Учење страних језика

Kazu neki da se najbolje pamti kada se nesto bizualizira, medjutim neke reci kao npr. ''apstrakcija'', ''misljenje'', ''vizija'' ''poremecaj'' itd. se ne mogu vizualizirati. Takodje, s druge strane neki pobornici brzog citanja tvrde da se brzim citanjem istovremeno i bolje pamti.

Hm... :think:

Da bih mogao brzo da citas potrebno je traziti nacine za kako se moze nauciti sve brzo citati, za to vreme koje si nacine sve trazio i ucio, mogao si vec progovoriti jedan strani jezik.

Zbog cega je tebi uopste bitno da pamtis reci?

A koji je najbrzi nacin ucenja jezika za totalnog pocetnika? Ja sam preuzeo neki program, dulingo, imaju jako dobre stvari, ali sam mislio da prosirim to sa informacijama na nekim sajtovima. Je 'l dobra mozda ideja da za pocetak uzmem neke casove cisto zbog izgovora? :)

Za pocetak bi preporucila kurs obavezno....

Uz samoucenje, preko svega moguceg.... casopisi, citanje naslova za pocetak, video-i , nove reci itd....

Za kasnije, nakon A1 kursa - po mom misljenju su bolji privatni casovi - 1:1 :)

Recimo ovaj primer sam nasla na jednom sajtu:

Affice franc. znaci Poster

Fish je riba, na engleskom

Zamislja se slika- riba na posteru :)

ribe.jpg

ja mislim da se svaki jezik uči samo tako što se koristi.
Odnosno, u sredini gde se priča taj jezik

e sad...kad se ne živi u toj sredini,dobro dođe gledanje filmova na tom jeziku...ili bar sa titlom tog jezika,onda znaš i kako se piše.

Ne treba podceniti ni kontinuiran rad i ako nisi u zemlji .

Za nekog ko je A2 od prilike - svaki dan slusanja 1h audio ili video ova metoda, moze da da odlicne rezulate :aha:

- - - - - - - - - -

ne razumem boldovano :)

Affice na francuskom znaci poster.
Dakle , povezati asocijacijom sa fish...

i zamisliti ribe na posteru :D

Da li neko moze dati savet kako samostalno nauciti nemacki jezik? Koliko bi vremena bilo potrebno? Od cega poceti?

Mislim da moze.
Vazna je motivacija i informacija:lol:.
Nisu svi profesori strucni i nisu sve skole stranih jezika kvalitetne.
Celog zivota sam ucila jezike privatno i retko bih koju skolu preporucila.
Covek mora da zna zasto nesto zeli da postigne. Kada rascisti sa sobom onda sledi ucenje iz dana u dan.

Dobri su neki online kursevi. Dojce vele nije narocito vazan ali je zgodan za razbibrigu. Misel Tomas i Rozeta stoun. Za moj racun ta dva kursa su neprevazidjena.
Takodje smatram da je metodologija vazna ali je kontinuitet jos vazniji. Pola sata dnevno i to svaki dan. Idealno sat vremena ili dva, ako je nuzda i stiska sa vremenom.

U isto vreme treba skinuti filmove, muziku, magazine, kasnije knjige. Sta postizemo na ovaj nacin? Mi zapravo pokusavamo da simuliramo jezicko okruzenje i da jezik "uteramo pod kozu".
Kasnije sledi dopisivanje sa ljudima ciji je maternji jezik jezik koji se uci i pisanje dnevnika pre spavanja ili ujutru.
Trudimo se da sto vise taj jezik priblizimo svom zivotu. Pevusenje, prica "sam sa sobom", gledanje filmova sa titlom istog jezika koji se slusa...to je dodatni napor koji ce se isplatiti a koji nijedna skola za novac nece odraditi za nas. Puno srece:)

Mislim da moze.
Vazna je motivacija i informacija:lol:.
Nisu svi profesori strucni i nisu sve skole stranih jezika kvalitetne.
Celog zivota sam ucila jezike privatno i retko bih koju skolu preporucila.
Covek mora da zna zasto nesto zeli da postigne. Kada rascisti sa sobom onda sledi ucenje iz dana u dan.

Dobri su neki online kursevi. Dojce vele nije narocito vazan ali je zgodan za razbibrigu. Misel Tomas i Rozeta stoun. Za moj racun ta dva kursa su neprevazidjena.
Takodje smatram da je metodologija vazna ali je kontinuitet jos vazniji. Pola sata dnevno i to svaki dan. Idealno sat vremena ili dva, ako je nuzda i stiska sa vremenom.

U isto vreme treba skinuti filmove, muziku, magazine, kasnije knjige. Sta postizemo na ovaj nacin? Mi zapravo pokusavamo da simuliramo jezicko okruzenje i da jezik "uteramo pod kozu".
Kasnije sledi dopisivanje sa ljudima ciji je maternji jezik jezik koji se uci i pisanje dnevnika pre spavanja ili ujutru.
Trudimo se da sto vise taj jezik priblizimo svom zivotu. Pevusenje, prica "sam sa sobom", gledanje filmova sa titlom istog jezika koji se slusa...to je dodatni napor koji ce se isplatiti a koji nijedna skola za novac nece odraditi za nas. Puno srece:)

oklen si ti kada si rekla da "dvojica 'vele' " :)?

Apsolutno se slazem sa tobom :)
ne sto se tice te dvojice :) nego jezika :)
tj stranog :)
pozdrav :)

Uopšte ne bi trebalo da ikome bude važno da brzo nauči što više reči nekog jezika, već da ga nauči onako kako bi trebalo, da to znanje bude postojano.

Ja sam najlakše savlađivala veliki broj reči prevođenjem, pismenim i usmenim, članaka iz novina, odlomaka iz knjiga, maltene svega na šta sam naletala što je bilo tekstualne forme.

Svakako da je za vežbu i usavršavanje najbolja živa konverzacija, ali ja nisam bila ni u prilici, ni u mogućnosti za tako nešto.

Back