NatasaNatasa:
HEBEHA:
Upravo tako. Na njeno pitanje je bilo jako ruznih, cak uvrijedljivih odgovora. Neko rece "Zasto da se ukopas tako mlada? Bolje putuj, zaposli se..." Tuzno razmisljanje. Zar se udajem za nekoga od 60 godina ko mi nece dati da mrdnem od kuhinje ili sta? Svi oni komentari imaju pomalo prizvuk ljubomore, ili ja grijesim? I slazem se da je bila poprilicno glupa ideja za tako nesto pitati misljenje forumasa, pogotovo na forumu Zenski kutak. Ja sam, u svakom slucaju, jako srecna sto se udajem a nemam punih 19 i mislim da to nema ama bas nikakve veze sa tim koliko ce brak biti uspjesan. Stavise, jako smo mladi, neokaljani raznim iskustvima. Kroz sve cemo prolaziti zajedno i mnogo lakse cemo uhvatiti jedno drugome tempo, jer je tesko mijenjati svoj zivot i ukus i navike zbog nekoga kad napunis 30.
Ti si baš mlada .... i iz tvoje perspektive život ima smisla kad se udaš u 19toj .... niko tebi neće braniti ni da putuješ, ni da učiš ... ali kad te sustignu obaveze, deca, posao .... sama ćeš odustati od nekih čari koje sam život nosi.
Ne vidim čemu žurba i udaja u tvojim godinama.
Toliko lepih stvari ima koje bi mogla da proživiš sama, zabavljajući se samo da nema potrebe sebe ograničavati u tako mladim godinama.
I ja sam sa 19 godina mislila da sve znam i da mi je ceo svet na dlanu, ali danas sa 30 shvatam koliko sam bila naivna i koliko je život kompleksniji i komplikovaniji. Od 19 do 30te sam proživela jako puno i ništa se ne može meriti tim iskustvom. Da sam bila udata, teško da bih neke stvari mogla da iznesem iz situacije.
Nema niko ništa protiv na Forumu da se vi poudajete i u srednjoj školi ako vam je volja .... ali nekad treba sagledati situaciju iz više uglova i doneti odluku. Treba izživeti, treba proživeti ... jer, kad tad može da te stigne to što si svoju mladost veoma ''neiskusno'' pretvorila u ozbiljan bračni život.
Evo ga paralelni prikaz hedonističkog vs. porodičnog.
Akcenti su jasno naznačeni.
Alternativne želje se ispunjavaju u oba slučaja , ali kod hedoniste kao moranje (užasan pristup) a kod porodične ličnosti kao mogućnost (ako postoje mogućnosti ićićemo u Egipat).
Iskustvo društvenih odnosa i perverzija i abnormalnosti je veće u slučaju hedoniste.
Dubina osećaja, empatija, ispunjenost je veća kod porodičnog tipa...
Jedan tip ima mnogo više fotoalbuma popunjenih slikama predela, a drugi tip ima dva ili tri fotoalbuma ali popunjena najdražim slikama.
Jedni su prepuni zanimljivih priča za lakome slušaoce.
Drugi nemaju šta da kažu , ali se kod njih u gostima oseti uvek neka sigurnost, podrška (koju moraju redovno da pružaju medjusobno pa se ugradi u atmosferu i prema gostima).
------------------------------------------------
Jedna bitna stvar, osobe koje se dugo ne vezuju za sigurnog i stalnog partnera , imaju tačku odbijanja i tačku traženja.
Šta je tačka odbijanja i tačka traženja.
Odbijanja je to što im uvek stoji u podsvesti i povremeno i ispoljavaju osobinu , moć da odbijaju emociju prema sebi.
A traženje je trenutak kad imaju potrebu da ispolje emociju , ali nemaju prema kome , pa se traže supstitucije ili u osobi, ili u radnjama...
Sa druge strane osobe koje su "rešile" svoj emotivni život , nemaju potrebu da odbijaju emocije partnera i to u većini slučajeva zaborave da rade.
One izgradjuju svaku emociju partnera i ugradjuju odgovor svoj na tu emociju , ali nikako nema odbijanja.
Takodje neispoljavanje emocija povlači angažovanje i partnera u rešavanju tog problema (što nije u većini slučajeva zadovoljavajuće i sa povoljnim rešenjem) ali se oslanjanje na partnera mnogo više oseća....
Preljube , i ako se dese, kao posledica nekog od mogućih uzroka su opet primljene mnogo više kao zajednički problem i opet je prisutna veza i oslonac (čak i u svadji ) izmedju partnera....
Izvučeno iz konteksta , komunikativnost je potpuno različita stvar od društvenosti , a socijativnost kao podela i interakcija u emotivnom sa društvom i okolinom je opet različita od društvenosti.
U svakom slučaju porodične osobe su mnogo više socijativne, društvene malo manje, i komunikativne još manje. Što je i normalno...