Učenik napao nastavnicu na sred časa

Belgradeboy

Veoma poznat
Moderator
Poruka
10.326
U VIII Gimnaziji učenik zbog oduzimanja telefona na času se uneo u lice i psovao je. Ona je jedva odrzala vas i potresena je bila. Njemu se vise nije obratila. Ima uticajne roditelje, krupan je i svi zaziru od njega. Njegova majka je zbog incidenta dosla u skolu i samo se smejala na reakciju njenog sina.

2632229_ucionica_ls.jpg

Učenik četvrtog razreda Osme beogradske gimnazije napao je na času profesorku zato što mu je oduzela mobilni telefon! Uneo joj se u lice i urlao "debilčino" nakon čega joj je pretio, saznaje Kurir!

- Psovao ju je i vređao, pretio joj. On se inače često ponaša tako bahato, svi zaziru od njega, krupan je, bavi se sportom... - otkriva nam naš izvor.

Profesorka je prema njegovim rečima zanemela od šoka.

- Samo je ćutala. Do kraja časa ni reč više nije rekla. Gledala je u jednu tačku osramoćena i ponižena. Tog učenika se u školi svi plaše, a navodno su mu roditelji uticajni pa "ima leđa". Kada je njegova majka došla u školu na razgovor posle incidenta, samo se smejala kad joj je predočeno šta je njen sin uradio - dodaje izvor.
Kako saznajemo, slučaj je prijavljen i školskom timu za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. U školi nam se na telefon javio pomoćnik direktora, koji nam je rekao da "nije obavešten", ali da je "nešto načuo". Rekao nam je i da direktorka škole radi drugu smenu.

Zamolili smo ga da je pozove da nam se javi. Kasnije smo ponovo s njim razgovarali i preneo nam je poruku direktorke da ona ne želi da daje komentare.

- Ja nisam upućen u to šta se dešava, škola postupa po zakonu, onako kako treba - dodao je naši izvor, a to što direktorka ne želi da daje komentar i njegovo da "škola postupa po zakonu" indirektna su potvrda naših saznanja.

Potom je dodao:

- Ali to vam niko iz škole nije rekao.

Na konstataciju da mu je odmah predočeno da razgovara s novinarima, uzvratio je:

- Mi ćemo sada završiti ovaj razgovor.

Spustio je slušalicu. Iz Ministarstva prosvete navode da će u školu biti upućena gradska prosvetna inspekcija koja će ispitati naša saznanja.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...oD6n1xrvgWYFFqS6LD3Fq0Q5mU8RijRpEOSxJb4krAgCI

Poslednja izmena od moderatora:

sasasta

Buduća legenda
Poruka
32.215
jednostavno bi se to moglo urediti

ali nema ko

1- na casu ne moras da pratis , al ne smes da ometas cas

ako ometas izbacuju te napolje uz neopravdan, telefon mozes da koristis

2-kad odgovaras nema telefona , ako ne znas KEC KAO VRATA

roditelji NEMA STA DA JURE NASTAVNIKA

ULAZ U SKOLU RODITELJIMA DOZVOLJEN SAMO NA RODITELJSKOM I SAMO KOD RAZREDNOG

koji treba da razgovara sa kolegama ako neko ima problem oko nekog predmeta

Antilochus

Primećen član
Poruka
930
‘He Just Went Crazy’: Video Shows Student Going Berserk, Throwing Teacher To The Ground

A high school student in Florida went berserk and threw a teacher to the ground Tuesday.
Video shows the student getting physical during reading class at North Miami Senior High School, according to WSVN. The incident started after a student allegedly started making weird noises and then became physical.
“He started grunting and stuff. That’s when he got up and flipped the desk and started hitting anyone who was in his area,” one unidentified student said, reported WSVN.
“He just went crazy,” another unidentified student said, WSVN reported. “I’m hearing screaming, they’re saying that this boy is swinging everywhere.”

Students can be heard in the video screaming as the student slams the teacher to the ground. The teacher was not hurt in the altercation, WSVN reported.
Police did not arrest the student but the student was punished by the school, according to WSVN.
The school district believes the student had a medical emergency after taking an unknown substance, WSVN reported. The student was also taken to the hospital for evaluation.
“We’re all here to learn. This is high school,” another unidentified student said, according to the outlet. “You all shouldn’t be doing drugs.”

http://www.yourdestinationnow.com/2023/02/he-just-went-crazy-video-shows-student.html

Lagerta

Poznat
Moderator
Poruka
7.519

Lagerta

Poznat
Moderator
Poruka
7.519
‘He Just Went Crazy’: Video Shows Student Going Berserk, Throwing Teacher To The Ground

A high school student in Florida went berserk and threw a teacher to the ground Tuesday.
Video shows the student getting physical during reading class at North Miami Senior High School, according to WSVN. The incident started after a student allegedly started making weird noises and then became physical.
“He started grunting and stuff. That’s when he got up and flipped the desk and started hitting anyone who was in his area,” one unidentified student said, reported WSVN.
“He just went crazy,” another unidentified student said, WSVN reported. “I’m hearing screaming, they’re saying that this boy is swinging everywhere.”

Students can be heard in the video screaming as the student slams the teacher to the ground. The teacher was not hurt in the altercation, WSVN reported.
Police did not arrest the student but the student was punished by the school, according to WSVN.
The school district believes the student had a medical emergency after taking an unknown substance, WSVN reported. The student was also taken to the hospital for evaluation.
“We’re all here to learn. This is high school,” another unidentified student said, according to the outlet. “You all shouldn’t be doing drugs.”

http://www.yourdestinationnow.com/2023/02/he-just-went-crazy-video-shows-student.html
Upravo je poludeo“: Video prikazuje učenika kako luduje, bacajući učitelja na zemlju

Učenik srednje škole na Floridi je poludeo i bacio učiteljicu na zemlju u utorak.
Na snimku se vidi kako se učenik fizički vežba tokom časa čitanja u srednjoj školi Severni Majami, prema VSVN. Incident je počeo nakon što je učenik navodno počeo da ispušta čudne zvukove, a zatim je postao fizički.
„Počeo je da grca i slično. Tada je ustao i okrenuo sto i počeo da udara svakoga ko je bio u njegovoj oblasti“, rekao je jedan neidentifikovani student, preneo je VSVN.
„Upravo je poludeo“, rekao je drugi neidentifikovani student, preneo je VSVN. „Čujem vrisku, govore da se ovaj dečak ljulja svuda.

Na snimku se može čuti kako učenici vrište dok učenik udara nastavnika o zemlju. Nastavnik nije povređen u svađi, preneo je VSVN.
Policija nije uhapsila učenika, ali ga je škola kaznila, navodi VSVN.
Školski okrug veruje da je učenik imao hitnu medicinsku pomoć nakon što je uzeo nepoznatu supstancu, izvestio je VSVN. Učenik je takođe odveden u bolnicu na procenu.
„Svi smo ovde da učimo. Ovo je srednja škola”, rekao je još jedan neidentifikovani učenik, prenosi agencija. "Ne bi trebalo da se svi drogirate."

suave

Ističe se
Poruka
2.133
Слободно напиши.

Родитељи су криви због стања у просвети, а не просветни радници који раде у просвети?
Nije stvar u krivici nego u zaštiti ili samozaštiti fizički napadnutog lica. Da li sistem može na efikasan način da zaštiti nekog ko radi svoj posao u dobroj nameri ili je on prepušten sam sebi, eventualno svom cehu i pažnji u medijima. U biti nema drugog što je ovde u pitanju. Ni koliko obrazovni sistem može da utiče na nasilnika, ni koliko je socijalni status njegovih roditelja podrška njihovom nasilnom sinu. Ništa drugo. Ja ga ne bih ocenjivao do kraja godina pa neka sistem (direktor škole) odluči šta će sa njim.

Možda bi i to bila neka vrsta "belog štrajka" nastavnika, da jednostavno ne ocenjuju nasilne učenike i da prepuste direktorima škole da zaključe ocene. Ako instance iznad njih ignoriraju nasilnike, da to počnu da rade i nastavnici

suave

Ističe se
Poruka
2.133
То да није ствар у кривици, то кажи Лагарти, која за све лоше (или већину лоших ствари) у просвети криви родитеље.
Ja se slažem sa Lagartom. Drugo, tvrđivanje krivice je na sudu. Treće, nakon svih ovih napada postavlja se pitanje što profesori mogu da urade da zaštite sebe na časovima. Da li da traže dežurnog policajca u svakoj učionici, ili da jednostavno odbiju da predaju u odelenjima sa agresivnim učenicima ili šta im drugo padne na pamet. Ali dok se ne organizuju, makar na nivou jedne škole i ne učine nešto.

Mad, koleginica mi je sekretar u jednoj školi i svojevremeno je rekla da može zamisliti sve, svaku nemoguću stvar ali ne i da se svi profesori u njenoj školi slože oko bilo čega.

Lagerta

Poznat
Moderator
Poruka
7.519
Слободно напиши.

Родитељи су криви због стања у просвети, а не просветни радници који раде у просвети?
Prosvetni radnici su krivi što je mama došla, smejala se "sitnom nestašluku "svog mezimca, jer su ga tako naučili prosvetni radnici. Aj pokušaj ovo više puta da pročitaš, da bi shvatio koliko je besmisleno.

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
67.321
Prosvetni radnici su krivi što je mama došla, smejala se "sitnom nestašluku "svog mezimca, jer su ga tako naučili prosvetni radnici. Aj pokušaj ovo više puta da pročitaš, da bi shvatio koliko je besmisleno.

Нема потребе да наопако парафразираш оно што сам написао, јер се мој пост односи на твоја разна претходна писања и за то постоји контекст који немаш потребе да банализујеш.

Lagerta

Poznat
Moderator
Poruka
7.519
Родитељи могу да буду криви за поједине случајеве,

али никако да буду криви за стање у просвети.
Stanje u prosveti a član navodi tekst gde maltretiraju profesorku. Zašto potenciraš da prozivam samo roditelje ? Moji postovi argumentovano iznose stanje u celoj prosveti, za razne slučajeve. Je ti to pokušavaš da mi impliciraš da SAMO roditelje krivim ? Kada budeš imao slobodnog vremena, argumentuj mi to mojim navodnim postovima za okrivljavanje samo roditelja u svim slučajevima i za sve .

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
67.321
Stanje u prosveti a član navodi tekst gde maltretiraju profesorku. Zašto potenciraš da prozivam samo roditelje ? Moji postovi argumentovano iznose stanje u celoj prosveti, za razne slučajeve. Je ti to pokušavaš da mi impliciraš da SAMO roditelje krivim ? Kada budeš imao slobodnog vremena, argumentuj mi to mojim navodnim postovima za okrivljavanje samo roditelja u svim slučajevima i za sve .

Не.

Ено ти горе пост, цитирам:" то кажи Лагарти, која за све лоше (или већину лоших ствари) у просвети криви родитеље.

Дакле, нисам написао за све у просвети (тј. оградио сам се у загради, јер сам знао да ћеш буквално да схватиш пост ако се не оградим).

Lagerta

Poznat
Moderator
Poruka
7.519
Нема потребе да наопако парафразираш оно што сам написао, јер се мој пост односи на твоја разна претходна писања и за то постоји контекст који немаш потребе да банализујеш.
Nema potrebe da stvaraš huškačku atmosferu između roditelja i nas prosvetnih radnika, to ionako odlično rade tabloidi. Možda ti se i zahvale za doprinos .