Ubijena kuja.

niko nikoga ne tera da brine o zivotinjama a ne o ljudima
niko ne postavlja izbor covek ili pas
koliko god da smao zaokuoljeni egyistencijalnim problemima, ne vidim ni jedan jedini razlog monsrtuoznog izivljavanja
da li je ubistvo jadne mama kuje resilo nekome osnovne egyistencijalne probleme, u;inilo ga srecbnijim
prvo sigurno nije moglo
a plasim se da ovo drugo jeste

e to je problem

mnogo veci no smrt zivotinje

niko nikoga ne tera da brine o zivotinjama a ne o ljudima
niko ne postavlja izbor covek ili pas
koliko god da smao zaokuoljeni egyistencijalnim problemima, ne vidim ni jedan jedini razlog monsrtuoznog izivljavanja
da li je ubistvo jadne mama kuje resilo nekome osnovne egyistencijalne probleme, u;inilo ga srecbnijim
prvo sigurno nije moglo
a plasim se da ovo drugo jeste

e to je problem

mnogo veci no smrt zivotinje

ne radi se o tome, nasilje nad životinjama, kao ni nad ljudima, nikoe neće rešiti probleme. Radi se o tome da se pored svih problema prevelika pažnja posvećuje životinjama, kao da drugih problema nema, a ponekad mi se čini da se veća pažnja psoveti nekom "zločinu" nad životinjom, nego nad ljudima. Sećam se kad je na teletekstu B92 vest o Mili i drugim ubijenim i osakaćenim psima stajala ispred vesti o nekim ljudskim nesrećama, a ponekad tih vesti o ljudima nije ni bilo ( na teletekstu )

ne radi se o tome, nasilje nad životinjama, kao ni nad ljudima, nikoe neće rešiti probleme. Radi se o tome da se pored svih problema prevelika pažnja posvećuje životinjama, kao da drugih problema nema, a ponekad mi se čini da se veća pažnja psoveti nekom "zločinu" nad životinjom, nego nad ljudima. Sećam se kad je na teletekstu B92 vest o Mili i drugim ubijenim i osakaćenim psima stajala ispred vesti o nekim ljudskim nesrećama, a ponekad tih vesti o ljudima nije ni bilo ( na teletekstu )

Ko posvecuje paznju? Forum Krstarice? Nije bas da je Dnevnik 2 u pitanju:lol:...meni se vidis cini da se prevelika paznja posvecuje crnoj hronici, kako svakodnevno idem u jedan kafic uvek pogledam dve najtiraznije novine i gle cuda uvek ista naslovna strana...slika brutalnog ubistva ili neke teske nesrece, slika neke politcke malverzacije i slika gole zenske...i tako dan za danom...po mom misljenju su te vesti a la zaklan taj i taj. odrubljena glava tom i tom, preklan sekirom sa cerkom, uguseno dete daleko opasnije po javnost jer iste prati odgovarajuc skup slika pa deluje kao da agresiju neko zeli da promovise i to radi veoma uspesno u krajnjoj liniji...vesti o zivotinjama dodju nakon hronike, politike, malverzacije, traceva i golih zenski...pa ako preostane mesta preostalo je...

Ovde je sve unatraške, rekli bi malosvesni.

Učiti čoveka da bude čovek čoveku, a niste ga naučili da bude čovek keru.

Osim ako ste idealisti; izvinjavam se u globalu na za.jebu.

Dokle se god čovek ne osvesti, ovakve su teme maloumne i iritirajuće.

Nažalost, ali ebi ga. Nismo u Šveckoj!

:roll:

Malo realnosti.

Ebi ga.

naravno, ali ljudi su toliko zaokupljeni rešavanjem osnovnih egzistencijalnim problemima, običnim preživljavanjem, pa ih niej mnogo briga za stanje u kome žive životinje. Ja lično veoma volim životinje, i drago mi je što se obraća pažnja na njih, ali ipak ljudi treba da budu prioritet. Uvek mi je bilo strašna pojava na ulicama Beograda da su kutije za skupljanje pomoći životinjama i za izgradnju azila uvek punije nego kutije onih LJUDI koji traže milostinju, tj prose

Sa razlikom da ti psi ne mogu da zarade za život. Mi smo ih stvorili i ostavili na ulici, mi smo za njih odgovorni. Oni koji prose mogu da rade, ali ne žele. Možda ima izuzetaka, ali to nije rešenje za njih. ja nikada ne dajem ništa onima koji prose. Dajem onima koji mi se ponude da operu auto na parkingu ili učine bilo šta, ali pare ne poklanjam onima koji ne žele da rade.
Iskreno, ni psima lutalicama ne dajem hranu. Imam svog psa, on je moja odgovornost i njega dobro pazim, kao što pazim na njegovo ponašanje napolju. često umem da prigovorim ljudima koji hrane te pse i mačke i govorim im da ih odvedu kući, vakcinišu i paze na njih, a ne da stvaraju još veći problem hraneći ih jer im tako omogućavaju lakše razmnožavanje i više mladih koji postaju nove lutalice.

Brutalno ubistvo keruše u Zaječaru dok je dojila štence uzbunilo Srbiju!
kuja-v.jpg

Jeziva fotografija masakrirane keruše u Zaječaru koju u lokvi krvi, još toplu posle brutalnog ubistva, sisaju četiri štenca, duboko je potresla Srbiju.

Našoj redakciji javljali su se brojni čitaoci, ali i udruženja za zaštitu životinja i sportski klubovi, šokirani monstruoznim činom jednog od „građana“ Srbije. Psihijatri, međutim, upozoravaju da je tanka linija između zverstva počinjenjog nad nedužnom životinjom i ljudskih žrtava.
Društva za zaštitu životinja pak kažu da nepreduzimanjem ničega ove nasilnike samo podstičemo da delo ponove!
Profesor Ivan Dimitrijević, neuropsihijatar sa Medicinskog fakulteta, kaže da u ovom slučaju nema dvoumljenja da se radi o poremećenoj osobi s jakim psihotičnim poremećajem.
- Stepen poremećaja je najverovatnije u domenu psihotičnog stanja! Neko ko je samo depresivan ili neurotičan ipak ima i test realnosti dok psihotična osoba nema taj test. Moguće je da se radi i o projekciji afekta, da je ta osoba imala nagomilane emocionalne konflikte, nerazumevanje okoline, profesionalne ili opštedruštvene probleme... Ukoliko je ta osoba slaba i sama i ne traži pomoć, može da izvrši slično delo i prema ljudima i prema životinjama. On mora da ide na hitno lečenje poremećaja. Moguće je da je taj monstruozni čin izvršen i pod dejstvom alkohola ili droga koje remete predstavu realnosti. Dolazi do sumračnih stanja, suženja svesti, gde je moguće da osoba čak i za bebu u kolevci umisli da predstavlja opasnost. Nije isključeno da se radi o shizofreničaru, koji ima poremećenu sliku realnosti - upozorava prof. Dimitrijević i dodaje da ovakvi događaji na svakoga ostavljaju veliki stres.
I dok je nadležnima u Zaječaru ostavljeno kao imperativ da reše ovaj jezivi zločin, u Udruženju za zaštitu životinja „Feniks“ kažu da se ovakvi zločini dešavaju u celoj Srbiji!
- Ovo je samo jedan primer, nažalost, svaki grad u zemlji ima takvu jezivu priču. Imamo mi Krivični zakon koji sankcioniše ovakve zločine, ali se ne sprovodi. Beograd je u nešto boljoj situaciji, dok je ostatak Srbije kao druga planeta. Lokalne samouprave neće da se ozbiljno bave problemom, a kad se ovakav psihopata ne kazni, to predstavlja vrstu podstreka. Zna se da postoji obaveza i jasna definicija na papiru kako postupati prema životinjama, koje su obaveze komunalaca. Ali, kad nema sankcija, nema ni rešavanja problema - upozoravaju u „Feniksu“.

Kolju ih, pale ili sakate!
l novembar - Psa mešanca iz Požarevca njegova gazdarica Vesna S. (32) vezala je lancima za vučnu kuku putničkog vozila i vukla ga kroz više ulica. Nesrećnoj životinji povređene su prednje šape, nedostaju delovi kože...
l oktobar - Nepoznati muškarac je hicem iz pištolja, pred devetogodišnjim dečakom, ubio terijera Đoleta, koji je bio miljenik dece s Medaka.
l avgust - U selu Rgotine kod Zaječara, odsečena je glava psu mešancu Mišku. Počinilac još nije pronađen.
l april - U beogradskom naselju Medak pronađen pas sa sve četiri odsečene šape. Kasnije je keruša dobila ime Mila. Počinilac još nije pronađen.
l april - Rotvajlera po imenu Rauf u Beogradu prvo je pomazio, pa izbo nožem u grudi S. J. (65).
l mart - U selu Gornje Međurovo kod Niša, na drvetu nadomak igrališta pronađena obešena četiri ubijena psa. Zbog krivičnog dela ubijanja i mučenja životinja podnete krivične prijave protiv dvojice maloletnika, starih 15 i 17 godina.

Karatisti nude pomoć!
Brutalno ubistvo keruše u Zaječaru podstaklo je i Karate klub Budućnost da ponudi i svoju pomoć u pronalaženju monstruma.
- Apelujemo na državne organe i institucije da otkriju počinioca i najstrože ga kazne. Moramo shvatiti da ovakvi ljudi predstavljaju veliku potencijalnu opasnost za naše društvo, a dokazano je da kasnije izvršavaju slična krivična dela i nad ljudima - poručio je Mandal Sabrija iz KK Budućnost, nosilac crnog pojasa šesti dan.
http://www.alo.rs/vesti/32837/Psihopata_ce_ubiti_ponovo

Има тема.
У задње време је постало популарно згражавати се над сваким угинулим мравом, врапцем, лисицом. А деца нам једу генетски модификовану храну пуну отрова. То се зове Диогенов комплекс

Moj komsija penzioner izasao iz Maxija i na ulici ga napali neki dzukci. To je video poslovodja Maxija,istrcao i poceo da gadja kucice, a komsija mu kaze : Nemoj , bolje mene udari...ja cu ti i oprostiti, a ako te vide da si gadjao kucice...mozes i u zatvor..

E, takvo je doslo vreme...ne smes ni da se branis na ulici.

nije poenta u tome sto je ubijen pas, nego nacin. sva ta masakriranja, zakucavanja, prebijanja, vucenje lancima nemaju za cilj uklanjanje zivotinje, cilj je izivljavanje, posmatranje patnje, a to je vec bolest. mozda je bolest pocela kao posledica nezadovoljstva sopstvenim zivotom, a zatim se razvila. mozda je postojala predispozicija za bolest. u svakom slucaju to je problem u svakoj od ovakvih prica, a ne smrt same zivotinje.

Moj komsija penzioner izasao iz Maxija i na ulici ga napali neki dzukci. To je video poslovodja Maxija,istrcao i poceo da gadja kucice, a komsija mu kaze : Nemoj , bolje mene udari...ja cu ti i oprostiti, a ako te vide da si gadjao kucice...mozes i u zatvor..

E, takvo je doslo vreme...ne smes ni da se branis na ulici.

Lutalica kucica na sve strane ,kao da zivim u Skoplju a ne u Beogradu...

У временима беде и немаштине све више људи одлази у вражију матер. Бежећи од реалности, такви се често окрећу алтернативним животним питањима у која спадају и потпуно небитна права животиња, биљака, педера и остале глупости. То очигледно знају и они који креирају медисјку слику и Србији и сваких пар недеља сервирају приче о неким осакаћеним љубимцима, задављеним мачкама и упуцаним керушама.

Има тема.
У задње време је постало популарно згражавати се над сваким угинулим мравом, врапцем, лисицом. А деца нам једу генетски модификовану храну пуну отрова. То се зове Диогенов комплекс

Ma, koji Diogen, koji vrapci....

Deca nemaju šta da jedu; ako imaju da jedu, nemaju da se obuku. ..Tata ako ima decu, nema posla, al ima dugove za struju, infostan.....Mama nema posla ....Svi smo izgubili živce pre deset godina... ...Odlepila nacija načisto.....Još ovo nenormalno toplo vreme ...pa, nije čudo što neko upuca bivšeg muža i njegovo dete, ili se neko isprazni na nedužnoj životinji..

Ma, koji Diogen, koji vrapci....

Deca nemaju šta da jedu; ako imaju da jedu, nemaju da se obuku. ..Tata ako ima decu, nema posla, al ima dugove za struju, infostan.....Mama nema posla ....Svi smo izgubili živce pre deset godina... ...Odlepila nacija načisto.....Još ovo nenormalno toplo vreme ...pa, nije čudo što neko upuca bivšeg muža i njegovo dete, ili se neko isprazni na nedužnoj životinji..

...демократска Србија. Краће речено. :)

Ja sam proslog proleca bila u Budimpesti i slobodno prolazila nocu jednim velikim parkom ...nigde ni jednog kuceta.O ulici i da ne pricam, nema sanse da vidis lutalicu. Kod nas bi te pojeli i na ulici, a kamoli u parku.
ma to je u redu ali ipak je ovde rec o manijaku koji kolje zivotinju. tako se ne resava problema pasa lutalica i neopravdava nenormalnik koji je jednom rukom drzao kuju za glavu a drugom joj noz zabio u grkljan. Taj bi ubio i coveka, ladno!

Back