U Srbiji zavrsena prva faza popisa, popisano gotovo 7388000 stanovnika

Razlike su pre svega u tome sto su Hrvati potpuno eleminisali sve stanovnike koji zive duze od godinu dana u inostranstvu nevezano sto imaju drzavljanstvo i povremeno dolaze u Hrvatsku .

Cime su Srbi iz Hrvatske ostali nepopisani u Hrvatskoj a popisani u Srbiji.

Nema tu nikakvih specijalnih stvari medjunarodne preporuke su iste i popisi su uporedivi.

Okreni obrni Bugarska ima ubedljivo najveci minus.

Ali oni ce biti iskljuceni u konacnom broju.

Nema razlike medju ova tri popisa zato su i uporedivi, medjunarodne preporuke su iste.

Ostaje samo da se vidi kojilo ce se jos broj u Srbiji povecati posto ima jos nepopisanih i iskluceno je znacajno muslimansko stanovnistvo, i posle revidiranja ce se ono sto nije ispravno ili ne odgovara metodologiji smanjiti, i u konacnom zbiru stanovnika Srbije ce biti oko 7300000, velike razlike u minusu ili plusu od tog broja nisu moguce.

Svuda je primenjena ista metodologija i u CG ,Bugarskoj ,Srbiji ali je u Hrvatskoj nesto strozija metodologija ,tacno koje su razlike ne znam jer se nisam bavio Hrvatskim popisom ali uglavnom odnosi se na ljude van zemlje ,neko iz Hrvatske ko je ucestvovao u popisu bi to mogao preciznije reci .

Svuda je primenjena ista metodologija i u CG ,Bugarskoj ,Srbiji ali je u Hrvatskoj nesto strozija metodologija ,tacno koje su razlike ne znam jer se nisam bavio Hrvatskim popisom ali uglavnom odnosi se na ljude van zemlje ,neko iz Hrvatske ko je ucestvovao u popisu bi to mogao preciznije reci .

Да сећам се било је речи о томе пред тај попис,
чини ми се да су решили да дефинитивно не попишу протеране Србе који се нису вратили,
па није пописан нико ко није годину дана провео у земљи тако нешто...

Али сећам се и ја да је било говора о томе, и да су критиковани...

Regenade
To sto je strozije u Hrvatskloj je usled Srba iz Hrvatske koji su povremeno dolazili u Hrvatsku ili bili cas u Hrvatskoj cas negde drugde i sada su ovim popisom ostali nepopisani u Hrvatskoj.

Znaci svuda je isto jer su preporuke iste i sve je uporedivo.

Regenade
To sto je strozije u Hrvatskloj je usled Srba iz Hrvatske koji su povremeno dolazili u Hrvatsku ili bili cas u Hrvatskoj cas negde drugde i sada su ovim popisom ostali nepopisani u Hrvatskoj.

Znaci svuda je isto jer su preporuke iste i sve je uporedivo.

Проблем је што је Хрватска физички протерала једну етничку групу са своје територије,
а онда није створила услове за повратак припадника те групе,
и сада је коначно престала и да их пописује = престала је да их уопште прихвата као своје грађане
имате премисе донесите конклузију...

Nemoj zaboraviti muslimansku populaciju koja nije popisana.

Takodje ovde se barata sa duplo popisanima, ako je tako to je proceduralna greska i ozbiljan propust republike i popisivaca, ko se jednom negde popise nema pravo da to isto ucini i drugi put na drugom mestu, medjutim toga sigurno ima samo je tesko oceniti u kojoj meri.

Mislim da je broj oko 7300000 stanovnika najpriblizniji konacnom.

Duplo popisani su pre svega studenti i podstanari i oni i treba da se duplo popisu , to nije greska ,zasto? Zato sto njih u mestu njihovog prebivalista prijave rodjaci ,porodica i to je u redu jer tamo se vode a u mestu boravista popisivaci ih moraju evidentirati radi statistike posto se vodi racuna i o internim migracijama , zatim stan u kome zive takodje se mora popisati ,postoje pitanja koje se odnose na razlog njihovog dolaska u mesto gde imaju boraviste i sve se to kasnije obradjuje za potrebe statistike .Kasnije ce biti odstranjeni sa spiska svakako .

Poslednja izmena:
Проблем је што је Хрватска физички протерала једну етничку групу са своје територије,
а онда није створила услове за повратак припадника те групе,
и сада је коначно престала и да их пописује = престала је да их уопште прихвата као своје грађане
имате премисе донесите конклузију...

gradjanin sveta
Cinjenica je da je Hrvatska imala minus od 3,4% u odnosu na pre deset godina odnosno -150000 stanovnika i to je ono sto se pise.

Ako je suditi po sadasnjim podacima i uzimajuci u obzir analizu ukljucujuci sve ono sto je Regenade iscrpno pisao Srbija ce imati minus oko 2,3%, koji moze biti veci ili manji zavisno od toga koliko jos nije upisano sto donosi plus odnosno koliko ce se odbaciti sto donosi minus.

Ipak u odnosu na Bugarsku koja ima minus od 7,3% obema zemljama fali manje, odnosno imaju dosta manji pad, neka neko uradi analizu za ostale zemlje.

gradjanin sveta
Cinjenica je da je Hrvatska imala minus od 3,4% u odnosu na pre deset godina odnosno -150000 stanovnika i to je ono sto se pise.

Ako je suditi po sadasnjim podacima i uzimajuci u obzir analizu ukljucujuci sve ono sto je Regenade iscrpno pisao Srbija ce imati minus oko 2,3%, koji moze biti veci ili manji zavisno od toga koliko jos nije upisano sto donosi plus odnosno koliko ce se odbaciti sto donosi minus.

Ipak u odnosu na Bugarsku koja ima minus od 7,3% obema zemljama fali manje, odnosno imaju dosta manji pad, neka neko uradi analizu za ostale zemlje.

МОЛИМ.
Какве ово има везе са мном?

gradjanin sveta

Можете ли ми дати резутате пописа из хрватске, не знам где да тражим ТАЧНЕ податке...
Али не само број становника него и националности итд.

Samo odgovor na post, a to je ustvari sopstvena losa navika koju srecom polako pocinjem sve manje da praktikujem.

Па на то сам и мислио, моја порука није било питање, већ констатација,
ви сте дали неке податке али не схватам какве то везе има са мојом поруком и констатацијом у њој...

Hvala.

Ali ne može kompjuter da otvori ne znam zašto, ne razumem se...

Možete li molim Vas, da postavite samo me etničke odrednice interesuju.

Izvinite, što Vas deranžiram, ali zaista me interesuju podaci...

Nema jos za etnicke odrednice, to ce prema recima statisticara Hrvatske biti u prvoj polovini 2012.

Ono sto se sada moze zakljuciti je da je broj stanovnika Hrvatske 2011 ispod broja stanovnika 1971 a nesto veci od broj iz 1961.

Hrvatska

1971 4426221
2011 4290612
1961 4159696

Nema jos za etnicke odrednice, to ce prema recima statisticara Hrvatske biti u prvoj polovini 2012.

Ono sto se sada moze zakljuciti je da je broj stanovnika Hrvatske 2011 ispod broja stanovnika 1971 a nesto veci od broj iz 1961.

Hrvatska

1971 4426221
2011 4290612
1961 4159696

Е хвала Вам много, заиста, добро да сте ми рекли да нема ово за етничке одреднице, убих се тражећи...
Хвала још једном.

Dosta čudni podaci na Vikipediji i kontradiktorni. Kažu - 2002. oko 6,2 miliona Srba u Srbiji što bi značilo u odnosu na ove nove podatke bez muslimanskog faktora da ima preko milion ostalih.

Dalje kaže da Srba ima ukupno 10,5 miliona a od toga u BiH 1,7. To ne može biti tačno nikako a i na engleskoj Vikipediji za BiH procjenjuju br. Srba na 1,4 miliona i ja mislim otprilike 1,2 - 1,4 od toga oko 25 000 u FBiH

Na konacan broj sa popisa, treba jos dodati i sigurno 2 miliona Srba u dijaspori, sirom sveta.
Zasto i ti ljudi nisu nekako popisani i oni se izjasnjavaju kao Srbi.
Ali to nikako ne bi islo u prilog nekim drzavama...

Obe se vode kao nove, posto je u Srbiji jos 2002 radjeno po novoj metodologiji, i radjene su na osnovu medjunarodnih preporuka za popis stanovnistva.

Moze se reci da je bilo vise starijih metodologija ali evo nabroj razlike izmedju sadasnje hrvatske, srbijanske i bugarske metodologije, s obzirom da su radjene na osnovu istih uputstava (naravno ne znaci da su istovetne).

Dragi Migele, primetila sam da u poslednje vreme koristis "SRBIJANSKI/SRBIJANSKA/SRBIJANSKO", zelela bih samo da ti skrenem paznju, da NE POSTOJI, srbijanska metodologija, vec "SRPSKA".
Dobar deo korisnika, to shvata kao provokaciju, a ja se najiskrenije nadam, da to nisi poceo koristiti u cilju provokacije.

По тој аналогији је и неко пореклом од Немаца,Чеха ,Словака итд рођен рецимо у Финској Југословен? Или Финац?

Pa eto, konkretno, neko rodjen 1975. u Novom sadu. I sta ja da kazem za tog tipa? Mislim, nisam ga ni pitao kako se izjasnjava, nije me bilo briga - ali ima logike da takav moze da nazove samog sebe - Jugoslovenom.

Na konacan broj sa popisa, treba jos dodati i sigurno 2 miliona Srba u dijaspori, sirom sveta.
Zasto i ti ljudi nisu nekako popisani i oni se izjasnjavaju kao Srbi.
Ali to nikako ne bi islo u prilog nekim drzavama...

Dragi Migele, primetila sam da u poslednje vreme koristis "SRBIJANSKI/SRBIJANSKA/SRBIJANSKO", zelela bih samo da ti skrenem paznju, da NE POSTOJI, srbijanska metodologija, vec "SRPSKA".
Dobar deo korisnika, to shvata kao provokaciju, a ja se najiskrenije nadam, da to nisi poceo koristiti u cilju provokacije.

Pridev 'srbijanski' koriste Hrvati, a oblik 'srpski' koriste Srbi.
Pa posto ovde ima raznih ljudi... ako neko pise na srpskom ili hrvatskom - eto razlike.

A sto se broja nasih u emigraciji tice... bojim se da ce neki da budu razocarani. Bilo je procena da u Cikagu (reklamiran ponekad kao najveci srpski grad posle Beograda) ima jedno 250 000 ljudi koji se izjasnjavaju kao Srbi, a onda je bio popis u SAD (u normalno vreme, a ne ovako sa kasnjenjem), pa je ispalo da onih koji se osecaju Srbima nema vise od 100 000...
Samo podaci, kada se obrade, daju tacnu sliku. Nije vazno da li je ja volim ili ne.

Pridev 'srbijanski' koriste Hrvati, a oblik 'srpski' koriste Srbi.
Pa posto ovde ima raznih ljudi... ako neko pise na srpskom ili hrvatskom - eto razlike.

A sto se broja nasih u emigraciji tice... bojim se da ce neki da budu razocarani. Bilo je procena da u Cikagu (reklamiran ponekad kao najveci srpski grad posle Beograda) ima jedno 250 000 ljudi koji se izjasnjavaju kao Srbi, a onda je bio popis u SAD (u normalno vreme, a ne ovako sa kasnjenjem), pa je ispalo da onih koji se osecaju Srbima nema vise od 100 000...
Samo podaci, kada se obrade, daju tacnu sliku. Nije vazno da li je ja volim ili ne.

OFF TOPIC:
Znam, ali kako dobra vecina korisnika to shvata, kao provokaciju, a pogotovu od korisnika Migel, jer on pise srpskim jezikom, skrenula sam mu paznju.

@ tema
Zavisi koliko je sve to verodostojno i koliko je ko podlegao asimilaciji. To je vazno, cisto da znamo, koliko nas ima...

OFF TOPIC:
Znam, ali kako dobra vecina korisnika to shvata, kao provokaciju, a pogotovu od korisnika Migel, jer on pise srpskim jezikom, skrenula sam mu paznju.

@ tema
Zavisi koliko je sve to verodostojno i koliko je ko podlegao asimilaciji. To je vazno, cisto da znamo, koliko nas ima...

Vecina korisnika ne zna strane jezike (jeste, za hrvatski zvuci malo glupavo, al sta mu ja mogu), a pogotovo neke novokomponovane kombinacije. Nekima je bilo muka da kazu "Srbi iz Srbije" pa su to pokusali da sklepaju u jednu rec...
Inace, taj obicaj, da se kojesta sklepa u jednu rec nema slovensko poreklo - nego germansko, nemacko :whistling:

@ tema :)
Nadam se da ce ovim popisom da bude prilozen jos jedan dokaz da Beograd nema ni cela 2 miliona ljudi i da su sve sanse da nece ni da ima jos vrlo dugo.

Vecina korisnika ne zna strane jezike (jeste, za hrvatski zvuci malo glupavo, al sta mu ja mogu), a pogotovo neke novokomponovane kombinacije. Nekima je bilo muka da kazu "Srbi iz Srbije" pa su to pokusali da sklepaju u jednu rec...
Inace, taj obicaj, da se kojesta sklepa u jednu rec nema slovensko poreklo - nego germansko, nemacko :whistling:

@ tema :)
Nadam se da ce ovim popisom da bude prilozen jos jedan dokaz da Beograd nema ni cela 2 miliona ljudi i da su sve sanse da nece ni da ima jos vrlo dugo.

Mislim da je u Bg-u popisano nepunih 1,7 miliona ljudi.

Mislim da je u Bg-u popisano nepunih 1,7 miliona ljudi.

Iz uvodne poruke:

Beograd, BETA:
...

Na Radio-televiziji Srbije (RTS) objavljeno je da je u Srbiji ukupno popisano 7.387.367 stanovnika, od cega u Beogradu živi 1.667.201 a u Vojvodini oko 1.972.000 stanovnika.

Ako se dobro secam, na proslom popisu je u Beogradu bilo negde oko 1,65 miliona plus oko 100 000 na privremenom radu, znaci ukupno 1,75 miliona.
Valjda je ovaj prvi broj od 2011. samo za 'stajace' stanovnike. Ako nije - onda se Beograd smanjio.

Back