UEFA takmičenja

Ko osvaja LŠ 2017/2018?

• Atletiko Madrid

• Bajern Minhen

• Barselona

• Čelzi

• Juventus

• Mančester Junajted

• Mančester Siti

• PSŽ

• Real Madrid

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Arsenal je igrao bez Volkota i bez Remzija, Podolski je bio na klupi. Od takvog Arsenala Bajern je naravno jači.

Ali ovo ipak nije priča o tome da li je Bajern realno jači, nego o isključenju golmana bez stvarnog razloga. Stvar i jeste u tome da realno jačim i favorizovanim ekipama sudije pomažu i tako se otežava da se još neko umeša među nekoliko ekipa koje manje-više svake godine igraju završnicu LŠ. Pre jedno 3-4 godine isto Arsenalu je protiv Barselone isključen van Persi, zbog toga što je šutnuo loptu na gol posle sudijinog znaka. Baš me zanima da li bi i Mesiju zbog toga dao drugi žuti karton. Zbog toga svi ove godine i navijaju za Atletiko.

Stojim pri tome da mi je Bajern tanak, nisu oni ta masina kao sto se ocekivalo da ce biti pod Gvardiolom, realno Hejnkesov Bajern iz prosle sezone bi dobio ovaj bez problema, opet, to je Hejnkesu bila druga sezona a ovo je Gvardioli prva, videcemo sta ce biti na godinu...

Nisu u pitanju sudijske greske

Zamislite da Bajern na Alijancu ostane sa igracem manje, pa oni bi i dalje dominirali protiv svih, osim mozda protiv Barselone

Tako da sam se juce uverio u slabe mogucnosti Arsenala, u stvari ne slabe vec preslabe

Ne znam za favorizovanje favorita ali ono juce je bio cist crveni, onaj ko kaze da nije ne zna pravila fudbala.

Po fudbalskim pravilima jeste sto je potvrdio sudija Karadzic sinoc na RTS-u ali je glupo. On nije cak ni ispruzio nogu da ga obori vec ih je zgrcio sto znaci da nije bilo namere da ga srusi. Ovako se kvari utakmica i vise nije za gledanje. Bolje da mu je dao zuti.

Po fudbalskim pravilima jeste sto je potvrdio sudija Karadzic sinoc na RTS-u ali je glupo. On nije cak ni ispruzio nogu da ga obori vec ih je zgrcio sto znaci da nije bilo namere da ga srusi. Ovako se kvari utakmica i vise nije za gledanje. Bolje da mu je dao zuti.

Njegova greska, odnosno greska citavog tima prvo sto su dozvolili takav pas i da Roben uleti, a onda i golmana sto se zaleteo bezveze makar ne imao nameru da ga srusi. Zar neko ikad ima nameru da srusi protivnika? Ide na loptu pa ako je spor ili lose cita igru napravi faul. Ne moze sad da se daje zuti jer ce inace pokvariti utakmicu. Znaju se propisi, i isti su za sve. Ja licno nisam za promenu tog pravila, kao dupla kazna, penal i crveni i sta ti ja znam, nemoj praviti faul i gotovo. Roben bi juce imao prazan gol sa tri metra, mislis da bi on to menjao za penal i zuti za golmana? Ja mislim da ne, tako da bi promenom tog pravila ostetio ekipu koja napada sto mi uopste nema smisla.

Njegova greska, odnosno greska citavog tima prvo sto su dozvolili takav pas i da Roben uleti, a onda i golmana sto se zaleteo bezveze makar ne imao nameru da ga srusi. Zar neko ikad ima nameru da srusi protivnika? Ide na loptu pa ako je spor ili lose cita igru napravi faul. Ne moze sad da se daje zuti jer ce inace pokvariti utakmicu. Znaju se propisi, i isti su za sve. Ja licno nisam za promenu tog pravila, kao dupla kazna, penal i crveni i sta ti ja znam, nemoj praviti faul i gotovo. Roben bi juce imao prazan gol sa tri metra, mislis da bi on to menjao za penal i zuti za golmana? Ja mislim da ne, tako da bi promenom tog pravila ostetio ekipu koja napada sto mi uopste nema smisla.
Da si slušao komentatora, čuo bi da je i sudijska organizacija preporučila da se bude fleksibilniji u primeni toga pravila. U konkretnom slučaju bilo je vidljivo da je golman nenamerno sapleo Robena, išli obojica na loptu, igrač bio brži i dobio po nozi, dešava se stalno.

Ali poenta priče je da se pravila tako striktno primenjuju samo u korist favorita. Isto kao i protiv Barselone kada je isključen van Persi, šutnuo loptu posle znaka sudije i dobio karton, sve po pravilima, pitanje je da li treba upropastiti utakmicu da bi se poštovalo nekakvo sporedno pravilo, a naročito to što se sudije mnogo ređe odlučuju da strogo primenjuju takva pravila protiv favorita, kao što rekoh.

Nije sudija trebo dati crveni Chezniju...Kontam ja da su to pravila al nemozes suditi kao robot...Tako je sudija sjebo Arsenal protiv Barse u finalu pre par godina Leman srusi igraca penal + crveni e ***** ti zivoti to na pocetku utakmice jos...Aj da je bio krvnicki start il da mu je pobego iza ledja...nego je krenuo na loptu ovaj je brzi pokraj njega cusnuo zakacio ga po nogama...

Nije sudija trebo dati crveni Chezniju...Kontam ja da su to pravila al nemozes suditi kao robot...Tako je sudija sjebo Arsenal protiv Barse u finalu pre par godina Leman srusi igraca penal + crveni e ***** ti zivoti to na pocetku utakmice jos...Aj da je bio krvnicki start il da mu je pobego iza ledja...nego je krenuo na loptu ovaj je brzi pokraj njega cusnuo zakacio ga po nogama...

Ne razumem jbg, kad poslednji igrac odbrane srusi napadaca onda je crveni iako ovaj ima jos i golmana ispred sebe a golmanu ne dati crveni osim ako mu ovaj ne pobegne iza ledja... inace u toj utakmici Barsa je iz nastavka akcije dala gol a faul je bio van 16, bilo je prakticno na sudiji ili da prizna gol i dodeli zuti Lemanu ili kao sto je odlucio crveni i faul na ivici kaznenog, jedino sto je Pires ako se ne varam izasao iz polja da bi rezervni golman usao.

Ne razumem vas, promenom pravila biste ostetili ekipe koje igraju bolje, igrace koji svojim znanjem i inteligencijom prave takve sanse da protivnik nema druge nego da ih rusi, a to po mom misljenju nije u redu, bilo bi mnogo vise prljavih pokusaja defanzivaca da sprece gol jer znaju da nece dobiti crveni, prakticno im se daju odresene ruke da na ilegalan nacin pokusaju da sprece gol...

Ne razumem jbg, kad poslednji igrac odbrane srusi napadaca onda je crveni iako ovaj ima jos i golmana ispred sebe a golmanu ne dati crveni osim ako mu ovaj ne pobegne iza ledja... inace u toj utakmici Barsa je iz nastavka akcije dala gol a faul je bio van 16, bilo je prakticno na sudiji ili da prizna gol i dodeli zuti Lemanu ili kao sto je odlucio crveni i faul na ivici kaznenog, jedino sto je Pires ako se ne varam izasao iz polja da bi rezervni golman usao.

Ne razumem vas, promenom pravila biste ostetili ekipe koje igraju bolje, igrace koji svojim znanjem i inteligencijom prave takve sanse da protivnik nema druge nego da ih rusi, a to po mom misljenju nije u redu, bilo bi mnogo vise prljavih pokusaja defanzivaca da sprece gol jer znaju da nece dobiti crveni, prakticno im se daju odresene ruke da na ilegalan nacin pokusaju da sprece gol...
Niko ne govori o ukidanju crvenog kartona za takve slučajeve. Samo što nisu svi slučajevi isti. Nije svejedno da li je faul unutar 16 ili nije. Nije svejedno da li je faul slučajan ili nameran. Nije nebitna ni procena da li je gol neminovan ili nije.

A ako govoriš o zloupotrebi pravila, pa tome su mnogo skloniji napadači nego odbrambeni fudbaleri. Tu skoro, pre neku nedelju je neko - čini mi se Oskar iz Čelsija - umesto da ubaci loptu u prazan gol, pao i isfolirao prekršaj od strane golmana, računajući da će dobiti i penal i isključenje golmana. Sudija nije naseo.

Uzgred, ni u konkretnom slučaju Robena mi ono njegovo tumbanje posle kontakta uopšte nije uverljivo. Čak mislim da je možda mogao i da ostane na nogama ali je u trenutku izračunao da mu je bolje da padne i onda se još i prevrne kao da ga je udario buldožer.

Crveni za Demikelisa je bio dovoljan jer penala nije bilo. Mada sudija je mogao da svira penal kada je jedan igrač Sitija igrao rukom u kaznenom, a i poništio je čist gol Pikea.

Ščesniju sudija nije trebao pokazati crveni, prestrogo je, žuti i penal je dovoljno.

Niko ne govori o ukidanju crvenog kartona za takve slučajeve. Samo što nisu svi slučajevi isti. Nije svejedno da li je faul unutar 16 ili nije. Nije svejedno da li je faul slučajan ili nameran. Nije nebitna ni procena da li je gol neminovan ili nije.

A ako govoriš o zloupotrebi pravila, pa tome su mnogo skloniji napadači nego odbrambeni fudbaleri. Tu skoro, pre neku nedelju je neko - čini mi se Oskar iz Čelsija - umesto da ubaci loptu u prazan gol, pao i isfolirao prekršaj od strane golmana, računajući da će dobiti i penal i isključenje golmana. Sudija nije naseo.

Uzgred, ni u konkretnom slučaju Robena mi ono njegovo tumbanje posle kontakta uopšte nije uverljivo. Čak mislim da je možda mogao i da ostane na nogama ali je u trenutku izračunao da mu je bolje da padne i onda se još i prevrne kao da ga je udario buldožer.

Slazem se za zloupotrebu pravila, ja sam prvi za retrospektivno kaznjavanje za simuliranje, odnosno ako se nakon utakmice na snimku dokaze da je igrac namerno simulirao, da dobije drasticnu kaznu, mislim da bi to, ako ne iskorenilo, onda znacajno umanjilo broj pokusaja simuliranja. Ali tvoj predlog za procenu od strane sudije opet stavlja dodatni pritisak na njih da donesu odluku u delicu sekunde, i ovako su stalno pod lupom, a po statusu kvo samo odsviraju po knjizi penal i crveni i cao, niko njih ne masira kako to obicno biva vec ove sto donose pravila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back