U Zadru misa povodom godišnjice NDH

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nas'o si se ti da nas prosvetljujes o tome da su cetnici u stvari ustaski prijatelji.

.

Slika dva dobra prijatelja iz rata
ustasasaodrubljenomglavtt4.jpg

Nas'o si se ti da nas prosvetljujes o tome da su cetnici u stvari ustaski prijatelji.

Pali bre.

Ma nije to istina uopšte... :)

Koristili komunisti PhotoShop još 1945. :roll:

group1.jpg

ndh-ustasha-chetniks.jpg

400592_13-01.jpg

scannen7ad.jpg

Na slici je vojvoda Uros Drenovic,komadant cetnickog odreda "Petar Kocic"kasnije Prvog(srednje)bosanskog cetnickog korpusa na potpisivanju sporazuma sa NDH 27.04.1942 u hotelu "Bosna" u BL(neki kazu u Mrkonjic Gradu).Poginuo je 1944. godine na Ponoru u rejonu Podraznice na putu Kljuc – Mrkonjic od bombe saveznicke avijacije,dok su mu zenu Zorku i malo dijete ubili borci 5.crnogorske brigade.Sahranjen je svecano 2002 u Stricicima kraj BL.

četnici su sredinom rata shvatili da će im veliki problem stvarati komunisti, pa su u nekim slučajevima zajedno sa okupatorom napadali partizane.......
a partizani su imali određene neprijatelje na samom početku rata......fašisti, monarhisti........SOCIJALIZAM, razumiješ......???

group1.jpg

Drago, drago komunjaro stara. Tu nema nikakvih ustaša, nego je to đeneral Draža u Bijeljini se sa dva američka oficira i ljudima iz jedinica JVuO slikao sa muslimanskim prvacima iz Bijeljine (ovi sa fesovima) kad su je četnici oslobodili od fašista
Malo bolja slika. Ko je ovde ustaša.:roll:
avetqyjca1a1f6b7ea3c91ajj1.jpg

scannen7ad.jpg

Na slici je vojvoda Uros Drenovic,komadant cetnickog odreda "Petar Kocic"kasnije Prvog(srednje)bosanskog cetnickog korpusa na potpisivanju sporazuma sa NDH 27.04.1942 u hotelu "Bosna" u BL(neki kazu u Mrkonjic Gradu).Poginuo je 1944. godine na Ponoru u rejonu Podraznice na putu Kljuc – Mrkonjic od bombe saveznicke avijacije,dok su mu zenu Zorku i malo dijete ubili borci 5.crnogorske brigade.Sahranjen je svecano 2002 u Stricicima kraj BL.

A ne kaza zašto je Drenović potpisao primirije određenog roka sa NDH. Znaš li koliko je srpske nejači spasio-desetine hiljada....
I MIloš Obrenović je pregovarao sa Turcima.....

Lako je bilo partizanima zapucati, pa pobeći u šumu, dok ustaše kolju ženu i decu, a Nemci streljaju 100 za 1...Što više mrtvih Srba, Tile daje više odlikovanja......

E, zato su zahvalni potomci podigli Urošu Drenoviću spomenik......

group1.jpg

ali falsifikovanje dokaza je bilo nemilosrdno:shock::shock:

draza16vcg9ri6.jpg

dobro je da nije onaj Mc Dowell postao Ante Pavelic

brate mili .........pa zna se da su JKVO oslobodili neka mesta oko Nisha,Krushevac,Karaljevo i josh neka manja mesta u Shumadiji zajedno sa Crvenom Armijom

vidi omladinac ova rasprava je bila u pochetku smeshna pa tuzna...sada je morbidna

idi malo dva kruga oko zgrade pa posle ce da vidimo

oni gore muslimani sto si ih nabrojao su bili u JKVO

drazajun20047vcc8if9.jpg

postojala je saradnja sa Necima i Italijanima protiv partizana i to niko ne spori ali kao u svim ratovima pa i u ovim uvek neke manje paravojne formacije se izmaknu kontroli ili se naprave neki postupci kao nuzno zlo.

četnici su sredinom rata shvatili da će im veliki problem stvarati komunisti, pa su u nekim slučajevima zajedno sa okupatorom napadali partizane.......
a partizani su imali određene neprijatelje na samom početku rata......fašisti, monarhisti........SOCIJALIZAM, razumiješ......???

Ja sam odavno shvatio ko su četnici.
A ti ako misliš da su se stvarno borili protiv Nemaca, Italijana, Ustaša, onda mi daj neki podatak, neku veliku bitku, neki link, neku knjigu... bilo šta gde piše nešto u stilu...
"Nakon okrašaja između ustaša sa jedne i četnika sa druge strane... na bojnom polju je ostalo toliko i toliko ubijenih ovih ili onih..."

A ti ako misliš da su se stvarno borili protiv Nemaca, Italijana, Ustaša, onda mi daj neki podatak, neku veliku bitku, neki link, neku knjigu... bilo šta gde piše nešto u stilu...
"Nakon okrašaja između ustaša sa jedne i četnika sa druge strane... na bojnom polju je ostalo toliko i toliko ubijenih ovih ili onih..."

da li ti stvarno mislis da cu ja sad da ti postavljam fotografije oslobodjenja nekih gradova i to ostalo sto trazis kad se odvaljujs od gluposti

ti si vise prso nego ovi tvoji :shock::shock::shock::shock: ccccccc.........skroz brate

batali ti istoriju predji na semenke i kokice....nema photoshopa

Prso si ti...
Kao prvo ja nigde nisam ništa pisao o partizanima jer je post govorio o saradnji ustaša i četnika, a neki od vas su tvrdili da to nije istina...

Hajde sada lepo, umij se, popij kafu, vrati se na početak pa objasni sve redom...

1. Gde sam uopšte spomenuo partizane?
2. Gde sam branio komuniste?
3. Šta je sa drugom i tećom slikom?

Pa se lepo izvini i ti i ovaj tvoj pajdaš, ako mislite da nastavim razgovor sa vama.

Već mi je pun **** ovakve rasprave i sa LDP-cima i sa vama "Patriotama" ...
Čim vam čovek iznese dokaze, odmah krenete da vređate i pljujete po neistomišljenicima!!!

da li ti stvarno mislis da cu ja sad da ti postavljam fotografije oslobodjenja nekih gradova i to ostalo sto trazis kad se odvaljujs od gluposti

Naravno da ne mislim, jer ne možeš.
Daj link, daj članak, daj neku bitku veličine Sutjeske, Neretve, Kozare između Nemaca s jedne (ili ustaša...) a četnika sa druge strane...

Ako nemaš, onda ove tvoje "argumente" i vređanja ostavi za nekog sebi sličnog forumaša, a samnom nemoj ni da diskutuješ!

Dikan, opste dobro...
Ko je na onoj slici ispod broja 7. Da nije neki hrvatski pripadnik JKVO?
Šta je sa mojom drugom i trećom slikom... nemate komentar...

Važno je da ste vi napisali "Drago, komunjarao stara..."

brete mili:shock::shock::shock::shock::shock::shock:

komentar .........

evo ti adekvatan komentar

rvati su narod koji je dosao iz dalekog svemira iz plemena dzedaj i uneli u srpsku azbuku slovo џ jer su pobili srbe za dzabe i nisu platili nista

sad u redu

da li ti i ovi tvoji indijanci stvarno mislite da cu ja na svaku vasu izvalotinu da pretrazujem dokumentaciju i biblioteku(a ona je bas mala kao tvoj stan) da bi odgovarao na ovakve gluposti............

prso si brate skroz

Evo nekih od borbi za oslobađanje gradova. Knjiga, dokumentarnih serija i filmova koliko voliš...
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5006544&postcount=51
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5006576&postcount=52
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5006619&postcount=53

Naravno da ne mislim, jer ne možeš.
Daj link, daj članak, daj neku bitku veličine Sutjeske, Neretve, Kozare između Nemaca s jedne (ili ustaša...) a četnika sa druge strane...

Ako nemaš, onda ove tvoje "argumente" i vređanja ostavi za nekog sebi sličnog forumaša, a samnom nemoj ni da diskutuješ!

,,KOMUNJARE, KOMUNJARE, VI VOLITE SAMO PARE. SVI STE VI KOMUNISTI IZDAJICE, ANTIHRISTI!!!"
i dobro pjesma kaže........najveće pitanje koje se stalno pitam: što vam smeta sve što je SRPSKO, crkva, tradicija, vjera........itd.........???

,,KOMUNJARE, KOMUNJARE, VI VOLITE SAMO PARE. SVI STE VI KOMUNISTI IZDAJICE, ANTIHRISTI!!!"
i dobro pjesma kaže........najveće pitanje koje se stalno pitam: što vam smeta sve što je SRPSKO, crkva, tradicija, vjera........itd.........???

Važi i za tebe...
Kada naučiš ponešto (istoriju, kulturu ophođenja i ostalo...) možeš da mi se javiš ponovo.
Do tada odskakući...

U ratu dolazi do međusobnih pregovora zaraćenih strana, eno stavio sam slike saradnje i pregovora partizana i Nemaca....

Bitno je samo ko za koga radi...

Moj prvi post je na ovu temu bio ovde:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6383117&postcount=208

Ja sam se u diskusiju malo više ukljuČio ovde:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6385474&postcount=221

i ovde...

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6385889&postcount=224

Dakle, partizani nisu bili u priči, tako da njih nisam ni pominjao...

Naravno, za normalne ljude ovo bi bilo dovoljno. Za one druge, sam odmah ********* i sl.

Ali tako je to kada ja diskutujem sa polupismenim svetom...

P.S. ne odnosi se na tebe...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back