- Poruka
- 13.381
telefon mozes da koristis
Нема коришћења малих преносних компијутера. Треба да буду потпуно забрањени у школи. На страну то колико зраче.
telefon mozes da koristis
Ma isto je tu svugdje u svijetu, nisu ni ti roditelji a ni djeca ništa bolji od naših, ako nisu i goriKako je to ovde lepo reseno: za svaku budalastinu koju ucenik napravi, roditelj plati paprenu kaznu.
Pa da vidis kako lepo vaspitaju decu.
"Kriv" je sistem
Roditelji, nastavnici, država, društvo, mediji
Odnos prema obrazovanju i vaspitanju, prosveti
Nije samo jedna karika odgovorna
Ma isto je tu svugdje u svijetu, nisu ni ti roditelji a ni djeca ništa bolji od naših, ako nisu i gori![]()
Nije, negdje je i gore. Naša djeca a ni roditelji i nisu baš toliko loši. Mi nemamo, na sreću i zahvaljujući velkoj većini dobrih, normalnih i poštenih roditelja nikakve Breivike i slične boleščurePa nije isto svuda u svetu, to mediji i vlast zele da mislis da je tako kako bi se manje bunila![]()
@Lagerta šala sestroPa budi zanimljivija tokom predavanja!
Pojačan obrazovno vaspitni rad!
Poseti neki seminar u vezi toga kako sa posebnom decom.
Tako je! I opet, krivi su roditelji. Mene kad bi kažnjavali u školi, a kažnjavali su (naravno ne fizički) nisam ni smjela kući to reći jer bih i kod kuće bila kažnjena, ne bi ni pitali zašto sam kažnjena jer je nastavnik bio uvijek u pravu u očima mojih roditelja.Fora je što se smišljeno autoritet nastavnika urušen.
Takođe razni segmenti i insistiranje na "pravima deteta" vode u anarhiju a ovo je klasičan primer.
Osnažiti nastavnike i vratiti vaspitne mere i disciplinu u škole.
Zeleno sam se nasmejala
Naravno. Onaj klipan je za momentalno udaljenje iz škole i školskog sistema - ne mora da završi državnu gimnaziju uopšte, nek mu tata i mama plate privatnu školu. Osim toga prekršajna prijava.Naravno da su roditelji krivi, ovo je klipan četvrti srednje sutra bi trebalo da se zaposli negdje a on nema osnove kulture i kućnog odgoja.
Prvo i osnovno bi bilo da se ovakvi, ili bilo kakvi incidenti spreče i saseku u korenu.Maloletnike u ovakvim incidentima kažnjavati kao da su punoletni, a i njihove roditelje.Vratiti autoritet nastavnicima, ali isto tako i naterati ih da budu odgovorni i predani svom radu, i to što predaju, da ne budu suve informacije nego da to znaju na najzanimljiviji mogući način da prenesu učenicima, pa da i oni budu zainteresovani i da nauče nešto.Ne treba ni zanemariti plate nastavnika, a kod nas je to na najbednijem nivou.Što se mobilnih telefona tiče, apsolutno sam za to da se na časovima potpuno zabrane.Ne samo zato što u mojim školskim danima nisu ni bili u modi, niti su postojali, nego što se ovo već toliko odmaklo kontroli da su mnogi prosto srasli sa svojim telefonima i bez njih ne umeju, s' oproštenjem, ni da kenjaju.Sa ove pozicije u kakvoj je društvo sada, teško je vratiti se u neku normalu, jer nam je propao i školski sistem, isto kao i celo društvo i sve u državi.Nestručni partijski kadrovi, nemarni roditelji, haos u celoj državi i društvu, sve je to ukorenjeno toliko da je teško popravljivo.Ali ako se stanje ne dovede u red i normalu, preti nam totalni haos i kriminal na svim poljima.Ako se neki maloletnici već u školama ovako ponašaju, šta će tek kasnije od njih postati?Na mladima svet ostaje?Ma treba takve mlade dobro izlemati na vreme da zapamte lekcije i da se nauče redu.Ovo nije poziv na nasilje, to su životne lekcije koje su starije generacije naučile i postali su od njih pametni i ispravni članovi društva.Danas je sve totalno izopačeno i kvarno do srži, već u najmlađim godinama.Kako je to ovde lepo reseno: za svaku budalastinu koju ucenik napravi, roditelj plati paprenu kaznu.
Pa da vidis kako lepo vaspitaju decu.
Nije, negdje je i gore. Naša djeca a ni roditelji i nisu baš toliko loši. Mi nemamo, na sreću i zahvaljujući velkoj većini dobrih, normalnih i poštenih roditelja nikakve Breivike i slične boleščurekakve zapad ima
ako se tako preziva onaj mahniti Norvežanin
Zna se da su sva glasanja i izbori pokradeni i lažirani, tako da to ne pije vodu.Kao onomad sa radikalima, tako isto i sa njihovom školom, tj. naprdnjacima.Kako na lokalnom nivou, tako i na državnom.Ovo je odavno jednopartijski sistem, i sistem koji je kvaran do srži.Sistem je zahvacen kancerom, i metastazirao je jos 2012. godine, kada je narod, znajuci da je Toma Nikolic kupio diplomu, ipak glasao za njega, zanemarici taj "detalj".
Tim "eksperimentom" je potvrdjena metastaza drustva, kada je u pitanju odnos prema obrazovanju.
Sve nakon toga je sasvim ocekivano.
ja mislim da trebaju biti potpuno dozvoljeni , treba koristiti tehnoloske prednosti sadasnje civilizacijeНема коришћења малих преносних компијутера. Треба да буду потпуно забрањени у школи. На страну то колико зраче.
igranje igrica i gledanje tiktoka nije kreativnost, naprotiv, to je zatupljivanjeja mislim da trebaju biti potpuno dozvoljeni , treba koristiti tehnoloske prednosti sadasnje civilizacije
treba razvijati kreativnost a ne bubanje, bubanje se pokazalo losim
Jako je bitno, jer ta godina je prekretnica od koje je krenuo potpuni sunovrat, posto je te godine narod pokazao svoj stav prema skoli.Не интересује нас шта је било 2012.
ok , nek igra igriceigranje igrica i gledanje tiktoka nije kreativnost, naprotiv, to je zatupljivanje
do 4 razreda je moglo u 19 om veku. sad ne može.ok , nek igra igrice
kad bude provera znanja dobice 1
ja bih obaveznim ucinio samo 4 razreda osnovne , ostalo ne mora
nek roditelji malo vise razmisljaju o vaspitanju dece ,
tako ovakvi bizgovi nece proci ni 5 razred a ne da pravi probleme i ometa drugu decu jos 7 god
sramotno je da je svaki cetvrti djak vukovac a da ne znaju osnovno kad zavrse srednju skolu
moguće je - promeniš zakone i primenjuješ to.Jako je bitno, jer ta godina je prekretnica od koje je krenuo potpuni sunovrat, posto je te godine narod pokazao svoj stav prema skoli.
Jako bitna stvar, i tesno vezana za temu.
Deca kopiraju ponasanje od roditelja, a sta da ocekujes, kakav stav da imaju deca ciji roditelji su rekli "okej, biramo tebe za predsednika iako si kupio diplomu"?
To je kljucno. Srz problema. I taj problem mora da se resi, a kako - pa jedino ogromnim naporom celog sistema, cele drzave i celog drustva.
Ali takav napor je nemoguc.
Metastaziralo je, i gotovo je.
Mi smo u sunovratu i pre 2012, mi koji smo počeli da radimo krajem 90. sećamo se da je i tada bilo i kupljenih diploma i stranački podobnih, i čuvenog Gaše, ministra koji se pokrenuo reformu , koja nam je donela više štete nego koristi.Jako je bitno, jer ta godina je prekretnica od koje je krenuo potpuni sunovrat, posto je te godine narod pokazao svoj stav prema skoli.
Jako bitna stvar, i tesno vezana za temu.
Deca kopiraju ponasanje od roditelja, a sta da ocekujes, kakav stav da imaju deca ciji roditelji su rekli "okej, biramo tebe za predsednika iako si kupio diplomu"?
To je kljucno. Srz problema. I taj problem mora da se resi, a kako - pa jedino ogromnim naporom celog sistema, cele drzave i celog drustva.
Ali takav napor je nemoguc.
Metastaziralo je, i gotovo je.
nisam za nasilje