigao ako se ne varam. Ali slazem se, nije taj karakter da j**e kevu svim primadonama u timu, nije bezobrazan kao Murinjo, to mu fali.

Poslednja izmena:
U svakom slucaju, ova diskusija nije uopste o tome da li volimo Murinjove ekipe nego da li je on uspesan trener ili ne, a cinjenice govore da jeste. Ako nije najbolji aktivni menadzer onda je u vrhu, uz Gvardiolu i Ancelotija, iako Gvardioli i dalje mozemo osporavati da nije morao da se probija kao Murinjo i Anceloti vec je od prvog posla u top ekipi. Sa druge strane, Anceloti ima 3 LS, vise od Murinja ali ako se ne varam samo 4 osvojene lige, u poslednjih 15 godina, sto je jako slabo. U Realu nije uzeo prvenstvo a Murinjo uzeo pored Gvardiole i najjaceg tima na svetu. Tako da mislim da su njih trojica tu negde, od aktivnih trenera, ne vredi sad raspravljati o detaljima.

Ja razumem da Murinja moze neko da ne voli ali je zaista debilno tvrditi da danas postoji bolji trener od njega jer trofeji sve govore .. Za 15 godina 20 trofeja .. Kome je to jos poslo za rukom ?

Nije sve u trofejima i statistici.Moras nekada i nekog igraca da napravis.Cak je i Gvardiola sto se toga tice bolji od njega.Ja ne mogu da se setim niti jednog mladog igraca kojeg je Murinjo afirmisao.....Posle Intera Murinjove ekipe ne igraju nista posebno,ima dobre igrace,pare za pojacanja i to je to....Ekipe mu ne igraju neki prepoznatljiv fudbal,u Interu se video neki sistem,dok ono u Realu nije licilo na nista,kao i u Celziju ....
Ako se gledaju samo trofeji onda je sigurno najbolji,ako se jos neke stvari ubace u filter onda nije sigurno......

Glupo je pricati o ulaganjima i milionima,osporavati nekog zbog toga.U modernom fudbalu se danas to mora raditi.Murinjo trenutno za razliku od svih drugih dobrih trenera koji imaju vrhunske timove ima jedam polunormalan tim,gde mu nedostaje makar 5,6 igraca da bi napravio igracki jaku ekipu i konkurentnu sa celzijem,sitijem i za l.s..Osvajao je on mnogo trofeja sa prosecnim ekipama da bi stigao gde jeste.Samo se prica o junajtedu,murinju koji je sa razlogom dao toliki novac za mladog igraca koji je medju najboljima.Kada je onaj spresni Gomes presao u Barsu za 70 milki to je normalno,bas kao i sve drugo..Pa pogledajte koliko je ulozio taj Liveroul zadnjih godina sa Klopom pa onda nesto pricajte..Da ne govorim o sitiju i celziju,kao i to sto je normalno da barsa i real mogu dati 80,90 miliona i sve je to normalno.

Glupo je pricati o ulaganjima i milionima,osporavati nekog zbog toga.U modernom fudbalu se danas to mora raditi.Murinjo trenutno za razliku od svih drugih dobrih trenera koji imaju vrhunske timove ima jedam polunormalan tim,gde mu nedostaje makar 5,6 igraca da bi napravio igracki jaku ekipu i konkurentnu sa celzijem,sitijem i za l.s..Osvajao je on mnogo trofeja sa prosecnim ekipama da bi stigao gde jeste.Samo se prica o junajtedu,murinju koji je sa razlogom dao toliki novac za mladog igraca koji je medju najboljima.Kada je onaj spresni Gomes presao u Barsu za 70 milki to je normalno,bas kao i sve drugo..Pa pogledajte koliko je ulozio taj Liveroul zadnjih godina sa Klopom pa onda nesto pricajte..Da ne govorim o sitiju i celziju,kao i to sto je normalno da barsa i real mogu dati 80,90 miliona i sve je to normalno.

Everton,Arsenal,Liverpul,imaju ‚‚polunormalan'' tim,Mancester ima tim za titulu,i sa ovim timom trebali su da osvoje sve zivo......Celzi ima losiji tim od oba Mancestera,pa je osvojio ligu....Samo sto se u igri Celzija video neki sistem i stil igre,a kod Mancestera to nije licilo na nista...Ne vidim na kojoj poziciji ‚‚skripi'' barem po imenima u Mancesteru,jedino sada kada se povredio Ibrahimovic treba im napadac....

Ti si brate nerealan,stalno pricas kako junajted ima jak tim..Cak si rekao da je ovaj sad jaci od fergijevog po igracima..Smesno je to,ja pratim Junajted od malena i nikad gori tim igracki nije imao od ovog trenutnog.Ovo sto su ove sezone uradili je fantasticno.Mozda 4,5 igraca iz prve postave zasluzuje da igra u prvi tim Mancestera..Pa igraci koji su na klupi iz celzija,sitija bi bili nosiosi igre junajteda toliko o igracima..Nerealan si previse

Znam bar jednog boljeg od njega, a to je Ser Aleks Ferguson....takodje i onog trenera Notingem Foresta smatram vecim trenerom od njega...Brajan Klaf....ima tu jos ali i ovo je dovoljno....Murinjo nije najbolji i ti i on mozete da....

Borio bi se fergi sa ovim timom za ligu sampiona,max 3 ci bi mogao da bude..Koliko god da si dobar trener liga je duga,a igraci igraju..Iduce godine ce liga da bude najbolja ikad,siti ce da potrosi dosta para,bas kao i junajted i liverpul.Totenhemu nedostaju 2 top igraca,Celzi ce zadrzati tim,dovesti neku zvezdu i prodati nekog.Bice pakleno..Ono sto je jedino sigurno je da Arsenal dugo nece videti l.s opet.

Nisam rekao da je bolji,ali je tada bio vrhunski igrac..Blage vi nemate veze o fudbalu.Prvo pogledajte koliko kvalitetnih ekipa ima sada,a koliko ih je bilo tada u p.l. i koliko je konkurencija tada bila laksa..Ja bih rekao pre da je uzeo titulu sa van der sarom,vidicem,ferdinandom,evrom,nevilom,skolsom,gigsom,ronaldom,runijem..kao i vrhunskim spicevima koji su se mijenjali godinama.Ako to nisu vanseriski igraci u odnosu na felainija,roha,smolinga,darmijana,lingarda,blinda,ereru,soa i ostale onda ja nikad necu vise upaliti tv,a ne odgledati mec..Fergi je imao generacije koje se nece vise lako ponavljati,to nisu bili dobri igraci,to su bile klase..Zamisli koliko si ti petrovicu strucan kada kazes da je sadasnji tim bolji od tog..Kao da kazes da je Milan bolji sada nego sto je bio 2003

Nisam rekao da je bolji,ali je tada bio vrhunski igrac..Blage vi nemate veze o fudbalu.Prvo pogledajte koliko kvalitetnih ekipa ima sada,a koliko ih je bilo tada u p.l. i koliko je konkurencija tada bila laksa..Ja bih rekao pre da je uzeo titulu sa van der sarom,vidicem,ferdinandom,evrom,nevilom,skolsom,gigsom,ronaldom,runijem..kao i vrhunskim spicevima koji su se mijenjali godinama.Ako to nisu vanseriski igraci u odnosu na felainija,roha,smolinga,darmijana,lingarda,blinda,ereru,soa i ostale onda ja nikad necu vise upaliti tv,a ne odgledati mec..Fergi je imao generacije koje se nece vise lako ponavljati,to nisu bili dobri igraci,to su bile klase..Zamisli koliko si ti petrovicu strucan kada kazes da je sadasnji tim bolji od tog..Kao da kazes da je Milan bolji sada nego sto je bio 2003

Nani nikada nije bio vrhunski igrac,kao ni Flecer,Ves Braun,Kerik,O'Sea,a sa takvim igracima je osvajao prvenstva....Pola tih igraca je dovedeno za smesne sume novca ali je Ferguson iz svih igraca izvlacio maksimum,uz prepoznatljivu igru....Murinjo dovodi igrace za ogromne sume novca i onda ih upropasti,pogledaj sta je uradio sa Pogbom za godinu dana,Oskar,Obi Mikel,spisak je bas dugacak....Te generacije je on sam stvorio nije doveo Zidana u Mancester za 80 milona evra nego je izvukao maksimum iz Skolsa,Gigsa,Flecera....To je razlika koju vi ne mozete ili necete da shvatite..Ferguson je pravio igrace a Murinjo ih kupuje...
Hebes ti trenera ako on mora da potrosi svake godine 100+ miliona da bi napravio konkurentnu ekipu....A vecina danasnjih strucnjaka je takva...

Tacno tako .. Sve si rekao ... Samo sto to oni nece da prihvate jer mrze Murinja a Fergusona romantizuju i idealizuju ...

Everton,Arsenal,Liverpul,imaju ‚‚polunormalan'' tim,Mancester ima tim za titulu,i sa ovim timom trebali su da osvoje sve zivo......Celzi ima losiji tim od oba Mancestera,pa je osvojio ligu....Samo sto se u igri Celzija video neki sistem i stil igre,a kod Mancestera to nije licilo na nista...Ne vidim na kojoj poziciji ‚‚skripi'' barem po imenima u Mancesteru,jedino sada kada se povredio Ibrahimovic treba im napadac....

Aj budi realan .. Kako moze Man Utd da ima jak tim sa poluigracima .. Dzouns , Smoling , Blind , Sou , Valensija , Felaini , Kerik , Erera , Lingard .. Nijedan od njih nije dostojan da bude u prvih 11 jednog tima kakav je Mancester Junajted .. To su losi igraci za jedan takav klub ..

Aj budi realan .. Kako moze Man Utd da ima jak tim sa poluigracima .. Dzouns , Smoling , Blind , Sou , Valensija , Felaini , Kerik , Erera , Lingard .. Nijedan od njih nije dostojan da bude u prvih 11 jednog tima kakav je Mancester Junajted .. To su losi igraci za jedan takav klub ..

A koga bi voleli da vidite umesto ovih nabrojanih,Tiago Silva,Rouz,i Voker,Kante i Matic,Isco i James Rodrigez...A moze i Nejmar,Dibala,Levandovski,Kane,Erikson...Pa sa takvim igracima i Marko Nikolic bi bio u prvih 5 u premijer ligi...Ja samo pokusavam da objasnim da je Ferguson pravio igrace a Murinjo samo zna da kupuje i kupuje.I da Ferguson je osvajao lige sa poluigracima ono sto Murinju nikada nece poci za rukom......Murinja sam obozavao do Real Madrida posle toga je cela ta farsa oko njega prenaduvana...Ona sezona sa Interom je za pamcenje pogotovo oni mecevi protiv Barse i finale....Stvarno bi voleo da mi neki obozavalac Murinja navede jednog mladog igraca kojeg je on napravio i afirmisao..Gresis Murinja ne mrzim,samo mi smeta njegova igra u poslednjih par godina,Gvardiolu mrzim,zato sto je najveca prevara u istoriji fudbala...

- - - - - - - - - -

Kako je Lester uspeo sa onakvim timom da osvoli ligu a to mega strucnjaku Murinju ove godine nije poslo za rukom,znaci nije sve u imenima....

Ajde ti budi realan za pocetak. Daleko da su ti igraci losi da ne mogu da igraju za jedan Man U. Velika je razlika izmedju Fergusona i Murinja. Ferguson je bio umetnik da stvori igraca i da mu nadje ulogu na terenu koja mu najvise odgovara, izvuce maksimum i uklopi ostalih 10 igraca u sistem (4-4-2)

Svako ima pravo na svoje misljenje,drugacije ljudi razmisljaju i to je to..Da je fergiju tada bio bek Vulicevic ili Petkovic uzeo bi sve sto je uzeo sa ostalim drim timom u ekipi.Moze sebi da priusti par solidnih igraca,bas kao i real godinama.Ja fergija obozavam,neprikosnoven je ali realno pricam..Ja sam siguran da je Murinjo imao tim kao pep ove sezone sigurno bi osvojio titulu,ili bi bilo drame do poslednjeg kola..Pogrijesio si prijatelju,mnogo je igraca Murinjo unaprijedio,stvorio,dao im sansu..A to sto spominjes panjinu obi mikela i druge kao igrace koje je unistio je smesno..Pa naravno da mu trebaju takvi igraci za titulu,nece sa ovim osvojiti ni 10 trenera sigurno..Sve ekipe koje su u vrhu imaju prvo dobre igrace,pa trenere..

A koga bi voleli da vidite umesto ovih nabrojanih,Tiago Silva,Rouz,i Voker,Kante i Matic,Isco i James Rodrigez...A moze i Nejmar,Dibala,Levandovski,Kane,Erikson...Pa sa takvim igracima i Marko Nikolic bi bio u prvih 5 u premijer ligi...Ja samo pokusavam da objasnim da je Ferguson pravio igrace a Murinjo samo zna da kupuje i kupuje.I da Ferguson je osvajao lige sa poluigracima ono sto Murinju nikada nece poci za rukom......Murinja sam obozavao do Real Madrida posle toga je cela ta farsa oko njega prenaduvana...Ona sezona sa Interom je za pamcenje pogotovo oni mecevi protiv Barse i finale....Stvarno bi voleo da mi neki obozavalac Murinja navede jednog mladog igraca kojeg je on napravio i afirmisao..Gresis Murinja ne mrzim,samo mi smeta njegova igra u poslednjih par godina,Gvardiolu mrzim,zato sto je najveca prevara u istoriji fudbala....

Alvaro Morata, Casemiro

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back