Ubijena kuja.

Stvarno odvratna slika, ali ovo preterivanje s tim životinjama je isto toliko odvratno.

Nije ovde poenta samo u toj jadnoj životinji, već i u tom bolesniku koji je u stanju da
napravi tako nešto. Takvi poremećeni likovi žive medju nama. Zar te to ni malo ne
zabrinjava? A čim neko otvori temu o tome, to je odmah napad na presveto srpstvo.

U normalnim državama, takve stvari se ne zataškavaju već se rešavaju, jer to
je problem celog društva.

Nije ovde poenta samo u toj jadnoj životinji, već i u tom bolesniku koji je u stanju da
napravi tako nešto. Takvi poremećeni likovi žive medju nama. Zar te to ni malo ne
zabrinjava? A čim neko otvori temu o tome, to je odmah napad na presveto srpstvo.

Nije da nisi u pravu, samo ovde imamo mnogo većih problema...ne bi verovao koliko ima nasilja u porodicama, zlostavljane dece...slabo se o tome piše, ali zato borkinje iz kojekakvih životinjskih udruženja vrište čim neko popreko pogleda psa ili mačku...za decu već nisu toliko zainteresovane.

Нико не спори да се овакви проблеми требају решавати али чињеница је да се вестима овог типа даје већи сензационалитет и медијска пажња него вестима које обрађују круцијалне проблеме друштва.И није истина да се у нашој држави овакви случајеви заташкавају већ сасвим супротно,њима се посвећује изразито велика медијска пажња која досеже чак толико да се једна од главних вести односи на насиље над животињама у суседној држави.

Нико не спори да се овакви проблеми требају решавати али чињеница је да се вестима овог типа даје већи сензационалитет и медијска пажња него вестима које обрађују круцијалне проблеме друштва.И није истина да се у нашој држави овакви случајеви заташкавају већ сасвим супротно,њима се посвећује изразито велика медијска пажња која досеже чак толико да се једна од главних вести односи на насиље над животињама у суседној држави.

Medijska pažnja i tu se sve završava. Državu ne interesuju ni mnogo veći problemi
a kamoli ovo.

A kučići su vjerovatno krivi što su ostavljeni na ulici? :roll:

Ne razumem sta si hteo da kazes? Ni pacovi nisu krivi sto su po kontejnerima ili podrumima..pa hajde da im prepustimo nas zivotni prostor. Mi cemo da se povlacimo da bi oni imali sve adekvatne uslove.

Niko normalan nije za zlostavljanje zivotinja, ali je vise nego licemerno u zemlji gde se o bezbednosti ljudi ili dece na ulici od tih napustenih zivotinja vodi mala ili nikakva briga, stalno nas bombardovati takvim vestima. To je bar kao kad bi neko svaki dan ovde postavio jednu temu o nekom ubistvu coveka u Srbiji. Svi bismo se tome usprotivili.A to su ipak ljudi u pitanju..

Taj obicaj copora pasa na ulicma ili nekada sokacima je stigao sa Turcima,citala sam da su nekada u tursko doba ljudi u Bg morali nositi motke da bi se zastiltili od pasa. Pa...posto nezadrzivo hrlimo u zagrljaj Turskoj, izgleda da cemo uskoro obnoviti taj obicaj. Bar sudeci po broju lutalica na ulici i po zasticenosti koju uzivaju u ovom drustvu po njihovoj meri.

• Podržavam
Reactions: Reg
Kriza drma na sve strane, a država i političari mudro ćute i vode nas u svetlu budućnost. Bolesnih umova koji se iživljavaju nad nedužnim životinjama ima, nisu one krive što su izbačene na ulicu, jer tu smo i mi krivi. Kupimo kuče da obradujemo dete, a kad to kuče počne da raste i počne da pravi probleme u stanu, onda je najlakše staviti ga u kola i posle par blokova ga izbaciti i ostaviti da se samo snalazi kako zna i ume. I onda eto njih u čoporu - što je sasvim prirodno, i tada su njihove reakcije sasvim nepredvidive. A onda se pojavi neki ludak koji će po kratkom postupku da presudi. Bilo je ranije i trovanja, pa sakaćenja, vešanja..... Tu su životinje najmanje krive! Kako reče jedan pisac- nema većih i opasnijih životinja od ljudi, jer samo oni ubijaju iz zadovojstva!!!

Ne razumem sta si hteo da kazes? Ni pacovi nisu krivi sto su po kontejnerima ili podrumima..pa hajde da im prepustimo nas zivotni prostor. Mi cemo da se povlacimo da bi oni imali sve adekvatne uslove.

Niko normalan nije za zlostavljanje zivotinja, ali je vise nego licemerno u zemlji gde se o bezbednosti ljudi ili dece na ulici od tih napustenih zivotinja vodi mala ili nikakva briga, stalno nas bombardovati takvim vestima. To je bar kao kad bi neko svaki dan ovde postavio jednu temu o nekom ubistvu coveka u Srbiji. Svi bismo se tome usprotivili.A to su ipak ljudi u pitanju..

Taj obicaj copora pasa na ulicma ili nekada sokacima je stigao sa Turcima,citala sam da su nekada u tursko doba ljudi u Bg morali nositi motke da bi se zastiltili od pasa. Pa...posto nezadrzivo hrlimo u zagrljaj Turskoj, izgleda da cemo uskoro obnoviti taj obicaj. Bar sudeci po broju lutalica na ulici i po zasticenosti koju uzivaju u ovom drustvu po njihovoj meri.

Pacovima je prirodno stanište vani... A ljudi pse kupuju, drže ih u stanovima, kućama, dvorištima... I kad im dosadi, izbace ih na ulicu. Za to treba kazniti vlasnike pasa, a ne pse. Da vlasnici ne izbacaju pse na ulicu, ne bi ni bilo pasa lutalica.

Искрено ми је жао јадне животиње,али не разумем потребу да се свака вест овог типа представи као нешто алармантно из разлога што би онај који је починио насиље над животињем то исто починио и над човеком.Та теорија коју психолози потенцирају након сваког оваквог случаја није модус операнди,односно не представља универзални модел понашања.Није познато из ког разлога је неко починио насиље над животињом,можда је особи која је починила насиље иста животиња напала дете или је она представљала потенцијалну опасност за пролазнике па ју је неко убио из револта.А опет са друге стране могуће је да се ради о психички поремећеној особи.Било како било не треба одмах излазити са неодрживим теоријама и паушалним закључцима.Кривца свакако треба пронаћи и казнити у складу са законом али уједно треба саслушати и његову страну приче.

A, šta ti misliš, da li su ovaj što je hladnokrvno preklao kerušu koja doji štence, i onaj koji je pre koje veče u mom gradu hladnokrvno devojčici od 16 godina odsekao glavu, istok mentalnog sklopa? Ja sam ubeđen da jesu.
Došli smo do te faze degradacije društva da razni psihopatološki poremećaji koje u normalnim društvima većina onih koji ih imaju potiskuju koliko mogu, ovde isplivavaju na površinu. Trenutno smo u fazi ispoljavanja te psihopatologije kroz masakriranje životinja, ali očekujte da ćemo sve manje gledati preklanih keruša, a sve više obezglavljenih devojčica, jer će ti bolesnici, nakon nekoliko pobijenih životinja, preći na ljude. Ko je gledao serijal "Kriminal u Rusiji", jasno mu je o čemu pričam.

Сва злостављања људи или животиња су последица система образовања као дела целовитог вредносног система који има задатак да подржи постојећи или будући систем вредности.
Наш(ЕУропски) систем "образовања" је крајње накарадан и захтева једну веома,веома велику и корениту реформу.За доброг човека, пре свега часног,моралног,поштеног, вредног и способног за самостално ф-онисање потребно је добро васпитање и образовање.
Са оваквим системом образовања где су најважније ствари крвоток кишне глисте,варење паука, највиша тачка у Србији,највећа дубина Јадранског мора, човек "настао од мајмуна" и сл. небулозе - нема шта да се прича о људском квалитету.То није образовање , то је у најбуквалнијем смислу ЗАГЛУПЉИВАЊЕ.Кад млад мозак пуниш годинама оваквим стварима, у периоду кад му се формира карактер(навике и начин резоновања, пре свега) , онда дође до оштећења оног најважнијег чула,а то је савест.Јер,овај систем "образовања" има за циљ да човеку лажном науком и полуистинама умири савест кад ступи у систем и почне да му служи.
Онда се рађају разне девијације, па овакве појаве злостављања животиња или људи нису чудне.

Зато мора промена власти да би дошло до промене система образовања и комплетног система вредности ,како бисмо били у стању да стварамо квалитетне и способне људе,а не да стварамо наркомане,педере, педофиле,убице,силоватеље и онда причамо о "сигурним кућама" као о "решењу" проблема.Те приче су мазање очију од стране окупатора и то није решење.

Poslednja izmena:
Ja ipak imam malo duže pamćenje...91-99. SPS Srbija...od bede do bombardovanja, i ovih 11 g. nazovi demokratije...pre liči na demoNkratiju...

Narod izbacuje svoje ljubimce na ulice, jer više nema uslova da ih hrani...to im se čini kao najbrže rešenje, a, drugi deo naroda svoje frustracije izbacuje na tim nedužnim bićima. U svakom slučaju, svaki napad na životinju je za ovo društvo veliki alarm i upozorenje sociolozima da nešto nije u redu sa narodom.
Naravno.
A šta nije u redu sa narodom? Vlast demokratski izabrana, radi u skladu sa interesima tog istog naroda?

Pre neki dan sam krenuo na posao i bio sam usred naselja, između zgrada, okružen sa (izbrojao sam) 12 pasa lutalica. Šta da im je palo na pamet da me napadnu? U svakom slučaju, situacija koja nije bila nimalo zgodna.

Ovo je zaista užasno. Ali, dozvolićete svi, mnogo bi mi bilo užasnije da su psi lutalice usred Zaječara (ili bilo kog drugog grada) napali neko dete. Ovo je veliki problem koji se u Srbiji (pre svega u Beogradu) ne rešava, a onda se užasavamo što je neko dovoljno bezobziran dao sebi za pravo da izigrava šintera.

Sve u svemu, ovo me ispunjava gorčinom, užasavanjem i jednostavno ne znam šta bih rekao a da to bude smisleno.
Znam da ja ne mogu da izađem na kraj sa mačkama koji mi upropastiše terasu i zbog kojih ne smem da ostavim otvoren prozor, jer mi uđu u stan i u trenu naprave rusvaj. Pre mesec dana sam bio primoran da prevrnem korpu sa mačićima (omacila mi se u korpi iz koje je uredno izbacila sadržaj), i da nateram matoru mačku da mačiće odnese negde drugde. Ne mogu da opišem koliko mi je bilo teško da maltretiram te male mačiće, ali zaista ne znam šta više da radim sa njima. Neko bezobziran koga ne bi mučila savest bi ih pobio i verovatno zaslužio širu pažnju, slično ovom događaju.

Radi li nešto konkretno društvo za zaštitu životinja, osim što pronalazi ovakve "psihopate" i reaguje na nešto što se ne može više popraviti?

I da, taj "psihopata" je verovatno neko ko bi se mogao nazvati klerofašistom....

Dogod se ovde svaki put kada se nesto ovako desi javi 20 prostaka kojima su toboze vazniji ljudi u zemlji i njihovo blagostanje necemo biti bolji jedni prema drugima niti cemo imati blagostanje u zemlji.

Jer, ako si sposoban da uradis nesto ovakvo psu to samo pokazuje da te i za ljude nesto mnogo ne boli *****.

Треба успавати све луталице. Не стерилизовати, успавати.
OK, moze. Kljucna rec ovde je USPAVATI. Uspavati. Ubiti ga sa najmanjom mogucom dozom bola i brutalnosti.

A mi se ne bavimo time. Mi se bavimo kasapljenjem i onda kada nam se prikaze ovakva slika penimo jer ljudi, zaboga, mnogo vise trpe od zivotinja. Ko **** zivotinje, daj prvo da sredimo stanje u zemlji... pa, vraga cemo ga srediti s ovakvim bolesnicima koji ovo rade.

Ko **** zivotinje, daj prvo da sredimo stanje u zemlji... pa, vraga cemo ga srediti s ovakvim bolesnicima koji ovo rade.
I ja sam se malko "upecao" pošto nisam pazio na času, odnosno pratio temu od početka.
Vidiš, "ovakvi bolesnici" ne nalaze se u Srbiji. A ova fotka prikazuje događaj koji se pre Zaječara desio u Banovićima, pre Banovića u Bugarskoj, pre Bugarske verovatno negde drugde, a zapravo postoji mogućnost da se ovo nije ni desilo, već da je fotomontaža.

oduvek sam pisala, pa da se ne ponavljam, da je ovakav odnos prema psima yapravo odnos prema ljudima
http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/deca-umiru-u-ringu-59644.php
ya[to postavljam link
pa ybog saopstenja policije
Kako nam je rečeno u MUP Srbije, policija nema informacije o organizovanju ilegalnih borbi maloletnih dečaka.

- Policija jeste uhapsila kriminalnu grupu koja se bavila organizovanjem borbi pasa, od kojih je jedan član iz BiH, ali nemamo podatke da je na osnovu tog slučaja otkrivena ilegalna borba maloletnika - rečeno nam je u MUP.

dakleM odnos prema zivotinjama je odnos prema ljudima....

На жалост и међу нама форумашима има таквих имбецила који се радују том садистичком чину и који налазе да је све то занимљиво.
нашколега Дача из ниша је ову грозоту и срамоту за сваког нормалног, човека прокоментарисао на следећи начин.

испод ове слике

kuja-v.jpg

поставио је следећи коментар који ни један особа са макар мало срца, мозга и морала не би могла ни да замисли.

Дакле дачин коментар

http://forum.krstarica.com/showthrea...МОЋНОСТ

Ebali vas kučići više.... Koji ste retardi... Čime se vi zaglupljujute... Koga bre bole uvo za kučiće? Pa znaš kad će vlast da osvojite? Nikad!!!

Nego, jel ima na krstarici neki podforum za životinje?

Ebote, čovek izbode čoveka nožem, pa prebacite na hroniku,a kad neko ubije džukelu, ostavljate na politici... Ludo...

A onaj podnaslov "Karatisti nude pomoć" je vrh... .

Jel nude pomoć i da mi okreče stan, pred slavu?

Опростите, али ја мислим да је тај примитивни психопата зрео за затворено крило неке психијатријске установе а не за овај форум.

ФУЈ!!!!
Гади ми се таква бездушна стока.

П.С.
Успут,
Дача ради као затворски чувар.
можете ли да замислите како само третира људе у затвору?

Poslednja izmena:
Mahatma Gandi (1869-1948): Veličina i moral nekog naroda, može biti izmerena njegovim odnosom prema životinjama.

Uploaded with ImageShack.us

"Sva bića drhte pred nasiljem. Sva se boje smrti. Sva vole život. Vidi sebe u drugima. Tada kome možeš naškoditi? Kakvo zlo možeš učiniti? " - Buddha

:sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2:

Ovog koji je to uradio treba iseckati na sitne komade.
Šta je sa malim kucama? Da li ih je neko uzeo?

:sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2:

Ovog koji je to uradio treba iseckati na sitne komade.
Šta je sa malim kucama? Da li ih je neko uzeo?

за такве особе милост не постоји...зликовци који су у стању да учине нешто тако или да се томе радују и да се тиме наслађаују (попут Даче) заслужују само презир и да се и њима..........

Не знам шта је било са штенцима, надам се да су их каратисти збринули, знам само да Дача и њему слични имбецили сигурно ништа нису урадили.

I ja sam se malko "upecao" pošto nisam pazio na času, odnosno pratio temu od početka.
Vidiš, "ovakvi bolesnici" ne nalaze se u Srbiji. A ova fotka prikazuje događaj koji se pre Zaječara desio u Banovićima, pre Banovića u Bugarskoj, pre Bugarske verovatno negde drugde, a zapravo postoji mogućnost da se ovo nije ni desilo, već da je fotomontaža.

"Ovakvi bolesnici" moze da se primeni na bilo koga, onog ko jedan dan samo izadje na ulicu i sacmarom opusteno poubija gomilu komsija (desilo se), onog ko siluje cerku deset godina a onda predje i na unuku (desilo se) ili na onog ko psu odsece sve cetiri noge a nema jedno zrno ljudskosti da je ubije, ako se vec iziveo (desilo se).

Moze nama da se **** za pse ili ljude ili koga god vec ali pre ili kasnije mecka zakuca na svacija vrata. Karma je zaebana stvar.

ama Mikro, nije bitno da li se to desilo u Zaječaru...nažalost desilo se

Ako se fotografija povlači od Bosne, preko Bugarske pa do Zaječara i koristi se za izazivanje histerije...ko će da me ubedi da nije fotomontaža. Kao što se par dana na forumu histerisalo za nesrećnog Miška kome je zlotvor komšija odrubio glavu...pa jadac. Lujka podmetnula komšiji psa kome je voz odrubio glavu. I kad se istina otkrila...šunela međ glasnogovornicima i onima koji bi te po kratkom postupku. Što neko ne reče neku pogrdnu reč za tu hordašicu?
Ne kažem da nema svega i svačega ali neću da ćutim kad se blati naš narod za sve i svašta. Malo nas blatile Nataše i Sonje...samo fale i ove zaštitarke

Back