U Zadru misa povodom godišnjice NDH

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj prvi post je na ovu temu bio ovde:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6383117&postcount=208

Ja sam se u diskusiju malo više ukljuČio ovde:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6383117&postcount=224

Dakle, partizani nisu bili u priči, tako da njih nisam ni pominjao...

Naravno, za normalne ljude ovo bi bilo dovoljno. Za one druge, sam odmah ********* i sl.

Ali tako je to kada ja diskutujem sa polupismenim svetom...

P.S. ne odnosi se na tebe...

nemoj odmah tako.......samo kad se zamislim malo, pitam se otkud vam tolika mržnja prema četnicima, monarhiji....itd.......:roll:

Moj prvi post je na ovu temu bio ovde:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6383117&postcount=208

Ja sam se u diskusiju malo više ukljuČio ovde:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6385474&postcount=221

i ovde...

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6385889&postcount=224

Dakle, partizani nisu bili u priči, tako da njih nisam ni pominjao...

Naravno, za normalne ljude ovo bi bilo dovoljno. Za one druge, sam odmah ********* i sl.

Ali tako je to kada ja diskutujem sa polupismenim svetom...

P.S. ne odnosi se na tebe...

Te slike koje si ti pokazao smo videli mali milion puta....
Srpski narod i četnici zapadno od Drine su se našli u bezizlaznoj situaciji....Partizani sprovode svoju ludačku revoluciju, ustaše genocid nad Srbima, Nemci svoju surovu politiku da bi sprečili pobune i ustanak....

Četnici su se dva put 1941. našli između ustaša i partizana i izginuli. Pokušana je i ofanziva iz Srbije na NDH, ali to skupo plaćeno u životima jer Nemci nisu hteli da dozvole......
Slabo nauružani, odeveni, epidemija tifusa koja je vladala primorala ih je i da oni vode pametniju politiku....

Nemci i ustaše su preduzimali akcije i čišćenje planina od oba pokreta koja su međusobno ratovala....Neki put bi potpisali primirije sa jednim pokretom dok su preuzimali ofanzive prema drugom.....Oba pokreta su htela da to ikoriste za neke svoje interese, ali su i znala kad završe sa jednim dolazi na red drugi....

U Dalmaciji i Crnoj Gori, moglo je da dođe do nekih sporazuma sa Italijanima....
Zar nisu Amerikanci posle pada Italije abolirali skoro sve italijanske fašističke oficire posle zbacivanja Munsolinija i nastavili sardnju sa njima?
Italijani i italijanska okupaciona zona u Dalmaciji je često bila jedini spas za Srbe iz NDH.

Za ono što optužuješ četnike radili su i partizani, ali nikad ti ne padne na pamet da kažeš partizani su ustaški prijatelji, fašisti itd.

Postoji izreka ''U ljubavi i ratu je sve dozvoljeno''...Ali bitno je ko je na kojoj strani i ko za čije interese radi....

Tamo gde su delovali četnici (u NDH) u Dalmaciji, delovima Bosne i Istočnoj Hercegovini postradalo je mnogo manje Srba, a tamo gde su bili jači partizani , Kozara, Slavonija, Lika, Kordun Srbi su najviše stradali zbog ludačke revolucije i želje za vlašću koja ima je bila prvi i jedini interes...

Zato su Jevđević, Đujić i Drenović uradili veliku stvara za Srbe u Hrvatskoj i BiH, iako su nekad morali za to platiti veliku cenu-pregovore sa neprijateljem.

Srbija je drugi slučaj....Tu je Draža Mihailović imao kakvu-takvu komandu na terenu, i mogao je da koliko-toliko kontroliše delovanje lokalnih komadanata, a posle 1941 nije bilo mnogo ni partizana koji su se povukli u Bosnu.

Koji opširni odgovor??? Koji dijalozi?? Koje činjenice??
Da raspravljam o tome da su Hecegovci pokatoličeni Srbi. Ne pad mi na pamet.Hrvati u četnicima? Pa šta onda.U NDH je bio 10 generala Srba. Četnici su na Kozari pomagali ustašama. Nisi znao......

Usput sam spomenuo četničke zločine koji su se dogodili u Dalmaciji.Nisam ih uspoređivao sa ustaškim. Za prosječnog Srbina tvojih godina koji samo drka po internetu ta činjenica nije izgleda bila poznata. Zato se neki čude zašto nama četnici nisu OK.

To što je starac plakatirao Zadar sa NDH simbolima nije državna politika RH.
U našem parlamentu o tome se ne raspravlja i govori. Na CNN i svim svjetskim televizijama su se vrtile snimke u kojima Srbi ruše i pale ambasadu SAD-a. Sada bi netko sličan tebi trebao sve Srbe staviti pod zajednički nazivnik.Nisu svi Srbi isti,nisu ni Hrvati.

Nitko pametna danas u RH se ne ponosi sa NDH prošlošću.Niti jedna politička stranka nije proustaška. Omladina koja se preserava sa ustaškim simbolima ide na srpske narodnjake. Thomson i Seka Aleksić imaju istu publiku vjerovao ili ne....

Majstore,za ovo te pitam:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6380801&postcount=128

Posle ovog posta chitava tvoja zalopojka pre toga pada u vodu.
Ili lik koji je ovo napisao laze?
A ovo oko Seke Aleksic samo Hrvat moze da smisli...znachi Ustasha mu u stvari dodje Srbin je l tako?:lol:Kulturoloshki?:lol:
Ma sve je to za noz i kamu mamicu im prostachku:lol:

Nego..posle onog opshirnog odgovora nema vishe hrtka Pincingxa ili kako vetj da replicira...tako se uvek zvrshavaju "dijalozi"sa njima na ovim temama,kad im se saspu chinjenice oni ih samo lepo"ignoriraju" i nastave da furaju svoje zalopojke o enormnim zverstvima"Ćetnika" nad jadnim neduznim golorkumi hrvatskim civilima:( i prichice kako su Chetnici fashisti koji bi da su mogli pobili 5..ma ne,bar 10 puta vishe Hrvata nego shto su njihove Ujke pobile Srba:lol:
Missim koga zabole shta Ustashe rade u novoj NDH,kome do sada nije jasno o kakvoj psihopatskoj naciji se radi-nikada ni nece.

psihopatska nacija ??

da li su takva nacija njemci, amerikanci....
ma daj, kada su ovi pomenuti kretali u ''akcije'' u jednom udaru su stvarali milionske žrtve.
i ne vidim da ih se tretira išta drugačije od nacija koje su im bile žrtve.
čak naprotiv..

Za ono što optužuješ četnike radili su i partizani, ali nikad ti ne padne na pamet da kažeš partizani su ustaški prijatelji, fašisti itd.

Jednostavno, o partizanima niko nije ni govorio u toj temi gde sam se uključio, pa tako nisam spominjao ni baliste, ne belogardejce, ni nedićevce, ni ljotićevce, ni handžar diviziju....

E sada to što vi neki imate trip da ako se dirnu vama bliski (u politici, ratu, muzici, sportu...) da je taj koji ih je dirnuo odmah "neprijatelj" to je vaš problem...

Jednostavno, o partizanima niko nije ni govorio u toj temi gde sam se uključio, pa tako nisam spominjao ni baliste, ne belogardejce, ni nedićevce, ni ljotićevce, ni handžar diviziju....

E sada to što vi neki imate trip da ako se dirnu vama bliski (u politici, ratu, muzici, sportu...) da je taj koji ih je dirnuo odmah "neprijatelj" to je vaš problem...

Dobro Drago....:rolleyes:

Malopre si cinično dokazivao da su četnici (Draže Mihailovića) ustaški prijatelji.....
Ne znam samo kako su pomirili političke koncepte velike i jake Srbije unutar Jugoslavije na čelu sa dinastijom Karađorđević i velike NDH etnički čiste od ''vlaškog nakota'', na čelu sa poglavnikom....:roll:

Mora da su četnici bili veliki mazohisti da su smatrali ustaše prijateljima, a ovi su ih vodili u logore, odrubljivali glave, ubijali im ženu i decu.....:roll:

Dobro Drago....:rolleyes:

Malopre si cinično dokazivao da su četnici (Draže Mihailovića) ustaški prijatelji.....
Ne znam samo kako su pomirili političke koncepte velike i jake Srbije unutar Jugoslavije na čelu sa dinastijom Karađorđević i velike NDH etnički čiste od ''vlaškog nakota'', na čelu sa poglavnikom....:roll:

Mora da su četnici bili veliki mazohisti da su smatrali ustaše prijateljima, a ovi su ih vodili u logore, odrubljivali glave, ubijali im ženu i decu.....:roll:

Pa sam si objasnio da su i jedni i drugi i treći međusobno sarađivali u pojedinim trenucima rata zbog ovih ili onih razloga.
I ja te nisam dematnovao u tome, nego sam ti pokušao objasniti da postoje dokazi da su četnici ponekad sarađivali sa ustašama pošto je jedan forumaš (u momentu kada sam se uključio u razgovor) tvrdio da nije tačno.

I posle toga sledi kanonada napada na mene i slike koje sam postavio u cilju da pokažem da je takve saradnje bilo...

Što se tiče ovog drugog dela, hajde sada, kada tako dobro barataš alatima na ovom forumu pronađi neki moj post koji bi potvrdio to što si napisao.

Nas'o si se ti da nas prosvetljujes o tome da su cetnici u stvari ustaski prijatelji.

Pali bre.

Šta te buni??? U zadnjem ratu su ratovali svi protiv svih. Kada je Slobo udario sankcije Karađiću od koga su dobivali naftu BH Srbi?? Od Hrvata!! U to sam se osobno uvjerio.
Kome su Srbi prodavali oružje?? Muslimanima!!! Sve je bilo pitanje interesa. Kada nisu ratovali,međusobno su švercali....a to je živa istina.

Draža Mihailović u Drugi svjetski rat nije ušao kao fašist, ali je iz njega kao fašist definitivno izišao.Sa antifašizmom nije imao veze.Mihailović je mijenjao sponzore: pune četiri godine priželjkivao je, a u početku i dobivao pomoć od Britanaca, stanovništvo je zavaravao suradnjom s partizanima, konkretne planove ostvarivao s ustašama i Talijanima, a nikad nije vjerovao Nijemcima.Amerikancima spašavao pilote i čekao kraj rata.

Možemo to postaviti i ovako. Ustaše su mu trebali biti najljući neprijatelji.Ustaše vrše genocid masovno ubijaju Srbe. Draža okuplja neku vojsku.Slabo organizirana,ali ipak vojska. Što je konkretno vojnički poduzeo protiv ustaša?? Ništa!! Njegovi glavni neprijatelji do kraja WW2 ostaju partizani.

Što se tiče ovog drugog dela, hajde sada, kada tako dobro barataš alatima na ovom forumu pronađi neki moj post koji bi potvrdio to što si napisao.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6386198&postcount=228

Iz tvog ironičnog odgovora Pobedonoscevu........

I nemama živaca da po stoti put objašnjavam situaciju u Crnoj Gori, delovanju Đurišlija i njihovim sukobima sa srbijanskim četnicima, ko je bio Kosta Pećanac, i da 95% ljudi u JVuO nisu uopšte nosili brade i duge kose,, već uglavnom komadanti iz specifičnih razloga ....

Ja ne znam što je to uopšte bitno na ovoj temi....

Šta te buni??? U zadnjem ratu su ratovali svi protiv svih. Kada je Slobo udario sankcije Karađiću od koga su dobivali naftu BH Srbi?? Od Hrvata!! U to sam se osobno uvjerio.
Kome su Srbi prodavali oružje?? Muslimanima!!! Sve je bilo pitanje interesa. Kada nisu ratovali,međusobno su švercali....a to je živa istina.

Draža Mihailović u Drugi svjetski rat nije ušao kao fašist, ali je iz njega kao fašist definitivno izišao.Sa antifašizmom nije imao veze.Mihailović je mijenjao sponzore: pune četiri godine priželjkivao je, a u početku i dobivao pomoć od Britanaca, stanovništvo je zavaravao suradnjom s partizanima, konkretne planove ostvarivao s ustašama i Talijanima, a nikad nije vjerovao Nijemcima.Amerikancima spašavao pilote i čekao kraj rata.

Možemo to postaviti i ovako. Ustaše su mu trebali biti najljući neprijatelji.Ustaše vrše genocid masovno ubijaju Srbe. Draža okuplja neku vojsku.Slabo organizirana,ali ipak vojska. Što je konkretno vojnički poduzeo protiv ustaša?? Ništa!! Njegovi glavni neprijatelji do kraja WW2 ostaju partizani.

Ne vredi... i ja sam to pokušao da pokažem i dokažem i ispadoh "*********"... hebiga, tako ti je to kada raspravljaš o četnicima sa njihovim unucima :)

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6380801&postcount=128

Posle ovog posta chitava tvoja zalopojka pre toga pada u vodu.
Ili lik koji je ovo napisao laze?
A ovo oko Seke Aleksic samo Hrvat moze da smisli...znachi Ustasha mu u stvari dodje Srbin je l tako?:lol:Kulturoloshki?:lol:

Za početak,tip nije ni pročitao što je u mom postu!!!

Kakve veze ima Ljubuški sa četnicima??? Nikakve!!!

....u vrijeme talijansko-četničke operacije "Albia" protiv partizana na Biokovu, četničke jedinice bivšeg advokata, rezervnog majora Petra Baćovića "zapalile i potpuno uništile" 17 hrvatskih sela prodirući na makarsko primorje preko Ljubuškog i Imotskog. Izvještavajući o tim zločinima, Baćević je pisao Draži Mihailoviću da su četnici njegove "kaznene ekspedicije" izmedu Ljubuškog i Krgovca "oderali živa tri katolička svećenika" i da su "ubijali sve muškarce od 15 godina na više"." Draža Mihailovićje na to odgovorio: "Zadovoljan sam sa vašim izveštajem o izbijanju na more. Iskoristite ovu akciju da se postavi siguran kanal za vezu sa Dinarskom divizijom. Na ovome kanalu postaviti naše odrede a pored ovih i hrvatske odrede kojima na čelo staviti Hrvate oficire koji su se ranije stavili vojvodi na raspoloženje. Posle ovoga za najkraće vreme Vi zajedno sa dinarcima treba da raščistite prostoriju izmedu:

Mostar — Konjic — Visoko — Travnik — Jajce — Livno, Dinarce postaći na jači rad i što hitniju organizaciju i aktivnu borbu protiv komunista i ustaša."

Ono što su izmedu Vrhovca i Ljubuškog, te u Pagicima uradili Baćevićevi i Rokvićevi četnici, u Biteliću kod Sinja učinjeno je po naređenju popa Đujića.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6386198&postcount=228

Iz tvog ironičnog odgovora Pobedonoscevu........

I nemama živaca da po stoti put objašnjavam situaciju u Crnoj Gori, delovanju Đurišlija i njihovim sukobima sa srbijanskim četnicima, ko je bio Kosta Pećanac, i da 95% ljudi u JVuO nisu uopšte nosili brade i duge kose,, već uglavnom komadanti iz specifičnih razloga ....

Ja ne znam što je to uopšte bitno na ovoj temi....

I šta ti tu nije jasno???
Gde spomenuh partizane i komuniste u pozitivnom svetlu, osim što sam pokušao reći da tada nisu mogle da se slike falsifikuju u PhotoShopu, odnosno da su istinite....

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6387209&postcount=241

Jesam li sada pišući ovaj post, naprasno postao Četnik i tvojim očima i u očima one dvojice smarača?

Mihailović nikada nije menjao sponzore...Oslanjao se na Britance, kad su se oni okrenuli Titu nadu je polagao u SAD, i možda u neki uticaj Francuza...

Nikakave konkretne planove nije ostvarivo sa ustašama i Talijnima.
Ustaše su jednom upale u Srbiji, u Mačvu kao pomoćne trupe Nemcima pri gašenju ustanka koji je podigao Mihailović, a Italijani nisu dolazili....

Bio je veliki antifašista, frankofil, a Nemce je mrzeo ko kugu, još iz prethodnog rata.....
Komuniste je i previše tolerisao, za razliku od baze njegovog pokreta (trgovci, seljaci, zapadnjački orijentisanog građanstva..., jer su njih komunisti ubijali i obratno)

Gde spomenuh partizane i komuniste u pozitivnom svetlu, osim što sam pokušao reći da tada nisu mogle da se slike falsifikuju u PhotoShopu, odnosno da su istinite....

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6387209&postcount=241

Jesam li sada pišući ovaj post, naprasno postao Četnik i tvojim očima i u očima one dvojice smarača?

нема потребе за вређањем поставио сам ти оригиналну фотографију без хемијске оловке а и добио си остало што си тражио;)

Najpoznatiji pjevač turbo folka Mile Kitić, broj jedan beogradske Grand produkcije koja je u vlasništvu Lepe Brene, nedavno je u Lampašima, diskoteci smještenoj na pola puta od Zagreba do Jastrebarskog "raspametio" publiku svojim najnovijim hitom "Šampanjac".

Sjećate li se prvog nastupa u Hrvatskoj?
- Bio sam među prvim pjevačima iz Srbije koji su došli pjevati u Hrvatsku, Miroslav Ilić je probio led. Tada to nije bilo jednostavno jer sam morao dobiti radnu dozvolu, a za nju mi je trebala prijava boravka. Tada sam pjevao u Koprivnici, a čovjek preko kojega sam došao u Hrvatsku je sada, nažalost, pokojni. Nakon prvog nastupa uslijedili su brojni koncerti tako da već četiri godine učestalo pjevam u Hrvatskoj.

Evo ti pa se češi.....Kolumbo...

Sve mi je jasno....Kad si replicitao Pobedonoscevu, aludirao si da su ustaše i četnici prijatelji, što jedino može biti u komunističkoj propagandi....

Komunistisu mnogo falsifikovali, ali ne u PhotoShopu, a dokumentaciju koja njih kompromituje uništavali, dok su produkovali lažnu propagandu u njihovu korist jedno 50 godina...

Naravno da nisi.....Većina ljudi pojma nema ni šta znači ta reč....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back