Učenik napao nastavnicu na sred časa

Lagerta

Poznat
Moderator
Poruka
9.350
a one su tajna zbog?

umesto da insistirate na pozitivnim promenama vi terate neku politiku

pa posle kukate
Izvini, ali uspeo si da me nasmeješ. Još treba da otvorimo jedan fini tv kanal i na njemu da redovno izveštavamo građanstvo o svakom detalju koji želimo da promenimo , da se ljudi uključe u rad škola, inače mi pojma nemamo dok nam ostali ne objasne kako bi trebalo.

cronnin

Veoma poznat
Moderator
Poruka
13.381
Netacno. Ocena se dobija za znanje.
U tome I jeste problem, neko nema talenat za crtanje ma koliko vezbao pa ce mu crtezi uvek izgledati kao levom nogom radjeni.
Не, оцене се не добијају само за знање. Много компоненти дечијег понашања и рада се оцењује.

Ne postoje, ako za 5 moras da ispunis uslove kao za vojsku onda imamo problem. Ja sam u srednjoj mogao 50 sklekova a da ne trepnem, da se popnem uz konopac sa nogama I bez, mogao sam karike malo I vratilo I razboj. Al za fudbal kao dve leve noge. Ocena treba da Bude na osnovu sposobnosti a ne sta nastavnik odluci.
Ја ти већ рекох, није само нека способност мерило укупне оцене. Способност је само једна од компоненти које се вреднују.

Баш то и јесте проблем данашњег школства што се константно доводе у питање процене професора и онда је оно доведено до ситуације да професор мора да задаје просте, једнозначне задатке са унапред одређеним критеријумима на којих не може да буде жалби, а које своде школу на институцију за оцењивање и лишавају је суштине. То је оно што неуки и уображени родитељи својим мешањем у образовни процес производе - ученике који не задовољавају стандарде предмета, не познају физичку и здравствену културу, али морају да добију 5 јер знају да шутну левом ногом лопту у гол. Јер њихов љубимац мора да има што боље оцене, јер је он најбољи на свету, а професор који је завршио факултете за то, нема појма и одакле њему право да да мом детету тројку....

Meni je uglavnom bilo crtanje u gimnaziju, 80% slucajeva
Ако сте толико цртали, кад сте онда прешли књигу и кад сте радили анализу дела и слично?
https://racunarskogsm.files.wordpre...a-kultura-udc5bebenik-za-srednje-c5a1kole.pdf

sasasta

Buduća legenda
Poruka
32.766
Izvini, ali uspeo si da me nasmeješ. Još treba da otvorimo jedan fini tv kanal i na njemu da redovno izveštavamo građanstvo o svakom detalju koji želimo da promenimo , da se ljudi uključe u rad škola, inače mi pojma nemamo dok nam ostali ne objasne kako bi trebalo.
zasto da ne ?

od najpametnijeg mozes cuti glupost a od najvece budale nesto izuzetno

jedna od vecih mana naseg naroda je ta sto svako misli da je najpametniji na svetu i da ga niko

ne moze posavetovati

cronnin

Veoma poznat
Moderator
Poruka
13.381
mislis da dobar ucenik nece biti frustriran ako nije talentovan za crtanje i dobija dvojku
Треба да научи да се носи са тиме. Да објективно сагледава себе и своје способности и да прихвати своју позицију у друштву без фрустрација, а и да научи да прихвата друге и да им не изазива фрустрације.

eto dosao je do svog maksimuma u petom i ne moze bolje

treba li da vezba 5 sati dnevno ono sto mu ne ide od ruke da bi zadovoljio formu?
Сад карикираш ствари, па није основна школа Уметничка академија. Програм је такав да може. Никоме није маскимум у петом разреду. Штавише и цртање се учи. Није ту уопште реч о задовољењу форме, дете то треба да ради првенствено због себе.

NAJGORE JE STO OD PROSVETNIH RADNIKA NISAM PROCITAO NIJEDNU DOBRU IDEJU

za unapredjenje skolstva

IZUZETNO SU ZAGLAVLJENI u 20-om veku
Хвала богу ако је тако.

markons82

Elita
Poruka
19.845
Не, оцене се не добијају само за знање. Много компоненти дечијег понашања и рада се оцењује.
Kada radis pismeni/kontrolni, ako ti zadatak nije tacan neces dobiti poene ma kako simpaticno dete bilo...
Ја ти већ рекох, није само нека способност мерило укупне оцене. Способност је само једна од компоненти које се вреднују.
Reci mi sta onda ulazi u ocenu ako te professor pita da objasnis punske ratove a ti nemas pojma?
Баш то и јесте проблем данашњег школства што се константно доводе у питање процене професора и онда је оно доведено до ситуације да професор мора да задаје просте, једнозначне задатке са унапред одређеним критеријумима на којих не може да буде жалби, а које своде школу на институцију за оцењивање и лишавају је суштине.
Mani je u srednjoj matematiku predavala ludaca koja je davala zadatke sa talmicenja, ne znas zadatak - nije tacno resenje - 0 poena pa makar pogresio a samom kraju. 13 je islo u prvom razredu na popravni, u drugom da nije bilo bombardovanja jos vise...
То је оно што неуки и уображени родитељи својим мешањем у образовни процес производе - ученике који не задовољавају стандарде предмета, не познају физичку и здравствену културу, али морају да добију 5 јер знају да шутну левом ногом лопту у гол.
To sam I napisao, al kriterijum mora da postoji, ne mozes ocekivati da se dete od 100kg masti popne na konopac, uradi 20sklekova ili da trci 1km 4min<
Јер њихов љубимац мора да има што боље оцене, јер је он најбољи на свету, а професор који је завршио факултете за то, нема појма и одакле њему право да да мом детету тројку....
To nema veze sa kriterijumom koji professor postavljas...
Ако сте толико цртали, кад сте онда прешли књигу и кад сте радили анализу дела и слично?
https://racunarskogsm.files.wordpre...a-kultura-udc5bebenik-za-srednje-c5a1kole.pdf
Pa pazi ja sam srednju zavrsio pre 22god skoro. Mnogo se promenilo.

cronnin

Veoma poznat
Moderator
Poruka
13.381
Kada radis pismeni/kontrolni, ako ti zadatak nije tacan neces dobiti poene ma kako simpaticno dete bilo...
Нису контролни задаци једине оцене које се добијају током године.

Reci mi sta onda ulazi u ocenu ako te professor pita da objasnis punske ratove a ti nemas pojma?жж

Mani je u srednjoj matematiku predavala ludaca koja je davala zadatke sa talmicenja, ne znas zadatak - nije tacno resenje - 0 poena pa makar pogresio a samom kraju. 13 je islo u prvom razredu na popravni, u drugom da nije bilo bombardovanja jos vise...

To sam I napisao, al kriterijum mora da postoji, ne mozes ocekivati da se dete od 100kg masti popne na konopac, uradi 20sklekova ili da trci 1km 4min<

To nema veze sa kriterijumom koji professor postavljas...

Pa pazi ja sam srednju zavrsio pre 22god skoro. Mnogo se promenilo.

Ти и даље као да не желиш да разумеш. Оцене за декламовање чињеница нису једине које учествују у формирању коначне оцене. Гледа се много других ствари, али су родитељи и деца, којима се не свиђа да се гледају друге ствари, свели систем оцењивања на то о чему ти причаш.

Имаш правилнике за све предмете, стотине страница су исписане о томе, шта и како оцењује и који су циљеви учења сваког предмета.
Нпр, то ликовно:

1675554631182.png

А проблем настаје када ученик не задовољава ни, рецимо, средњи ниво, па добије двојку у дневник, а онда се појави родитељ који, када добије објашњење зашто је дете добило двојку, тражи да разговара са разредним и почне да смара:

- Ко је она да каже да моје дете не процењује свој доживљај уметничког дела како треба или да није мотивисно? И шта она мени прича да дете нема навику да прати и посећује културне догађаје? Шта она мисли да ће дете иде у оперу да слуша Фигара? Захтевам да му се дају питања која треба да научи да га ја преслишам, а онда да поново одговара за ову оцену....

Итд... И кад тако почну да се појављују родитељи који без икакве основе и озбиљних аргумената константно доводе способности процене и стручност професорке у питање, они тиме врше притисак да се образовни систем претвори у ово што је данас. Јер под таквим притиском наставник више не може да ради свој посао и присиљен је да користи што једноставнији критеријум за оцењивање, против кога ће бити што мања могућност жалбе, а то су у математици задаци, на физичком склекови и слично. Родитељи и деца су створили тај систем, а не наставници. Родитељи и деца, који не желе да прихвате реалност.

Poslednja izmena:

cronnin

Veoma poznat
Moderator
Poruka
13.381

Podignuta optužnica protiv majke čiji je sin (6) upucao učiteljicu:​

Pištolj izvadio usred časa i pogodio je dvaput​

Majka dečaka (6), koji je u januaru upucao svoju učiteljicu, u osnovnoj školi u Virdžiniji, optužena je za zanemarivanje deteta i nemarno ostavljanje oružja.

Porota u Njuport Njuzu je zvanično podigla optužnicu protiv Dedže Nikol Tejlor (25), čiji je sin pištoljem ranio učiteljicu Ebi Zverner (6) tokom časa.

Istraga bi trebalo da preispita i poteze školskog osoblja.

Podsetimo, Zvernerova je podnela tužbu od 40 miliona dolara protiv škole u kojoj se tvrdi da je učenik i ranije ispoljavao nasilno ponašanje, ali da ništa nije učinjeno povodom toga. Samo dva dana pre pucnjave, dečak je razbio učiteljičin telefon, a kada je tog 6. januara doneo oružje u školu, nastavničko osoblje nije reagovalo na adekvatan način.

https://24sedam.rs/svet/vesti/209438/optuznica-za-majku-ciji-je-sin-upucao-uciteljicu/vest

maybell

Domaćin
Poruka
4.464

Podignuta optužnica protiv majke čiji je sin (6) upucao učiteljicu:​

Pištolj izvadio usred časa i pogodio je dvaput​

Majka dečaka (6), koji je u januaru upucao svoju učiteljicu, u osnovnoj školi u Virdžiniji, optužena je za zanemarivanje deteta i nemarno ostavljanje oružja.

Porota u Njuport Njuzu je zvanično podigla optužnicu protiv Dedže Nikol Tejlor (25), čiji je sin pištoljem ranio učiteljicu Ebi Zverner (6) tokom časa.

Istraga bi trebalo da preispita i poteze školskog osoblja.

Podsetimo, Zvernerova je podnela tužbu od 40 miliona dolara protiv škole u kojoj se tvrdi da je učenik i ranije ispoljavao nasilno ponašanje, ali da ništa nije učinjeno povodom toga. Samo dva dana pre pucnjave, dečak je razbio učiteljičin telefon, a kada je tog 6. januara doneo oružje u školu, nastavničko osoblje nije reagovalo na adekvatan način.

https://24sedam.rs/svet/vesti/209438/optuznica-za-majku-ciji-je-sin-upucao-uciteljicu/vest
odakle detetu od 6. godina oruzje?

maybell

Domaćin
Poruka
4.464
Од мајке. Вероватно је зато сада она под оптужницом. Слично би било и код нас. Деца не одговарају за кривична дела, већ се родитељи позивају на одговорност.
jasno, nego mi nije jasno da daju malom detetu da uopste dira pistolj..

Mystic+

Stara legenda
Poruka
77.155
Priznajem da nisam čula ni za jedan. Kada sam ja bila đak, bilo je nezamislivo da neko napadne nastavnika, pre nekih 30 godina .

Да Влада подели свима оружје...мало ћемо међусобно да изгинемо, али брзо ће се успоставити ред и поредак... :kafa:

Немој да се плашиш, ионако су направили анархију