- Poruka
- 1.828
Ja te ne-napadam, nego sam rekao da ti ne znam ime na sta si ti odgovorila mene svi znaju:-D. Tajanstveno ti ime?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam, zasto taj tvoj gnev prema meni. Ja samo kazem svoje misljenje a ti me napadas. Pa, zasto?
O meni se sve zna. Izvolite, pogledajte moje teme i postove i bice vam sve jasno.
@moderna pevacica ne zelim ti reci da lazes jer bi tok sa teme potpuno izgubio smisao. I da te pitam, koji je po tebi najbolji nacin za ucenja jezika, uopsteno?
Neces uspeti da odvuces moju paznju do te mere gde bih gledao tvoje postove. I prestani da provociras ljude! Nego, koji si ti jezik prvi naucila?
Vec sam objasnila da je najbolje da zivis u okruzenju gde se govori taj jezik.
Posto to vecina ne moze da priusti...
Vec sam objasnila da je najbolje da zivis u okruzenju gde se govori taj jezik.
govorim iz iskustva
baknez(ljubac)Hoces da kazes da se ne moze nauciti samostalno jezik?
Slazem se sa tobom to za privatnog nastavnika, ali oni deru!
I niko ne uci jezik da bi bio faca, ili ti treba strani jezik ili ne! Lingvisti su corav posao u svetu.
Samo koristis povod da skrenes sa teme.
Bolje biti poliglota nego lingvista.
Ali nazalost ovde nema poliglota da napisu nesto o temi.
Alergican sam na tu vrstu pesimisma, sve se moze kada se hoce! "Onaj koji hoce nesto nadje nacin dok onaj koji nece nadje izgovor"
Mozda se gramatika ne moze nauciti za dva meseca sva ali reci mogu.

Gramatika usporava? Da. Ali to usporavanje ce se osetiti u kvalitetu tvog poznavanja odredjenog jezika. Sporije, ali kvalitetnije.
Meni kod znanja jednog jezika nije bitno samo da me taj neko tamo razume. Razumece on mene i ako koristim malo engleskog, malo ruke, malo noge, mimika, gestikulacija... Sporazumevanje se moze postici na vise nacina, ne moram nuzno da znam taj jezik koji je maternji mom sagovorniku. Ali u takvoj situaciji, kada koristim malo ovaj, malo onaj jezik, malo ruke da bih nesto objasnila, ja se osecam prosto hendikepirano. Secam se kad sam razgovarala sa jednim dedom Portugalcem. Ja ne znam da govorim portugalski, ali ga razumem dosta dobro, tako da sam ja razumela sta je on meni govorio, ali da bih ja njemu odgovorila, koristila sam oskudno znanje portugalskog, pa malo mesala spanski i malo italijanski.... Mi smo se odlicno razumeli, ali to nije nacin na koji ja zelim da komuniciram sa ljudima. Zato je meni ipak vazna i gramatika, koja jeziku daje strukturu, koja me upucuje kako da koristim te reci koje sam naucila.
ali tebi i ta gramatika znaci u konverzacijiNiste me razumeli! Hocu da kazem, da "gramatika" ucenje vremena, komparacije i sl. -usporava. Kada ti odes u neku zemlju gde se taj jezik govori ti ucis prvenstveno reci a gramatika se poklopi kad naucis jezik.
Bas sam malopre citao na net-u o novim metodama ucenja stranog jezika, "problem je sto predavaci nece da usvoje te metode jer se drze starih metoda" izjavila je strucnjak u poznavanju ucenja stranog jezika u Londonu.
Niste me razumeli! Hocu da kazem, da "gramatika" ucenje vremena, komparacije i sl. -usporava. Kada ti odes u neku zemlju gde se taj jezik govori ti ucis prvenstveno reci a gramatika se poklopi kad naucis jezik.
Bas sam malopre citao na net-u o novim metodama ucenja stranog jezika, "problem je sto predavaci nece da usvoje te metode jer se drze starih metoda" izjavila je strucnjak u poznavanju ucenja stranog jezika u Londonu.