Учење страних језика

Sta mislite koliko je vremena potrebno da se jezik savlada tecno?
Zavisi . Ako se prebacis da zivis na takvo govorno podrucije i uz to sam pomalo ucis . Mislim da je godinu i po dana sasvim dovoljno .
npr hocu da Grcki naucim, samo nadjem grkinju i za mesec dva progovorim tecno?

Za mesec dana ne mozes da naucis ni slova :lol: A kamoli da progovoris tecno . Jezik se ne uci za mesec dana .

Zavisi . Ako se prebacis da zivis na takvo govorno podrucije i uz to sam pomalo ucis . Mislim da je godinu i po dana sasvim dovoljno .

Za mesec dana ne mozes da naucis ni slova :lol: A kamoli da progovoris tecno . Jezik se ne uci za mesec dana .

Alergican sam na tu vrstu pesimisma, sve se moze kada se hoce! "Onaj koji hoce nesto nadje nacin dok onaj koji nece nadje izgovor"
Mozda se gramatika ne moze nauciti za dva meseca sva ali reci mogu.

Izvini a gde pise da sam ja srbin? i da imam kopleks moje misljenje je da ti koristis google translator ili sta vec kad je u pitanju neamcki. i mozda si ti iskompleksirana

Sada jos i nisi Srbin. Pravi Srbin!

Alergican sam na tu vrstu pesimisma, sve se moze kada se hoce! "Onaj koji hoce nesto nadje nacin dok onaj koji nece nadje izgovor"
Mozda se gramatika ne moze nauciti za dva meseca sva ali reci mogu.

Ne volim negativne ljude. Imam jednu komsinicu Evicu. Ona stalno kuka.

Ja sam naucio italijanski u praksi... ali sam dosta toga zaboravio. Engleski u skoli. Spanski citajuci novine...
Ali za najbolji nacin da naucis strani jezik je da razvijes potrebu stoga mi je i bilo tesko da naucim engleski i spanski, ako nisi razvio potrebu da naucis kad-tad ces da odustanes, kada jednom odustanes od ucenja stranog jezika sledeci ces put odgoditi ucenje za neki drugi put i sve tako dok jednostavno neodustanes -teska stvar postaje nemoguca kada se odgadja.

Ja sam naucio italijanski u praksi... ali sam dosta toga zaboravio. Engleski u skoli. Spanski citajuci novine...
Ali za najbolji nacin da naucis strani jezik je da razvijes potrebu stoga mi je i bilo tesko da naucim engleski i spanski, ako nisi razvio potrebu da naucis kad-tad ces da odustanes, kada jednom odustanes od ucenja stranog jezika sledeci ces put odgoditi ucenje za neki drugi put i sve tako dok jednostavno neodustanes -teska stvar postaje nemoguca kada se odgadja.

Ja sam tako naucila litvanski. Decko mi je bio Litvanac. Nisam mogla samo da se ljubim sa njim.

Ne znam koliko je realna i primenjiva na sve ljude metoda mog drugara. On je naucio engleski gledajuci jedan film koji ima 3 dela, skoro 6 sati filma, i u kome se prakticno sve zivotne teme preplicu. On je film naucio napamet (ali ne zbog jezika, nije ni zeleo da nauci, vec zbog filma). I sada kada je pricao sa nekim na engleskom ja sam se odusevio kako prica. Prethodno znanje mu je sto bi se reklo "trojka iz engleskog u osnovnoj i srednjoj" sto znaci uci za test, i zaboravi sutradan. Dakle, on ne zna gramatiku, ne znam kako pise, ali konverzacija mu je za 10.

grahamfullerkakonauciti.jpg

Evo jedna odlicna knjiga ne ovu temu. Moze da se skine sa rapida.

Ne znam koliko je realna i primenjiva na sve ljude metoda mog drugara. On je naucio engleski gledajuci jedan film koji ima 3 dela, skoro 6 sati filma, i u kome se prakticno sve zivotne teme preplicu. On je film naucio napamet (ali ne zbog jezika, nije ni zeleo da nauci, vec zbog filma). I sada kada je pricao sa nekim na engleskom ja sam se odusevio kako prica. Prethodno znanje mu je sto bi se reklo "trojka iz engleskog u osnovnoj i srednjoj" sto znaci uci za test, i zaboravi sutradan. Dakle, on ne zna gramatiku, ne znam kako pise, ali konverzacija mu je za 10.

Koji je to film? Kum?

@dulebass sve je pitanje koliko se zadubio u film taj, mozda je filim i bio fenomenalan i mozda je nauio ali ne i tecno jer mu za tecno znanje treba izgovor.
Kada malo bolje razmislis gramatika ti samo uspori ucenje jezika.
Ja sam krenuo sad da ucim francuski uz pomoc assimil programa (na jednoj strani ispisan tekst zeljnog jezika dok je na drugoj taj isti tekst na maternjem jeziku)
@Modernapevacica znas sve jezike imas google transelite.

@dulebass sve je pitanje koliko se zadubio u film taj, mozda je filim i bio fenomenalan i mozda je nauio ali ne i tecno jer mu za tecno znanje treba izgovor.
Kada malo bolje razmislis gramatika ti samo uspori ucenje jezika.
Ja sam krenuo sad da ucim francuski uz pomoc assimil programa (na jednoj strani ispisan tekst zeljnog jezika dok je na drugoj taj isti tekst na maternjem jeziku)
@Modernapevacica znas sve jezike imas google transelite.

Prvo, ja znam sve jezike, ali kao sto ni ti ne znas sve reci u srpskom, tako ni ja ne znam sve reci, mada znam sve. Imam nekoliko recnika, a google koristim samo za katalonski.

Odlucio sam .
Polagacu Delf sada u aprilu . Ne znam kako cu da stignem da ga spremim za manje od mesec dana pored ovolikih obaveza , ali dobro .
Uzecu A2 za pocetak, tek zato sto ne znam formu testa dobro, pa da ne napravim kiks, pa ako toliko sjajno odradim, tamo krajem godine prijavicu se odmah za b2 (preskocicu b1) . Samo da se pohvalim, da sam preduzeo mere za ucenjem stranog jezika . :lol:

Koji je to film? Kum?

Nisam siguran, mislim da je Matriks. Ma udubio se u film, sa "emocijama" izgovara svaku recenicu. Zasto je problem izgovor? Kao prvo, znamo svi za toliko, kao drugo, on ne pamti reci napamet, vec sav taj sklop (reci, izgovor, dinamika reci, ritam itd), znaci ne prica ravno, vec kao da je u filmu, sa tim zarom. A drugo, ja bih dao sve pare da naucim jezike da pricam kao Tarzan :) Ili kao Svarceneger. Bas me briga za izgovor, svi ce te razumeti. Konverzacija je vazna.

Odlucio sam .
Polagacu Delf sada u aprilu . Ne znam kako cu da stignem da ga spremim za manje od mesec dana pored ovolikih obaveza , ali dobro .
Uzecu A2 za pocetak, tek zato sto ne znam formu testa dobro, pa da ne napravim kiks, pa ako toliko sjajno odradim, tamo krajem godine prijavicu se odmah za b2 (preskocicu b1) . Samo da se pohvalim, da sam preduzeo mere za ucenjem stranog jezika . :lol:

Bravo. Srecno.

@moderna pevacica ali na svakoj, na svakoj temi moderna pevacica se prepucava. Da bar kazes nesto povodom teme umesto da pises da znas sve jezike. Mislim da si fina osoba ali nemoj se 'prepucavas:-)

Ja se ne prepucavam. Kazem svoje misljenje i odmah me svi napadnu. Ja govorim sve jezike, ali se ne hvalim unaokolo sa tim. Ovaj jedan izmislja neki Frankenstajn srpskonemacki jezik. Stalno neko nesto izmislja.

Back