UEFA takmičenja

Ko osvaja LŠ 2017/2018?

• Atletiko Madrid

• Bajern Minhen

• Barselona

• Čelzi

• Juventus

• Mančester Junajted

• Mančester Siti

• PSŽ

• Real Madrid

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
EPFL odbacio Platinijeve predloge

Udruženje najjačih fudbalskih liga Evrope EPFL odbacilo je plan Mišela Platinija da reformiše sistem ulaska u Ligu šampiona. Predsednik UEFA je najavio da će najvećim evropskim ligama smanjiti broj učesnika u LŠ sa 4 na 3, čime bi povećao izglede klubovima iz manjih evropskih zemalja da se kvalifikuju. Međutim, telo koje okuplja lige 15 država zapadne i severne Evrope, među kojima su Premijer liga, Bundesliga, Serija A i Primera, odbacilo je taj predlog kao štetan za evropski fudbal u celini.

"Mislim da je to neprihvatljivo za lige", rekao je generalni direktor EPFL Emanuel Macedo de Madeiroš. "Smatramo da je za evropski fudbal od vitalnog značaja da sve radimo u interesu što kvalitetnijih nacionalnih takmičenja, a ovo bi predstavljalo ozbiljan udarac".

EPFL je na Generalnoj skupštini u Kardifu takođe odbacio Platinijevu inicijativu da u Ligu šampiona ulaze pobednici kupa, čiji je cilj bio da i to takmičenje učini atraktivnijim.

Do kraja godine očekuje se da će EPFL okupljati predstavnike 22 evropske države.

Ukoliko Platinijev predlog ipak prođe, reforma bi mogla da počne najranije u sezoni 2009/2010.

Padaju ograde za tri godine!

UEFA je krenula u konačan obračun sa huliganima na stadionima. Prvi je „stradao“ Fejenord, pa poljska Legija, a onda je divljanje navijača došlo glave i previše puta kažnjavanom, našem Partizanu. Državni organi Srbije najzad su digli glavu i najavili borbu protiv nasilnika na stadionima, jer je to jedini način da za tri godine naši klubovi budu učesnici evropskih kupova, kada se desi revolucionarni preokret koji su najavili čelnici UEFA.
- Evropska kuća fudbala je najavila da bi za tri sezone, dakle u takmičarskoj 2010/11. godini, trebalo na svim stadionima da se skinu ograde između tribina i terena! Taj predlog će uskoro biti usvojen, već se o njemu raspravljalo na klupskim forumima - kažu u Partizanu. - Kada se donese odluka o uklanjanju ograda, biće obavezujuća za sve klubove koji žele da se takmiče u Ligi šampiona i Kupu UEFA.
Ograde su davno „pale“ u Engleskoj, koja se pored kolevke fudbala, naziva i kolevkom huliganizma. Samo reklamni baneri dele tribine i teren na Ostrvu, a na njima je na strani okrenutoj ka navijačima jasno napisano da će, ko zakorači ka igralištu, odmah biti uhapšen.
Uklanjanje visokih ograda ispred tribina, pored estetskE, ima i finansijsku pozadinu, jer one bitno smanjuju vidik gledaocima u prvih nekoliko redova. Zato se, recimo, u Engleskoj čak ni fotoreporterima ne dozvoljava da stoje iza golova, jer zaklanjaju vidik ljudima koji su platili po nekoliko stotina funti godišnju ulaznicu za mečeve voljenog kluba!
U korak sa UEFA uskoro bi trebalo da krene i srpsko Ministarstvo omladine i sporta. Pripremaju se izmene i dopune postojećeg Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, prema kojima je za svaki neovlašćeni ulazak na teren, zaprećena zatvorska kazna od najmanje šest meseci, a najviše 10 godina.

(Večernje novosti 28. jul 2007)

intresantno je da kod njih nema ograde i da bi se ljudi sklonili na teren ako dodje do nereda na tribinama, jer se na nekoj utakmici iz 80-ih (Liverpul-Sefild mozda nisam siguran) desilo da su izbili neredi i da su ljudi smrvljeni na ogradi

crni lepotan:
intresantno je da kod njih nema ograde i da bi se ljudi sklonili na teren ako dodje do nereda na tribinama, jer se na nekoj utakmici iz 80-ih (Liverpul-Sefild mozda nisam siguran) desilo da su izbili neredi i da su ljudi smrvljeni na ogradi
Liverpul-Juve, a na stadionu u Šefildu ljudi su stradali čini mi se zbog urušavanja tribina!!! :shock:

TERZIĆ: PRETI NAM ELIMINACIJA!

Predsednik FSS upozorava da UEFA više neće da toleriše ispade naših navijača.
U slučaju novih nereda iz Niona poručuju da se možemo suočiti sa dvogodišnjom suspenzijom svih reprezentativnih selekcija

U slučaju da se ponove ispadi naših navijača na bilo kojem meču pod okriljem UEFA, srpskom klupskom i reprezentativnom fudbalu preti prava kataklizma, jer bi prema najavama iz Niona sve naše nacionalne selekcije bile suspendovane sa međunarodne scene u naredne dve godine! Vest koja je naterala predsednika FSS Zvezdana Terzića da prekine odmor i pod hitno se vrati u Beograd kako bi zajedno sa određenim institucijama i pojedincima preduzeo neophodne mere za spasavanje onoga što se još spasti može.

-Moram biti iskren i reći da je situacija zaista alarmantna – kaže prvi čovek srpskog fudbala.-Pred nama je praktično opomena pred isključenje, a razlog u oštrim najavama iz UEFA leži u činjenici da smo mi deo stalnog problema na međunarodnoj sceni.

Tome u prilog silne novčane kazne disciplinskih organa UEFA, ali i poslednji ispadi koji su prelili čašu...

-U danima kada su Platiniju bila puna usta borbe protiv nasilja na tribinama i rasizma u fudbalu, jasne strategije UEFA u nastojanju da fudbal spaja, a ne razdvaja ljude, dogodilo se to da smo im se mi nacrtali na tom putu.Stvorena je slika da smo “loši momci”, a Srbi to nisu. Mi smo narod velikog srca, dobar i plemenit, narod koji zna da prašta. Međutim, deo navijača koji je ostrašćen i zadojen nekom mržnjom, kumovao je novonastaloj situaciji.Oni ne shvataju da svojim političkim parolama i transparentima na tribinama, pogrdnim skandiranjem, bakljadama, petardama... nanose samo štetu svom klubu i reprezentaciji.UEFA, jednostavno, više neće da nas trpi...

I sam Platini je bio svedok ružnih scena kojima su pečat dali naši navijači, pre svega oni iz dijaspore?

-Na tribinama u Helsinkiju sedeo sam sa predsednikom Borisom Tadićem i Evropskim komesarom za proširenje Olijem Renom. Na delu stadiona sa našim navijačima dominirao je transparent sa imenom Ratka Mladića...Ni Tadiću ni Renu, a ni zvaničnicima iz UEFA nije bilo prijatno. Da se razumemo, možda i ja volim Ratka Mladića ali “njegovo pojavljivanje” na utakmicama samo šteti zemlji i našem fudbalu. Uostalom, kao i transparenti “Kosovo je Srbija”. Pitam vas: kome mi to guramo prst u oko? Sebi! Zbog svega tada viđenog u Helsinkiju bili smo pred kaznom, i taman kada smo nekako isplivali dogodila se Holandija. Kažnjeni smo zbog rasističkog navijanja!Zar mi, Srbi ,da budemo obeleženi kao rasisti? Ne, mi to nismo, ali pojedinci su učinili da budemo tako predstavljeni. I to nažalost nije bilo sve. Zbog petardi koje su bacali naši navijači na EP u Austriji za igrače do 19 godina, golman reprezentacije Nemačke i dan danas ne čuje na desno uvo. Ponovo smo bili obeleženi kao huligani...Za UEFA je svaki naš meč postao problematičan i normalno je da više neće da imaju milosti.

Kako se sačuvati od sada već objektivne opasnosti koja dolazi sa tribina, a pod lupom je UEFA?

-Moramo delovati u dva pravca. Jedan se odnosi na ministarstva sporta, policije i pravde.Zakon o sprečavanju nasilja na tribinama mora da se sprovodi bez obzira o kome se radi. Verujem da dobrom koordinacijom sa klubovima i navijačima, može da se postigne mnogo. Drugi pravac podrazumeva aktivno učešće mnogih poznatih sportista i funkcionera,idola mladih...koji svojim apelom protiv nasilja na sportskim borilištima, treba da utiču na svest ljudi, onih kojima je ne samo sport, već i Srbija u srcu.U planu je da se na raznim stanicama oglašavaju Vidić, Žigić, Divac, Piksi Stojković...Molim se Bogu da se dozovemo pameti, jer posledice nekih novih ružnih scena, bile bi po po naš fudbal katastrofalne - ne ostavlja dilemu predsednik FSS Zvezdan Terzić.

STRAH PRED BELGIJU
BRISEL ZA BRIGU

U drugoj polovini avgusta očekuje nas nastavak kvalifikacija za EP u Austriji i Švajcarskoj i veoma važan meč sa Belgijom u Briselu...

-Iskreno, plašim se tog duela. Ne, mislim da možemo da pobedimo domaćina, ali ne znam šta će biti na tribinama. Imamo najbolje navijače, ljude koji vole Srbiju, reprezentaciju, međutim ima i onih kojima stadion služi za iskazivanje nekih drugih strasti. Jedan pojedinac može da napravi nesagledivu štetu...Ne želim, ipak, da budem negativan. Verujem u savest onih koji će biti uz nas, verujem da će srcem i dlanovima biti uz Vidića i drugove. Politiku ostavimo političarima, sport je ono što može i treba da promoviše Srbiju. Sportisti su bili i ostali naši najbolji ambasadori, a zajedno sa navijačima možemo upravo u Briselu pokazati da nam je mesto u evropskoj porodici – kaže Zvezdan Terzić.

ZVEZDA POD LUPOM
APEL “DELIJAMA”

Posle eliminacije Partizana nije tajna da UEFA vreba svaki naredni incident kako bi istrajala na svom putu da iskoreni nasilje sa tribina.Tako će i meč drugog kruga kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Levadije biti pod posebnom lupom...

-Navijači, ako volite Crvenu zvezdu, a volite je i srcem i dušom, onda pomozite – apeluje predsednik FSS.-”Delije” su bile i ostale 12 igrač crveno-belih, poznate su njihove scenografije, verujem da neće biti ni najmanjeg povoda za intervenciju UEFA.

HALO, PLATINI
KAKO DA MOLIM KAD NISAM U PRAVU

Poznato je da prvi čovek UEFA Mišel Platini ima mnogo prijatelja među srpskim funkcionerima, ali predsednik evropske kuće fudbala ne krije da mu “nisu prijatelji” oni koji mu odmažu u sprovođenju programa UEFA ...

-Imam odlične odnose sa Platinijem ali kako da ga molim kada znam da nisam u pravu!? UEFA se bori protiv nasilja na sportskim terenima, a naši navijači su u grupi onih koji organima UEFA zadaju najviše problema. Platini je naš prijatelj, ali ni on ni bilo ko drugi neće da reši naše probleme.

PISMO UEFA
PROBLEME NA STO

Predsednik FSS planira da uputi pismo nadležnim organima UEFA i predsedniku Mišelu Platiniju u kome će da objasni probleme sa kojima se suočava naš fudbal...

-Moramo da objasnimo neke stvari, učinimo sve da UEFA sagleda stvari iz više uglova. Na istom smo zadatku-jasan je Terzić.

DIJASPORA
PROMENIMO SLIKU

Klubove i reprezentaciju na ino-utakmicama prate najviše navijači iz dijspore i upravo su oni promoteri Srbije na međunarodnoj sceni...

-Mislim da bi trebalo najzad da shvate kako ima trenutaka kada više odmažu nego što pomažu klubove i reprezentaciju – jasan je predsednik FSS.-Pokažimo da nismo uvek mi deo problema, eliminišimo politiku sa tribina, ostavimo Mladića van stadiona, zaboravimo na petarde i bakljade. Ukoliko se ne dozovemo pameti, bojim se da ni oni neće imati za koga da navijaju.

(Sport)

crni lepotan:
ne ne na Hejselu su srusili tribinu gde su bili navijaci Juvea a ovde su smrskali ljude
u svakom slucaju treba skinuti ograde jer kad ljude stavis u kavez onda se oni ponasaju kao zveri
Na Marakani treba u kanal izmedju igralista i tribina pustiti vodu a srusiti ogradu ukoliko je sada ima. Ja kada sam isao na Sever nikakve ograde nije bilo. Na Groblju takodje nije bilo ograde. Ako ista treba uraditi to je rigorozno postovanje zakona i unutrasnja organizacija navijackih grupa. Odstraniti manijake slanjem u ludnicu ili na prinudni rad gde bi mogli da potrose svoju unuzrasnju energiju. A isto tako treba pandure poslati na skolovanje jer je struktura cuvara reda u principu neobrazovana i na nizem intelektualnom nivou nego prosecan navijac. Kada drzava bude u stanju da sredi stanje u svojim redovima bicemo mi u stanju da se samoorganizujemo.

Sarajevo je pushiona od ekipe, a očigledno je da se i u slučaju Genka radi o raspadu od tima!!! Gledao sam prvi dio tekme!!! Sarajevo je povelo ne zahvaljujući nekoj akciji već katastofalnoj grešci halfovske linije domaćih pri vraćanju lopte golmanu!!!
Bukvalno golman je otišao na jednu stranu, a lopta 6-7 metara u suprotnu te je napadač Sarajeva s loptom gotovo ušetao u prazan gol!!! Nigdje nikoga oko njega, a goldžija "otišao po ćevape"!!! Domaćin je izjednačio iz penala, ali nakon drugog pokušaja pošto je golman Sarajeva odlično odbranio prvi šut te je gol pao tek na odbijenu loptu!!! Ostatak tekme nisam gledao (i ovo je za mene bilo previše s obzirom ko je igrao :twisted: )!!!

LŠ: Derbi u Moskvi i Glazgovu
Fudbaleri dva kluba iz Glazgova dobili su težak posao u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, koja je na programu 14/15. i 28/29. avgusta. Rendžers će, ukoliko prođe Zetu, igrati najverovatnije sa Crvenom zvezdom, dok će Seltik morati na dvoboj sa moskovskim Spartakom. Neugodan žreb imali su i osvajač Kupa UEFA Sevilja i finalista LŠ Liverpul – Andalužani igraju sa AEK-om, dok će protivnik kluba sa Enfilda biti ekipa Tuluza, trećeplasirani tim francuske lige.

Interesantni mečevi očekuju se u duelu Fenerbahčea i Anderlehta, dok je pred Laciom težak test u vidu bukureštanskog Dinama.

Zagrebački Dinamo ili slovenačke Domžale igraće sa Verderom, dok bi Sarajevo, ako ponovi u revanšu drugog kola dobru igru iz Genka, dobilo kao nagradu put u Kijev.

FH Hafnarfjördur (ISL) / FC BATE Borisov (BLR) v FC Steaua Bucuresti (ROU)
Tampere United (FIN) / PFC Levski Sofia (BUL) v FC Astana (KAZ) / Rosenborg BK (NOR)
FC Spartak Moskva (RUS) v Celtic FC (SCO)
Werder Bremen (GER) v NK Domžale (SVN) / NK Dinamo Zagreb (CRO)
FK Ventspils (LVA) / FC Salzburg (AUT) v FC Pyunik (ARM) / FC Shakhtar Donetsk (UKR)
AFC Ajax (NED) v MŠK Žilina (SVK) / SK Slavia Praha (CZE)
Valencia CF (ESP) v Debreceni VSC (HUN) / IF Elfsborg (SWE)
KRC Genk (BEL) / FK Sarajevo (BIH) v FC Dynamo Kyiv (UKR)
Fenerbahçe SK (TUR) v RSC Anderlecht (BEL)
Rangers FC (SCO) / FK Zeta (MNE) v FK Crvena Zvezda (SRB) / FC Levadia Tallinn (EST)
Toulouse FC (FRA) v Liverpool FC (ENG)
SL Benfica (POR) v FC København (DEN) / Beitar Jerusalem FC (ISR)
S.S. Lazio (ITA) v FC Dinamo 1948 Bucuresti (ROU)
AC Sparta Praha (CZE) v Arsenal FC (ENG)
FC Zürich (SUI) v FC Sheriff (MDA) / Beşiktaş JK (TUR)
Sevilla FC (ESP) v AEK Athens FC (GRE)

Crni lepotane i ti lepotanče ina_90_ :D držite se teme, ko je prvi počeo, a ko završio, dogovorite se preko privatnih poruka.

Uvredljivi kometari, kao i ovi gde ste ispravljali "krivu Drinu", su IZBRISANI.

Hvala na pažnji,
FLUID

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back