U Srbiji zavrsena prva faza popisa, popisano gotovo 7388000 stanovnika

Шта Југословени? Која је то олош која се одрекла свог порекла! Добро је да су пописани.

Немој причати о стварима које не познајеш. Међу Југословенима има чак најмање Срба који су се одрекли свог порекла, већ разних мањина (Мађара, Словака, Буњеваца итд.) као и оних из мешаних бракова.

Nema jos za etnicke odrednice, to ce prema recima statisticara Hrvatske biti u prvoj polovini 2012.

Ono sto se sada moze zakljuciti je da je broj stanovnika Hrvatske 2011 ispod broja stanovnika 1971 a nesto veci od broj iz 1961.

Hrvatska

1971 4426221
2011 4290612
1961 4159696

Ali 61-71 je u Hrvatskoj bilo i 600+ hiljada Srba, tako da se to ne može baš porediti...

Poslednja izmena:
3280_2.jpg

Ne znam sta je cudno, popis 2002, Srbija:

Srbi - 6,212,838 (82.86%)

Madjari - 293,299 (3.91%)

Bosnjaci - 136,087 (1.82%)

Romi - 108,193 (1.44%)

Jugosloveni - 80,721 (1.08%)

Ukupno 17,14% stanovnistva Srbije 2002 su cinile manjine.

Videcemo sada kakvo je stanje.
Очекујем мањи број Југословена, а већи Албанаца, Словака, Румуна, Бугара и ново-Војвођана.

Немој причати о стварима које не познајеш. Међу Југословенима има чак најмање Срба који су се одрекли свог порекла, већ разних мањина (Мађара, Словака, Буњеваца итд.) као и оних из мешаних бракова.
Најчешће је то комбинација отац Србин, мајка мањина или обрнуто.

А зашто сви причају да Србија има мање становника за 300 хиљада, када по овом попису испада да се заправо број смањио за мање од 100 хиљада?

Na Radio-televiziji Srbije (RTS) objavljeno je da je u Srbiji ukupno popisano 7.387.367 stanovnika, od cega u Beogradu živi 1.667.201 a u Vojvodini oko 1.972.000 stanovnika.

...
Potsetimo, na popisu u Srbiji 2002 bilo je popisano 7498001 stanovnika.

Razlika je tacno 110 634, ali to je tek po prvim rezultatima, treba jos da se proveri ako neko fali, ako je neko dupliran i slicno.

Када додаш број Шиптара, који нису пописани, разлика је мања од 100 хиљада.

Ne znam da li su oni prosli put popisani...

Uglavnom, razlika je premala, samo 100000 ne moze da bude nikako jer su procene zavoda za statistiku bile da se svake godine smanjujemo za po 35000. Ispostavice se da ima novih 300000 na privremenom radu...
Svejedno sto se oni vode da su kod nas, oni nemaju nameru da se vracaju, tako da ih ja licno ne racunam vise.

Cuo sam juce, ali nemam pojma odakle - negde su javili da imamo cak 600 000 stanovnika manje. Nazalost, ne mogu da dam link.

Najbolje je da sacekamo prve zvanicne rezultate popisa, 15.11., nije to toliko daleko.

Uglavnom, razlika je premala, samo 100000 ne moze da bude nikako jer su procene zavoda za statistiku bile da se svake godine smanjujemo za po 35000. Ispostavice se da ima novih 300000 na privremenom radu...
Svejedno sto se oni vode da su kod nas, oni nemaju nameru da se vracaju, tako da ih ja licno ne racunam vise.

Cuo sam juce, ali nemam pojma odakle - negde su javili da imamo cak 600 000 stanovnika manje. Nazalost, ne mogu da dam link.

Najbolje je da sacekamo prve zvanicne rezultate popisa, 15.11., nije to toliko daleko.

Јесу, имаш на сајту републичког завода за статистику. Шиптари су прошли пут били пописани.

Вјероватно разлог њиховог бојкота је пад популације када су они у питању, па хоће да и даље манипулишу својим бројем као што су то радили деценијама на Космету.

Јесу, имаш на сајту републичког завода за статистику. Шиптари су прошли пут били пописани.

Вјероватно разлог њиховог бојкота је пад популације када су они у питању, па хоће да и даље манипулишу својим бројем као што су то радили деценијама на Космету.

Moze da bude - ali to niko ne rece na tv, ni nasa vlast ni nasa opozicija.

Imam i jednu cinjenicu koja podrzava to:
Na KiM je bio popis jos aprila, u organizaciji Pristine (ne znam koliko se Srba opisalo) i ispalo je da ih ima negde 1,6 miliona a 1,3 miliona biraca. Mnogo manje nego sto su ocekivali.
Ispada da Srbi ipak mogu lako da budu parlamentarna stranka, ako izadju na jednoj listi. Nas tamo ima oko 140000 bruto (i bar 100 hiljada glasaca).

Moze da bude - ali to niko ne rece na tv, ni nasa vlast ni nasa opozicija.

Imam i jednu cinjenicu koja podrzava to:
Na KiM je bio popis jos aprila, u organizaciji Pristine (ne znam koliko se Srba opisalo) i ispalo je da ih ima negde 1,6 miliona a 1,3 miliona biraca. Mnogo manje nego sto su ocekivali.
Ispada da Srbi ipak mogu lako da budu parlamentarna stranka, ako izadju na jednoj listi. Nas tamo ima oko 140000 bruto (i bar 100 hiljada glasaca).

На Косову је последњи нормалан попис одржан 1961. године. Послије тога су пописивачи били ИСКЉУЧИВО Албанци и у том период доживљавају највећи демографски бум. У неким моментима преко 40 промила. Сасвим је јасно да су подаци фабриковани, из тих разлога су и бојкотовали свеп описе Србије од 1991. па надаље, јер су знали да су бројке неповољне по њих.

Да их је 1990. године било 2 милиона, као што се тврдило, данас би их било најмање 3 милиона, а њих има, иако су се сами пописивали) тек 1,6 милиона.

На Косову је последњи нормалан попис одржан 1961. године. Послије тога су пописивачи били ИСКЉУЧИВО Албанци и у том период доживљавају највећи демографски бум. У неким моментима преко 40 промила. Сасвим је јасно да су подаци фабриковани, из тих разлога су и бојкотовали свеп описе Србије од 1991. па надаље, јер су знали да су бројке неповољне по њих.

Да их је 1990. године било 2 милиона, као што се тврдило, данас би их било најмање 3 милиона, а њих има, иако су се сами пописивали) тек 1,6 милиона.
Albanci su se nekada popisivali po vise puta,na vise razlicitih mesta.Danas to vise ne mogu,pa izbegavaju popise.

Oni i danas lazu, tvrde da im je mortalitet 5 promila a toliko nizak nije ni u Japanu i drzavama koje ulazu silne milijarde u zdravstvo i imaju zivotni vek od 100 godina.

Takodje bih dodao da je Miloseviceva vlast tvrdila 1995. da ih ima 1,4 miliona na Kosovu i da su cinili 15% stanovnistva tadasnje Srbije, a svi su kmecali kako su to fabrikovani rezultati. A na kraju se ispostavilo da je to tacno.

Poslednja izmena:
Очекујем мањи број Југословена, а већи Албанаца, Словака, Румуна, Бугара и ново-Војвођана.

Мање Југословена свакако, Албанцима је наталитет пук'о и то је један од разлога зашто бојкотују попис, јер их има мање него 2002. Словаци и Румуни ће пасти, само ће Цигани бити у плусу и можда Бошњаци, чији се нешто виши наталитет анулира емиграцијом.

Ne svidja mi se kako izgledaju listici za popis, jer daju laznu sliku o zaposlenosti...
na primer potrebno je da se prijavi ako si nesto naslikao, ulje na platnu, pa cak iako to nije prodato, jer ce to mozda (da li?)biti prihod u nekoj buducnosti..
Imam utisak da ce po ovim obrascima ispasti da svi radimo i da kao nema sta da kukamo:lol:
Kako sam ja zapamtio,bilo je pitanje "da li ste zaposleni i gde ste zaposleni".Ne secam se da je bilo potrebno prijaviti i ako si nesto naslikao,ili nesto slicno.

Tih 600 000 je spekulacija i do nje su dosli analogijom sa proslim popisom .Tada je u prvoj fazi popisano 7,9 miliona a na kraju redukcijom duplo popisanih i emigranata doslo se do cifre od 7,5 miliona , koliko sada ima duplo popisani a koliko emigranata koji su duze od godinu dana u inostranstvu niko ne moze proceniti ,tek kada se sve popisnice obrade videcemo tacnu cifru .

Back