- Poruka
- 13.381
ja mislim da trebaju biti potpuno dozvoljeni , treba koristiti tehnoloske prednosti sadasnje civilizacije
treba razvijati kreativnost a ne bubanje, bubanje se pokazalo losim
Преносни рачунари не развијају креативност, нити је креативност потребна на сви предметима. Уствари, кад размислим, има довољно области, где ученици могу да покажу своју креативност, но они то не желе. Мислим да се музичко или ликовно котирају међу ученицима као неки беспотребни терет који служи ту за попуњавање времена и "блејање". Када би из српског или географије добили неке задатке где им је омогућено да буду креативни, гарантујем да би се 90% ученика жалило да није добило јасне одреднице шта да уради. Они би хтели да на брзака ураде неки копи-пејст, са нула креативности и да за то добију петице. Сигурно у школама имају драмску секцију, хор, плес, шаховску секцију, и слично, тако да се не бринем ја за понуду. Ученичка верзија кретивности се отприлике своди на то да се они на физици играју са куглицама и покажу шта је електрицитет или магнето поље, а да не раде задатке. То је бесмислено трошење ресурса. Те исте ствари имају у школском програму или на ЈуТјубу. Но, када им наставник постави шта да погледају код куће на интернету они то не раде јер они желе да буду креативни само на часовима и да тиме потроше време од озбиљне наставе и смање себи ментално напрезање. На часовима треба да се раде ствари које су тешке и компликоване, да ученици могу да поставе питања и да им се објасни, а не да се приказују забавне анимације и слајдови.
Бубање напамет је продукт исте ове школе која данас уништава образовни систем. Сети се када смо ми били ученици, за напамет научене лекције се добијала двојка. Није смело да се учи без разумевања. Данас, када дете тако научи три лекције и нема појма шта прича, одмах долази родитељ, који без проблема доводи компетенције професора у питање, јер "он, родитељ, зна боље од наставника, он је преслишао своје дете, оно зна и оно треба да добије 5". Због таквих притисака смо и стигли до ситуације где ти под школом подразумеваш бубање, јер данас родитељи и ученици захтевају да се за набубано градиво добију највише оцене и они су свели школство на то, против чега се као буне.
Poslednja izmena: