UEFA takmičenja

Ko osvaja LŠ 2017/2018?

• Atletiko Madrid

• Bajern Minhen

• Barselona

• Čelzi

• Juventus

• Mančester Junajted

• Mančester Siti

• PSŽ

• Real Madrid

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zenit - Borusija Dortmund 2:4
Olimpijakos - Mancester Junajted 2:0

Pratio sam obe utakmice i nisam ocekivao da Olimpijakos ocita lekciju Mancesteru. Mancester jeste da igra uzasno ove sezone ali opet... Zasluzeno je Olimpijakos slavio i na stranu sto su pobedili 2:0 vec sto su ucinili da Mancester uopste ne lici na ozbiljan tim. Tek u 80-om minutu ozbiljna sansa i to sut nebu pod oblake. Bice jako zanimljivo u revansu. Sto se tice prve utakmice od 18h mislim da je tu sve reseno i da ce Dortmund da ih lagano dobije u revansu. Ionako je rezultat trebao da bude veci od ovoga.

http://www.sportske.net/vest/medjunarodni-fudbal/premijerligasi-sta-vam-je-168500.html

Nije im nista, jednostavno kako rece Roj Kin Premijer liga nije najjaca na svetu, to je zabluda

Tamo ima najvise novca al to ne znaci da je i najjaca liga na svetu

I drago mi je sto se pokazuje da fudbal nije samo surovo upumpavanje novca, vec da pobedjuju ekipe u kojima se planski radi. A takve lige su spanska i nemacka
То је вечито питање, "која лига је најјача". Можда енглеска заиста није пошто међународни резултати тако говоре. Мада ја лично гледам само Премијер лигу.

Већ је релативно питање да ли тамо има највише новца. Можда је тако ако се гледа читава лига, али ако погледамо где играју најскупљи фудбалери, то је у Шпанији а не у Енглеској и тако је већ годинама. Ево списка највећих трансфера - 7 од 10 су ишли у правцу Реала, и то пре Герета Бејла.
http://www.sportal.rs/news.php?news=108412
Међу 18 су само 2 у клубове на Острву, Торес (на 9. месту) и Агуеро на 18.

Исто важи и з а "плански рад". Плански се ради можда у Борусији, али Бајерн једино што плански ради је да је ојадио кога је стигао укључујући и поменуту Борусију. Па Бајерн је већ постао познат по томе. И у Шпанији је слично. Ако је плански рад ослањање на сопствене играче, то је ОК у случају Барселоне, али Реал већ годинама само купује и не пита шта кошта. А остали шпански клубови ипак заостају за енглеским, добро изузетак је Атлетико ове године.

Nije im nista, jednostavno kako rece Roj Kin Premijer liga nije najjaca na svetu, to je zabluda

Нисам љубитељ Премијер лиге и многобројних митова о њој. :think:

Биће занимљиво вече у Лиги Европе! Много добрих утакмица! :vatromet:
Држим фиге италијанским екипама, посебно небеско-плавима. Лацијали, срећно у Бугарској! Биће узбудљиво! :ok:

SS Lazio Wallpaper 4.jpg

A sto se Nemci obrukase...prvo Bajer pa sad Shalke toliko o Bundesligi ligi...A Roji Kina zajebite cojek je sujetan jer je oteran iz Man Utda...Neznam dal je najjaca liga i malo je o tome nezahvalno pricati ali naj zanimljiva i naj uzbudljivija definitivno...

Ne moze se jacina lige meriti po tome.....ne moze ustvari nikako...... jer su Barselona i Real nesto drugo u odnosu na ostatak Spanije....kao sto je i Bajern u odnosu na ostatak Nemacke,kao sto je i PSZ u odnosu na ostatak Francuske..... PL je najujednacenija,ali stoji da su u evropskim okvirima trenutno dosta iza pobrojanih.....zaboravio sam i Dortmund ....pa tek onda idu Englezi.....i Atletiko sa njima

Englezi ne prave dobre rezultate bas iz razloga koje sam gore naveo, tamo ima najvise novca i timovi svaki prelazni rok dovode nove igrace

Iznova iznova i iznova...

Pogledajte Siti, pa oni par godina unazad imaju igracki najjaci tim, ali opet svake godine moraju da dovedu 3-4 igraca svetske klase

Naravno da rezultata nece biti...

A engleska reprezentacija nece nikad napraviti dobre rezultate upravo zbog lige gde stranci cine 70%

Englezi ne prave dobre rezultate bas iz razloga koje sam gore naveo, tamo ima najvise novca i timovi svaki prelazni rok dovode nove igrace

2003–04 Porto 3–0 AS Monaco
2004–05 Liverpool (NC) 3–3* Milan
2005–06 Barcelona 2–1 Arsenal
2006–07 Milan (NC) 2–1 Liverpool
2007–08 Manchester United 1–1*[J] Chelsea
2008–09 Barcelona (NC) 2–0 Manchester United
2009–10 Internazionale 2–0 Bayern Munich
2010–11 Barcelona 3–1 Manchester United
2011–12 Chelsea (NC) 1–1*[K] Bayern Munich
2012–13 Bayern Munich (NC) 2–1 Borussia Dortmund

Ovi boldovani su ti Englezi u poslednjoj deceniji...samo 3 finala bez Engleza.

2003–04 Porto 3–0 AS Monaco
2004–05 Liverpool (NC) 3–3* Milan
2005–06 Barcelona 2–1 Arsenal
2006–07 Milan (NC) 2–1 Liverpool
2007–08 Manchester United 1–1*[J] Chelsea
2008–09 Barcelona (NC) 2–0 Manchester United
2009–10 Internazionale 2–0 Bayern Munich
2010–11 Barcelona 3–1 Manchester United
2011–12 Chelsea (NC) 1–1*[K] Bayern Munich
2012–13 Bayern Munich (NC) 2–1 Borussia Dortmund

Ovi boldovani su ti Englezi u poslednjoj deceniji...samo 3 finala bez Engleza.

Sta je ovo majke ti, aj mi objasni ?

Pa ovaj spisak upravo pokazuje ono o cemu sam pricao - Arsenal, Liverpul dva puta, Mancester...

Tada ti klubovi nisu ulagali novac kao danas, bilo je uspeha

Celsi bio u finalu samo dva puta, Siti verovatno nikad i nece. Arsenal platio Ozila 50 miliona da bi se gubio potiv svake iole jace ekipe

Nema vise u engleskim klubovima nista planski, sad je samo trosi i trosi, i rezultati toga se vide, odnosno ne vide

Procitajte ovaj tekst i sve ce vam biti jasno http://www.sportske.net/vest/medjun...e-sto-valja-pa-salji-na-pozajmice-165579.html

Pa ovaj spisak upravo pokazuje ono o cemu sam pricao - Arsenal, Liverpul dva puta, Mancester...

Celsi bio u finalu samo dva puta, Siti verovatno nikad i nece. Arsenal platio Ozila 50 miliona da bi se gubio potiv svake iole jace ekipe

Nema vise u engleskim klubovima nista planski, sad je samo trosi i trosi, i rezultati toga se vide, odnosno ne vide

Procitajte ovaj tekst i sve ce vam biti jasno http://www.sportske.net/vest/medjun...e-sto-valja-pa-salji-na-pozajmice-165579.html

Ovaj spisak pokazuje da kada pričaš o neuspjehu engleskih klubova u Evropi, pričaš iz nekog paralelnog univerzuma u kojem se to možda stvarno i dešava.

Ako komentarišeš isključivo ovu i prošlu sezonu, onda ok, donekle znaš šta pričaš, tj. samo u domenu konstatovanja da Englezima loše ide. To bar nije teško zaključiti.

ManUTD je ove sezone doveo Felainija, a to baš i nije ludačko trošenje o kojem ti pričaš, tako da tvoja tvrdnja da im loše ide jer samo troše i troše doživljava težak pad.
Arsenal je doveo Ozila, ali njima treba mnogo više od jednog igrača da bi napravili stvaran iskorak u Evropi, naročito kada naletiš na jedan Bajern, koji je uložio mnoooooooogo novca u svoj tim. Dakle, Bajern koji troši više od Arsenala prolazi dalje, a tvoja teza doživljava prelom lobanje.
ManCity je zaista vještački klub, ali prije svega nestrpljiv klub, neiskusan u Evropi, naročito kada naleti na Barselonu koja je na već savršenu školu fudbala dodala ulaganje mnoooooooogo novca. Para vs para, dalje ide para, a tvoja tvrdnja je i dalje u blatu.
Čelsi još uvijek nije ispao, imaju mlad tim i previše je rano da ih komentarišem na ovaj način.

A Bastiani ti je već odgovorio, ako Englezi više troše od Španaca, zašto onda Ronaldo i Bejl postavljaju rekordne transfere u suprotnom pravcu?

У тексту који си линковао пише нешто друго од онога што ти тврдиш. Тамо пише да систем какав се негује у Премијер лиги не погодује развоју младих фудбалера. А ти тврдиш да су енглески клубови слаби због тога што троше пуно новца на довођење играча са стране, што је нешто сасвим друго.

Не могу да се упуштам у све твоје наводе, али хоћу у вези са Арсеналом. Шта сматраш да доказује то што је Озил плаћен колико је плаћен? То је један једини случај у Арсеналу који при томе ове године има нешто боље резултате него ранијих година, када тог Озила није било и када је, како ти сматраш, Арсенал имао "план".

Ovaj spisak pokazuje da kada pričaš o neuspjehu engleskih klubova u Evropi, pričaš iz nekog paralelnog univerzuma u kojem se to možda stvarno i dešava.

Ako komentarišeš isključivo ovu i prošlu sezonu, onda ok, donekle znaš šta pričaš, tj. samo u domenu konstatovanja da Englezima loše ide. To bar nije teško zaključiti.

ManUTD je ove sezone doveo Felainija, a to baš i nije ludačko trošenje o kojem ti pričaš, tako da tvoja tvrdnja da im loše ide jer samo troše i troše doživljava težak pad.
Arsenal je doveo Ozila, ali njima treba mnogo više od jednog igrača da bi napravili stvaran iskorak u Evropi, naročito kada naletiš na jedan Bajern, koji je uložio mnoooooooogo novca u svoj tim. Dakle, Bajern koji troši više od Arsenala prolazi dalje, a tvoja teza doživljava prelom lobanje.
ManCity je zaista vještački klub, ali prije svega nestrpljiv klub, neiskusan u Evropi, naročito kada naleti na Barselonu koja je na već savršenu školu fudbala dodala ulaganje mnoooooooogo novca. Para vs para, dalje ide para, a tvoja tvrdnja je i dalje u blatu.
Čelsi još uvijek nije ispao, imaju mlad tim i previše je rano da ih komentarišem na ovaj način.

A Bastiani ti je već odgovorio, ako Englezi više troše od Španaca, zašto onda Ronaldo i Bejl postavljaju rekordne transfere u suprotnom pravcu?

Felaini 32.400.000 + Mata 44.730.000 = 78 miliona evra

http://www.transfermarkt.de/de/manchester-united/transfers/verein_985.html

Dati 78 miliona evra za samo dva igraca nije ludacko trosenje :eek:

Ferguson je genije, on je uspevao da osvaja trofeje sa propalitetima kao sto su Kerik, Jang, Park, Valensija, Nani itd. Tek se sad vidi koliko je Mancester prosecna ekipa, uz par igraca svetske klase (Runi, Van Persi)

Pricati da je Bajern mocniji od Arsenala zbog novca je debilizam zesci. Filip Lam, Toni Kros, Bastijan Svajnstajger, Tomas Miler - kada Arsenal iz svoje skole izbaci upola igrace kao ova cetvorica neka se jave

A da, Arsenal je poznat samo po kradji talenata sirom sveta, to je ta cuvena Vengerova "akademija", Barsa napravi Fabregasa a on preuzme sve zasluge

Bajern godinama nije trosio puno novca, to su poceli da rade poslednjih par godina jer su kao klub doziveli vrtoglavi uspon. Od 2010. tri puta su bili u finalima lige sampiona

Sta tek da kazem za Borusiju, suvise je trositi reci. Sto se tice Arsenala njihov planski rad pokazuje njihovi uspesi i trofeji koje su osvojili :hahaha:

У тексту који си линковао пише нешто друго од онога што ти тврдиш. Тамо пише да систем какав се негује у Премијер лиги не погодује развоју младих фудбалера. А ти тврдиш да су енглески клубови слаби због тога што троше пуно новца на довођење играча са стране, што је нешто сасвим друго.

Не могу да се упуштам у све твоје наводе, али хоћу у вези са Арсеналом. Шта сматраш да доказује то што је Озил плаћен колико је плаћен? То је један једини случај у Арсеналу који при томе ове године има нешто боље резултате него ранијих година, када тог Озила није било и када је, како ти сматраш, Арсенал имао "план".

Ja sam rekao da Englezi ludacki trose na dovodjenje igraca i da nista ne rade planski, a tekst je samo potvrdio to. Jedan Celzi ima 26 igraca samo na pozajmicama, jel to plansko dovodjenje igraca ili ludacka potrosnja ?

Celsi, Arsenal i Liverpul zajedno 70 igraca na pozajmicama

Ako je to planski rad onda ja nemam pojma o fudbalu, nije mi tesko da priznam ako nisam u pravu

Slazem se sa Petim Ligamentom kad je upitanju ova rasprava...Samo da se nadovezem na pricu o Fabregasu i naravno da je Venger zasluzan sto je on postao igrac svetske klase...On je dosao u Arsenal sa 16 znaci jos uvek je bio samo talenat tog talenta treba negovati i dati mu prostora da napreduje imati pravovremeni osecaj kad da ga ubaci biti mu psiholog uliti veru u njega...taj korak od talenta iz mladjih kategorija do prvotimskog igraca je najbitniji a Venger upravo majstor za to uliti veru u igraca i izvuci maksimum iz njega...

Sta tek da kazem za Borusiju, suvise je trositi reci. Sto se tice Arsenala njihov planski rad pokazuje njihovi uspesi i trofeji koje su osvojili :hahaha:

Омаловажавање Арсенала уопште не говори у прилог твоме разумевању ове игре. Венгеров Арсенал ако се не варам држи неколико рекорда у енглеској лиги. Што нема више титула, то говори о конкуренцији у тој лиги.

Ja sam rekao da Englezi ludacki trose na dovodjenje igraca i da nista ne rade planski, a tekst je samo potvrdio to. Jedan Celzi ima 26 igraca samo na pozajmicama, jel to plansko dovodjenje igraca ili ludacka potrosnja ?

Ako je to planski rad onda ja nemam pojma o fudbalu, nije mi tesko da priznam ako nisam u pravu

Шта је за тебе уопште "плански рад"? Говориш о стварању младих играча, то је плански рад? Па, онда најбољи "плански рад" на свету има Ајакс, а где су резултати?

Felaini 32.400.000 + Mata 44.730.000 = 78 miliona evra

http://www.transfermarkt.de/de/manchester-united/transfers/verein_985.html

Dati 78 miliona evra za samo dva igraca nije ludacko trosenje :eek:
Pričali smo o Evropi, Mata je došao u januaru i nema pravo nastupa u Evropi.
Cifra koju si naveo nije ludačko već glupo trošenje, jer da je Mojes imao išta u glavi ljetos, ne bi Felainija toliko platio, a ne bi ni bilo panične kupovine u januaru.
Ali to je već druga tema, više se tiče samog Mojesa.
Ferguson je genije, on je uspevao da osvaja trofeje sa propalitetima kao sto su Kerik, Jang, Park, Valensija, Nani itd. Tek se sad vidi koliko je Mancester prosecna ekipa, uz par igraca svetske klase (Runi, Van Persi)
Ferguson je genije, tu ću se složiti, ali očigledno zaboravljaš da su za te trofeje najzaslužniji u to vrijeme jedan od najboljih golmana (van der Sar) koji je imao savršenu komunikaciju sa jednom od najboljih defanzivnih linija koju pamti PL (Vidić, Ferdinand, Evra), jak vezni red i skoro pa savršen napad (Runi, Tevez, Ronaldo, van Persi).

Naravno, reći za (naročito) Kerika da je propalitet te samo diskredituje kao ozbiljnog sagovornika.

Pricati da je Bajern mocniji od Arsenala zbog novca je debilizam zesci. Filip Lam, Toni Kros, Bastijan Svajnstajger, Tomas Miler - kada Arsenal iz svoje skole izbaci upola igrace kao ova cetvorica neka se jave
Tačno, Bajern je izbacio odlične igrače, ali da nisu doveli Nojera, Boatenga, Martineza, Mandžukića, Dantea, Gecea, Tiaga...da li bi danas bili sila koja jesu?
Misliš da su ovi igrači došli za klikere? Ne, u pitanju je značajna investicija, koja se isplatila, što je sasvim normalna i opravdana pojava u današnjem fudbalu.
Dakle Bajern je moćniji od Arsenala jer je svoje najbolje igrače novcem zadržao, a zatim sa još novca kupio još vrhunskih igrača + vrhunskog trenera.
Ništa od toga ne garantuje uspjeh, ali budi siguran da pomaže.

A da, Arsenal je poznat samo po kradji talenata sirom sveta, to je ta cuvena Vengerova "akademija", Barsa napravi Fabregasa a on preuzme sve zasluge
Krađa talenata? Kako Arsenal može nekog da ukrade iz Barselone?
Nije Barselona Donji Srem, pa da ne može da zadrži koga god hoće.

Arsenal je stvorio Fabregasa, i Barselona je platila gotov proizvod. Možda su i oni mogli da ga naprave, ne ulazim u to, ali činjenica je da nisu, te su morali da plate njegov povratak.
Dakle opet pare pare pare.

Bajern godinama nije trosio puno novca, to su poceli da rade poslednjih par godina jer su kao klub doziveli vrtoglavi uspon. Od 2010. tri puta su bili u finalima lige sampiona
Bajern godinama pokupuje sve živo u Njemačkoj, pa osvoji titulu jer nema ko da im bude konkurent.
Kada jedno vrijeme to nisu radili, imali smo prvake u vidu Verdera, Volfsburga i Dortmunda.
Naročito je tragično ovo poslednje, jer je jedino Borusija pravi primjer toga što ti pričaš.
Napravili su vrhunsku ekipu od praktično nepoznatih igrača i sa njima došli skoro do krova Evrope (plus dvije titule u Njemačkoj, kada su se sprdali sa svima).
I, šta se desilo? Bajern im redom kupuje igrače, a ne mogu baš reći da su mu prijeko potrebni.
Baš kao što će sad Šalkeu da uzme Drakslera.

A sve to su pare, pare, pare.

Pola tih igrača nema kvalitet ni za drugu ligu. Kada bi se uveli B timovi, onda ne bi imali toliko igrača na pozajmicama jer bi igrali za B timove, baš kao što je slučaj u Španiji.
Ako hoćeš pravu paralelu, računaj da su svi Barselonini igrači u Barseloni B pozajmljeni igrači. Kada dođeš do te cifre, uporedi, pa se javi opet da prodiskutujemo.

Говориш о стварању младих играча, то је плански рад? Па, онда најбољи "плански рад" на свету има Ајакс, а где су резултати?

Најбоље омладинске школе у Европи имају Спортинг Брага и Аталанта. Имају освојен по један Куп. :per:

Europa League - Round of 16 March 13

AZ Alkmaar - Anzhi Makhachkala
Basel - Salzburg
FC Porto - SSC Napoli
Juventus - Fiorentina
Lyon - Viktoria Plzen
PFC Ludogorets Razgrad - Valencia
Sevilla - Real Betis
Tottenham Hotspur - Benfica

Pričali smo o Evropi, Mata je došao u januaru i nema pravo nastupa u Evropi.
Cifra koju si naveo nije ludačko već glupo trošenje, jer da je Mojes imao išta u glavi ljetos, ne bi Felainija toliko platio, a ne bi ni bilo panične kupovine u januaru.
Ali to je već druga tema, više se tiče samog Mojesa.

Ferguson je genije, tu ću se složiti, ali očigledno zaboravljaš da su za te trofeje najzaslužniji u to vrijeme jedan od najboljih golmana (van der Sar) koji je imao savršenu komunikaciju sa jednom od najboljih defanzivnih linija koju pamti PL (Vidić, Ferdinand, Evra), jak vezni red i skoro pa savršen napad (Runi, Tevez, Ronaldo, van Persi).

Naravno, reći za (naročito) Kerika da je propalitet te samo diskredituje kao ozbiljnog sagovornika.

Tačno, Bajern je izbacio odlične igrače, ali da nisu doveli Nojera, Boatenga, Martineza, Mandžukića, Dantea, Gecea, Tiaga...da li bi danas bili sila koja jesu?
Misliš da su ovi igrači došli za klikere? Ne, u pitanju je značajna investicija, koja se isplatila, što je sasvim normalna i opravdana pojava u današnjem fudbalu.
Dakle Bajern je moćniji od Arsenala jer je svoje najbolje igrače novcem zadržao, a zatim sa još novca kupio još vrhunskih igrača + vrhunskog trenera.
Ništa od toga ne garantuje uspjeh, ali budi siguran da pomaže.

Krađa talenata? Kako Arsenal može nekog da ukrade iz Barselone?
Nije Barselona Donji Srem, pa da ne može da zadrži koga god hoće.

Arsenal je stvorio Fabregasa, i Barselona je platila gotov proizvod. Možda su i oni mogli da ga naprave, ne ulazim u to, ali činjenica je da nisu, te su morali da plate njegov povratak.
Dakle opet pare pare pare.

Bajern godinama pokupuje sve živo u Njemačkoj, pa osvoji titulu jer nema ko da im bude konkurent.
Kada jedno vrijeme to nisu radili, imali smo prvake u vidu Verdera, Volfsburga i Dortmunda.
Naročito je tragično ovo poslednje, jer je jedino Borusija pravi primjer toga što ti pričaš.
Napravili su vrhunsku ekipu od praktično nepoznatih igrača i sa njima došli skoro do krova Evrope (plus dvije titule u Njemačkoj, kada su se sprdali sa svima).
I, šta se desilo? Bajern im redom kupuje igrače, a ne mogu baš reći da su mu prijeko potrebni.
Baš kao što će sad Šalkeu da uzme Drakslera.

A sve to su pare, pare, pare.

Pola tih igrača nema kvalitet ni za drugu ligu. Kada bi se uveli B timovi, onda ne bi imali toliko igrača na pozajmicama jer bi igrali za B timove, baš kao što je slučaj u Španiji.
Ako hoćeš pravu paralelu, računaj da su svi Barselonini igrači u Barseloni B pozajmljeni igrači. Kada dođeš do te cifre, uporedi, pa se javi opet da prodiskutujemo.
У, брате.

Аферим.

Штета што сам ти већ дао репутацију ал' мало је једна за ово. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back