Ja ipak imam malo duže pamćenje...91-99. SPS Srbija...od bede do bombardovanja, i ovih 11 g. nazovi demokratije...pre liči na demoNkratiju...
Narod izbacuje svoje ljubimce na ulice, jer više nema uslova da ih hrani...to im se čini kao najbrže rešenje, a, drugi deo naroda svoje frustracije izbacuje na tim nedužnim bićima. U svakom slučaju, svaki napad na životinju je za ovo društvo veliki alarm i upozorenje sociolozima da nešto nije u redu sa narodom.
Naravno.
A šta nije u redu sa narodom? Vlast demokratski izabrana, radi u skladu sa interesima tog istog naroda?
Pre neki dan sam krenuo na posao i bio sam usred naselja, između zgrada, okružen sa (izbrojao sam) 12 pasa lutalica. Šta da im je palo na pamet da me napadnu? U svakom slučaju, situacija koja nije bila nimalo zgodna.
Ovo je zaista užasno. Ali, dozvolićete svi, mnogo bi mi bilo užasnije da su psi lutalice usred Zaječara (ili bilo kog drugog grada) napali neko dete. Ovo je veliki problem koji se u Srbiji (pre svega u Beogradu) ne rešava, a onda se užasavamo što je neko dovoljno bezobziran dao sebi za pravo da izigrava šintera.
Sve u svemu, ovo me ispunjava gorčinom, užasavanjem i jednostavno ne znam šta bih rekao a da to bude smisleno.
Znam da ja ne mogu da izađem na kraj sa mačkama koji mi upropastiše terasu i zbog kojih ne smem da ostavim otvoren prozor, jer mi uđu u stan i u trenu naprave rusvaj. Pre mesec dana sam bio primoran da prevrnem korpu sa mačićima (omacila mi se u korpi iz koje je uredno izbacila sadržaj), i da nateram matoru mačku da mačiće odnese negde drugde. Ne mogu da opišem koliko mi je bilo teško da maltretiram te male mačiće, ali zaista ne znam šta više da radim sa njima. Neko bezobziran koga ne bi mučila savest bi ih pobio i verovatno zaslužio širu pažnju, slično ovom događaju.
Radi li nešto konkretno društvo za zaštitu životinja, osim što pronalazi ovakve "psihopate" i reaguje na nešto što se ne može više popraviti?
I da, taj "psihopata" je verovatno neko ko bi se mogao nazvati klerofašistom....